Találatok a következő kifejezésre: Azt hittem, babám (35 db)

Ma vagyok 19 hetes. A babám megmozdult amikor 15 hetes 2 napos volt. Azt hittem ahogy telik az idö egyre gyakrabban érzem majd de nem. Normális ez?

Azt hogy mozgolodik kb. 2-3 érzem egy héten azt hogy "csiklandoz" gyakran elöfordul.Ez azt jelentené hogy kis lusta lesz vagy még nem olyan erös a rugása hogy sokat érezzem?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy voltam, a második babámat várom és nekem már a 12.hét után megmozdult,mostmár 18 hetes vagyok és én is azt hittem,hogy ekkorra már sokkal élénkebb és intenzívebb lesz,de nem.Viszont érezzük a mocorgást,ha kicsit is és nem olyan gyakran,ez a lényeg,szerintem kb.1hónap múlva biztosan erõsebb lesz,legalábbis,ahogy az elsõ terhességemre visszaemlékszem így volt.

Én is ugyanígy voltam, a második babámat várom és nekem már a 12.hét után megmozdult, mostmár 18 hetes vagyok és én is azt hittem, hogy ekkorra már sokkal élénkebb és intenzívebb lesz, de nem.Viszont érezzük a mocorgást, ha kicsit is és nem olyan gyakran, ez a lényeg, szerintem kb.1hónap múlva biztosan erõsebb lesz, legalábbis, ahogy az elsõ terhességemre visszaemlékszem így volt.
Szia! Majd a késöbbiekben ugy 22-23-dik héttöl fogod intezivebben érezni a baba mozgását.Ilyenkor van még , hogy 1-2 nap ki is marad!Ne izgulj majd lesznek még a pocakodban nagy hancurok.Csak ki kell várni! Boldog babavárást!!!!
Szia! Én most 20 hetes vagyok és már rendszeresek a rugdosások, boxolások, de ezeket már 18. héttõl éreztem. Fõleg az ünnepek alatt, amikor sokat pihentem és félig feküdtem a fotelben, akkor éreztem a legjobban, illetve evés után. Egyszer arab zene alatt végig mocorgott, tetszett neki. De elõfordult olyan is, hogy 1-2 napig nem volt semmi. Mostanában pedig a hugyhólyagom van útjában :) Minden jót!

Csak az én babám "feneketlen" gyomrú? Már 10 hónapos, de még mindig annyit eszik amennyit én adok. Soha nem mondja elég. Megenne 2x ennyit is. Azt hittem ilyen korra elmúlik, de nem. Még mindig mérnem kell az adagját. Változni fog ez?

Legjobb válasz: az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom,hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi,mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

az enyém is az :-) én csak fohászkodom a jóistenkéhez, h ez maradjon is igy. De mindenki azzal riogat, h ez meg fog változni és nagyon rossz evõ lesz. Lehet. De az is lehet, h csak irigyek a hasonló korú , rossz evõ babák anyukái, hogy az én babám ilyen nagyon jó evõ. én nem mérem az adagját. Úgy csinálom, hogy van egy tálkája, és abba szemre annyit teszek, mint egy 8 hós bébiételes üveg adag. plusz desszert annyi, mint pl. a humanas puding. két fõ étkezés között gyümölcsöt adok amikor csak akarja. vacsira is annyit eszik mint ebédre. majdnem két üvegnyi kaja.

Azt hittem, hogy babám lesz, de kedd óta vérzek. Mensire gondolok, bár nem olyan, amilyen szokott lenni. Érzek magamon mér egy pár terhességi tünetet is. Lehet, hogy mégis van babám?

Nekem a mensim szinte mindig 5-6 napig tart, és eléggé vérzek. Most ez a 3. nap, de már alig vérzek, inkább barnázás van. fáj a cicim, érzékenyek a bimbóim is. Mindig éhes vok. Ti csinálnátok egy tesztet azért, ha már teljesen elmúlik a barnás-véres dolog? :-))

Legjobb válasz: Szia! Ha elmúlik, azonnal csinálnék tesztet! Még bármi lehet. Van olyan akinek megjön a mensi terhesség alatt is, pl. nekem egy családtagom, és az nem biztos, hogy nincs babód! Mindenképpen írj, hogy mi lett az eredmény! Szorítok nagyon hogy baba legyen:)

Szia! Ha elmúlik, azonnal csinálnék tesztet! Még bármi lehet. Van olyan akinek megjön a mensi terhesség alatt is, pl. nekem egy családtagom, és az nem biztos, hogy nincs babód! Mindenképpen írj, hogy mi lett az eredmény! Szorítok nagyon hogy baba legyen:)
csinálj egy tesztet, mert lehet hogy babát vársz.sok sikert.
szerintem is mindenképp csinálj egy tesztet és szerintem minnél hamarabb!! Ne várj vele!! Egyébként tényleg van olyan hogy valakinek megjön terhesség alatt!! Szorítok!! :D 30 hetes kismama

Bukott a babám és félre is nyelte. Azt hittem megfullad. , ti mit csináltatok a picivel?

Kezd? mami vagyok, néha úgy érzem, hogy nagyon ügyetlen is.Nagyon megijedtem, még jó hogy a párom itthon volt.

Legjobb válasz: Az én bukós babámnak mindig sikerült felköhögnie.Ha nagyon nem megy,lábánál fogva fejére kell állítani,ütögetni a hátát.Használj légzésfigyelõt,emeld meg a kiságy lábát a fejénél,ha eszik tápszert,írass fel AR -eset.

Az én bukós babámnak mindig sikerült felköhögnie.Ha nagyon nem megy, lábánál fogva fejére kell állítani, ütögetni a hátát.Használj légzésfigyelõt, emeld meg a kiságy lábát a fejénél, ha eszik tápszert, írass fel AR -eset.
A kérdező hozzászólása: Két hetes a babám.
Gyorsan felkaptam, ütögettem a hátát, meg dobáltam. De olyan hirtelen történik, hogy pontosan nem is tudom. Aztán meg egész nap remegett a kezem-lábam. A múltkor meg a banánt kellett kikaparnom a torkából... Hát, vannak ilyen esetek, amijkor az ember szíve megáll néhány pillanatra :S Te mit csináltál? /15 hónaposa kicsim/
a térdemre fektetem hason és ütögetem a hátát. Szerencsére annyira csúnyán még nem nyelt félre. 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Én ütögettem a kis hátát, azon kívül leblokkoltam.A párom kikapta a kezembõl és felemelte, mintha hason feküdt volna.aztán kapott levegõt.Én meg csak ültem és 2 perc múlva remegtem, meg sírtam, hogy milyen béna anya vagyok. Szóval nagyon rossz volt.Köszönöm az eddifi válaszokat.
Az én lányom nagyon bukós volt és naponta többször nyelte félre a kaját. Oldalra kell fordítani és ütögetni a hátát. Vagy felemelni, hogy a kis feje lentebb legyen, mint a teste persze hason, hogy a kaja ki tudjon folyni és úgy ütögetni a hátát. Ha már nagyobb lehet, hogy elég, ha felveszed és úgy ütögeted a hátát, õ már akkor magától kiköhögi. Egyébként fejre fordítani nem szabad a lábánál fogva, mert nagyon könnyen megsérülhet a nyaka és az agya is. Amit akkor rögtön ugye nem veszel észre. Ez csak egy jó tanács! :-)
ülj le, fektesd a térdedre úgy, h hason legyen és a feje picit lejjebb legyen mint a teste. a fejét tartsd a kezedben (az arcát fogd) és kicsi, de határozott mozdulattal üss a hátára a lapockái közé.

Babád születése után mi volt az, amiről azt hitted, hogy tisztában vagy vele, de jobb lett volna, ha valaki előre elmondja a tennivalókat?

Most nem arra gondolok, hogy nehéz a gyereknevelés és fárasztó az éjszakázás.

Legjobb válasz: Szia, a szoptatásról egy szót sem olvastam, úgy voltam vele az a világ legtermészetesebb dolga. A kórházban semmit nem segítettek, csak állandóan méregetni kellett, és mivel nem igazán szopizott, meg nem tudtam hogy kell, nem volt meg az átlag, így nyomták bele a tápszert. Itthon aztán rákattantam a mérlegre, 4 hónapig mértem, és az elsõ hetekben tápszereztem. 6 hetes volt a babám, mikor azt mondtam, na nem, ebbõl elég, ez egy természetes folyamat, nincs tápszer. Egy hétig óránként szoptattam, de beállt így a tejtermelés, a tápszert teljesen elhagytuk. 6 hónapig szopizott kizárólagosan, 10 hónapos volt, mikor végleg elmaradt.

Szia, a szoptatásról egy szót sem olvastam, úgy voltam vele az a világ legtermészetesebb dolga. A kórházban semmit nem segítettek, csak állandóan méregetni kellett, és mivel nem igazán szopizott, meg nem tudtam hogy kell, nem volt meg az átlag, így nyomták bele a tápszert. Itthon aztán rákattantam a mérlegre, 4 hónapig mértem, és az elsõ hetekben tápszereztem. 6 hetes volt a babám, mikor azt mondtam, na nem, ebbõl elég, ez egy természetes folyamat, nincs tápszer. Egy hétig óránként szoptattam, de beállt így a tejtermelés, a tápszert teljesen elhagytuk. 6 hónapig szopizott kizárólagosan, 10 hónapos volt, mikor végleg elmaradt.
Szia, még valami. Az elsõ két hétben, állandóan a baba mellett ültem, feküdtem, miután evett babusgattam, egy percre se hagytam magára. Ennek az lett az eredménye, hogy jóformán nem aludt, mert nem hagytam. Azt gondoltam, folyton szórakoztatni kell, énekelni, gügyögni. Két hét után mikor már sokat sírt, és nappal alig aludt, elkezdtem olvasgatni a neten, akkor vettem meg a Suttogó könyvet, és kezdtem kialakítani napirendet. Ez abból állt, hogy etetés után kicsit voltam vele, mikor már láttam, hogy álmosodik, letettem, aludt, majd mikor felkelt evett, és így tovább. Napról napra, ahogy nõtt, több idõt volt fent evés után. Így kialakult, hogy evés, "játszás", alvás. Néhány hét alatt ez kb. 3 óránkénti ciklusra állt be, és így kialakult egy rendszer. Amíg aludt, elláttam a házimunkát. Persze volt, hogy nyûgösebb volt, hogy borult a nap, de általában így jó lett. A fürdetést fix idõpontra tettem, kb. 7 körülre, utána 8 körül szopizott, azon aludt be. Amit most máshogy fogok még csinálni (2-3 hét múlva jön a tesó), kicsi korától hagyni fogom, hogy más is vigyázzon rá, mert a most 21 hós fiam csak nem rég óta van el a nagyszülõkkel néhány órára nélkülem, annyira magamhoz kötöttem. Ja, és az alvás. Nem fogom órákig ringatni, csak ha tényleg igényli, hasa, foga fáj, mert a kisfiamat ha kellett, ha nem kézben altattam el, vagy szopin, és még csak két hónapja alszik egyedül éjszaka, addig ingáztam hozzá. Hát kb ennyi, de minden baba, mama, család más, jó ha van elképzelésed, mit hogyan, de minden menet közben alakul ki. A lényeg szerintem, hogy ne az érdekeljen más hogy csinálja, mit mond, hanem hogy Te kitapasztald a babád és a saját igényeiteket, és ezeket kell összehangolni, nem stresszelni, hogy jaj, mert a másik már átalussza az éjszakát, meg ez és ez ezt mondta. Persze, jó ha meghallgatod a tanácsokat (kapsz majd bõven, kérés nélkül) de ezek nem szent írások. Sok sikert, bízz magadban, az ösztöneidben!
Szoptatás: fogalmam sem volt róla, hogy a gyerek úgy meg tudja csócsálni a fogínyével a mellbimbót, hogy vérezzen, sebes legyen. Szülés utáni állapot: a filmekben minden anyuka olyan fitt szülés után, mintha nem történt volna semmi, ugyan úgy jönnek-mennek, szóval én nem is gondoltam volna, hogy napokig nem fogok tudni pár percnél többet egyhuzamban állni vagy menni, és hogy már egy szimpla pelenkázásban leizzadok és beleszédülök, vagy hogy hetekig figyelnem kell rá, hogy hogyan üljek, hogyan lépjek, mert fáj. Etetés: sosem hittem volna, hogy egy mini adag fõzelék megetetése egy kisbabával ekkora káosszal jár, és hogy minden csupa maszat lesz körülötte :) Séta: el sem tudtam képzelni, hogy hideg idõben kb. háromszor annyi iõdbe telik gyerekkel elindulni, mint gyerek nélkül.
Szoptatás.Borzasztó volt. Nem készültem rá, azt hittem, az csak úgy jön. Hát nem jött. Alig tudtuk el kezdeni. Az elsõ három hétben rengeteget sírtam, azt hittem a babám nem akar cicizni. Pedig csak én nem tudtam rendesen felszerelni a cicire. A kórházban nem kaptunk meg minden segítséget. Azóta már eltelt 11 hét. Kizárólag csak szoptatom. Egyébként egy szoptatási tanácsadó illetve egy olyan doktornõ segített, aki ezzel is foglalkozik, amiért végtelenül hálás vagyok.
A szoptatás. Ha készültem volna rá, akkor tán másképp alakul...

A férjem tegnap végighányta az éjszakát. Azt hittük csak gyomorrontás. Viszont mára én is rosszul lettem és nagyon erős hasmenésem van. Lehet ettől baja a bábának?

(reggel voltam orvosnál, de akkor még nem volt semmi bajom - 6 hetes terhes vagyok)

Legjobb válasz: Mindenképp jelezd a dokidnak, lehet, hgy ad rá vmit. A folyadékot mindenképp pótold, mert fontos a babának a sok folyadék. De mindenekelõtt türelem, s hívd fel a szüléstedet.

Mindenképp jelezd a dokidnak, lehet, hgy ad rá vmit. A folyadékot mindenképp pótold, mert fontos a babának a sok folyadék. De mindenekelõtt türelem, s hívd fel a szüléstedet.
Szólj az orvosodnak, de nem kell megijedni. A fõ, hogy sok-sok folyadékot igyál és ha tudsz egyél rendesen, ha nehezen megy akkor sima háztartási kekszet.

Két napig nagyon rosszul voltam. Fájt a fejem és mindent kihánytam.10 hetes terhes vagyok, azt hittem ez már elmúlt. Nem lesz baja a babának, hogy két napig semmi nem maradt meg bennem?

Annyit hánytom, hogy már hasizomlázam van. Szörny?! Már kb. két hete nem voltak ilyen panaszaim. Normális ez, hogy most újra? Mit tehetnék? Ha valakinek van valami ötlete légyszíves írjon, mert nagyon aggódom! Köszi!

Legjobb válasz: Úgy tudom, a gyömbér jó a hányingerre,sajnos ez olyan dolog,hogy visszatérhet,megelõzni nem nagyon lehet esetleg csillapítani.Próbálj meg több folyadékot inni,egyél gyümölcsöket vagy amit megkívánsz,többször keveset,hogy ne terheld meg a gyomrod.A manónak nem lesz baja,ha több napig tartana,akkor érdemes orvosnak jelezni,nem lesz baja a babának,csak kevesebb vitamin jut neki is olyankor(és ásványi anyag).Esetleg a gyszertárban is érdemes megkérdezni,vagy orvostól,milyen vitamint szedj,pl a b6 jó hányingerre.

Úgy tudom, a gyömbér jó a hányingerre, sajnos ez olyan dolog, hogy visszatérhet, megelõzni nem nagyon lehet esetleg csillapítani.Próbálj meg több folyadékot inni, egyél gyümölcsöket vagy amit megkívánsz, többször keveset, hogy ne terheld meg a gyomrod.A manónak nem lesz baja, ha több napig tartana, akkor érdemes orvosnak jelezni, nem lesz baja a babának, csak kevesebb vitamin jut neki is olyankor(és ásványi anyag).Esetleg a gyszertárban is érdemes megkérdezni, vagy orvostól, milyen vitamint szedj, pl a b6 jó hányingerre.

Létezik, hogy 7hetes babám annyira fáradt, hogy nem tud elaludni? Ordít amíg kézben el nem altatjuk, szinte az elejétõl így van, eddig azt hittük a hasa fáj.

Ha próbálom megetetni,csak meglátja a cicit és sikítani kezd.Kézben kis rázás és mély álomba merül-mondjuk ha lerakom 10-15perc és mozgolódik,aztán egyre hangosabb és kezdõdik minden elörõl.

Legjobb válasz: Szerintem hasfájás. Adsz neki valamit hasfájásra? Pl. biogaia csepp, espumisan?

Szerintem hasfájás. Adsz neki valamit hasfájásra? Pl. biogaia csepp, espumisan?
szerintem is a hasa meg hát az alvási ritmus... felriad, és mivel nem érez téged, inkább felébred teljesen...
Simán lehet attól, vagy attól ha nincs rendszerhez szoktatva ez már most is nagyon fontos neki. Csomó minden miatt ordíthat, nem kell mindig cicit adni neki ha sír. Például ha sokat alszik, fel kell ébreszteni, mert ha sokat alszik a következõ alvásnál nyûgös lesz. Az elsõ hetekben éjszaka 5 óránál tovább nem szabad hagyni aludni, mert ez kizökkenti a napirendjébõl és simán a nappalból csinál éjszakát. Napközben MAX 2 órát aludjon. Egy 7 hetes babánál ami beválhat: "Napközben 3 óránként etetés, 3 óránként 1, 5 óra alvás. Este: láncetetés 17:00-kor és 19:00-kor, álomba etetés 23-kor. Ébredés 5-kor, vagy 6-kor.". Ez egy minta csak de tényleg a lényeg a rendszeresség és hogy ne hagyd túl sokat aludni.
A kérdező hozzászólása: Bárcsak az lenne a gondom, h.túl sokat alszik.kb.este8-11ig hasfájós roham, éjfél elõtt nem tud elaludni, aztán max.5ig alszik, utána még 3-4óra aztán reggel 9tõl indul a nap, max.20percet alszik egyhuzamban, kivéve a sétát, akkor addig amíg haladunk(kb.1óra)Minden nap más, csak az éjféli elalvást lehet fixnek mondani, de az se mindig. az összes szert kipróbáltuk már, várjuk a 3.hónap végét, igazából csak attól tartok, hogy elutasítja a cicit.most is evett 70ml-t és sírni kezdett, már nem tudom visszatenni-a másikra sem.nem hiszem, hogy elég neki, eddig 100-130at evett, plusz ha üvegbõl adnám megenne 130at simán.nem tudom mi a megoldás..
A megoldás az hogy huzamosabb ideig adsz neki hasfájás elleni cseppet, mivel még csak 7 hetes, pl a biogaia 10 nap után hat! Akkor hogy tudtad mindet kipróbálni?? Nyílván nem 3 nap után kell váltogatni ezeket a cseppeket!
A kérdező hozzászólása: de gondolom 5hét elég lehetett a próbára.egyébként 3-4 naponta változik valami , kicsit jobb aztán kicsit rosszabb
Fú, ezt mintha én írtam volna!!! :-) De nálunk tuti a hasfájás. Kis pukikirálynõ... Mi is a 3 hónapot és a csodát várjuk... Ti legalább 1 héttel már elõrébb jártok. :-)
A kérdező hozzászólása: :) akkor kitartást Nektek is!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sziasztok! Nálunk is hasonló volt a helyzet és megnyugtatlak, megoldódik!! :-)Nálunk az igazi megoldás a hason alvás lett. CSAK hason tud aludni! Elõször az ellen is hadakozott, de hamar megszokta. Elõtte 4, ill. 10 percenként ébredt! alig aludt és ettõl nagyon nyûgös volt. emellett én elkezdtem nagyon odafigyelni, hogy mit eszek-iszok. Tiltólistám: tej, kakaó, csoki, nutella, cukor és koffeintartalmú italok, cukor, és természetesen a hüvelyesek. Ha hanyatt akarod altatni, akkor próbálkozhatsz a cumival, hátha megnyugtatja. Az én babámnak az ritkán kellett, de ritkán megnyugtatta, amíg ki nem esett a szájából, és néha még egy picit tovább aludt. És még akkor tudott aludni, ha a porszívót vagy a hajszárítót hagytuk mellette menni. a monoton zaj segített neki kikapcsolni. aztán bébi- elalvós dalos cd ment mellette, eleinte totál hangosan, mert csak úgy nyugtatta meg. most 3 hónapos, már nem kell neki semmilyen zaj. hason alszik el egyedül. eleinte a kezét, ujjait vette a szájába, hogy megnyugtassa magát, viszont már cumizza az ujját, ami annyiból jó, hogy meg tudja magát nyugtatni bármikor -akkor is, ha nem rögtön veszem ki a kiságyból. a hasfájásra pedig nem használt semmi, csak az , hogy minden peluscserénél megmasszíroztam a hasát, akkor jót tudott kakilni és ezt mindig csináltam és egyszer csak elmúlt neki. kitartás! én is ki voltam készülve totál, és most már olyan ügyesen alszik. biztos nálad is így lesz. mondjuk elalvás után nappal sokszor felébred úgy 20-30 perc után, de hagyom, hadd nyökögjön, aztán visszaalszik. sok sikert!!
A harmadik baba mindig gyorsabban jön, azt ugye tudod? Egy terhesség sem hasonlít a másikra!!! Menj orvoshoz!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!