Találatok a következő kifejezésre: Azt hiszem az (4195 db)

Mért van az, hogy az emberek azt hiszik hogy a földönkivüliek ellenségesek és/vagy fejlettebbek nálunk?

Mért támadnának meg minket minden ok nélkül? Lehet hogy csak akárhol is vannak most értek el egy technikát pl ami nekünk volt a középkorban, ezért nem találunk idegen eredet? tárgyakat az ?rben. Szerintetek?

Legjobb válasz: Sajnos sok olyan földönkívüli fant láttam már én is, aki kizárólag azt fogadta el, h nálunk csak fejlettebb lények létezhetnek. Biztos h vannak rajtunk kívül más civilizációk, hisz emberi ésszel felfoghatatlan méretû a világegyetem. Sztem létezik nálunk fejlettebb civilizáció is, és van ahol még csak most bontakozik ki az élet. A hihetetlen távolságok miatt viszont elég csekély a valószínûsége annak, h erre valaha is választ kapunk. Találtak már a Földön olyan meteorit maradványokat, amelyekben baktériumok voltak megkövesedve. Szóval elvileg máshol is létezik élet. Ezzel csak az a baj, h nem lehet bebizonyítani, h tényleg a meteorral együtt érkezett a baktérium, vagy a becsapódás után került rá, és kövesedett meg rajt az évszázadok során. Én azon sem csodálkoznék, ha egyszer kiderülne, h a Marson is volt élet, csak megszûnt, miután eltûnt a légkör, és a víz is fagyott állapotba került. Sõt egyes feltételezések szerint a Jupiter egyik holdja, az Európa is rejthet életet. Igaz h a felszíne jégbolygó, viszont a jég mozgása bizonyítja h a jégpáncél alatt víz van, aminek hatására mozog a felsõ jégpáncél. Az óceánban viszont minden esély megvan rá h élet alakuljon ki. Az biztos, ha egyszer ideér egy földönkívüli faj, akkor fejlettebbek nálunk:D Sok ész nem kell ehhez a megállapításhoz.

Sajnos sok olyan földönkívüli fant láttam már én is, aki kizárólag azt fogadta el, h nálunk csak fejlettebb lények létezhetnek. Biztos h vannak rajtunk kívül más civilizációk, hisz emberi ésszel felfoghatatlan méretû a világegyetem. Sztem létezik nálunk fejlettebb civilizáció is, és van ahol még csak most bontakozik ki az élet. A hihetetlen távolságok miatt viszont elég csekély a valószínûsége annak, h erre valaha is választ kapunk. Találtak már a Földön olyan meteorit maradványokat, amelyekben baktériumok voltak megkövesedve. Szóval elvileg máshol is létezik élet. Ezzel csak az a baj, h nem lehet bebizonyítani, h tényleg a meteorral együtt érkezett a baktérium, vagy a becsapódás után került rá, és kövesedett meg rajt az évszázadok során. Én azon sem csodálkoznék, ha egyszer kiderülne, h a Marson is volt élet, csak megszûnt, miután eltûnt a légkör, és a víz is fagyott állapotba került. Sõt egyes feltételezések szerint a Jupiter egyik holdja, az Európa is rejthet életet. Igaz h a felszíne jégbolygó, viszont a jég mozgása bizonyítja h a jégpáncél alatt víz van, aminek hatására mozog a felsõ jégpáncél. Az óceánban viszont minden esély megvan rá h élet alakuljon ki. Az biztos, ha egyszer ideér egy földönkívüli faj, akkor fejlettebbek nálunk:D Sok ész nem kell ehhez a megállapításhoz.
"Lehet hogy csak akárhol is vannak most értek el egy technikát pl ami nekünk volt a középkorban, " Aha..., nincs kérdésem:D
Mert az emberek szeretnek pánikot kelteni, személyiségproblémákkal küzdenek és ezért szeretnék lealacsonyítani a többi embert is. Meg Hollywoodnak is ez hoz bevételt. Senki sem ülne be a moziba, ha ET ételt osztana az indiai nyomorékoknak. Szóval fõleg a mozi a hibás. Az ismeretlentõl meg mindig parázik az ember. Elég ha azt vesszük, hogy mivel mi nem látunk bele a politikai ügyekbe, ezért azt biztosan egy háttérhatalomnak kell irányítania. Pedig õk is csak emberek, ugyanolyan gondokkal mint mi.
Nagy rá az esély, hogy egyáltalán nem is humanoidok. Lehet, hogy egyszerû élõlények, például valami egysejtûek. Persze, ha van ott élet, akkor nem csak egy helyen, s ezáltal, a különbözõ feltételek miatt különbözõek. Azt meg a médiának köszönhetjük, hogy ezt gondolják róluk. Won
Utsó: van benne igazság. Ja, és azért pusztítanának el, mert ha az ember meglát egy hangyabojt, nem az az elsõ gondolata, hogy szövetségre lépjen a hangyakkal, hanem hogy eltapossa õket...
A világûr nagyon nagy, ezért valószínû, hogy vannak nálunk fejlettebbek is. Kivéve, ha kipusztította õket a technológiai szingularitás, amelyre pár évtizeden belül nekünk is meg lesz az esélyünk.
Én se értem mi alapján hiszik el, hogy a földönkívüliek ilyenek...csak azért, mert ezt mutatja a tévé?mostha kitalálnám, hogy létezik 1 zebracsíkos teve, ami a tengerben él és ha a tévé mutatja, akkor már létezik?
AZ utolsó vagyok és amugy is ha aug 4.-n jöttek volna szerinted nem elhalasztották volna a dolgot? mert 1-2 hülye a világban unatkozik kitalálják a dolgokat a sok hülye meg komolyan veszi és jön ez az inváziós baromság.
Szerintem nincsenek földönkívüliek, de ha lennének lehetnének fejlettebbek, meg fejletlenebbek is. Amúgy azért hiszik szerintem, mert sok sci-fit néztek.
Szerintem meg ez egyszerûen félelem az ismeretlentõl. Ahogy a kisgyerek fél a sötétben, az emberek úgy félnek attól, hogy valahol van egy óriási létszámú, túlfejlett gonosz faj, ami lehetõleg nagyon ronda [nagy szemek, hülye formájú test, satöbbi] és ami egy szép napon megjön és megöl.
A kérdező hozzászólása: A másik ilyen közhely szerintem a "repülõ csészealj". Mért hiszik azt hogy pont ilyet építenének amilyet kitaláltak nekik?
Azért hiszik mert retardáltak
Lehet, hogy azok, de lehet hogy nem. Ezt nem lehet így kijelenteni!
Úgyétem hogy az Olimpiai játok halasztották volna el..
A 21-s vagyok és már nem azért de ha valaki csak ugy felkel reggel és aztmondja hasra ütés szerüen hogy minket megtámadnak december 21.-n akkor az nem hülye?? Meg az az Aleje vagy ki õ is ürlény meg stb.. ha tényleg az lenne akkor már nem lekapcsolta volna már bárki is + a NASA meg a többi ûrkutató intézet is tudná ezeket ha valaki jeleket küld nekünk mert biztos 404 meg a többi hülyét PC-k ki nem? Be mesélitek magatoknak ha tényleg jönnének akkor azt mondaná a tv -.-
Lehet! De az is, hogy csak egyszerû baktériumok.
mert nem bírják elviselni hogy létezik rajtuk kívül egy esetleg fejlett faj!
A kérdező hozzászólása: Én is pont így gondolom.. A média tehet az egészrõl hogy beszûkítik a látóterüket az embereknek azzal hogy biztos ellenségesek meg stb. szerintem az emberek elõbb támadnák meg õket mint õk minket ...
Jó lenne ha írnának ide olyanok is akik ezt elhiszik.Nem azért mert cikizni akarom csak megakarom tudni, hogy mi alapján hiszik ezt el?
Mivel eleve, hogyha el tudnak jutni a Földre, akkor fejletteb a technikájuk:)
a legtöbb ufó hívõ azzal érvel hogy idézem: -ha nem fejlettebbek nálunk hogyan látgathatnak el a Földre bamme'?
- Mert ha nem fejeltebbek, akkor ott kuksolnak a saját bolygójukon és garantáltan nem találkoztunk még velük. - Ha pedig van elég eszük ahhoz, hogy a csillagok között utazzanak, akkor ahhoz is, hogy minimum óvatosan kezeljék az emberiséget.
Elõzõ vagyok. Az egykori marsi élet, és a jelenleg az Európa óceánjában található élet résznél nyilván nem hipertechnikával rendelkezõ földönkívüliekre gondolok, hanem baktériumokra, egysejtûekre, stb. A félreértések elkerülése végett..:D
Mert gondolj bele ha már ide tudnak jönni okosabbak nálunk és nem fogja ezt csinálni (barátkozni) -á helló srácok hogy vagytok -egész jól és te... tehát akkor ha mi fejletlenebbek vagyunk akkor lepusztít minket mi is ezt tennénk velük. + kitudja milyen dolgot hoz ide pl ami ártalmas az emberi fajra egy vírus vagy stb. kinyírja 1 hét alatt a fél bolygót
Én ezt nem értem...ti látatok már élõben földönkívülit ha mindig azt írjátok, hogy"képesek az ûrben utazni" vagy "már jöttek a Földre"?Mikor láttátok, hogy nézet ki?és persze csak az írjon, aki látott élõben nem pedig a média suttogta meg neki, hogy léteznek...persze fogadok, hogy közületek senki se látott még élõben, de mivel a beszélõ doboz vagy a világháló ezt mondja, ezért ennek így kell lennie, mert köztudott, hogy a médiának mindig igaza van...francokat...
Azt hogy lehet, hogy azok, lehet hogy nem, azt nem neked írtam. :) Arra írtam hogy vagy ellenségesek, vagy nem. De lehet, hogy épp tudattalanok. Mert ugye az is életnek minõsül, ha csak baktériumokról van szó. Ha ez egyeseknek fáj is.

PHP! Nem tölti fel az adatbázist. Azt hiszem azzal a résszel van a baj, ahol sorszámot definiálok. Mi a hiba?

<?

Legjobb válasz: Kapcsold be a hibaüzenetek megjelenítését (php.ini). Nagyon sokat tud segíteni!

Kapcsold be a hibaüzenetek megjelenítését (php.ini). Nagyon sokat tud segíteni!
Parancsnál pl. $date után nincs '
és a parancs nincs lefuttatva sem.
A kérdező hozzászólása: 50, de akkoris zavar, hogy bántja az aranyhalaimat.
A kérdező hozzászólása: Igen van szûröm! És csak hogy tudd, életemben elõször van halam és akváriumom, ugyhogy nem tudhatok mindent! Az aranyhalak pedig csak attól a kis sz*ar fekete akármitõl szenvednek, mert harapdálja, közbe azt sem tudom van foga vagy nincs, amugy akinek láttam eddig mindegyik még kissebb akváriumba tartotta az aranyhalait!!!
A kérdező hozzászólása: Saját hibájából tanul az ember, végigolvasgattam a hozzászóllásodba irt topicokat, megértelek téged is, de te is megérthetnél. Nem vagyok állatkínzó, sõt! Én ugy gondolom nem érzik yolan rosszul magukat az aranyhalaim, sem a többi, majd meglátjuk a késõbbiekben melyikünknek lesz igaza! Köszönöm a válaszokat, szép estét!
És hány literben vannak?
És hány aranyhalad van? Mert 50 liter, az semmi! Remélem azért szûrõd az van. A Blackmolly-nak MINIMUM 90, aranyhalaknak, cirka 150 liter kellene, és jó szûrés. Tudod, ez olyan, mintha a pisidben és a kakidban fürdenél, és azt is lélegeznéd be. Az aranyhalak 20 évig is élhetnek, csoda lenne, ha nálad kibírna fél, egy évet! És az az élete csak 1 huszad része, de mint sokan mások, azt hiszik, hogy sok. Szóval: Vagy vegyél egy normális akváriumot, vagy pedig ( inkább) ajándékozd el a halaidat! ( õket most kínozod) Amúgy milyen a szûrésed?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a paraszt módon letorkollást! :) Tudtam hogy a magyarok ennyire bunkók, hogy feszültségkeltés nélkül nem tudnak semmit elmagyarázni, de azért mégis ahányszor találkozok ilyesmivel, akkor is meglepõen hat rám. Nem irigylem a környezetedben élõket, elég bunkó és neveletlen vagy! Bocs a csípõs válaszért, de a te válaszodra ilyen dukál.
Hát, hibáiból tanul az ember, de inkább ha lehet mások hibáiból... nem? Hát , ha már megélnek nálad 8-évet ( a 20 ból) akkor elismerem , neked volt igazad! ( mondjuk azt teljes képtelenségnek tartom.. ) .
A kérdező hozzászólása: Egyébként két fátyolfarkú aranyhal, de miért élnek nálam csak nyolcat? A kis hely miatt? És ha igen, akkor miért?
Na: Az aranyhalak 20 cm-re nõnek meg. rendkívül jó szûrés kell nekik, mert sok az ammónia ( pisi...) ! Nem tudom mekkorák, de szinte "bele fognak szorulni" az akváriumba. Mint ahogy Kínában ( vagy hol) a nõk kicsi cipõt vesznek, és eldeformálódik a lábuk! Szóval nem hiszem, hogy sokat fognak élni...

Akik nem hisznek az evolúcióban, azok mivel magyarázzák, hogy az előemberből ember lett?

Legjobb válasz: Magyarázzák? Mit? :-D Akik nem hisznek az evolúcióban, az se hiszik, hogy az elõemberbõl ember lett. Teljesen értelmetlen kérdés.

Magyarázzák? Mit? :-D Akik nem hisznek az evolúcióban, az se hiszik, hogy az elõemberbõl ember lett. Teljesen értelmetlen kérdés.
Az intelligens tervezés híveinek értelmesebb része úgy gondolja, hogy az elõemberbõl ember lett, csak éppen nem a természetes kiválasztódás, hanem a tervezettség révén.
Azt hiszik, hogy földönkívüliek telepítettek le ide minket... Ennek még annyi értelme sincs.
Sehogy. Éppen ezért nem hisznek az evolúcióban.
Nem magyarázzák. Szerintük az elõemberbõl nem lett ember, hanem utód nélkül halt ki az özönvízben, vagy a homo sapiens keze által. Lásd Káin és Ábel. Ezeknek mindenre van magyarázatuk.
Akik nem hiszenk az evolúcióban, azokra általában jellemzõ a magyarázatra képtelenség. Érdemes a kreák oldalait, "érvelését" végigtekinteni. Jó kiindulópontok: http://criticalbiomass.freeblog.hu és itt az értem-es cikkek, valamint http://facepalm.freeblog.hu
1. Idõs-ember elmélet: Az, amit az evolucionisták elõembernek neveznek, az ugyanolyan ember, mint mi. Volt egy (több, sok, akármennyi), régebbi kultúra/technikai civilizáció a miénk elõtt. (Ez a nézet amúgy egyes evolucionisták által is elfogadott) 2. Szíriuszi (Tau ceti, Alfa Centauri, akármi) génmanipulátorok alkották meg az ember, kifejezetten arany stb bányászat céljából. 3. NOAH-project: A 400 ezer - 2millió évvel ezelõtt bekövetkezett marsi katasztrófa túlélõi összekeveredtek az elõemberrel. ( egyébként a 3 nézet kicsit keverhetõ is)

Akik hisznek az evolúcióban, azok mivel magyarázzák, hogy a majmok az állatkertben nem változnak emberré?

hmm?

Legjobb válasz: Teljesen jogos a kérdés, hiszen köztudott, hogy az állatkertben 1 milliószor gyorsabban telik az idõ! :D Amúgy nem hinném, hogy az állatkerti majmokból 100 millió év múlva ember lenne, hiszen ugyanannak a közös õsüknek õk a másik ága tudtommal.

Teljesen jogos a kérdés, hiszen köztudott, hogy az állatkertben 1 milliószor gyorsabban telik az idõ! :D Amúgy nem hinném, hogy az állatkerti majmokból 100 millió év múlva ember lenne, hiszen ugyanannak a közös õsüknek õk a másik ága tudtommal.
Viszont rendkívül érdekes az a megfigyelés, hogy sok ember a gép elõtt ülve, a net arctalanságát kihasználva majommá válik.
Te nem sokat tudsz az evolúcióról, az világos :) Az állatkerti majom soha nem fog emberré válni, mivel õ már eleve majomõsöktõl származik, tehát mindig is majom volt, és mindig is majom lesz, feltéve persze, ha az evolúció valami más jellegû lénnyé alakítja majd át. Egyrészt. Másrészt az evolúció nem évszázadokban és évezredekben mérendõ, hanem évmilliókban, évmilliárdokban. Harmadrészt a tudomány jelenleg azt az elméletet tartja elfogadottnak, hogy évmilliókkal ezelõtt volt egy olyan közös õs, amely a fejlõdés során különvált, és az egyik fejlõdési ág alakult emberré, míg a másik majom maradt. Tehát az ember nem változik majommá, a majom meg nem változik emberré, mint ahogy a kutya sem változik vissza farkassá és a farkasból sem lesz kutya. Célszerû lenne kicsit olvasod, mielõtt provokatív és tájékozatlan kérdéseket teszel fel.
... 1752ben jött létre az elsõ állatkert, magyarországon 1866ban. te hülye vagy? :D
Ez kb olyan kérdés, mint amit én kérdeztem 4 évesen, amikor elõször hallottam az evolúcióról: "Anya, akkor én egy majom voltam kiskoromban?"
Na te sem voltál még biológia vagy történelem órán...Ez ugyanis az elsõ kérdés, amit a tanárok tisztázni szoktak. Sõt, talán hallhattál volna errõl a közkeletû tévedésrõl. Amit már RÉGEN megmagyaráztak...Tehát: Az ember NEM a majomtól származik. Csupán volt egy közös õsünk. Ergo baromság a ketrec mellett ülni és várni, hogy mikor lesz a kis csimpánzból ember...Egyébként Google a jó barátod. Na várjunk csak. Most, hogy így olvasom a kérdésed, szerintem kamu. Egy olyan ember, aki alul mûvelt vagy túl fiatal, nem így fogalmaz, kevésbé ír helyesen.:)
Á, szerintem csak valami turbóvallásos, ámde igen mûveletlen emberke, aki provokálni akar, mert szó szerint bevett mindent, amit a Bibliában olvasott (?).
Eleve csak egy bigott ember ír le olyat, hogy "hinni" az evolúcióban. Az evolúciót tudni lehet, nem kell hinni. Hinni az istenedben lehet, mert azt meg az életben nem fogod megtudni - ha fejreállsz, akkor sem. Ja: túl sok farkasembert olvastál, ha azt várod, hogy majd a majmok hirtelen emberré alakulnak. Egy csöppet lassúbb lenne a folyamat - még akkor is, ha a majom lenne az ember õse. De ráadásul nem is az.
A kérdező hozzászólása: mi jelent az, hogy bigott?

Miért hiszik azt Magyarországon az emberek, hogy Magyarországon nincsenek homoszexuálisok?

Vagy azt hiszik, vagy tudják, de jobb magukat becsapni mert annyira utálják ?ket, hogy mást nem tudnak csinálni (a terror és gyilkos indulataikat csak így tudják ellensúlyozni)? Vagy ez csak egy stratégia, ahhoz, hogy a melegek teljesen érezzék magukat semminek és senkinek?

Legjobb válasz: "Miért hiszik azt Magyarországon az emberek, hogy Magyarországon nincsenek homoszexuálisok?" Már nem azért de nekem nincs olyan ismerõsöm aki tagadná hogy vannak Mo-n melegek. Honnan veszed hogy azt hiszik?

"Miért hiszik azt Magyarországon az emberek, hogy Magyarországon nincsenek homoszexuálisok?" Már nem azért de nekem nincs olyan ismerõsöm aki tagadná hogy vannak Mo-n melegek. Honnan veszed hogy azt hiszik?
A kérdező hozzászólása: Ja és nem rí le róla semmi olyasmi amibõl azonnal általánosítottak egynémelyek.
A kérdező hozzászólása: Most én vagyok egy kicsit megkavarodva a válaszoktól. De nyilván én fogalmatok homályosan. Nem akarok sértegetni senkit sem. Elõször is nem velem történik ez, hanem egy csoportban ahová emiatt a viselkedés miatt nem akarok be"simulni" éppen ezért fogalmam nem sok van a továbbiakról. Azt akivel ez történik pedig szintén ismerem és nagyon elkeserítõ ami vele történik, mert bele látok, hogy mit csinálnak ellene. Azon kívül szem és fültanúja voltam pár dolognak már. Errõl ennyit.
Szerintem nem értetted meg, hogy mirõl beszél. Nem õ viselkedik feltûnõen, hanem a barátai. Elõször én sem értettem, de aztán megértettem. Végülis az én barátaim is ezt csinálják velem csak õk arra szokták felhívni a figyelmet, hogy drogozom
"válogatott mocskosságokat üvöltözni ki a közterületeken a jármûvekbõl az illetõre." Bocs, de ha valaki úgy viselkedik, hogy olyan szintem feltûnõ vele, hogy az vadidegenek szemét is szúrja és ezért kiordibálnak jármûvekbõl... Bocs, de az meg is érdemli. Én sem reklámozom a szexualitásomat, nem értem mi ez a kényszer a melegekben. Ha nem akarja nem tudja meg senki és máris nincsen kiutálva. A melegeket nem a nemi identitásuk miatt utálják hanem a viselkedésük miatt.
igen, kezdem érteni miért nem oda írtad, végülis ez az élet egészét érinti számotokra, ez tényleg rossz lehet. Hát sajnos nem tudom megoldani a problémámat, de amúgy szerintem ez azért van így, mert volt rá ~2000 évünk, hogy ezt a viselkedést kialakítsuk a társadalomban. Ez fõként az egyház hibája. Talán a közel jövõben megváltozik a helyzet, ma már kevés idõ is elég nagy változásokhoz.
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, hogy a szexualitás témakörbe való.
A kérdező hozzászólása: Egy olyan "közösségbe" ahol véletlenül kényszerbõl kell, hogy elviseljék, ott a kiközösítés helyett (mert ugye az azért már túl óvodás szinten lenne) kieszelnek mindenféle fondorlatot, hogy az illetõt (ne muszáj most pont melegnek lennie) mindegy, hogy hogy, csak lejárassák, befeketítsék, beállítsák mindenféle szar embernek, nem csak egymás között, hanem kifele mindenhol. A szó szerint ismeretlenek "emberek" pedig ismeretlenül úgy meggyûlölik, megutálják az illetõt, hogy szó szerint képesek ismeretlenül leköpni vagy esetleg válogatott mocskosságokat üvöltözni ki a közterületeken a jármûvekbõl az illetõre.
A homoszexuálisok elleni tüntetések, tojásdobálások, lincselések szerintem nem azt mutatják, hogy nem hiszik, hogy lennének melegek az országban. Mikor jártál utoljára Magyarországon? 1920-ban?
(szerintem ezt inkább a szexualitás témába kellett volna írni) Én még nem tapasztaltam, hogy azt hinnék az emberek, hogy Magyarországon nem élnek homoszexuális emberek. A barátaimon azt szoktam észrevenni inkább, hogy imádnak errõl beszélni, mert nem kedvelik õket és imádnak arról beszélni amit nem szeretnek. Utálom amikor ezt csinálják. Én személy szerint nem utálom és nem ellenzem õket, csak ne keltsenek feltünést mint pl a melegfelvonulások.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszhoz: a te életed, azt csinálsz amit akarsz, de azt légyszíves köszönd meg a barátaidnak, hogy a drogozás miatt próbálnak kellemetlen helyzetekbe sodorni, mert azzal csak pusztítod magad. És az csak a te választásod! De köszi a választ!:)

Miért van az, hogy ha valakinek azt mondom, marketinget tanulok, azt hiszi, az valami könnyű dolog, míg ha azt h közgazdász leszek azt válaszolják, h hű, az nem semmi?

Persze mindkett? igaz, hiszen közgazdász leszek marketing alapszakon, de évekig ugyanaz a tananyag, mint pl. pénzügyön, mégis azt gondolják sokan, h ez valami nagyon egyszer? dolog....néha az az érzésem, hogy keverik valamivel a marketinget, pl. (kommunikáció és) médiával

Legjobb válasz: én menedzsment alapszakon vagyok, nálam is ezt hiszik, és szerintem is a komm és médiával keverik :D nekünk is van marketing tárgy, annyit tudnak ált róla h reklám, és az húú de könnyû ... :) na meg a pénzügytan ... milyen egyszerû részvényekrõl meg stbrõl tanulni :))) de tök mindegy mit hisznek, mi tudjuk h ez nem büfészak :P

én menedzsment alapszakon vagyok, nálam is ezt hiszik, és szerintem is a komm és médiával keverik :D nekünk is van marketing tárgy, annyit tudnak ált róla h reklám, és az húú de könnyû ... :) na meg a pénzügytan ... milyen egyszerû részvényekrõl meg stbrõl tanulni :) )) de tök mindegy mit hisznek, mi tudjuk h ez nem büfészak :P
Csak megnyugtatásul, szerintem se mások véleménye a fontos.
A kérdező hozzászólása: persze tudom, csak azért néha rosszul esik...múltkor is megkérdezte vki majd közölte h akkor én is milyen élhetetlen vagyok.... de akkor nem csak én tapasztalom ezt a jelenséget :) ok, h a marketing nem a legnehezebb terület, de ugyanúgy ott a mikro meg a makro, azokat nem veri a pénzügy sem :D
jaja, mikro-makro GAZDMATEK (!!) :D meg a vállalati erõforrás gazdálkodás ... a "kedvencek" :) elsõ voltam :D
A kérdező hozzászólása: én is ezektõl féltem a legjobban, fõleg a matektól, mégis simán levizsgáztam már belõlük, nem is olyan rosszul...ami leginkább betette a kaput az érdekes módon a jog :S õket komolyan becsülöm, amiért be bírják magolni (mert ez nem tanulás, hanem magolás :S) azt a sok borzalmat! :)
A kérdező hozzászólása: tényleg te hova jársz?

Mi ennek a címe? 3 könyv borítójára emlékszem, rózsaszín, kék, zöld. Szerelmes 1 fiúba akinek volt 1 bátyja de a bátyjával baleset történt és mindenki azt hiszi hogy aki miatt ez a baleset történt az Lucas . Azt hiszem így hívták a fiút.

A lány szerelmes lesz Lucasba és így tovább. És még arra emlékszem hogy a lánynak van 1 barátnője aki folyton egy meggyújtatlan cigit rág .

Legjobb válasz: Ez Katherine Applegate: Szívzûrök-sorozat:) Azt hiszem így vannak sorban: 1.Zoey görbe utakon 2.Jake rájön 3.Nina nem mondja el 4.Ben szerelmes 5.Claire-t rajtakapják

Ez Katherine Applegate: Szívzûrök-sorozat:) Azt hiszem így vannak sorban: 1.Zoey görbe utakon 2.Jake rájön 3.Nina nem mondja el 4.Ben szerelmes 5.Claire-t rajtakapják
Aham, amit leírtál az a Zoey görbe utakon. :)

Aki semmiben sem hisz, miért kezd mondatot azzal, hogy "azt hiszem"?

Ha tagadja,hogy hisz bármiben is,akkor nem mondhat ilyet,mert ellent mond saját magának,nem?Az hogy kijelentjük,hogy semmiben sem hiszünk,arra is vonatkozhat,ha azt mondom azt hiszem hazaérek hétre,mert nem tudom pontosan..és ha valamit nem tudunk pontosan,nem állíthatjuk az ellenkez?jét sem..

Legjobb válasz: Kérdezõ, én keresztény vagyok, mégse gondolom Istent vén szakállasnak, persze valószínûleg mindannyiunknál korosabb, hiszen mennyi egy ember élete... De Isten miért lenne vén szakállas, ha az idõ az õ léptékében teljesen más, mint a miénkben?

Kérdezõ, én keresztény vagyok, mégse gondolom Istent vén szakállasnak, persze valószínûleg mindannyiunknál korosabb, hiszen mennyi egy ember élete... De Isten miért lenne vén szakállas, ha az idõ az õ léptékében teljesen más, mint a miénkben?
Csak. Mert így szokták mondani. Ennek semmi köze nincs az istenhithez.
mert az "azt hiszem", annyit jelent, "nem vagyok benne biztos"...abban biztos vagyok, hogy Isten nem létezik, ezért nem hiszem, hanem tudom... de az, hogy Istenben nem hiszek, még nem jelenti azt, hogy valami mást nem "hihetek"...pl azt hiszem ma este nem vacsorázok itthon... de még nem tudom biztosan, ezért mondom, h hiszem...
A "hiszem" a magyar nyelvben annyit kjelent, hogy "úgy gondolom, de nem vagyok biztos benne" - és nem csak a vallási értelemben vett "hiszek" létezik. Az egy egészen más dolog. Ha azt irom, hogy "azt hiszem" akkor azt irhatnám ugy is, hogy "azt gondololom", csak szokás és stilus kérdése.
Azért mert a magyar nyelv ilyen szép sokszínû és gazdag.
én az olyan istenekre gondolok, mint amilyen a keresztényeké is, de mindegyikre, ami egy emberek által megszemélyesített lény, akinek a szájába mondatokat adnak, aki helyett törvényeket hoznak, stb... de azt nem tagadom, hogy létezhet valami, ami nálunk magasabb rendû (akár energia, akár földönkívüli lény, akármi), de az biztosan nem azzal foglalkozik, hogy xy maszturbál e vagy sem... érted...
A kérdező hozzászólása: nem szól isten, mivel nem szólhat bele abba, amit mi csináltunk magunknak sorsot, hogy fejlõdjünk!Eleget beszélhetünk vele a túlvilágon, és ott minderre fel is készít minket!
Az , , azt hiszem" olyan, mint az , , úgy gondolom".Ennek semmi köze a valláshoz, így alakult ki ez a kifejezés a nyelvünkben, és kész.Butaság.
valójában, kedves kérdezõ, teljesen jól mondod, az emberek saját maguknak csinálnak isteneket, amilyen az õ elvárásaiknak megfelel, hogy csiklandoztassák a fülüket. de mit gondolsz, ha létezik egy erõ, aki mindent megalkotott, vajon képes e tudatni veled az akaratát? vagy az intelligens erõ nem célból alkotna? mi hát Isten célja? vajon mit vár el tõllünk, tölled Isten? Képes-e megszólítani téged az Õ mindenható erején keresztûl akár egy ilyen csatornán keresztûl is?
Én a kommentek elolvasása nélkül válaszolok. Leszögezem, hogy nem vagyok keresztény, de semmi bajom nincs velük! A bajom azzal van, amikor valaki roppant erõszakos módon, a személyes határaimat átlépve minden áron meg akar téríteni. s mondhat az ember bármit, csak mondja, mondja , és mondja. Kicsit ezt a kérdést is ilyen színezetûnek érzem. De hogy ne csak rizsázzak, hanem válaszoljak is, azért mondják ezt, mert a hisz az egy többjelentésû szó, ergo azt is jelenti mindenféle vallásos színezet nélkül, hogy 'azt gondolom' vagy 'úgy vélem'. Ugyanígy van a németben is a 'glauben' igével illetve az angolban a 'to believe'-vel, amik szintén megfeleltethetõek a magyar 'hinni' ige mindkét jelentésével. Nos, Kedves Kérdezõ, remélem kielégítõ választ nyújtottam Számodra.
nem egészen erre értettem
A kérdező hozzászólása: nem provokálok, csak kesergek, miért csináltak az emberek ilyen istenmt maguknak.. :(
Lyalynekem, ne provokálj :(
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudtam, hogy a keresztények is tudják, hogy a halál után nincs idõ és tér a"túlvilágon" Ezért gondoltam, hogy istent öreg szakállas embernek tekintik, aki örökéletû.. akkor szerintetek milyen arca van az istennek, ha már így megszemélyesítitek mindenféle félelmetes tulajdonsággal, és isten tényleg azzal foglalkozik szerintetek, hogy ki maszturbál, és ki nem????? Isten lenne az ilyen?Nekem még a szüleim sem foglalkoztak ilyesmivel...mert értelmetlenség!
A kérdező hozzászólása: hát persze hogy értem!És felvilágosítalak, hogy te is többet tudsz az igazi istenrõl, mint az itt összeverõdött összes vallásos ember, pedig te még csak nem is hittél eddig benne, de én úgy látom, te hiszel istenben, csak nem abban az összekovácsolt vallás által megszemélyesített istenben, amit ha valaki azt mondja isten, mindenki a vén szakállasra gondol!Elég baj!!
A kérdező hozzászólása: azt mondta az illetõ, nem hisz semmiben, se istenben, se ufókban, se semmiben! arra viszont kíváncsi lennék, itt néhányan írják, hogy tudják hogy nincs isten..melyik istenre gondoltok, a keresztény szakállas bácsira, aki büntet, meg bánt, meg félni kell tõle?Na az valószínû hogy nincs! viszont egy magas intelligenciával rendelkezõ kezdetek és végek nélkül létezõ energia, amit én istennek hívok, na az szerintem létezik..
Ez kb. olyan kérdés hogy ateista minek ünnepli a karácsonyt:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!