Találatok a következő kifejezésre: Azt hiszem vagyok, egy hete (5 db)

Azt hiszem terhes vagyok, egy hete késik. Lehetséges, hogy egyik napról a másikra olyan kifinomult lett a szaglásom, hogy rosszul vagyok tőle?

Kb 20 perce érzem.Nagyon furcsa!Egyb?l megakartam kérdezni, hogy ez normális e?Köszönöm válaszaitokat

Legjobb válasz: Szia. Én is így vagyok,és remélem,hogy a szülés után elmúlik.Mindent mege´rzek,és zavar is.Csinálj egy tesztet. 40hetes kismama.

Szia. Én is így vagyok, és remélem, hogy a szülés után elmúlik.Mindent mege´rzek, és zavar is.Csinálj egy tesztet. 40hetes kismama.
Hajajj!Olyan lesz az orrod, mint a vadászkutyáké:) Próbáld ki!Menj be egy multiba és válogass a zöldségek között, majd szagold is meg õket.Frucsa dolgokat érezhetsz.Én kiszagoltam a vegyszert egyik másik gyümölcsön.Örülnék, ha mindig ilyen jó orrom lenne.
Szia!Szerintem teljesen felesleges ezen gondolkodnod, el kell menni, venni egy tesztet és hinni neki, mert elég megbízhatóak. Az orvoshoz mielõtt elmennél várj még kb 2hetet, mert én kb menses késése után 9nappal mentem el és még nem látott semmit hüvelyultrahanggal sem. Nagyon csalódott voltam. Aztán egy hét mulva mentem újra és addigra már láthatóvá vált az embrióbaby-m!De ne feledd a teszt az elsõ!!!Amúgy én pl egyáltalán nem vagyok rosszul és nem érzek szagokat és nem vagyok kívánós és egyáltalán semmi, szóval ez is változó!Jó babavárást!6hetes kismama
Nekem is kifinomult lett a szaglásom ez lett gyanús!

17 dik hétben vagyok a babánk 2-3 napja belustult ha simogatom és egy kicsit beszélek hozzá "válaszol " de ennyi. Mindíg azt hiszem baj van ha nem érzem 1-2 napig aztán váratlanul újból hírt ad magáról, Kinek vannak ilyen tapasztalatai kismamik?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 20. hét környékén volt, hogy 12 napig meg sem mozdult, kétszer is elmentem dokihoz, de mindig minden rendben volt, csak olyan írányban mozgott amit én nem éreztem. Aztán vettem egy angel sound készüléket és azóta ha elõfordul nagyobb szünet akkor gyorsan meghalgatom a kis szívét. Engem csak ez tud megnyugtatni.

Szia! Nekem a 20. hét környékén volt, hogy 12 napig meg sem mozdult, kétszer is elmentem dokihoz, de mindig minden rendben volt, csak olyan írányban mozgott amit én nem éreztem. Aztán vettem egy angel sound készüléket és azóta ha elõfordul nagyobb szünet akkor gyorsan meghalgatom a kis szívét. Engem csak ez tud megnyugtatni.
A kérdező hozzászólása: és mennyibe kerül egy ilyen? én is gondoltam már rá de azt mondják árt a babának ha sokszor használják
Nyugi, nincs vele semmi gond. En a 19. heten kezdtem el erezni, hogy mozog, de egeszen mostanaig (most 26 hetes vagyok) rendszeresen voltak ilyen 1-2-3 napos "kiesesek". A heten viszont mar mindennap mozgott gyakorlatilag reggeltol estig. Valhol azt olvastam, hogy a lenyeg, hogy a 30. hettol erezd ot minden nap, addig siman lehet olyan, hogy 1-2 aktivabb nap utan pihen egyet a baba. Egyszoval ne izgulj, foleg ha a doki is azt mondja. Boldog babavarast! 26 hetes kismama

'Olyanok vagyunk egymásnak, mint a cigi: részegen elszívsz egy szálat, mert azt hiszed, belefér, és hipp-hopp, heti egy karton elfogy. ' Valaki kifejtené nekem, hogy ez az idézet mit takar? Mert akárhogy erőlködöm, nem értem.

Legjobb válasz: Ez azt jelenti,hogy észrevétlenül függõjévé válsz az adott dolognak,ha egymásnak,akkor ez pedig valószínü egy lányt jelent(vagy ha meleg vagy,akkor férfit jelent),mivel drogról,cigirõl nem beszél személyként az ember(egymást)...

Ez azt jelenti, hogy észrevétlenül függõjévé válsz az adott dolognak, ha egymásnak, akkor ez pedig valószínü egy lányt jelent(vagy ha meleg vagy, akkor férfit jelent), mivel drogról, cigirõl nem beszél személyként az ember(egymást)...

Még nagyon az elején vagyok. Mikor mondjuk el a szüleinknek a jó hírt? Szeretném őket beavatni, hiszen azt akarom, hogy velünk együtt örüljenek, viszont egy kicsit tartok a babonától is, hogy 12 hét előtt még ne.

Legjobb válasz: Mi akkor mondtuk meg, maikor voltam a 0. UH-n. Akkor már betöltött 7 hetes voltam. Nem szóltunk semmit, csak annyit: -Jut is eszembe, akarok valamit mutatni! És kitettem a képet az asztalra. Sok boldogságot nektek!

Mi akkor mondtuk meg, maikor voltam a 0. UH-n. Akkor már betöltött 7 hetes voltam. Nem szóltunk semmit, csak annyit: -Jut is eszembe, akarok valamit mutatni! És kitettem a képet az asztalra. Sok boldogságot nektek!
Én ahogy kijöttem az ultrahangról a jó hírrel, már hívtam is anyut aztán aput :D
Én az 5.hétben vagyok, de még nem mondtam a szüleimnek óvatosságból. Sajnos nemrég volt egy vetélésem, akkor a teszt után azonnal elmondtuk. Most gondolom kivárom, hogy legyen szívhangja a picinek és akkor majd viszem a fotót. De a testvérem már tudja. Jó babavárást!
Én a 12. hét után mondtam el. Elõtte 2 vetélésem volt, az apukám majdnem belepusztult az egyikbe. Úgy várta szegénykém az unokát! :( Ha nagyon lelkisek, akkor ne mondd még el! (Biztos, ami biztos!) Ha nem azok, mondd el nyugodtan! Gratulálok!
mi együtt teszteltünk, még a családommal laktunk. Nagymamám volt otthon, vörös fejjel zokogva mondtuk Dédi lesz. Anyukámék elutaztak, Õk rá 1-2 nappal tudták meg. Szerintem "megérdemlik". Boldog babavárást! ;)
Akkor mondtam el, amikor az orvos megerõsítette a teszt eredményét! Gratulálok! Boldog babavárást!
Nem látok bele a családi életetekbe, de anyukáméknak is biztos elmondanám :) Én is babonás voltam és a 12. hét elõtt csak kevés embernek mondtam el. Nagyon megbántottam volna anyumat, ha nem így teszek...
Elõször is GRATULÁLOK!!!! Mi a tesztelés napján már elmondtuk, mert együtt lakunk és úgyis észre vették volna hamarosan (hányás..). Így nem vártunk vele.Kinek másnak mondanátok el elõször mint akik hasonlóképpen várják mint Ti? Problémamentes babavárást kívánok! 29hetes
en eppen magyarorszagon tartozkodtam mikor terhes lettem, anyukamek meg canadaba es egybol hivtam anyut hogy pozitiv lett a tesztem, majd kiugrott a borebol, ugy orult:)
Mi elmondtuk a tesztelés után pár héttel, utána elvetéltem. Megfogadtam, hogy a következõt csak akkor mondjuk el, ha már nõni kezd a hasam. Különben sem vagyok az a dicsekedõs fajta, olyan hülyén éreztem magam akkor is, mikor elmondtuk a szülõknek. Lehet, hogy önzõ vagyok, de ez hadd legyen a mi titkunk, a mi örömünk.
Szia.Én is úgy jártam sajna mint az utolsó válaszoló, mi is elmondtuk és sajna vetélés lett belõle:(aztán megfogadtuk, hogy akkor mondjuk csak el ha már látott orvos és van már szívhang is így tettünk bár ez a terhességem sem volt komplikáció mentes, de ma pont 7hónapja, hogy a kisfiunk megszületett , és boldog szülõk vagyunk.
Ezt neked kell eldöntened! Én a férjemnek elmondtam tesztelés után, de a családnak csak akkor miután volt szívhang, mivel elsõ alkalommal, mikor a doktor úrnál jártam, még nagyon pici volt. Az apósomék nagyon várták a babát, így nem akartunk csalódást okozni, ezért vártuk meg a szívhangot. Persze a 12.hétig a legnagyobb az esély a vetélésre, ebben még benne vagyok. Azt sajnálom, hogy mikor a jóhír is publikus lett volna, addigra a nagypapám már bekerült a kórházba, így õ sajnos már nem tudta meg a hírt.... ;(

Elvetetni vagy sem? Egy hónapja terhes vagy. Besikerült a baba, nem terveztétek hisz Te nagyon egészégtelenül élsz napi fél doboz cigi, heti alkoholfogyasztás, sok gyógyszer. Lehet még ezek után még egészséges a baba vagy jobb megoldás az abortusz?

Nem saját példa, remélhetőleg.. csak a véleményekre lennék kíváncsi. Ki mit tenne ebben a helyzetben??

Legjobb válasz: Hát én nem vagyok ilyen helyzetben, mert nincs káros szenvedélyem, sem gyógyszert nem fogyasztok tartósan, de ha "besikerülne" egy baba, azt megtartanám. Másik kérdéshez: nem hinném hogy baja lenne a babának, sokan vannak, akik csak akkor hagynak fel a káros szenvedéllyel, amikor megtudják hogy terhesek, és egészséges a baba. Az viszont fontos, hogy azonnal le kell állni a szerekkel.

Megtartanám, mert nem lenne semmi baja. És ha ilyen eszetlenül éltem eddig, akkor most végre okom lenne megrázni magam és változtatni a dolgaimon, hogy egy normális életem legyen.
6 hétig semmi nem megy át a babaába. Épp azért találta ezt ki a szervezet hogy addig azért a legtöbb nõ réjön hogy babaát vár és igy nem ártott addig neki bármit is csinált amig meg nem tudta hogy babát vár.
Hát én nem vagyok ilyen helyzetben, mert nincs káros szenvedélyem, sem gyógyszert nem fogyasztok tartósan, de ha "besikerülne" egy baba, azt megtartanám. Másik kérdéshez: nem hinném hogy baja lenne a babának, sokan vannak, akik csak akkor hagynak fel a káros szenvedéllyel, amikor megtudják hogy terhesek, és egészséges a baba. Az viszont fontos, hogy azonnal le kell állni a szerekkel.
Lehet egészséges.De semmi sem garantált.Mert aki készül és mindent betart, ott is lehetnek rendellenességek.
Eltévesztetted a helyet, a terhességbe kellett volna, nem a babásba. Egyébként pedig a barátnõdnek a szüleivel kellene ezt megbeszélni, gondolom kiskorú. De szerintem meg fogja tartani, ha már volt olyan okos, hogy megcsinálta, akkor gondom úgy hiszi fel is tudja nevelni.
Rólad van szó, vagy egy ismerõsrõl? Én is cigiztem az elsõnél, igaz akkor már csak alkalomszerûen, de a pozi tesz után AZONNAL letettem, az aki terhesen is tudatosan folytatja a károsító szenvedélyét az szerintem nem való anyának. Másrészrõl meg a becsúszott terhességek is érdekesek... Nálam is szakad el gumi, be is vettem az eseményutánit, mivel tudom, hogy a babát nem a gólya hozza.
Nem gondolom, hogy a baba ne lehetne egészséges, fõleg ha még csak a 4. héten jár az anyuka. Mostantól teljesen egészséges életmód, és szerintem nem lesz gond. A szervezet védi a babát.
A kérdező hozzászólása: Itt nem az anyagiakról és a felelõsségrõl van szó, hanem a baba egészségérõl!
A kérdező hozzászólása: Nõ vagyok és rég elmúltam 18!
Leteszed a cigit, nem fogyasztasz alkoholt és az orvossal olyan gyógyszert iratsz, amit lehet terheseknek szedni. Ez ennyire egyszerû. Mindenre van megoldás, csak akarni kell.
megtartottuk:-D mikor pozitivat teszteltem abbahagytam a cigit, es nem is ittam többet. szóltam azért rola a dokinak, de nevetve legyintett, h jol van ez a rendszer kitalalva., ne aggodjak.Mar elmult ket éves es szerencsére teljesen egészséges:-)
Ha akarják a babát, semmi baja nem lesz. EGy orvos-genetikus mondta, hogy az elsõ hónapban az összes károsodott sejt cserélõdik, pont azért mert általában ilyenkor még nem tudatosan figyel a kismama magára. Tehát, innentõl no alkohol és cigi és egészséges lesz.
Honnan számít az 1 hónap? A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, tehát amikor nem jön meg, már 4 hetes vagy. Ekkor még bõven nem ártottál a gyereknek. A legrázósabb idõszak a 6-12. hét, akkor nõ ki mindene. Az alkohol MÉG nem ártott, a cigi rendellenességet nem okoz, csak kis súlyt és koraszülést. A gyógyszer rázósabb, nem mindegy, mit szedtél - ezt orvossal kell megbeszélni. Ettõl még a baba nagy valószínûséggel egészséges lesz. Amúgy meg hatmillió vizsgálat van terhesség alatt, sok rendellenesség a 12. hét után derül ki, akkor veszik el a babát. (És olyan nõkkel is megesik, akit totál egészségesen élnek.) Tehát ha akarnád a gyereket, akkor érdemesebb lenne akkor dönteni az elvételérõl, amikor kiderül, hogy beteg, addig meg mindent megtenni, hogy ne árts neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!