Találatok a következő kifejezésre: Azt hiszem babám (56 db)

Miért nem hiszi el senki, hogy azt hiszem, érzem a babát? 14+3 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!

Mert irigyek :) Egyébként nem mindegy, hogy ki mit hisz?! Te érzed és ez a fontos. Miért kellene emiatt magyarázkodnod!
Szia! nekem is elsõ baba és nálam is a 14.héten adott elõször jelt magáról :) csak akkor még olyan gyengén éreztem, hogy nagyon figyelnem kellett, hogy észrevegyem :) és szerintem sem lehet összekeverni a baba mozgását a bélmozgással :) aki azt mondja, hogy még nem érezheted õt az így járt, nem mindenki veszi észre, pedig a baba a 14.héten már réges régen mocorog odabent :) ne foglalkozz velük :) 20h km
Szia! Én hiszek neked. :) Kerek 14 hetes voltam, amikor arra ébredtem az éjszaka közepén, hogy tejóég, valaki megérintett 4-szer belülrõl nagyon gyengéden, lent, a bugyim vonalában... Felébredtem, megijedtem, mert új érzés volt, aztán aludtam tovább. reggel hívtam anyukámat, aki megerõsítette a gyanumat. :) Utána 4-5 naponta éreztem csak, pedig nagyon figyeltem, a 16. héttõl pedig minden nap 1-szer, a 18. héttõl pedig napi többször. Mikor itt volt kérdés, higy ki mikor érezte elõször az elsõ babáját, gondolhatod, már nem keeresem meg, de tizenvalahány százalékosra lepontoztak, itt sem hitte el senki, hogy õt éreztem... :( De ez van, a lényeg, hogy TE TUDOD!!! 39 hetes km
Én is éreztem már ilyenkor, pedig elsõ baba volt. Szóval én elhiszem:-)
Én is éreztem az elsõ babát már a 14. héten, a másodikat viszont érdekes módon csak 16 körül, de mint kiderült, azért, mert most elöl van a lepény és letompította. Egyébként az a kis remegés, mintha egy apró pillangó szárnya lenne, az bizony a baba!
Szia! Én már megszültem, de 14 hetes voltam én is amikor mondtam hogy érzem és jól kiröhögött mindenki. Pedig nagyon kicsit éreztem, igaz így utólag belegondolva nem tudom hogy valóban bélmozgás lehetett-e vagy a kislányom, de engem is kiröhögtek és nyugtázták hogy hülye vagyok nem érezhetem.
Elsõ baba? Gondolom azért nem hiszik el. Én a másodikat érzem a 14.héttõl. Nem minden nap, de párnaponta igen. Nem kételkedek benned, de tényleg össze lehet keverni ilyenkor a bélmozgással. És azzal is össze lehet keverni, hogy annyira várod már, hogy mozogjon, hogy odaérzel valami mozgásfélét. Én azért hiszek neked, mert van ilyen :) Csak ne lepõdj meg, ha a 20-22.hétig nem fogod érezni minden nap! Még nagyon pici!
Az pedig a baba lesz, ha ott elöl mélyen a szeméremcsontnál érzed :) Érzékeny a pocid és a baba kis ficánka, máásnak meg nyugisabb a baba és nem érzékeny a hasa, ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon elöl érzem, a szemérmem felett, és ilyen furcsa remegésféle. Tuti nem a bélmozgás, legalábbis szerintem ott nincs bél.
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat! Alig várom, hogy megint remegjen, de már biztos elaludt a drága.
Szia! Én az elsõ babámat 14 hetes kora óta éreztem, bár nem voltam 100% benne, a másodikkal -már kicsit tapasztaltabban- 12 hetes korban éreztem azt a kis remegést. Akkor már biztos voltam benne, hogy ez csak az én kis manóm lehet! :) Biztosan te is õt érzed már! Csak vigyázz magatokra és beszélj hozzá!
Szia az elsõ babámat ugyanebben az idõben éreztem megmozdulni elõször, és annyival hamarabb is született. Ne foglalkozz velük te érzed õk nem!
ÉN IS A 14 HÉTEN ÉREZTEM ELÕSZÖra kislányomat a védõnõ csodálkozott is engem nem érdekelt csak tudom hogy mit éreztem elsõ terhességem volt mivel elõtte nem volt ami mozoghasson bennem tudtam hogy õ volt, nem érdekelt ki mit mond én tudtam én reztem õt. úgyhogy igenis lehet érezni már korai terhességnél is.

Mivel indíthatom be a tejtermelődést nagyon gyorsan? Azt hiszem elkezdett apadni a tejem. Ma egész nap a cicin lógott a picim, kb. óránként szopizunk amikor is mindkét cicit maximálisan lecsapolja a babám, ami egy órácskára elég neki.

Most hat és fél hetes. Most olvastam, hogy a homeos bogyót abba kellett volna hagyni, amikor beindult jobban a tej. Én meg már négy napja szedem. Attól lehet? Mit tehetek?

Legjobb válasz: Laktoherb tea, rántott leves, madártej. (valaki az alkoholmentes sörre esküszik, azt én nem próbáltam) Szoptatás után próbálj fejni, akkor is, ha csak egy kevéske jön össze. Tedd gyakran mellre a babát. Ezt ki kell tapasztalni: szoptatsz egy picit, aztán fejsz, és ha már nem tudsz többet fejni, akkor még add vissza a cicit a babádnak, nála jobban semmi sem szívja ki, és minél jobban kieszi, annál több termelõdik. (ha éhes marad, akkor természetesen add neki oda a lefejt tejet is.) Sok sikert!

Laktoherb tea, rántott leves, madártej. (valaki az alkoholmentes sörre esküszik, azt én nem próbáltam) Szoptatás után próbálj fejni, akkor is, ha csak egy kevéske jön össze. Tedd gyakran mellre a babát. Ezt ki kell tapasztalni: szoptatsz egy picit, aztán fejsz, és ha már nem tudsz többet fejni, akkor még add vissza a cicit a babádnak, nála jobban semmi sem szívja ki, és minél jobban kieszi, annál több termelõdik. (ha éhes marad, akkor természetesen add neki oda a lefejt tejet is.) Sok sikert!
Nyugalom, ne aggódj, ez a legfontosabb. Egy nap alatt nem történhet nagy baj! Nekem pl. az alkoholmentes sör jön be nagyon (Holsten). Reggelre már majd kidurran a cicim! De lehet, hogy csak éppen fejlõdési ugrása van és néhány nap alatt beáll a tejtermelés a babód igényéhez! Én Urtica Urens ch5-öt is szedek, homeós bogyó és az elején hetekig ettem, nem csinált bajt. Volt tejem bõven, szóval szerintem nem attól lett kevesebb. Igyál sok folyadékot és aludj egy nagyot, sõt, holnap egész nap heveréssz a babóddal, lehet, hogy már holnapra semmi probléma nem lesz! Sok sikert és boldog babázást!
Szia! Én is voltam így és tápszerért rohantam egybõl. Ne pánikolj. Most még nõvérem babájának is én adok pótlást.

Mindig azt hiszem, hogy a babám mozog, de rájövök, hogy csak a hasi ütőrem. Hogy fogom megismerni a babám?

Lehet,hogy középr?l balra csúszik a hasi üt?ér? Mindig a bal oldalamon érzek "mocorgást" de csak az üt?rem ritmikus dobogása az. Már nagyon várom, hogy megmozduljon a baba, örülnék,ha így 16 hetesen karácsonyra megmutatná magát:-)

Legjobb válasz: Szia! A dobogást én is a bal oldalon érzem és néha tényleg össze lehet keverni. A babád mozgása eleinte nem lesz annyira erõteljes inkább fekve érezheted meg. Feküdj le, figyelj csak rá, beszélgess vele, lehet, hogy már most is érezhetnéd, csak nem veszed észre. Boldog babavárást!

Szia! A dobogást én is a bal oldalon érzem és néha tényleg össze lehet keverni. A babád mozgása eleinte nem lesz annyira erõteljes inkább fekve érezheted meg. Feküdj le, figyelj csak rá, beszélgess vele, lehet, hogy már most is érezhetnéd, csak nem veszed észre. Boldog babavárást!
Szia! Én is ugyanígy vagyok semmi hasznosat nem tudok írni, csak annyit, hogy én is totál ezt érzem.. mintha csak én írtam volna.Van úgy, hogy megmernék esküdni, hogy õ az aztán meg újra az a ritmikus dobogás... Én is szeretnék választ erre.. konkrétabbat. 16hetes kismama

Kistestvér- azt hiszem nem akarok több babát- ugye meg fog változni ez az érzés? (bővebben lent)

15 hónapos a fiam. A férjem egyre gyakrabban emlegeti a következ? babát, és az ismer?sök is állandóan kérdezik "mikor jön a kistesó?"

Legjobb válasz: Én is pont így vagyok..Ha nem érezzük mi hogy jöhet a kistesó akkor ne engedj a kisértésnek.Vannak olyan szülõk akik egy gyerekre "terveztek".Van olyan aki el se tudja képzelni hogy csak egy babája legyen.Szóval én is megadom a fiamnak a maximális dolgokat.Csak vele foglalkozom és így sokkal kiegyensúlyozottabb lesz mintha kistestvére lenne és kevesebb idõ jutna rá.Ha úgy érzed hogy 10 év múlva szeretnél babát, akkor majd akkor szülsz,ha nem akkor pedig akkor sincs világ vége!Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Én is pont így vagyok..Ha nem érezzük mi hogy jöhet a kistesó akkor ne engedj a kisértésnek.Vannak olyan szülõk akik egy gyerekre "terveztek".Van olyan aki el se tudja képzelni hogy csak egy babája legyen.Szóval én is megadom a fiamnak a maximális dolgokat.Csak vele foglalkozom és így sokkal kiegyensúlyozottabb lesz mintha kistestvére lenne és kevesebb idõ jutna rá.Ha úgy érzed hogy 10 év múlva szeretnél babát, akkor majd akkor szülsz, ha nem akkor pedig akkor sincs világ vége!Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod!
Szia! Nem tudom megváltozik e, ez az érzés, csak azt, hogy hajszál pontosan ezeket érzem én is. Az én fiam 9 hónapos. Én sem tudok kistesóra gondolni, pont a Te általad is leírtak miatt. Rossz érzés ez nagyon.Bár én ezt megosztottam a párommal is és õ azt mondja, hogy majd meglátjuk, hogy érzem a késõbbiekben. Ha nem lesz tesó, akkor nem lesz. Talán így könnyebb is, mert rosszabb volna, ha még erõltetné is. Minden tiszteletem azoké az anyáké akik 3-4 gyereket nevelnek egyszerre. Félek én erre nem volnék képes... Nem könnyû ezekkel a dolgokkal megbarátkozni:-(
erre egyet tudok irni: amig nem érzed hogy eljött az idö és a szeretetedet más baba iránt is meg tudod osztani tényleg ne Vállalj be babát(másodikat) majd eljön az ideje ne másik dirigálása miatt legyen második. hanem akkor mikor azt mondod na most jöhet 14 hetes terhes vagy és van egy tündéri 2 éves kislányom
Nekem ugyan más indokaim vannak/voltak, de én sem akartam több gyereket. Most elmúlt már 3, 5 éves a fiam, mostanában gondolkodom rajta, hogy csak kellene egy testvér neki. Viszont sajnos a 1, 5 év gyedes idõszakot az anyagiak miatt nem tudjuk jelenleg bevállalni. Szóval tolódik. Már kis korkülönséggel úgysem tudnék szülni :-)
Ez elsõsorban a te döntésed kell hogy legyen, mert rád hárul a több feladat. Hogy fog-e változni azt nem tudhatod. Én úgy vállaltam be a második babámat, hogy igazán nem éreztem azt a vágyat mint az elsõnél, több volt bene az észérv. Nehéz volt az elsõ idõszak (2, 5 év ban köztük) Most viszont van egy tündéri kislányom, akit imádok. Kedves, alkalmazkodó, ragaszkodó kis tündér. Imádnivaló, és nem tudnám nélküle elképzelni az életem. Viszont harmadikat ha rajtam múlik tuti nem vállalok.
Szia! Nyugi, szerintem lesz ez másképp is...mármint az érzés...Én a nagyfiam születése után azt mondtam, hogy nekem csak egy gyerekem lesz, tuti nem szülök többet. Fõleg a szoptatás miatt, nekem rettenetesen rossz emlékeim vannak, fájt, utáltam minden pillanatát. Aztán egyre többször vettem elõ a Kismama magazint, egyre többször jutott eszembe, hogy mégiscsak kéne egy csajszi is. Végül 2, 5 év különbség lett a két gyerek között. Most meg már hárman vannak. 10.5, 8, 3 évesek. (megint birizgálja az agyamat egy baba)Ja, és a legkisebbnél már semmi probléma nem volt a szoptatással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat lányok. Jó tudni, hogy nem csak én érzek így. Most úgy érzem nem tudnék annyira örülni egy babának, mint amikor a fiammal voltam terhes -ez valahol nagyon rossz érzés.
Látod milyen furcsa az élet. Nekem van egy 1 éves kisfiam. És nagyon szeretnék még egy babát. Mondjuk 2 éven belül ;-) A férjem viszont hallani se akar róla. :-( Sokat szenvedtünk az elsõvel, így valahol megértem hogy fél. Plusz hozzájön az is, hogy bírnánk-e majd anyagilag? És mivel az elsõt nagyon szerettük volna már és fiú is lett, õ úgy gondolja hogy mi így 3-an vagyunk egy kerek egész. Nem fogom ráerõltetni, csak nekem lenne hiányérzetem évek múlva az biztos!

A boomerang csatornán megy egy reklám egy beszélő babát reklámoznak benne, amit mond (gugu baba, gugu mama) azt hiszem. Hol lehet ezt a babát megvásárolni?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a Boomerangon román reklámok mennek, ezért szerintem Romániában talán meg lehet valahol.

Én úgy tudom, hogy a Boomerangon román reklámok mennek, ezért szerintem Romániában talán meg lehet valahol.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nézelõdtem én is neten és megtaláltam, egy román honlapon!

Kell attól tartani ha napközben lezuhiztatom a babám h azt hiszi h az esti nagy alvás jön?

holnap 2hónapos a picim. szépen beállt a napi rituálé h este fürdés, evés, altatlás, nagyobb alvás.

Legjobb válasz: Hidd el a babák értelmesebbek mint gondolnád. :) Szerintem hogyha elmondod neki, hogy még nem az alvás jön, de megfürdeted, mert nagyon meleg van, akkor felfogja és valószínûleg nem fogja azt hinni hogy az esti nagy alvás jön... Egyébként szerintem felesleges napirendet tartani.

Hidd el a babák értelmesebbek mint gondolnád. :) Szerintem hogyha elmondod neki, hogy még nem az alvás jön, de megfürdeted, mert nagyon meleg van, akkor felfogja és valószínûleg nem fogja azt hinni hogy az esti nagy alvás jön... Egyébként szerintem felesleges napirendet tartani.
A napirend nem felesleges. Erre késõbb te is rájössz majd, ha nem kell minden percedet a bab mellett töltened. Nyugodtan zuhanyoztasd le napközben is, esetleg azelõtt, amikor a napirend szerint aludni szokott.
A napirend nem felesleges, nagyon jó, hogy van napirendetek. Nem fog felborulni, ne félj, tudni fogja, hogy ez nem az esti rituálé része, okosak nagyon a babák. Fürdesd meg nyugodtan, jól fog neki esni.
nekem is 2 hónapos a babám, és én napi 3x fürdetem most, imád pancsolni, és tudja mikor kell aludni, éjszaka csak 1x ébred fel utána eszik tisztába rakom, és alszik tovább.
Én is tartottam tõle, ezért gyorsabban fürdettem és picit hûvösebb vízben. De mint kiderült, nem "zavarodik" meg tõle :)
Én ott rontottam el, hogy a meleg miatt besötétítettem, és az evés közvetlenül a napközbeni fürdõ után jött, ugyanúgy, mint este. Aldt 6 órát a babikám egyhuzamban, és látszott rajta, hogy nem érti, miért jön újra a fürdés. Ennek ellenére nem volt gond az éjszakával. Azóta ügyesebben csinálom. Nincs sötét, erkélyen fürdünk, nem a fürdõben, szóval minden körülmény más. De azóta is változatlanul fürdünk minden nap, és nincs gond. Sõt nagyon szereti.

36-ik hetet kezdem.4-5 napja a babám mozgását csak jobb oldalon érzem, néha egészen oldalt is. Jelezheti ez a baba fekvésében azt, h esetleg keresztben van? Sem alul sem felül nem érzek semmit. Más is érzi ezt? Lassan be kellene fordulnia azt hiszem.

Legjobb válasz: Valószínûleg arra az oldalra állnak a lábai, és amikor rúg, azt érzed. Nem hiszem, hogy keresztben van, de nemsoká uh, és kiderül. Ne aggodalmaskodj:) Könnyû szülést neked!

Valószínûleg arra az oldalra állnak a lábai, és amikor rúg, azt érzed. Nem hiszem, hogy keresztben van, de nemsoká uh, és kiderül. Ne aggodalmaskodj:) Könnyû szülést neked!
szia.sokáig nekem is keresztben feküdt.a 32 hetes uh-on nagy megdöbbenésemre azt mondta a doki h már meg van fordulva, és fejjel lefelé van.pedig még a mai napig leginkább oldalt érzem a mozgását. 32+4 hetes km
Szia! Én is kétoldalt érzem a kis végtagjait és nekem farfekvéses DE én határozottan érzem és látszik is a feje fennt:-)))
Elõzõ vagyok.39 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek:) Megjátjuk....

A Duphaston mindenkinek egyből elmúlasztja a vérzést vagy barnázást? Én péntek óta szedem, nem sok változással. Azt hiszem, hogy elfogom veszíteni a babát.

Legjobb válasz: Nem rögtön múlik el ne aggódj nálam 16 hétig tartott úgy hogy elmúlt aztán elõ jött ezért addig is kellet szednem a gyógyszert ,én vagyok az elõzõ kérdezõ én is arra vagyok kíváncsi hogy a gyógyszer szedése mennyire tartja épen a babát mert az elõzõ terhességem végül vetéléssel ért véget de nem volt köze a barnázáshoz akkor jót tett a gyógyszer remélem most is meg állja a helyét ne izgulj te sem inkább pihi és nyugi és lesz egy gyönyörû picid nemsokára

Nem rögtön múlik el ne aggódj nálam 16 hétig tartott úgy hogy elmúlt aztán elõ jött ezért addig is kellet szednem a gyógyszert , én vagyok az elõzõ kérdezõ én is arra vagyok kíváncsi hogy a gyógyszer szedése mennyire tartja épen a babát mert az elõzõ terhességem végül vetéléssel ért véget de nem volt köze a barnázáshoz akkor jót tett a gyógyszer remélem most is meg állja a helyét ne izgulj te sem inkább pihi és nyugi és lesz egy gyönyörû picid nemsokára
Szia. Hát én is szedem két hete egy hete barnázok azóta megemelte a oki az adagomat. De még nem múlt el csak nagyon enyhe. Ma megyek uh-ra 6 hét egy napos vagyok, remélem mindent rendben talál és lesz már szívmûködés is. Nekem tavaly már volt két vetélésem, ezért nagyon félek.
Erdélyi kismama vagyok, én Arefam ot szedtem 16 hétig, dokim szerint jobb mint a Duphaston, feküdtem és most 28 hetesek vagyunk:) Kérdezz rá nálatok forgalmazzák -e?mert itt sem túl ismert, mert új a gyógyszeriparban. Kellemes babavárást, és nyugiiiiii
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Megpróbálok pozitívan állni a dolgokhoz.
Szia! A nõi nemi hormonhiányból adódó vetélés az egyetlen fajta vetélés, amit gyógyszerekkel meg tudnak elõzni. Ha a gyógyszer mellett mégis bekövetkezik a vetélés, az a természetes szelektáció része, vagyis a baba nem volt életképes. (rossz ezt leírni is, de ebben az esetben talán jobb így, minthogy a születésekor haljon meg szegény, mikor már végig kihordta a kismama) Ha nem múlik a barnázás, orvoshoz kell fordulni, általában az adag megemelésével elmúlnak a panaszok. Minden jót nektek, remélem tudtam segíteni. 21h km

Gyomorrontásom van azt hiszem, ugye nem a babának van valami baja? Bővebben lent.

Kérlek segítsetek, mert nagyon aggódok. 34 hetes vagyok, 24 órája már, hogy rossz a gyomrom, éjjel volt hasmenésem is (nem túl híg, inkább közepes), hányni nem hánytam, de volt hányingerem. Ettem ma össz. 2 pirítóst (többet nem bírtam) és iszok is valamennyit. Ugye nem a babának van valami baja és amiatt vagyok rosszul? Õt érzem, hogy mozog. Valószín?leg, hogy bakteriális gyomorrontásom van, nem megy át a babára? (Tuti, hogy nem én ettem össze-vissza)

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy lesz valami baj,DE fordulj orvoshoz,az a biztosabb,ha holnap is rosszul vagy és IGYÁL SOKAT!!

Nem hiszem, hogy lesz valami baj, DE fordulj orvoshoz, az a biztosabb, ha holnap is rosszul vagy és IGYÁL SOKAT!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nem sokan tolongtak a megnyugtatásomért. Szerencsére ma reggelre jól érzem magam, az étvágyam is visszajött.
Ismét Én vagyok az egyetlen válaszolód! Nagyon jó hír, akkor biztos csak valami "megcsapta" a gyomrodat!Hála Istennek!Ez egy jó hír!Nyugi Én is így jártam feltettem egy kérdést illetve kettõt 1 hete, ami számomra fontos lenne az egyikre 1 válasz jött a másikra egy sem!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi, neked is :)

3hetes babám etetés közben, mikor elveszem tőle a cumit (tápszeres), büfiztetés céljából óltári sírásba kezd. Gondolom azt hiszi nem kap többet. Mit csináljak?

csak sír, és rántgatja magát.ti hogy büfiztettek?

Legjobb válasz: Én addig etetm,ameddig kéri,aztán utána büfi.Igaz anyatejes a babám,de a hasfájás miatt a gyerekorvos azt tanácsolta,h 5perc szopi után büfiztessem meg.Akkora ordítást és hánykolódást csapott,h mindent kihányt,amit addig megevett.Így hagytam a francba,és csak akor büfiztetem,amikor végzett.

Én addig etetm, ameddig kéri, aztán utána büfi.Igaz anyatejes a babám, de a hasfájás miatt a gyerekorvos azt tanácsolta, h 5perc szopi után büfiztessem meg.Akkora ordítást és hánykolódást csapott, h mindent kihányt, amit addig megevett.Így hagytam a francba, és csak akor büfiztetem, amikor végzett.
EGyetértek. Ha a baba ezt nem tolerálja, akkor csak kajcsi végén büfiztess:-)
A kérdező hozzászólása: csináltuk már úgy, hogy egyszerre megehette, de akkor meg nagyon sokat bukik :(
Szia! Bocsi a kifejezésért, de kis beles a Picid. Nekem ugyan anyatejes a kislányom, de õ is folyamtosan túlette magát az elsõ hónapokban, aztán gondolom ahogy fejlõdött a gyomrocskája, hozzászokott a nagy mennyiséghez, és elmúltak a nagy bukások. Biztos nektek is el fog múlni elvégre a bukás nem jelent rosszat, csak távozik a felesleg.Szerintem is várd meg, míg jóllakik. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi. hát van étvágya az biztos :D csak olyan ijesztõ mikor egybe bukik olyan sokat :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!