Találatok a következő kifejezésre: Azt irta doki a (82 db)

Szerintetek nem-e árt a kisbabának az augmentin duo antibiotikum, mert azt írta fel a doki mert a vizelet két plusszos volt. Szerintetek nem árt a picinek?

Legjobb válasz: Gondolod ha artana a kicsinek felirta volna? Azert nem tartom valoszinunek h ennyire ne ertene hozza.

Gondolod ha artana a kicsinek felirta volna? Azert nem tartom valoszinunek h ennyire ne ertene hozza.
nem irnak fle oylat ami árt. sok kismamának kell szednie antibiotikumot ilyen miatt a terhesség alatt. nem lesz semmi baja.
genny van a vizeletben, nem is kevés, tehát valószínûleg hólyaghurut antibitikum nélkül felszállhatna a fetõzés a vesére, ivarszervekre, komoly gondokat okozva az orvos mérlegel és mindig a kockázat/elõny mérlegelésével hozza meg a döntést, hogy milyen gyógyszert adjon be kell szedni, ez nem játék
En is nemreg szedtem egy hetig, mert bakterium volt a vizeletemben. Rendbe is rakta. Annyi, hogy valoszinuleg gombas leszel tole, en canesten kupot hasznaltam, miutan beszedtem az antibiotikumot. Termeszetesen orvosi javaslatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-)
Ha ártana, nem írná fel, nem gyerekgyilkosok az orvosok. Egyébként nálunk mindenki azt kap, ha magzatvízelfolyással kezdõdik a szülés, így én is kaptam.
En is szedtem 16hetesen . Drno direkt kihangsúlyozta , hogy terhesség esetén ezt szabad szedni. Semmi baj nem lesz tõle . Attól lehetne óriási probléma, ha nem kezelik. Nekem is 2 plusszos volt a vizeletem , teljesen rendbe tette és azóta sincs ilyen problémám. 34hkm

Doki a leletemre azt írta, hogy a bal petefészkemben van domináns tüsző, miért van mégis a jobb oldalon ovu fájdalmam?

11. napon voltam UH-n, a leletemen az van, hogy a bal petefészkemben volt akkor 16 mm-es tüsző. Most így a 14. napon mégis a jobb oldalon szúr alul. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Szerintem összekeverte a két oldalt. Nekem mindig azon az oldalon fájt amelyikbõl volt.

Szerintem összekeverte a két oldalt. Nekem mindig azon az oldalon fájt amelyikbõl volt.

Kaposváron 16hetesen csinálnak UH-t? A dokim kicsit olvashatatlanul ír de mintha azt írta volna a kiskönyvembe hogy AFP UH.

Legjobb válasz: Nekem akkor csináltak UH-t a 16. héten, amikor nem lett jó az AFP eredményem. A tiéd jó, esetleg alacsonyabb, vagy magasabb? Akkor szoktak ultrahangot csinálni, mert az sokkal megbízhatóbb, mint önmagában az AFP. Legalábbis nálunk. (Zalaegerszeg)

Nekem akkor csináltak UH-t a 16. héten, amikor nem lett jó az AFP eredményem. A tiéd jó, esetleg alacsonyabb, vagy magasabb? Akkor szoktak ultrahangot csinálni, mert az sokkal megbízhatóbb, mint önmagában az AFP. Legalábbis nálunk. (Zalaegerszeg)
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek az AFP vérvételre, csak tegnap voltam védõnõnél és oda is kijár egy nõgyógyász mert nincs fogadott orvosom.Õ írta be.
szia ! nem akkor nincs uh csak a 18 héten !Én is majd afp re megyek 30.-án de meg is kérdeztem de nem lessz uh! üdv 14 hetes kaposvári kismama
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, akkor nem tudom miért írta de a doki Pedig jó lett volna látni a picimet.
Elsõ vagyok. Igen, elvileg a 18. héten van az elsõ UH. De az már csak két hét és láthatod a bébikédet. Gratulálok hozzá!
remelem jol valasztottal orvosugyileg!! en kaposvari voltam. harom eve egy sinter, egy reszeges allat elintezett! az allat nem vette eszre a masik babat! es 26 hetesen amikor bementem hogy elfolyt a vizem megkerdezte hogy: ES KI A KEZELOORVOSA? hozza jartam vegig! eu dolgozo vagyok! ket epulettel melette dolgoztam! szoval jol nezz korul!!!! boldog babavarast!
Utolsónak! Ki volt az a doki? Nagyon érdekelne. Bocs az offért

Félnem kell? A 19. heti uh-on azt mondták, hogy a méhlepényem a hátsó falon mélyen tapad, a 23. heti uh azt irták fundusban. A 23. heti uh után a dokim mondta, hogy vigyázzak magamra mert előfordulhat vérzés, de térjünk vissza a 30-32. héten.

De ha fundusban van akkor jó nem?Nem lehet,hogy 3-4 hét alatt arrébb csúszott?Ha hátsó fali az jelent valamit a szülésnél?

Legjobb válasz: Jelenleg a méh felsõ részében van,sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól,h pontosítsa,h mit jelent...de ha óvatosságra intett,akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)

Jelenleg a méh felsõ részében van, sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól, h pontosítsa, h mit jelent...de ha óvatosságra intett, akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)
éppen tegnap tettem fel ezt a kérdést:) nekem tegnap mondták, 21.hétben, hogy hátsó falon, mélyen tapadt. nekem a dokim annyit mondott hogy ha vérzés van akkor azonnal hívjam, egyébként csak a szex legyen óvatosabb. úszhatok, mozoghatok, dolgozhatok tovább. tegnap kicsit utána olvasva megnyugodtam, a mélyen tapadás nem azt jelenti hogy beleér a méhszájba, az lenne a veszélyesebb amikor pihenni kell. most megyek 9-re a védõnõmhöz, ha hallok v, mi érdekeset, akkor napközben megírom Neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várom!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:de akkor miért nem a 23.hetit nézi miért a 19. hetit.Elvileg a 23. heti már jó helyen van de azt figyelembe sem vette.
Nekem is mélyen tapadt, eltiltottak a szextõl :( Azóta már jó helyen van, de sokkal jobban vigyázok magamra.
Nekem is mélyen tapadt, de 2 hét alatt feljebb húzódott (legalább is ezt mondták:) , pihennem kellett, de azt mondta a doki, h ezzel már nem lesz baj- remélem. S reméljük veletek is minden rendben lesz. A dokit meg kérdezd nyugodtan, sajnos valamelyik magától nagyon keveset mond:(
Végig mélyen tapadt!Semmi eltiltás semmi probléma nem volt egészséges gyönyörû nagy legényt hoztam a világra Üdv :5 hónapos nagyfiu anyukája!!
aki voltam ma védõnõnél... jeletkezem :) megnyugtatott, semmi gond. kicsit óvatosabban a szex-el, még a 28.hétig is van ideje távolodni. (illetve valójában nem a lepény mozdul, mert az már megtapadt, hanem ahogy nyúlik mint egy lufi a méh, úgy a távolság is nõ.) csak akkor nem engednek szülni, ha belelõg a méhszájba, de mivel ez most sem áll fenn, talán nem is fog:) a mélyen tapadt csak azt jelenti hogy közel van. a hátsó falon egyébként az a jobb :) , és azért nézik meg hogy ha pl. valami miatt hirtelen kell császározni, az elöl tapadtnál tudni kell, mert nem lehet átvágni. én ennyivel lettem okosabb és sokkal-sokkal nyugodtabb. nincs okunk aggodalomra :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az én dokim és a védõnõm sem magyarázta el, hogy mi a szitu is valójában.

Az egyik doki azt irta hogy a méhlepény mélyen tapad, rá egy hétre a másik azt hogy a fundusba, változhat ekkorát 1hét alatt a lepény helyzete? Egyébként már 2szer bevéreztem lepényleválás miatt,

23hetes

Legjobb válasz: Igen, ekkor még tud változni. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon. És azóta is ott van szerencsére.

Igen, ekkor még tud változni. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon. És azóta is ott van szerencsére.
Szia. Igen változhat, mert ilyenkor nagyon nõl a méhed. Én is feküdtem kórházban méhlepény okozta vérzés miatt, és egy hét alatt annyira feljebb húzódott, hogy hazaengedtek. Minden jót! 33 hetes kismama.

28 heti nőgyógyászati vizsgálaton a doki az írta a kiskönyvembe, hogy CG 3100. Nem gond?

Ha jól tudom,ez azt jelenti, hogy 3 ujjnyi méhnyak,1 ujjra nyitott küls? méhszáj, a középs? és bels? méhszáj még zárt. Ha ez így van, akkor még fürödhetek? Eddig is megtettem, de akkor zárt volt a méhszájam. Amúgy ez normális 28 hetesen?

Legjobb válasz: Szia!Igen,ez ezt jelenti,amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen,de nem mondott semmit,csak itthon vettem,de nem aggódtam,mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna,ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét,majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje,szerintem az a biztos,ha inkább tusolsz.

Szia!Igen, ez ezt jelenti, amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen, de nem mondott semmit, csak itthon vettem, de nem aggódtam, mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna, ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét, majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje, szerintem az a biztos, ha inkább tusolsz.
Szió! Teljesen jól tudod, 28 hetesen ez nagyon is jó! Egyébként én C:2100-al is vígan pancsikoltam a kádban, megkérdeztem az orvosom és azt mondta nyugodtan lehet, ha idáig is fûrdõzgettél nem lehet semmi baj!
ugyanezt a kérdést tettem fel vagy 2 hete, bár én kicsit már elõrébb járok, és én is fürdök kádban c:3100-zal. nincs para! :) üdv, 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó babázást nektek!
Akkor a c:3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj? És hogyan állapítja meg, ha nem vizsgál meg "fizikailag". Látszik az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Igen, a CG3000 azt jelenti, hogy teljesen zárt vagy. Azt nem tudom, hogy hogyan állapítja meg vizsgálat nélkül, nekem 1 hónappal ezelõtt uh-ról megmondta, hogy zárt méhszáj. Állítólag azon is látszik. Tõlem vett kenetet most, úgyhogy mindenképpen kukucskált.
Igen! A magzatod ülõmagassága 5, 4 mm. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor nem értem miért nem írta rá, hogy élõ embrió mert semmit nem is mondott. Vagy ha üres petezsákot látnak a dokik azt mondják is? Magándokinál voltam.
Ezt a dokitol kellett volna kérdezni. Nálam mindhárom gyereknél 7-8 hetesen volt szívhang. Nincs okod aggodalomra.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de akkor nem tudtam még, hogy mit írt. Akkor néztem, amikor már jöttem haza. És annyira elszomorodtam a szívhang hiánya miatt, hogy eszembe se jutott õszintén szólva :(
5. héten még nem szokott lenni szívhang. majd 2 hét múlva már lesz
Nem mond az orvos addig semmit amíg élõ embrió nincsen, onnan számolják bizonyítottnak a terhességet. A CLR tökéletes 6-7. héten lesz szívhang is, utána mondani fogja az élõ embriót.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Megpróbálok akkor nem aggódni :)

Volt múlt hónapban spontán vetélésem, csupán 3napot csúszott a mensi, aztán megjött. Teljesen kitisztultam, és nem mondta a doki, hogy kellene szünetet tartani, viszont többen azt írták, hogy nekik kellett tartani. Nekem miért nem mondta?

Legjobb válasz: Nekem is volt spontán vetélésem és nekem azt mondta a doki, hogy csak az elsõ mensit várjam meg.DE én már 6 hetes voltam. Neked azért nem kell várnod, mert csak három nap késésed volt, teljesen kitisztultál, ez még annyira korai terhesség volt hogy nem okoz gondot, ha nem vártok. Ilyen vetélés nagyon gyakori, sokszor a nõk észre sem veszik hogy elvetéltek, csak késik egy-két napot a mensi. Ne aggódj nem lesz semmi baj!! Egyébként csináltál tesztet, vagy honnan tudod hogy vetélés volt?

Nekem is volt spontán vetélésem és nekem azt mondta a doki, hogy csak az elsõ mensit várjam meg.DE én már 6 hetes voltam. Neked azért nem kell várnod, mert csak három nap késésed volt, teljesen kitisztultál, ez még annyira korai terhesség volt hogy nem okoz gondot, ha nem vártok. Ilyen vetélés nagyon gyakori, sokszor a nõk észre sem veszik hogy elvetéltek, csak késik egy-két napot a mensi. Ne aggódj nem lesz semmi baj!! Egyébként csináltál tesztet, vagy honnan tudod hogy vetélés volt?
Nekünk 2 hónap szünetet mondott.Annyi elég arra, hogy a méhed újra megerõsödjön, és felkészüljön a köv.bébire. A regenerálódáshoz heti 2x1 E vitaminnal hozzájárulhatsz.Nekem azt mondta szedjem tovább az elevitet, de csak heti 2-t.Kontrollon voltál?Ha még nem, akkor ezekre a dolgokra kérdezz rá az orvosodnál.
Nem feltétlenül. Minden terhesség más még ugyanannál a nõnél is. Bár a mellfájdalom, az elég gyakori tünet. De ha nem sikerült akkor se keseredj el! Én két vetélésen vagyok túl és még nincs gyerekem, de minden hónap új remény!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak:nekem is ezzel kezdõdött este, másnak pecsételés, ekkor hívtam a dokit, aki azt mondta az még belefér, de menjek másnap hozzá, de éjszaka erõs görcsökkel megjött.Én a helyedben hétfõn dokihoz mennék mindenképp, nekem azt mondta h ha most is összejön azonnal menjek mert sárgatest szurit fogok kapni.Remélem neked nem így lesz, szorítok.
A kérdező hozzászólása: igen, teszteltem, ez szept-ben volt, de mire elmentem a dokihoz aznap reggel megjött.UH-t csinált, és vérképre küldött, abból derült ki, hogy már lezajlott vetélés volt.Ebben a hónapban voltam ismét, látott psejtet, mondta mikor legyünk együtt.Jövõ szombatra nem várom.De szerintem nem sikerült, mert most nem érzek olyan tüneteket, mint a múlt hónapban.Szted ua-t kellene érnem ha sikerült volna?
Kerdezonek: Altalaban minden terhesseg mas meg ugyanazon szemelynel is, tehat azert mert nem erzed most ugyanazt, mint mult honapban, meg lehet hogy ujra osszejott a baba. Visszaterve a fo kerdesedre ugy tudom, hogy mikor csak par napot kesve jon meg a mensi, akkor a terhesseg annyira fiatal, hogy nincs szukseg egeszsegugyi kaparasra, marmint muvi befejezesre gondolok , mert az egesz hogy is mondjam "zigota" (ha mar ennek lehet nevezni ilyen koran) eltavozik mindenestul, ugy ahogy van. Tehat elkepzelesem szerint minel idosebb a terhesseg mikor bekovetkezik a veteles, annal inkabb van esely arra, h. szukseg van muvi befejezesre. Bocs, ha nem fogalmaztam erthetoen. (Neked volt rozsaszin folyasod a kesett mensi elotti napokban? En tegnap teszteltem pozitivat, a mensinek 2nap mulva nem kellene megjonnie. Ma volt/van egy pici rozsaszines kremes folyas es most megijedtem, mi lesz ha nekem is megjon majd.:( )

Azt irta a doki a papiromra, hogy Endometrium:7mm és hogy Petezsák:8mm. Ezek az értékek megfelelöek?

5hetes vagyok.Arra lennék kiváncsi,hogy kinek mennyi volt ilyenkor?

Legjobb válasz: Én is 5 hetesen voltam elõször Uh-on,és egy 7mm-es szabályos petezákot látott a doki.Az endometrium,nem tudom mit jelent (talán a "babykezdeményt").Boldog baby-várást!24 hetes kismami

Én is 5 hetesen voltam elõször Uh-on, és egy 7mm-es szabályos petezákot látott a doki.Az endometrium, nem tudom mit jelent (talán a "babykezdeményt").Boldog baby-várást!24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod:)
Bocsi, szia! Tudom régi kérdés volt ez... De hasonló cipõben járok, még csak 4 hetes vagyok, petezsák nincs, de van pozi tesztem, és vérvételbõl is igazolt a baba, de riogatnak, hogy a 7 mm-es endometrium (méhnyálkahártya) rettenetesen vékony, és tuti méhen kívüli terhességem van... Neked mi lett végül? Megszületett a babád? Köszönöm, ha válaszolsz.
A kérdező hozzászólása: Szia!Most láttam, h kérdeztél, de gondolom azota kiderült, h neked ott van e a baba, Nekem ott volt, de sajnos a terhességem utolso harmadában meghalt, Kiváncsi vagyok, h veled mi van!Van baba?
Szia! Ú, rettenetesen sajnálom. :( Ma vagyok 6 hetes és 5 mm-es a baba, szívhang is van. :) Szóval nem méhen kívüli, de sajnos a gyanú miatt húsvétkor bent feküdtem....Magas HCG, azon kívül semmi...de nagy nehezen megmutatta magát. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor minden ok lesz!Mikorra vagy kiirva?Megirod majd, ha megszületett?
Remélem minden rendben lesz. Dec. 27-re vagyok kiírva, de jó esélyekkel pályázok újabb császárra, így szerintem karácsony elõtt megszületik. Megírom majd mindenképp a végkifejleményt. :) Neked van azóta babád, ha megkérdezhetem?
A kérdező hozzászólása: Igen, van egy "nagy" kisfiam, ö 7 éves, és tavaly januárba megszületett a kishuga is, Amint lehetett, egyböl akartam babát, mert szörnyü volt még levegöt vennem is, Neked is van akkor ezek szerint egy nagyobb?

Az mitől van, hogy 2 hete a méhszájam C 1000 volt. Ma megvizsgált egy másik doki és ő azt írta, hogy C 2100? És azt mondta, hogy teljesen zárt. Ma töltöttem be a 40. hetet.

Legjobb válasz: Szerintem valamelyik tévedett, vélhetõen a második az igaz, azt nehezem tudom elképzelni, hogy visszazáródik, de azt igen, hogy az elsõ doki elmérte esetleg! Végül is az a lényeg, hogy már jöhet a nagy dolog neked, nagyon boldog és sima szülést kívánok!!!

Szerintem valamelyik tévedett, vélhetõen a második az igaz, azt nehezem tudom elképzelni, hogy visszazáródik, de azt igen, hogy az elsõ doki elmérte esetleg! Végül is az a lényeg, hogy már jöhet a nagy dolog neked, nagyon boldog és sima szülést kívánok!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!