Találatok a következő kifejezésre: Azt irták papiromra (131 db)

30. heti ultrahangon a papírra azt írta az orvos, hogy 33. hét. Normális ez? Egyből előreugrani 3 hetet?

A BPD 82 mm, az FL pedig 62 mm. Szerintetek melyik hétnek felelnek meg ezek az értékek?

Legjobb válasz: ezek szerint 33 hetesnek, ha a doki azt írta a papírra. ha baj lenne, mondta volna ! ne izgulj,ilyenkor gyorsan gyarapodnak a babák!

ezek szerint 33 hetesnek, ha a doki azt írta a papírra. ha baj lenne, mondta volna ! ne izgulj, ilyenkor gyorsan gyarapodnak a babák!
31 hetes adataim: Bpd 82 mm, Fl 65 mm, 1800 gramm a becsült súly. A doki azt mondta ez 32 hetes adatnak felel meg. Biztos a doki egyéb adatokat is nézett, és azok alapján nagyobb a babád az átlagnál. De egyrészt a becslések sokszor pontatlanok, másrészt ha nagyobb is a babád, még az sem jelent bajt. Nekem 38 hetesen már nagy babát jósoltak, mondták nem húzom ki végig, de még 3 hétig bent maradt és tök átlagos lett végül!
nekem van a kiskönyvben ez a táblázat. http://babyalarm.free.fr/mutterpass/mutterpass_s_13.gif ez szerint simán bele férsz a 30-ik hétbe. de ha a nagyon átlagot nézed akkor is max 31 hetes. nem értem hogy a doki nem aggodott hogy túl nagy a baba, esetleg rosszul táplalkozol, cukor probléma, vagy placenta probléma lenne, mert 3 hét igen sok. de pont azért nem csodálkozott mert nem 33 hanem 30 hetes vagy ahogy a mensi szerint vagy.
Nekem is ugrottunk elõre a 32. héten 2 hetet (bár már az elején is nagyobb volt ennyivel, a 12. héten is). Ezek az értékek feleltek meg akkor 2 orvos szerint is 33+4 hetesnek: BPD: 86 mm, FL: 68 mm, súly: 2250 gramm, hossza: 47 cm. /Módosítani csak azért módosította, mert már az elején is pont ennyivel volt nagyobb, egyébként én úgy tudom, hogy már nem szokták./ 34 (vagy ki tudja hány is pontosan :) )) hetes km
Nekem is ugrottak 2 hetet a héten, de már csak a vállam vonogatom, mert úgyis a gyerek dönti el mikor jön. :)
Nekem az összes leletemen volt egy számított kor, és egy másik a baba mérete alapján. Ez csak annyit jelent szerintem, hogy nagyobb a babád az átlagnál.
Ha nem írtatok papírt, akkor jól sejtem, hogy nincs is a neveteken a telek?
"Apósoméktól vettünk telket nem írtunk papírt." Akkor nem vettetek ingatlant, csak adtatok apóséknak egy kis pénzt. Innentõl vége a sztorinak.
Polgári perre kell vinni. Van azért jóhiszemûség kihasználása is. Vagy ha elismerik a pénz átvételét, illetve a szóbeli szerzõdést, már jobb helyzetben vagytok. Esetleg tanúk vannak a pénz átadásáról? Bíróság elé kell vinni õket, a hamis tanúzás durva bûncselekmény. (ha letagadják az egészet)
akkor buták voltatok.

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Eladtam egy babakocsit, de kétszerre tudják kifizetni, azt mondták. Papírt is írtam róla, a biztonság kedvéért. Az egyik ismerősöm vette meg, és az első részletet már kifizette, de a másodikat nem akarja, még el sem lehet érni telefonon. Teendőm?

Legjobb válasz: odaadtad a babakocsit? Sokat nem tudsz tenni... ha szabályos a "papir", tehát mindkét fél aláírta, és tanuk is vannak rajta fordulhatsz közjegyzõhöz, ügyvédhez.

odaadtad a babakocsit? Sokat nem tudsz tenni... ha szabályos a "papir", tehát mindkét fél aláírta, és tanuk is vannak rajta fordulhatsz közjegyzõhöz, ügyvédhez.
Teendõ? Többet nem mész bele ilyenbe.
Ha 2 független tanu aláírta a papírt akkor hagyhatsz fizetési meghagyást neki. De ennek ára 5.000 forint, amit neked kell befizetned és még ha fizet is az illetõ akkor sem kapod vissza. A tanulság pedig, hogy soha semmit nem adunk el részletre, mert egy kis értékû adás-vételnél igazából papír ide vagy oda kitörölheted vele.
Írsz egy "baráti" üzenetet egy A4-es lapra, amiben emlékezteted a tartozására. Elmész az ismerõsöd lakásához, és az ajtajára tûzöd a lapot egy a vaterán vett olcsó csákánnyal.
Mennyire az ismerõsöd? Hol lakik? Nem szoktál vele összefutni? Közös ismerõsök?
ha azt irta h szemüveggel vezethetsz, akkor csak szemüveggel vezethetsz
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ akkor visszamegyek szerinted kér majd érte pénzt?
Nem.

A védönőm azt irta a papiromra hogy 8 hetes vagyok a nőgyogyászom azt mondta, hogy 10 hetes, ilyenkor mivan? Melyiknek kellene hinnem? ápril.17. volt utoljára meg a havim

Legjobb válasz: Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet,hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe ,szólj neki,mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van,mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki,ami nem lényeg igazából,de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki,hogy írja át!37hetes kismama

Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet, hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe , szólj neki, mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van, mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki, ami nem lényeg igazából, de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki, hogy írja át!37hetes kismama
Szia! Annak idején nekem azért írta a védõnõm a papírra, hogy 8 hetes, mert akkor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Nem lehet hogy neked is ezért? 12 hetes kismama

29hetes vagyok de szerintem elvagyok számolva nem? az orvos azt irta az apasági papirra h 32+5 hetes vagyok az uhangon azt mondták nem tudják meg mondani h mennyi vok mert oan nagy a baba. akkor én most elvagyok számolva? Nagy már eléggé a hasam.

ac-270mm fl-57mm hc-290mm ofd-101mm súly-1775g. 29 hetesen. Nektek mennyi volt légyszi irjátok már le! Köszi

Legjobb válasz: szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást

szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást
Nézd meg ez alapján. szerintem el is lehetsz számolva, de az is lehet, hogy csak most hirtelen fejlõdött egy nagyot a baba, és mondjuk most megf lezs 2-3 hélt amikor nem fog olyan intenzíven fejlõdni. Ezt sajna nem lehet megmondani melyik az igaz... pedeig hid el engem is érdekelne :) )) Mi 32 hetesen feleltünk meg 34nek.. és akkor azt mondta a doki, hogy nem lehet hogy egy hónappal korábbra vagyok kiírva? Most vcagyok 34 papíron, de hogy vajon a baba szerint, is akkora vagyok e még mindig, vagy azóta már õ 36 hetesnek felel meg... hát kíváncsi lennék, nagyon. De talán majd mikor elsõnek megyek NST-re akkor tudnak közelebbit mondani. Legalábbis én ebben bízom. Itt alink nézd meg mindkettõ alapján. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator írj kommentet, kíváncsi vagyok.. :) a véleményedre.. :)
Nekem 26 hetesen ekkora volt: BPD 65, 2 HC 242, 6 TAD 66, 3 AC 215, 8 FL 47, 9 Súlya: 892 gramm. A papíromra azt írták, hogy ezek pont 26 hetes terhességnek felelnek meg. A 29.hétre a pocisnaplóm azt írja, hogy 1300 grammos a baba. Azt gondolom tudod, hogy az utolsó mensi 1.napja a kezdés, onnan számolják ki, hány hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: hát nekem meg felel 31 hétre. Köszi Kiváncsi vok h mennyi?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 29 héten 1800 g.

ALDI BR.85375? Ma voltam az Aldinál interjún! A papíromra azt írták hogy a bérem br 85375 lesz? Ez lehetséges? Azt mondták nettó 75-80-at fogok keresni!

Legjobb válasz: Az hogy lehet, ha a minimálbér 101.500Ft? Nettó 75-80eFt nak a bruttója hogy lenne kevesebb?

Az hogy lehet, ha a minimálbér 101.500Ft? Nettó 75-80eFt nak a bruttója hogy lenne kevesebb?
Az teljesen mindegy mit mondanak, az a lényeg ami papíron van. Ha 160 órát dolgozol egy hónapban akkor bruttó 101500-nál nem adhatnak kevesebbet, ha nem ennyit dolgozol idõarányosan csökken a fizud.
Gondolom annyi az alapbér, aztán pluszba kapsz még mûszakpótlékot, meg túlórapótlékot, így összesen kijön annyi, hogy 75-80 legyen a nettó.

Ma voltam dokinál és azt irta a papirra h nõi infertilitás+h vigyem be a többi leleteimet is. Vajon lesz valaha babám?

Legjobb válasz: egyáltalán nem reménytelen, fõleg, hogy semmit nem tudni arról, miért ez a "diagnózis" lehet, hogy mûtéttel meg lehet oldani, de az is, hogy lombikprogrammal úgyhogy ez még abszolút nem halálos ítélet

egyáltalán nem reménytelen, fõleg, hogy semmit nem tudni arról, miért ez a "diagnózis" lehet, hogy mûtéttel meg lehet oldani, de az is, hogy lombikprogrammal úgyhogy ez még abszolút nem halálos ítélet
mi a bajod? szervi? hormonális? nem kérdezted meg? azt mondják manapság csak annak nem lehet gyereke akinek nincs méhe vagy nem megfelelö a kihordásra esteleg ha nincs petefészke. ezenkivül 99, 9%-nak igenis lesz babája legfeljebb segitséggel.
3 hónappal ezelõtt nekem is ezt írta a magán doki a leletemre....most 7 hetes terhes vagyok..pedig gyatra értékeim voltak (Ir, POOS) :) Milyenek lettek a leleteid?
Mindenkinek ezt írják a papírjára aki x ideje babát szeretne és emiatt orvoshoz fordul!
A kérdező hozzászólása: Elküldött vérvételre hogy megnézze a hormonokat. 2 hét múlva lesz eredmény és még 21 nap múlva megint kell mennem egy vérvételre. Utánna eldõl minden.
A kérdező hozzászólása: Azóta megmûtöttek és most várnunk kell lombikprogramra, amit nem nagyon szeretnék :(

Hétfõn lesz a suliba egy vizsgálat, amirõl papírt kaptunk. Azt írták rá, hogy nemi fejletség vizsgálata. Az pontosan mit takar?

Legjobb válasz: A fiúknak lemérik a pénisz hosszát és kiplakátolják a faliújságra.

A fiúknak lemérik a pénisz hosszát és kiplakátolják a faliújságra.
A szõrzet megtekintéséhez nem kell letolni a gatyát már bocs, ahhoz elég lenne lejebb húzni, aztán meg kezdjük ott hogy vannak korán és késõnérõk is, van aki csak 14-15 évesen szõrösödik, ez alacsonyabb növésûeknél jellemzõbb, 16 éves korig kell hogy szõrzet megjelenjenk, a lányok menstruáljanak, a fiúk szervezete spermát termeljen.Ezt a kettõt meg nem tudják megállapítani. A másik meg még hogy divat a borotválás sok fiatalná, na akkor meg mit néz.Erre senkit semmilyen indokkal nem lehet kényszeríteni. Itt nem szakorvos van, hanem sima orvos, nem hiszen a gyerekek nemiszervét kellene nézegetni, szerintem megalázó.Évekkel, évtizedekkel ezelõtt sem(20-30 évrõl beszélek)kellet a gyerekeknek az alsónemtût teljesen levetni és meztelenül álldogálniuk mégis egészséges generáció nõtt fel. Felnõtt sem a munkahelyi orvosáva vizsgáltatja magát.
Valóban nem kötelezõ a nemiszerv vizsgálatán résztvenni, én sem tenném.Viszont azt megmondanám minden vizsgálatot elvégezhet, de ezt nem, viszont minden kérdésére szívesen válaszolok. De az szokott lenni, hogy boxerre vetkõzve be kell menni, megcsinálják az alapvizsgálatokat(magasság, súly, geinc, vérnyomás, lúdtalp stb)aztán le kell húzni a boxert és a fitymát magad vagy az orvos hátrahúzza, esetleg megkér emeld meg a heréidet.A gáz ott van hogy valahol több embert hívnak be egyszerre. De én nem vennék részt rajta. Na mi volt?Mesélj
Tudjátok gyerekek a pubertásba értetek kezdenek kialakulni a MÁSODLAGOS NEMI JELLEGEK (szõr, izomzat, csontozat, hang, mellnövekedés). Az elsõdleges nemi jellegek már születéskor megvannak (kuki, nuni). Namost, a másodlagos nemi jellegekre lesznek kíváncsiak, azokat pedig ránézésre, és nem kell hozzá levenni a gatyeszt. Mert ha valami nem úgy van, ahogy kéne, az utalhat betegségekre, stb amiket ki akarnak szûrni. 1. válaszoló, jót kacagtam :D
Nemi fejlettség vizsálat= mennyire vagytok szõrösek, mekkora a melletek meg ehhez hasonló...
Van jogod megtagadni. Nálunk 4. osztályban a fiúknak mondták hogy vegyél le a gatyájukat. De természetesen a 10 fiúból 7 megtagadta és semmit nem reagált az orvos. Amit nem akarsz azt megtagadod és kész. Egy kis vizságlat miatt nem rúghatnak ki a suliból. Vagy a lányoknál ugyan így tavaly az orvossal voltunk szembe fordulva és mondták hogy vegyük le a toppot de a 16 lányból 10-nek volt esze és nem vette le.
A kérdező hozzászólása: csak annyit írtak rá, hogy rutinvizsgálatok(magasság, testtömeg, stb.)látásélesség, színlátás vizsgálat, hallásvizsgálat, vérnyomásmérés, pajzsmirigy tapintásos vizsgálat, meg nemi fejlettség vizsgálata. Nem kell aláírni, még csak annyit se kérdeztek meg, hogy engedélyezzük-e, ezt a lapot csak "tájékoztatásképp" kaptuk és mindent a suliorvos fog csinálni. Azt mondták, hogy kötelezõ részt venni a vizsgálat minden részén (tudom, hogy van jogom megtagadni).
Ezen semmi más nem állt? Szülõknek alá kell írni, hogy engedélyezik-e? Ki végzi, az iskolaorvos?
A kérdező hozzászólása: 13, most vagyunk 7.-osok. és köszönöm az elsõ válaszolónak, jót röhögtem rajta:D
Nemi fejlettség? Hány éves vagy?
De mi volt?Mesélj Leírnám ezen a címen igaz elvétve fordult csak elõ, lányoknál is olvastam(középiskolásnál, Egri iskolások írtak sokan)hogy mivel a melltartót levetették velük, egy bugyiba kellet az ágyra feküdni utána azt levenni, tehát pucéron feküdni és szétrakni a lábuk.Ha ez bárkinek normális, akkor ott a lehetõség elõtte is hogy megcsinálja és hogy még ne legyen elég , nem egyedül volt a vizsgálat alatt, csak késõbb tudták meg nem kötelezhetik rá. Ne mondja senki hogy ez normális. De meg lehet nézni, hogy pont mivel nem kötelezõ a nemiérés megteintése a fiatalra nézve, tehát az orvos elhagyhatja a vizsgálatot sok iskolába nincs is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!