Találatok a következő kifejezésre: Azt hogy napos (534 db)

Mit jelent az, hogy napos csibe? Hogy aznap kelt ki?

Legjobb válasz: Vagy egy-két napja...

Vagy egy-két napja...
Hivatalos definíciója valahogy úgy hangzik, hogy a kikelt, felszáradt, még nem etetett-itatott csibe. Tehát valóban, ahogy elsõ is írja, nem biztos hogy aznapi, lehet akár 48 órás is.

Lombiknál a 3 napos embrió vagy az 5 napos embrió az esélyesebb egyáltalán hogy döntik el hogy kinek hanyadik napon ültessék vissza?

Legjobb válasz: Biológusok döntik el attól függõen, hogy fejlõdnek. Nekem megtapadt a 3 napos is, csak rossz helyen, most úgy néz ki az 5 napos sikerült:). A lényeg, legjobb helyen a pociban vannak, akárhány naposak, ott még tovább osztódnak.

Biológusok döntik el attól függõen, hogy fejlõdnek. Nekem megtapadt a 3 napos is, csak rossz helyen, most úgy néz ki az 5 napos sikerült:) . A lényeg, legjobb helyen a pociban vannak, akárhány naposak, ott még tovább osztódnak.
Ezt a kezelõorvosod dönti el, nekem volt 5 napos is, de az nem sikerült, a 3 naposak viszont igen :-)
Nekem is a 3 napos sikerült, az 5 naposak nem.

Egy ismerősöm autóbusz sofőr.23. 08-kor vett 1 napos autóályamatricát.1. 09-kor lehajtott az autópályáról. Kijött a bírság, hogy az 1 napos matrica csak 23.59-ig érvényes. Hol az igazság?

Legjobb válasz: az 1 napos matrica úgy van tudtommal, hogy a megvételtõl számított 1 napig érvényes. a rendõrségen utánna kell járni. ott tudnak teljes felvilágosítást adni szerintem az érvényességrõl.

az 1 napos matrica úgy van tudtommal, hogy a megvételtõl számított 1 napig érvényes. a rendõrségen utánna kell járni. ott tudnak teljes felvilágosítást adni szerintem az érvényességrõl.
Sajnos ez bukta! 4 naposat kellett volna vennie! Szemét dolog, de ez van! A díjfizetés módja 3. § (1) A díjat elõre, az a)- e) pontok szerinti érvényességi idõtartamok valamelyikére kell megfizetni. A díj megfizetésének ténye úthasználati jogosultságot keletkeztet (a továbbiakban: jogosultság). A jogosultság a megadott idõtartamon belül minden díjköteles útszakaszra érvényes. Az egyes jogosultságok a következõ érvényességi idõtartamokra vásárolhatók: a) 1 napos jogosultság: a vásárló által megjelölt naptári napra a D2, D3, D4 jármûkategóriákra, b) 4 napos jogosultság: a vásárló által megjelölt kezdõ napra és további 3 napra (összesen 4 egymást követõ naptári napra), kizárólag a D1 jármûkategóriára, c) heti jogosultság: a vásárló által megjelölt kezdõ napra és további 9 napra (összesen 10 egymást követõ naptári napra), d) havi jogosultság: a vásárló által megjelölt kezdõ naptól a következõ hónapban számát tekintve a kezdõ nappal megegyezõ nap 24. órájáig; ha ez a nap a lejárat hónapjában hiányzik, a hónap utolsó napjának 24. órájáig, e) éves jogosultság: a tárgyév elsõ napjától a tárgyévet követõ év január 31. napjának 24. órájáig (összesen 13 hónapra). Forrás: http://www.autopalya.hu/resource.aspx?ResourceID=36_GKM_Rend..
Ez azért szemétség, mert a benzinkutasnak mondania kellett volna, hogy ez márcsak egy óráig érvényes... Vagy mobilon kérte :S?
A matrica nem x napig érvényes, hanem a vásárlás (vagy érvényesítés) napját követõ x. nap 24 órájáig. Az egy napos így a vásárlás napján 24 óráig érvényes.
A kérdező hozzászólása: Sajnos teljesen igazatok van, kicsit felháborító az eset, de jogos. :( Köszi
Nehogy már a benzinkutasnak kelljen szólnia. Mindenkinek kell lenni annyi eszének, hogy megnézi, mit vesz. Sejtem, hogy a hátuljára rá lehet írva ez egyértelmûen. GOndolj bele, a pénztáros se szól a boltban, hogy a túró rudid holnap fog lejárni.
Az elõzõ köcsög hozzáállás! Igenis szólnia kell a lehúzós kutasoknak!!!

Normális dolog az, hogy alig múlt el a mensim rá két napra az Lh tesz már halványan de pozitív? Egyébként 25 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: 25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!

25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!
A kérdező hozzászólása: Köszike.
LH tesztnél csak azt értékeld pozitívnak, ha a tesztcsík legalább olyan erõs, mint a kontroll! Az LH hormon szinte az egész ciklus folyamán termelõdik kis mennyiségben, kivéve peteérés elõtt (olyankor hirtelen megugrik). Pont ezért kell a halvány csíkot negatívnak minõsíteni. Teljesen normális, hogy mensi után halvány csíkot kapj.

Lehetséges az, hogy 10 napos terhesen a mellemen csíkok vannak és úgy veszem észre mintha híznék?

Egy lehet terhes lány

Legjobb válasz: szerintem ez elég lehetetlen dolog,hogy már 10 naposan a terhesség miatt hízol. csinálj egy tesztet,mert ha valóban 10 napos terhes vagy,akkor az már kimutatja...

szerintem ez elég lehetetlen dolog, hogy már 10 naposan a terhesség miatt hízol. csinálj egy tesztet, mert ha valóban 10 napos terhes vagy, akkor az már kimutatja...
A 10 nap szerintem meg nagyon korai. En most vagyok a 6. hetben, es a mellbimbom kornyeken latok halvany lila csikokat. Persze nem vagyunk egyformak.
jól érzed, ha terhes vagy akkor olyan érzés mint amikor hirtelen hízol. feszül a hasad, a melled. pont mikor hírtelen meghízol. csík az még ezután jön ha jön.
szerintem inkább csak puffadást érezhetnél, vagy teltségérzetet. a csík késõbb jön. a lehetséges menses elsõ vagy második napján csinálj tesztet.

Miért van az, hogy 1 szem gyógyszer kihagyása baj? Hiszen a 7 napos szünetben sem szedjük, akkor bezzeg véd. Magyarázat?

Legjobb válasz: ezen már én is gondolkoztam... De szerintem azért, mert a 7 napos szünet elõtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellõ védelem. Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :) Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)

ezen már én is gondolkoztam... De szerintem azért, mert a 7 napos szünet elõtt már bevetted a 21 tablettát, ami kialakítja a védelmet. Viszont ha közben 1-et kihagysz, akkor nincs meg a kellõ védelem. Nem tudom igazából, ezt csak én gondolom. :) Egyébként meg számít, hogy hanyadik héten hagysz ki. :)
Már leírtuk a magyarázatot, részletesen. Szerintem neked is kiírta, mikor kérdeztél. De legyen: a mai fogamzásgátlókban olyan kevés hormon van, ami éppen hogy csak képes megakadályozni a petesejtek érését. Ha csak egyetlen napot kihagysz, akkor *elõfordulhat* hogy elkezd érni egy petesejt. Ha egyszer elkezdte, azt az isten se állítja többé le. A 7 napos szünetben viszont lesz egy megvonásos vérzésed, ami mindent kisöpör (hacsak nincs már mélyen beágyazódva, mert kihagytál hó közben) - utána pedig pár napig még nem érik semmi. Ezért véd ilyenkor is.
Baromi bonyolult lenne ezt leirni es szerintem nem is ertened, ezert nagyon roviden leirom. A szervezetednek a rendszeres szedes a lenyeges, ezert nem indul eresnek egy pete a szunetben. Viszont ha kihagysz egy szemet, akkor mar nincs rendszeresseg, eresnek indulhat a pete.

1 hónapja kezdtem el a 90 naposat. Nem. Sok esélyt adtam neki de csodák csodája 116 kg val kezdtem és most 109 vagyok. Bakker 7 kg 1hónap alatt. Kérdésem az hogyan bírjátok a gyümölcs napot?

Legjobb válasz: Energetikai oka van a tömegvesztésnek, nem kell elõre inni a medve bõrére. Nem ellened szurkolok, csak az egészségedet teszed kockára, hiánybetegségeket, cukorbetegséget és egy késõbbi veszélyes visszahízást. Szénhidrát nap, gyümölcs nap.. Nevetséges. Ha zöldség nap lenne tonhal konzervvel, lazac steakkel akkor írnám hogy ne 90 napig csináld, hanem életed végéig. De így.. egész napos gyümölcsözésekkel, nagyon nem lesz jó vége. Mi volt a baj a hússal és a zöldségekkel?

Energetikai oka van a tömegvesztésnek, nem kell elõre inni a medve bõrére. Nem ellened szurkolok, csak az egészségedet teszed kockára, hiánybetegségeket, cukorbetegséget és egy késõbbi veszélyes visszahízást. Szénhidrát nap, gyümölcs nap.. Nevetséges. Ha zöldség nap lenne tonhal konzervvel, lazac steakkel akkor írnám hogy ne 90 napig csináld, hanem életed végéig. De így.. egész napos gyümölcsözésekkel, nagyon nem lesz jó vége. Mi volt a baj a hússal és a zöldségekkel?
.. Persze, súlyból 15 kiló, izomból 8-10 kiló, élethosszból 1-2 év.. Én szurkolok!
Én is megcsináltam 2 éve 25 kg-ot fogytam és tartom is. Most megint nekiállok mert még egy 15 kiló lemehetne.
Szia! Én is csináltam ezt a diétát. Én nagyon kibírhatatlan voltam gyümölcsnapon. Mindenkibe belekötöttem meg ilyenek. Végül azt találtam ki, hogy revvel, este gyümit ettem ebédre meg valami híg levest. Így is fogytam az elsö hónapban 8 kilót. Nem akarlak elkeseríteni, de másfél hónap után megáll a fogyás és hiába kínozod magad.aztán amikor abbahagyod vissxajön ax egész, ha nem több. (Nálunk legalább is ez volt mindenkinél)
És ha letelik a 90 nap utána mi lesz? Amúgy nem bántás, de 116 kilóból több is le tud menni 1 hónap alatt, hisz egy halom felesleg, ilyenkor csak röpülnek a kilók!
4-es, én vagyok aki azt mondta imádom a gyümölcsöt. Nem tudom, én sosem csináltam ilyen diétát, csak gondoltam, én bírnám a gyümölcs napot. Amúgy nem is hiszek ebben a fogyókúrában. Szerintem a kal. számolós módszer a jó, én attól tartósan lefogytam, abban mindent lehet enni csak a menyiség a lényeg, arra kell figyelni. Bocs az OFFért...
Bocsi, mind3 19:54-es volt. Az elsõnek szántam a válaszom.
ma 19:54 Ki mondta neked, hogy az egész csak gyümölcsbõl áll?? :D
Imádom a gyümölcsot.
Én még csak 13 napja csinálom :) Én 109 kg-al kezdtem. Nekem is használ, fogyok vele, Szilveszterkor alig tudtam összegombolni a farmerom, most meg már harisnyát is fel tudok venni alá. Nekem nincs bajom a gyümölcsnappal, sok narancsot eszem ilyenkor és valahogy nem is érzek nagy éhséget. További sok sikert kívánok a diétához! ;)

Hogy lehet az, hogy 10 nappal ezelőtt 5+4 napos voltam és üres petezsákot láttak, most pedig 9+3 napos vagyok? CRL 24, 8

Legjobb válasz: ha nem látnak magzatot - még embrio- akkor nem tudnak mihez viszonyitani de ha már ott van a baba és le is tudják mérni az alapján határozható meg a kora hogy milyen hosszú

ha nem látnak magzatot - még embrio- akkor nem tudnak mihez viszonyitani de ha már ott van a baba és le is tudják mérni az alapján határozható meg a kora hogy milyen hosszú
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ!
nagyon szivesen a késõbbiekben is lesz majd hogy nem egyformán a tankönyv szerint fejlõdik és visszaminõsitik egy héttel v. épp elõbbre hozzák a hetek számát asszerint hogy nagyobb-e az átlagnál ez normális jelenség NEKIK DOKIKNAK de egy fiatal elsõ babás mamának még ilyesztõ Ne aggódj !! Minden jót!
Gratulálok! Lehet a doki nem vette észre, hogy van valami abban a petezsákban. Ha üres az sok jót nem szokott jelenteni. Amúgy teljesen jó a baba mérete, nekem 9+1 naposan 22 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Nem elsõ babás vagyok.Idén leszek 40 éves.17, 5 éves lányom van.akkoriban még nem volt internet és ilyen tájékozottság sem.Eddig meg voltam ijedve, hogy valami nincs rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást meg a gratulációt!Rám fért!

A terhesség első harmadában természetes az egész napos lehangoltság és fáradság? És az, hogy MINDEN NAP úgy érzem, mintha meg akarna jönni és a gyomorszájam is fáj?

Hányingerem nincs, de ez a rossz közérzet teljesen elrontja a napjaimat. Ti hogy viselitek (viseltétek) az els? heteket, hónapokat?

Legjobb válasz: Nekem ugyan ez van, egész napos hányingerrel tarkítva :( Nehezen viselem, szeretnék repkedni, de fizikailag képtelen vagyok rá. Ráadásul a legutóbbi UH elég nagy csalódást okozott, sokkal fiatalabb terhességet igazolt, mint amit a tüneteim jeleztek (pozitív teszttel tarkítva), így most depizek, a kontrollig. Aggódom, hogy nincs minden rendben és semmit sem tudok tenni, és ez is csak rátesz egy lapáttal a hangulatomra/fáradtságomra .

Nekem ugyan ez van, egész napos hányingerrel tarkítva :( Nehezen viselem, szeretnék repkedni, de fizikailag képtelen vagyok rá. Ráadásul a legutóbbi UH elég nagy csalódást okozott, sokkal fiatalabb terhességet igazolt, mint amit a tüneteim jeleztek (pozitív teszttel tarkítva), így most depizek, a kontrollig. Aggódom, hogy nincs minden rendben és semmit sem tudok tenni, és ez is csak rátesz egy lapáttal a hangulatomra/fáradtságomra .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Akkor nem vagyok egyedül. Amúgy az UH nekem is 1 héttel korábbi terhességet állapított meg, mint amit gondoltam. De szerintem az nem baj. Remélem mindkettõnknél rendben lesz minden.
Nekünk is 1 héttel fiatalabb a babánk. 12. hetet töltöm pénteke, a doki szerint. Még mindig fáradt vagyok, a hangulatom ingadozik. És persze hányok.A tejfölön kívül mást nem bírok megenni:) Remélem, hogy elmúlik, mert így elég nehéz "repkedni" a boldogságban. Nekem már elmúlt a menszis érzés, jött helyette más, a derekam hasogat, vagyis az a csont hátul, biztos tágul. Boldog babavárást
Szia! én a szerencsések közé tartozom, mert szinte tünetmentes voltam /vok, de a fáradtság és az örökös álmosság, még mindig megvan pedig a 20. hétben járok! Persze már nem olyan intenzív, mint az elején, de jelen van:d! Még most is bármikor el tudok aludni napközben, pár órára úgy mint akit fejbe vertek! Bár lehet, hogy csak azért van, mert éjszaka nagyon rosszúl alszom, a haramadik hónaptól és nem tudom kipihenni magam! Ami nekem bevált, és sokat segít a C-Vitamin legalább 2000mg (de inkább több)segít a székrekedés oldásában is! ÉS A TÉVHITTEL ELLENTÉTBEN NEM OKOZ VESEBAJT , SEM MÁS PROBLÉMÁT!!!! SOK FOLYADÉKFOGYASZTÁS VISZONT MINDENKÉPP JAVASOLT!!! Kellemes Babvárást!
Ha csak 1 hét lett volna, akkor nem is idegeskednék, de itt 5-rõl van szó :(
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát és Nektek is boldog babavárást!

Segítene valaki én is elkezdtem a 90 napos diétát már 13 napja csinálom és az a kérdésem hogy rizst ehetek keményitönapon? Mert valaki azt mondja szénhidrát valaki meg azt hogy keményitö, ja és a tarhonya hová tartozik?

Legjobb válasz: én nem vagyok a 90 napos híve..de a rizst azt keményítõ napon edd.akkor ehetsz ilyeneket: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya) szénhidrát napon pedig a tészták, sütemények édességek.

én nem vagyok a 90 napos híve..de a rizst azt keményítõ napon edd.akkor ehetsz ilyeneket: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya) szénhidrát napon pedig a tészták, sütemények édességek.
Rizs: keményítõ napon Tarhonya: szánhidrát (mivel tészta)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!