Találatok a következő kifejezésre: Azt hallottam megvan (12 db)

Azt hallottam hogy szülés előtt 28 nappal be lehet adni az anyasági segélyt kérelmező nyilatkozatot, a védőnőm adott egy igazolást, hogy megvan a 4 pecsétem, de a nyilatkozaton kérik a baba adatait, akkor mit lehet 28 nappal előre kérelmezni?

Legjobb válasz: Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.

Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.
Az internetrõl töltötted le a papírt? Mert ott olyan van amin a már megszületett gyermek után kell kitöltve beküldeni! A nõgyógyászodtól kell kikérni a papírt hogy 28napod van a szülésig és szerepelnie kell a baba születése napjának is rajta! Ez olyan ez a papír mint a táppénzes.
Kicsi az esélye, de lehetséges. Ez nagyon egyén függõ.
Akkor nem lehetsz terhes, ha a peteérésed nem azon a napon, illetve környékén van. Ezt ovulációs teszttel tudtad volna megnézni. De általában nem szokott gyerek lenni ebben az idõszakban.
Szia! Mivel a teherbeesés a peteérés-kilökõdéskor a legvalószínûbb(ami két mensi közötti 14-18 napon van átlagos 28 napos ciklus esetén), ezért szinte nullaegész valamennyi az esélyed a teherbeesésre mensi alatt.Kb.annyi, mint a lottó ötösre. Mivel a menses azt jelzi, h az elõzõ ciklus során nem történt megtermékenyítés, és a megvastagodott méhnyálkahártya lelökõdik. Ezen alapul a naptáras fogamzásgátlás is, h a párok a peteérés ideje alatt nem- vagy csak vmilyen fogamzásgátlóval szeretkeznek.Akik pedig nagyon szeretnének babát, ebben a pár napban ráerõsítenek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
nem akarlak elkeseríteni, de lehetséges. Az ismerõsöm így esett teherbe. Olvastam errõl.Félidõben nem lökõdik ki a pete csak menstruációkor, így van esély a teherbeesésre. Ez ritka, de elõfordul. Vigyázni kell.
nem, lesz fifa 13 a babonások miatt.
A kérdező hozzászólása: most akkor megvegyem vagy ne??????!!!!!!
a te dolgod én megvenném ha lenne rá pénzem.
Szerintem nem úgyis jön nemsokára a 13 :D
A kérdező hozzászólása: Én a 12 rõl kérdeztem.És lesz 13 is.
nem lesz-.-
na jó lesz csak vicceltem
Nekem a 11 és a 12 is megvan eredetibe de csak a 12 van feltéve a gépre és szerintem semmibõl nem más max annyiból hogy azok vannak benne amik a 11 bõl kimaradtak.
Mi az, hogy meggyûlve?
A kérdező hozzászólása: az hogy benött a köröm a sarkába és ezért gennyes lett és megduzzatt de am van sok cikk róla a neten
Az nem lehet jó. :(
A kérdező hozzászólása: hát nem
Vagy elmész orvoshoz, vagy elfertõzõdik és le kell vágni.Na jó ez drasztikus volt, de megeshet.Szedd ki a benõtt körmöt, lehetõleg steril körülmények között(betadin a barátunk) és áztasd be az ujjad.Lehet kapni fertõtlenítõ tablettát, amit fel kell oldani vízben.Minden nap áztasd be, amíg el nem múlik
A kérdező hozzászólása: és azt hogy érted hogy szedjem ki? mert eléggé be van nõve és k*** fáj ha megpróbálom kiszedni. valami javaslat?
én is így voltam vele, aztán bementem a kórházba és megcsinálták õk, és NEM FÁJ!!!! amikor csinálta a doki, mert beérzéstelenítette, tényleg nem fájt! menny el vele...mert ez egyik családtagomnak sem ment el bele dokihoz csak mikor már el volt fertõzõdve.(ezt nem megijeszteni szánom)le kellett neki vágni a nagy lábújját...
Ha nagyon be van nove, akkor hamarabb ki kellett volna.Nekem is beszokott noni, de en kivagom.Igaz, hogy nem kellemes de utana sokkal jobb.Az egyik osztalytarsam is igy van es neki ki kell mutsek annyira benott.

Ha feltelepitem msn discovery-t msn plus mellé, és megvan maga a progi, mit kell csinálnom? Mert azt hallottam hogy külön érdemes használni a 2-őt? Mégis hogy? Nem magától iktatódik bele msn-embe? :O

Bocs ha hülye kérdés,de kezd? vagyok még ezen a téren,és az msn plus is tetszik,de kivi lennék msn discovery-re nagyon!:D

Legjobb válasz: Ha feltetted a discoveryt egy msn beszégetésber tudsz a másik fél nevében irni mgpedig õgy hogy beirod ezt: !IMITATE és az üzenet és az õ nevében fog megjelenni Remélem tudtam neked segíteni:P

Ha feltetted a discoveryt egy msn beszégetésber tudsz a másik fél nevében irni mgpedig õgy hogy beirod ezt: !IMITATE és az üzenet és az õ nevében fog megjelenni Remélem tudtam neked segíteni:P
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót, ari vagy, de a kérdésem nem ez volt..:D
Jahh bocsi=)
A kérdező hozzászólása: Semmi baj :D Azért bizom benne hogy valaki majd segít.....

5hetes vok, és állandóan görcsöl és szúr a hasam, mint amikor megvan a menzeszem. Azt hallottam, hogy ez normális. Meddig tart ez, mert nagyon megrémíszt?

Legjobb válasz: Én 8 hetes vagyok és még mindig tart,bár én nem görcsölök,inkább olyan nyilallás szerû fájdalmat érzek a hasamban hol itt,hol ott.Az orvosom is megnyugtatott,hogy a méhszalagok feszülése miatt van,de még most is kiver a víz néha,ha érzem,olyan ijesztõ tud lenni!Elkezdtem a MagneB6-ot szedni,talán jobb lesz kicsit.Remélem....

Én 8 hetes vagyok és még mindig tart, bár én nem görcsölök, inkább olyan nyilallás szerû fájdalmat érzek a hasamban hol itt, hol ott.Az orvosom is megnyugtatott, hogy a méhszalagok feszülése miatt van, de még most is kiver a víz néha, ha érzem, olyan ijesztõ tud lenni!Elkezdtem a MagneB6-ot szedni, talán jobb lesz kicsit.Remélem....
Szia! Ne aggódj, el fog múlni és normális. Nekem a mensi idõszaka alatt + 1-1, 5 hétig görcsölt folyamatosan egész nap, de annyira, hogy én is meg voltam ijedve, aztán szép lassan elmúlt. Aztán csak naponta párszor görcsölgetett, majd a 9. hét után megint elkezdte. Nyúlnak a méhszalagok, ahogy növekszik a méh, ezt is görcsök jelzik. Sokaknak egész terhességük alatt a mensi idõszakában mensiszerû görcseik vannak. Úgyhogy tényleg ne aggódj, boldog babavárást!
rosszul hallottad. nincs köze a 2-nek egymáshoz
A1; A korl.; A. így jönnek sorba, a teljesítmény alapján. Az A és B jogosítványnak köze nincs egymáshoz. A1 -> 16 évesen Akorl.-> 18 évesen A-> 21 évesen. Kivéve ha van kissebb "A", akkor 2 év gyakorlat után tehetsz nagyobbat.
Minimum 1 kilót állíts élire. Még akkor is, ha okosnak és még ügyesnek is érzed magad.
18 éves futamidejû államkötvény...
Az újítás az, hogy kifejezetten a start számlásoknak csináltak egy 18 éves lejáratú prémium államkötvényt, ami attól prémium, hogy az infláció felett fizet kamatot. 2014. jan 31-ig született gyereknek 2032-es lejáratút lehet jegyezni. Az én lányom várhatóan február 5-én születik, neki már csak 2033-ast tudunk majd jegyezni. Az utóbbi évek legjobb befektetése a prémium államkötvény volt, aminek az infláció+x százalék volt a kamata. Tavaly januárban volt olyan, amelyik 10% felett fizetett a magas infláció miatt. Most esik az infláció, ennek köszönhetõen már messze nem lesznek ilyen szép hozamok. Három hátránya van: az egyik a kötött lejárat: 18 év - ha szükségetek lenne rá, nem jutsz hozzá. A másik, hogy államnál van a pénzed, államcsõd esetén pedig ki tudja mi lesz vele vagy nem jut-e a magánnyugdíj számlák sorsára? A harmadik pedig, hogy az elõzõ évi inflációhoz van kötve a kamata. Ha egyik évrõl a másikra meglódul az infláció, akkor ezek a számlák 1 évre simán az infláció alatt fognak hozni. Ennek ellenére szerintem érdemes ebbe pénzt tenni, havi 5000 forint befektetés mellett, a MÁK tájékoztató szerint 2, 5 millió forint gyûlik össze 18 év alatt. Azt már nem sikerült kiderítenem, hogy milyen infláció mellett számolták ezt ki és mennyit fog ez mai értéken érni.
Én még arra is emlékszem amikor úgy 50 éve volt egy TV reklám, amikor egy ifjú pár nagy pénzt kap, mely "nem ajándék, ez jár az ifjú párnak, mert szüleik születésükkor OTP kötvényt vásároltak". És hol van ez már!? Mint ahogy a kötelezõ magánnyugdíjpénztár, az is elenyészett. Csak vegyétek, majd lesz mit bedarálni a költségvetésbe.

Nekem megvan ereszkedve vagy süllyedve a jobb belső bokám, és így már fáj a derekam is, hogy azzal mi lenne a teendő? Ugy hallottam meg olvastam is hogy ilyenkor vagy lúdtalp betétet kell majd hordanom vagy meg kell műteni.

Legjobb válasz: Fordulj ortopéd orvoshoz, õ elmondja. A lúdtalpbetét valószínû. A fájdalmat kiválóan lehet oldani gyógymasszázzsal is, ebben tudok segíteni. Ez a munkám. De ez csak fájdalomcsillapítás, az orvosi kezelést nem helyettesíti. Gyógymasszõr

Fordulj ortopéd orvoshoz, õ elmondja. A lúdtalpbetét valószínû. A fájdalmat kiválóan lehet oldani gyógymasszázzsal is, ebben tudok segíteni. Ez a munkám. De ez csak fájdalomcsillapítás, az orvosi kezelést nem helyettesíti. Gyógymasszõr
A kérdező hozzászólása: Értem, hát köszönöm szépen.Végülis már azóta voltam elõgyeztést kérni, egy hónapon belül kiderül. De nem valószínû hogy lúdtalp mert megnéztük. Vizelábbal mászkáltam a betotonon. Nem ér se össze meg se le a talpam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!