Találatok a következő kifejezésre: Azt halottam, a bort szokták bodzával (1 db)

Bocs de ez szerintem hülyeség!
Nem is biztos hogy hülyeség.Mondjuk még nem halottam róla, de eltudom képzelni hisz manapság már mindent kutyulnak mindennel.Ugye a fekete bodzának a termése az sötét vörös és mindent megfog.És ebbõl gyógyszereket is gyártanak.
Szervusz! Én hallottam róla, és a második válaszadó kapisgál jó helyen! A szomszédunk az például mindíg "feljavította" a vörösbora színét egy kis bodzaterméssel, hogy sötéttebb, mélyvörösebb árnyalata legyen. Csak beleáztatta a cefrébe, és átvett a színébõl a must. Ezen kívül a bodza más, borhoz fûzõdõ funkciójáról nem tudok.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Körtéből és almából készítek vegyesen cefrét. Nincs darálóm, csak késsel vagdosom össze. Használjak-e hozzá pektinbontó enzimet? És ha igen, mikor kell hozzáadni és hogyan?

A tavalyi cefrémmel is az volt a baj állítólag, hogy nem volt elég homogén.Most az a dilemmám,hogy vettem pektinbontót, de nem tudom, hogy hozzá merjem-e adni,mert pont tegnap hallottam,hogy a pektin bomlásakor nagyon sok metilén szabadul fel,ezért nagyon kell tudni,hogy az elejét meddig kell eldobni,különben mérgező lesz a pálinka.De erre nincsen szerintem a főzdésnek semmilyen mérési lehetősége. Másrészt nem tudom,hogy mikor és hogyan kellene ezt az enzimet a gyümölcshöz adni:ha még csak össze van vagdosva és friss,akkor nincsen alatta semmilyen lé.Ha meg már van,akkor elkezdődött az erjedés,és lehet,hogy akkor már nem lehet.Ha valakinek van ezzel a szerrel tapasztalata, kérem,írja meg,vagy pedig azt,hogy hogyan csináljak kb 70% körte-30% almából jó cefrét?

1

Kedvenc utos/olcso alkoholotok?

Holnapra tervezunk inni,18. Szulinapot unneeplunk,kb 2500 forint erteket szannek magamra,de egy uveg lafiestatol mar elegge erzem a vilagot.mit ajanlanatok hogy sikeruljon most az egyszer hazavagni magam?:)
.

9

Szerintetek a sörtől, vagy a tequilától rúgok be?

Megittam 5 felest, meg rá fél órára fél liter sört. Egészen a sörig nem volt semmi bajom, utána rendesen beálltam. Ilyen sok idő, míg kifejti a tequila a hatását, vagy a sör teszi ezt? :DDD

8

Mennyit érhet ez az üveg bor?

Egy 2003-as évjáratú, 3 puttonyos tokaji aszúról van szó.
A Vineum borház készítette.
Ajándékba kaptunk pár üveggel régebben és most kíváncsi lettem, mert tegnap pont megláttam.

Előre is köszi a választ! :)

5

Sör-ínyencek, ajánlanátok különleges söröket, amiket érdemes megkóstolni? Inkább a barna sört kultiválom, de természetesen a világosat is kedvelem.

3

Másnaposságra mi a legjobb?

Ég a gyomrom, hányingerem van és a fekvés se segít. Épp kekszet eszek, de ettől csak picit jobb.

4

Milyen arany péntekhez hasonló dolgot talált ki most a borsodi?

Egyszer láttam csak a reklámot, azt is csak félfüllel figyelem.

1

Ajánlanátok jó minőségű - 10e ft-ig - édes vörösbort?

6

Almás, körtés vagy áfonyás Somersby?

Sorba tudnátok tenni finomságuk szerint?
Eddig csak almásat ittam.

4

Vörösborban és a sörben hány gramm szénhidrát van?

Félédes vörösbor ?
És pl. egy üveg soproniba?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!