Találatok a következő kifejezésre: Azt hallottam, szülés előtt fizetni (3 db)

Azt hallottam, hogy szülés előtt fizetni kell kb. 250.000 Ft-ot. Ez igaz?

Vagy akit?l ezt hallottam férebeszélt? !

Legjobb válasz: Igen rendese félrebeszél!! Nem tudom honnan szedett ekkora baromságot. És hova, kinek kell fietni? Ha magándokid van, annak igen, kell, de neki sem ennyit. Meg ha beleszámoljuk, hogy mi mindent meg nem veszel addig, akkor az is ennyi... Végülis.. :-)

Igen rendese félrebeszél!! Nem tudom honnan szedett ekkora baromságot. És hova, kinek kell fietni? Ha magándokid van, annak igen, kell, de neki sem ennyit. Meg ha beleszámoljuk, hogy mi mindent meg nem veszel addig, akkor az is ennyi... Végülis.. :-)
Sajnos igen igaza van aki mondta, ha nem vagy vmilyen formában biztosított akkor 2008-óta igen minden ellátásért fizetni kell és a szülés e környékén mozog. Pl. ha nincs bejelentett m.helyed és nem fizeted a tb-det akkor kell fizetni ezt nekem az apehba mondták mert nekem még nem volt bejelentett m.helyem áprilisban fogok szülni és mióta terhes vagyok saját magam fizetem a tb at apeh felé havi 5845 Ft-ot.De miután megszültem nem kell a gyermek 3 éves koráig mert az alatt biztosítottnak számítok.
És ha valakinek nincs munkahelye, akkor mit csinálnak? Visszatartják a babát vagy elküldik a kismamát? Ezt nehezen tudom elképzelni...
szerintem elmehet álláskeresási támogatásba(munkanélkülire)pl.én is úgy jártam, hogy elbocsájtottak probaidõ alatt(itt derült ki a baba is..)aztán találtam egy helyet(8hetesen)és ide márigy jöttem , hogy kismamaként, de csak ápr.végéig alkalmaznak és július közepén szülök..addig elmehetek a munka után rögtön passzív táppénzre 45napra ez alanyi jogon jár, vagy rögtön álláskeresésire és itt pl.nekem, hogy kb3hónapig kell ott lennem(ez ugyanúgy biztosítottnak számít, mivel a 7hónap bedolg.munkaviszonyom megvan az elmult asszem 4évben így mehetek addig-és így nem veszlik el sem a gyed sem a tgyás.A gyes meg amúgy is jár.De valószínû amit te hallottál az tényleg annak szól akinek semmije sincs, de kérdezz rá erre a befizetésre, mert nekem a tb-nél azt mondták, hogy 2005után megszünt az önerõs tb befizetés-sztem az apehos az más...de ha felhívod a tb-szivesen segítenek, én is így szoktam érdeklõdni.
Ezt úgy lehet kikerülni, hogy fizeted a TB-t magadnak. Be kell jelentkezni az APEH-hoz, ott regisztrálnak, adnak névre szóló csekkeket, havonta 4340 Ft-ot kell fizetnem. Ha nem fizeted legalább ezt, ellátnak ugyan a szülészeten, de az OEP kiszámlázza neked a szülés összes költségét. Az egyik válaszoló kismamának üzenem, hogy az nem elég, hogy munkanélküli, a munkanélkülieknek is fizeniük kell maguknak a TB-t.
Miért kéne? Fizeted a TB-t, nem? Akkor ezzel fizetsz. Én nem fizettem senkinek semmit, és mégis szültem, senki nem mondta, hogy bármiért is kéne.
én vagyok az aki a munkanélkülit említette, én elég sokszor vagyok a tb-nél és eleget kérdezõsködöm, de sosem említették, hogy a munkanélküli mellé még tb-t is fizessek.Kérdem én azok a munkanélküliek akik orvoshoz mennek azok is fizetnek tb-t plusszban???szerintem nem!Azért még egyszer megkérdezem, de nem hiszem, hogy ez lenne, azmár tényleg nagy rablás lenne, hogy kapsz egy minimális támogatást és még abból is fizess 4-5ezret munkanélkülire...jah és ne beszéljünk arra, hogy pl.pesten mennyi a bérlet 8350ft és még vedd meg ezt is ha orvoshoz kh-ba ügyek intézéséhez el akarsz jutni..szval azért sztem ezt tényleg az illetékes szerveknél kell megkérdezni, mert én sok mindenen meglepõdtem amrõl mást tudtam...
Ugyan, el sem tudom képzelni, hogy ez igaz lehet. A terhesgondozás pedig ingyenes MINDENKINEK. Ennek a végén van ugyebár a szülés, és a gyermekágyas, kórházban töltött napok. Aki ezt mondta, valószínûleg nem tûnt fel neki, hogy vizitdíjat sem fizet a vizsgálatokkor. Magánklinikán el tudom képzelni, de még fogadott orvosnál óriási pofátlanság lenne ennyi pénzt elkérni.
És mellesleg az alkoholisták, drogosok sem fizetnek semmit, ha van biztosításuk, ha nincs. Az elõzõ válaszoló

Kérdésem hogy az apasági nyilatkozatért kell-e fizetni? Hallottam olyat is hogy igen kell 10000 ft meg nem is. És mikor kell intézni szülés előtt hány nappal?

Legjobb válasz: Én júniusban szültem,és májusban intéztük az apasági nyilatkozatot.Nem kellett fizessünk érte semmit.

Én júniusban szültem, és májusban intéztük az apasági nyilatkozatot.Nem kellett fizessünk érte semmit.
Én októberben fogok szülni már vagy 3 hónapja megvan a papir, nem kellett fizetni. Bármikor megcsináltathatod. Nincs olyan mint a házassági anyakönyvi kivonatnál, mert az nem lehet régebbi 1 hónapnál.
múlt csütörtökön csináltuk meg, és nem kellett fizetni érte.
Nem kell érte fizetni, de nekünk azt mondták nem lehet régebbi 3 hónapnál.
Nem kell érte fizetni, de szülés elõtti 90napnál nem lehet régebbi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Nem kell fizetni, ez ingyenes. Asszem a 32. hét után csinálják csak meg (legalábbis nálunk).

Mi van, ha a szülés előtt adjuk oda a pénzt a dokinak? Most hallottam, hogy általában akkor állítólag máshogy bánnak az emberrel... De nehogy már ezen múljon. Én sehol sem szeretek előre fizetni. És hülyeségnek is tartom.

Legjobb válasz: én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D

én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D
Szerintem is szülés után add oda a pénz , így el tudod dönteni, hogy mennyit érdemel. Szerintem a legtöbb doki már tisztában van vele, hogy a pénzt hogyha egyáltalán kapnak varrat szedéskor vagy legkésõbb kontrolon adják oda. Én elõre adtam, de nekem programozott császárom volt illetve nem volt varratszedés. (ez azonban más dolog.)
Én ügyeletes orvosnál szültem, ketten voltak ügyeletben és az egyik mit ne mondjak nem nyerte meg a tetszésem a stílusával. Meg is fogadtam, hogyha õ vezeti le a szülést köszönöm szépenen kívül mást nem kap. Szerencsémre a másik doki jött és elötte le a kalappal! Elõre nem szabad pénzt adni!!!!!!
Én is szülés után adtam oda, mondjuk nekem fogadott orvosom volt. Õ elõre közölte, hogy mennyit szokott kapni egy szülésért, ha akratam elfogadtam, ha akratam nem. Tiszta sor! Egyébként így is - hogy tudta fog kapni -nagyon meg voltam elégedve vele. Amikor elöször jött megnézni, hogy milyen a gátsebem, akkor adtam oda neki.
Én varratszedés elõtt adtam oda neki, ez tûnt a legideálisabb idõpontnak.
én varratszedés után adtam neki oda. elõtte semmiképpen ne adj neki. mi van ha nem tud menni szülésre??? akkor a pénz is úszik. várj míg megszülsz. szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!