Találatok a következő kifejezésre: Azt irták papiromra hogy (79 db)

ha azt irta h szemüveggel vezethetsz, akkor csak szemüveggel vezethetsz
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ akkor visszamegyek szerinted kér majd érte pénzt?
Nem.

Neked hány hetesen írták azt az ultrahang papírodra, hogy koponya a bemenetre illeszkedve, vagy valami ilyesmit?

Ez azt jelenti hogy már közeleg a szülés?

Legjobb válasz: Nekem 36 hetesen, és pont a 41. hétre született. Szóval én még túl is hordtam. De ez nem jelenti azt, hogy neked nem a közelgõ szülést jelzi. Hány hetes vagy? Könnyû Szülést! 1 hetes kisfiú anyukája

Nekem 36 hetesen, és pont a 41. hétre született. Szóval én még túl is hordtam. De ez nem jelenti azt, hogy neked nem a közelgõ szülést jelzi. Hány hetes vagy? Könnyû Szülést! 1 hetes kisfiú anyukája
a 37-38 heti elsõ NST utáni vizsgálaton. úgy hogy: a koponya lazán illeszkedik a bemenetre. fundus: xy/4 ( ilyenkor van a legmagasabban a méh teteje) és semmit nem jelent, mert nekem még szülés elõtt egy órával is magasan volt a baba feje, 41 hét 1 napján született a kis huncut. és indítani kellett, szóval semmit nem jelent...
30.héten. Nem azt jelenti, a babácska lefelé van, fej végû. 4gydrmekes 39hkm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a álaszokat. még csak 34 hetes vagyok, nemsokára megyek majd ultrahangra, és hallottam hogy van akinek már ilyenkor ráírják a papírjára, ezért érdekelt :)
Nekem pont a múlthéten írták ezt. :D 32 hetes UH-on voltam, és akkor mondták. 33+2 hkm

Vettem fel diálhitelt és kell-e valamilyen kérvényt/igazolást beküldenem, ha a papíron azt írtam be, hogy 2012-ben végzem, de előre láthatólag még maradnom kell egy plusz félévet?

A 2-ik félévben vettem fel és azt írtam be, hogy 2.-ik félévben vagyok és a 4-ikre végzek. Kell-e valamit küldenem, ha igen akkor mit?

Legjobb válasz: Nem kell semmit! Nyilván a hivatalos végzési idõt kell beírni, aztán a többit õk nyomon követik! Én mondjuk lemondtam utolsó félévre, volt még egy bónusz félévem utána, aztán rá nem sokra küldték maguktól a kis levelecskét, hogy értesültek, hogy már nem vagyok hallgató és szépen tessék fizetgetni ekkortól az idõponttól.

Nem kell semmit! Nyilván a hivatalos végzési idõt kell beírni, aztán a többit õk nyomon követik! Én mondjuk lemondtam utolsó félévre, volt még egy bónusz félévem utána, aztán rá nem sokra küldték maguktól a kis levelecskét, hogy értesültek, hogy már nem vagyok hallgató és szépen tessék fizetgetni ekkortól az idõponttól.

Hétfõn lesz a suliba egy vizsgálat, amirõl papírt kaptunk. Azt írták rá, hogy nemi fejletség vizsgálata. Az pontosan mit takar?

Legjobb válasz: A fiúknak lemérik a pénisz hosszát és kiplakátolják a faliújságra.

A fiúknak lemérik a pénisz hosszát és kiplakátolják a faliújságra.
A szõrzet megtekintéséhez nem kell letolni a gatyát már bocs, ahhoz elég lenne lejebb húzni, aztán meg kezdjük ott hogy vannak korán és késõnérõk is, van aki csak 14-15 évesen szõrösödik, ez alacsonyabb növésûeknél jellemzõbb, 16 éves korig kell hogy szõrzet megjelenjenk, a lányok menstruáljanak, a fiúk szervezete spermát termeljen.Ezt a kettõt meg nem tudják megállapítani. A másik meg még hogy divat a borotválás sok fiatalná, na akkor meg mit néz.Erre senkit semmilyen indokkal nem lehet kényszeríteni. Itt nem szakorvos van, hanem sima orvos, nem hiszen a gyerekek nemiszervét kellene nézegetni, szerintem megalázó.Évekkel, évtizedekkel ezelõtt sem(20-30 évrõl beszélek)kellet a gyerekeknek az alsónemtût teljesen levetni és meztelenül álldogálniuk mégis egészséges generáció nõtt fel. Felnõtt sem a munkahelyi orvosáva vizsgáltatja magát.
Valóban nem kötelezõ a nemiszerv vizsgálatán résztvenni, én sem tenném.Viszont azt megmondanám minden vizsgálatot elvégezhet, de ezt nem, viszont minden kérdésére szívesen válaszolok. De az szokott lenni, hogy boxerre vetkõzve be kell menni, megcsinálják az alapvizsgálatokat(magasság, súly, geinc, vérnyomás, lúdtalp stb)aztán le kell húzni a boxert és a fitymát magad vagy az orvos hátrahúzza, esetleg megkér emeld meg a heréidet.A gáz ott van hogy valahol több embert hívnak be egyszerre. De én nem vennék részt rajta. Na mi volt?Mesélj
Tudjátok gyerekek a pubertásba értetek kezdenek kialakulni a MÁSODLAGOS NEMI JELLEGEK (szõr, izomzat, csontozat, hang, mellnövekedés). Az elsõdleges nemi jellegek már születéskor megvannak (kuki, nuni). Namost, a másodlagos nemi jellegekre lesznek kíváncsiak, azokat pedig ránézésre, és nem kell hozzá levenni a gatyeszt. Mert ha valami nem úgy van, ahogy kéne, az utalhat betegségekre, stb amiket ki akarnak szûrni. 1. válaszoló, jót kacagtam :D
Nemi fejlettség vizsálat= mennyire vagytok szõrösek, mekkora a melletek meg ehhez hasonló...
Van jogod megtagadni. Nálunk 4. osztályban a fiúknak mondták hogy vegyél le a gatyájukat. De természetesen a 10 fiúból 7 megtagadta és semmit nem reagált az orvos. Amit nem akarsz azt megtagadod és kész. Egy kis vizságlat miatt nem rúghatnak ki a suliból. Vagy a lányoknál ugyan így tavaly az orvossal voltunk szembe fordulva és mondták hogy vegyük le a toppot de a 16 lányból 10-nek volt esze és nem vette le.
A kérdező hozzászólása: csak annyit írtak rá, hogy rutinvizsgálatok(magasság, testtömeg, stb.)látásélesség, színlátás vizsgálat, hallásvizsgálat, vérnyomásmérés, pajzsmirigy tapintásos vizsgálat, meg nemi fejlettség vizsgálata. Nem kell aláírni, még csak annyit se kérdeztek meg, hogy engedélyezzük-e, ezt a lapot csak "tájékoztatásképp" kaptuk és mindent a suliorvos fog csinálni. Azt mondták, hogy kötelezõ részt venni a vizsgálat minden részén (tudom, hogy van jogom megtagadni).
Ezen semmi más nem állt? Szülõknek alá kell írni, hogy engedélyezik-e? Ki végzi, az iskolaorvos?
A kérdező hozzászólása: 13, most vagyunk 7.-osok. és köszönöm az elsõ válaszolónak, jót röhögtem rajta:D
Nemi fejlettség? Hány éves vagy?
De mi volt?Mesélj Leírnám ezen a címen igaz elvétve fordult csak elõ, lányoknál is olvastam(középiskolásnál, Egri iskolások írtak sokan)hogy mivel a melltartót levetették velük, egy bugyiba kellet az ágyra feküdni utána azt levenni, tehát pucéron feküdni és szétrakni a lábuk.Ha ez bárkinek normális, akkor ott a lehetõség elõtte is hogy megcsinálja és hogy még ne legyen elég , nem egyedül volt a vizsgálat alatt, csak késõbb tudták meg nem kötelezhetik rá. Ne mondja senki hogy ez normális. De meg lehet nézni, hogy pont mivel nem kötelezõ a nemiérés megteintése a fiatalra nézve, tehát az orvos elhagyhatja a vizsgálatot sok iskolába nincs is.

MIért írta a doki azt a papírra hogy grav. S.5, mikor az nap, amikor csinálta az Uh-t, akkor kezdtem pont a 6. hetet?

Legjobb válasz: miért? az nap, amikor te betöltöd a 30. évedet már 31 éves vagy? azt meg is kell érni. így van, a betöltött hetet nézik tök logikusan a dokik.

miért? az nap, amikor te betöltöd a 30. évedet már 31 éves vagy? azt meg is kell érni. így van, a betöltött hetet nézik tök logikusan a dokik.
Nem értem a kérdésed, ha pont most kezdted a 6. hetet akkor kereken 5 hetes vagy.
Mert a betöltött hetet jegyzi, és a hatodikat még nem töltötted be.
A kérdező hozzászólása: A menstruációtól számolva, pont a 42 napon vagyok. Ami a 6. hét? És azért kérdeztem, hogy miért 5 hetet írtak rá!
Talán azért, mert a baba mérete alapján fiatalabb a terhesség. De ez ne zavarjon, semmi jelentõsége tényleg. Egyik gyerekemnél két heten morfondíroztak, . állandóan változott a szülés várható idõpontja is. Aztán a baba jött, amikor akart...
A kérdező hozzászólása: Most akkor melyik? Azért mert fiatalabb, vagy valóban csak a betöltött hét számít, és azért írtak rá 5 hetet?
Mikor van az utolsó mensid elsõ napja? Hány napos ciklusod van?
Ha 42 napja menstruáltál utoljára, akkor betöltötted a 6. hetet. Ha nem ezt írta, akkor uh alapján fiatalabbnak gondolja a terhességed.
Nekem ugyanez volt: 6+1 hetes voltam, a papírra 5 hetet írt az orvos. Gondolom késõbb volt a fogantatás. Ne foglalkozz vele!

30. heti ultrahangon a papírra azt írta az orvos, hogy 33. hét. Normális ez? Egyből előreugrani 3 hetet?

A BPD 82 mm, az FL pedig 62 mm. Szerintetek melyik hétnek felelnek meg ezek az értékek?

Legjobb válasz: ezek szerint 33 hetesnek, ha a doki azt írta a papírra. ha baj lenne, mondta volna ! ne izgulj,ilyenkor gyorsan gyarapodnak a babák!

ezek szerint 33 hetesnek, ha a doki azt írta a papírra. ha baj lenne, mondta volna ! ne izgulj, ilyenkor gyorsan gyarapodnak a babák!
31 hetes adataim: Bpd 82 mm, Fl 65 mm, 1800 gramm a becsült súly. A doki azt mondta ez 32 hetes adatnak felel meg. Biztos a doki egyéb adatokat is nézett, és azok alapján nagyobb a babád az átlagnál. De egyrészt a becslések sokszor pontatlanok, másrészt ha nagyobb is a babád, még az sem jelent bajt. Nekem 38 hetesen már nagy babát jósoltak, mondták nem húzom ki végig, de még 3 hétig bent maradt és tök átlagos lett végül!
nekem van a kiskönyvben ez a táblázat. http://babyalarm.free.fr/mutterpass/mutterpass_s_13.gif ez szerint simán bele férsz a 30-ik hétbe. de ha a nagyon átlagot nézed akkor is max 31 hetes. nem értem hogy a doki nem aggodott hogy túl nagy a baba, esetleg rosszul táplalkozol, cukor probléma, vagy placenta probléma lenne, mert 3 hét igen sok. de pont azért nem csodálkozott mert nem 33 hanem 30 hetes vagy ahogy a mensi szerint vagy.
Nekem is ugrottunk elõre a 32. héten 2 hetet (bár már az elején is nagyobb volt ennyivel, a 12. héten is). Ezek az értékek feleltek meg akkor 2 orvos szerint is 33+4 hetesnek: BPD: 86 mm, FL: 68 mm, súly: 2250 gramm, hossza: 47 cm. /Módosítani csak azért módosította, mert már az elején is pont ennyivel volt nagyobb, egyébként én úgy tudom, hogy már nem szokták./ 34 (vagy ki tudja hány is pontosan :) )) hetes km
Nekem is ugrottak 2 hetet a héten, de már csak a vállam vonogatom, mert úgyis a gyerek dönti el mikor jön. :)
Nekem az összes leletemen volt egy számított kor, és egy másik a baba mérete alapján. Ez csak annyit jelent szerintem, hogy nagyobb a babád az átlagnál.

Szeptember óta 3 beírásom van és mindegyik után azt mondtam h nem lesz több ma azonban papírt dobáltunk órán és megint beírt a tanár, de nem irta utána hogy valamilyen figyelmeztetésben részesít. Hanem csak annyith papírt dobál földrajz órán. (? )

Szerintetek hogyan mondjam el ugy hogy ne legyen mérges anya? Apa nem szokott annyira mérges lenni. Na szerintetek?

Legjobb válasz: Mit mondjál? Hogy: "Anyu, sajnos van egy újabb beírásom. Sajnálom. Mostmár inkább azt ígérem meg, hogy normálisan fogok viselkedni, mert tisztán látszik, hogy a korábbi ígéretemet, miszerint a tanár nem ír be többet, nem sikerült betartanom."

Mit mondjál? Hogy: "Anyu, sajnos van egy újabb beírásom. Sajnálom. Mostmár inkább azt ígérem meg, hogy normálisan fogok viselkedni, mert tisztán látszik, hogy a korábbi ígéretemet, miszerint a tanár nem ír be többet, nem sikerült betartanom."
nem, nem kell megúsznod... ugyse fogsz sose megtanulni viselkedni, mond meg anyudéknak vigyenek el kivizsgálni, mert ha kiderülne hogy hiperaktiv vagy akkor legalább mentséged lenne arra miért nem tudsz viselkedni...
A Waldorf-ban is tanulni kell.
Szerintem inkább tanulj meg viselkedni, ha a szüleid nem tanítottak meg rá. Ha meg nem bírsz végigülni nyugodtan a fenekeden 45 percet, akkor szólj a szüleidnek, hogy írassanak Waldorf iskolába.
A kérdező hozzászólása: Jó de ezt még meg kéne úsznom és utána majd megtanulok viselkedni..
A kérdező hozzászólása: Xd jo de legalább most segíts h mit mondjak neki
A kérdező hozzászólása: Okés köszi megpróbálom.

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)
Ha nem írtatok papírt, akkor jól sejtem, hogy nincs is a neveteken a telek?
"Apósoméktól vettünk telket nem írtunk papírt." Akkor nem vettetek ingatlant, csak adtatok apóséknak egy kis pénzt. Innentõl vége a sztorinak.
Polgári perre kell vinni. Van azért jóhiszemûség kihasználása is. Vagy ha elismerik a pénz átvételét, illetve a szóbeli szerzõdést, már jobb helyzetben vagytok. Esetleg tanúk vannak a pénz átadásáról? Bíróság elé kell vinni õket, a hamis tanúzás durva bûncselekmény. (ha letagadják az egészet)
akkor buták voltatok.

Miért írták a papíromra? 3mm petezsák ez eddig oké és nagyon örülök neki. azt mondták kissebb, mint amilyennek kéne lennie és az is szerepel a papíron, hogy fenyegető vetélés. Ezt másnak is ráírják? Most ismét izgulhatok 2 hétig.

2hét múlva nézik meg uh,hogy rendesen n? és fejl?dik a kis pocaklakó.

Legjobb válasz: Szia!Nyugodj meg semmi gond. Azért is lehet kisebb, mert pl. nem félidõben volt peteérésed, hanem késõbb. Amikor elõször voltam dokinál, az uh. egy héttel fiatalabbnak minõsítette, mint amit én számoltam. És végül átlagos méretû babóm lett. A fenyegetõ vetélés nekem is szerepelt, de nem volt jelentõsége.

Szia!Nyugodj meg semmi gond. Azért is lehet kisebb, mert pl. nem félidõben volt peteérésed, hanem késõbb. Amikor elõször voltam dokinál, az uh. egy héttel fiatalabbnak minõsítette, mint amit én számoltam. És végül átlagos méretû babóm lett. A fenyegetõ vetélés nekem is szerepelt, de nem volt jelentõsége.
Ne idegeskedj lehet , hogy nem lesz semmi baj a sogórnõmnek is kisebb volt a petezsákja mint kellett volna , hogy legyen.hetente bekellett feküdnie a kórházba de megérte egy egészséges kislánya született.Mindig van remény!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!