Találatok a következő kifejezésre: Azt hallottam, szülés előtt (7 db)

A szülési szabadságot el kell kezdeni kivenni a szülés előtt egy hónappal? Munkahelyemen így szokás, de most azt hallottam, ki lehet venni a szülés napjától kezdve is.

Ki mit tud err?l?

Legjobb válasz: Lehet, de nem kell. A legtöbb kismama a szülés napjáig táppénzen van, a szülés napjától pedig szülési szabadságon.

Lehet, de nem kell. A legtöbb kismama a szülés napjáig táppénzen van, a szülés napjától pedig szülési szabadságon.
Nem kell, sõt ha lehet ne vedd ki csak a szülés napján. Így onnantól számítva 168 nap tgyás és csak utána gyed. anyagilag jobb, fõleg ha jó volt a fizud.
elõz Szülás elõtt 5 hétig nem dolgoztam csak, azalatt szabin, betegszabin voltam és csak 1 hét volt táppénz. A betegsazi meg ugyanúgy 100% pénz, mint a szab Bár most ezt is megcsapoják, mármint a betegszabit.
A betegszabi csak néhány kiemelt helyen 100%, a legtöbb munkahelyen az átlag 70%-os betegszabi jár.
19:59! A szabadság nagy részével a munkáltató rendelkezik, ha õ nem engedi el sima szabadságra a kismamát, akkor nem tudja kivenni. A betegszabadság pedig 15 nap és a fizetés 70%-a.

Azt hallottam hogy szülés előtt 28 nappal be lehet adni az anyasági segélyt kérelmező nyilatkozatot, a védőnőm adott egy igazolást, hogy megvan a 4 pecsétem, de a nyilatkozaton kérik a baba adatait, akkor mit lehet 28 nappal előre kérelmezni?

Legjobb válasz: Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.

Szülés elõtt 28 nappal, a tgyást, vagyis a terhességi-gyermekágyi segélyt tudod kérni. Ehhez, nem kell az igazolás, hogy megvan a 4 orvosi pecsét. Az egyszeri anyasági segélyt csak a baba születése után lehet igényelni, mikor megkaptad a baba TAJ kártyáját és születési anyakönyvi kivonatát. A tgyást a munkahelyeden kell igényelni vagy az OEP-nél, attól függ, hogy a munkahely TB kifizetõhely-e! A tgyáshoz, ha a gyerek születése elõtt veszed igényeb, kell a nõgyógyásztól táppénzes papírt kérni, azt kell leadni és a tgyás igénylõpapírt.
Az internetrõl töltötted le a papírt? Mert ott olyan van amin a már megszületett gyermek után kell kitöltve beküldeni! A nõgyógyászodtól kell kikérni a papírt hogy 28napod van a szülésig és szerepelnie kell a baba születése napjának is rajta! Ez olyan ez a papír mint a táppénzes.

Azt hallottam, hogy már szülés előtt el kell kezdeni inni a tejszaporító teát. Igaz ez? Mit szóltok hozzá? 32 hkm

Legjobb válasz: Teljesen felesleges. A tea rásegítésnek jó a baba mellé. Ha nincs inger a tejtermelésre, a tea semmit nem ér. Akkor kezd el inni, amikor már szoptatsz.

Teljesen felesleges. A tea rásegítésnek jó a baba mellé. Ha nincs inger a tejtermelésre, a tea semmit nem ér. Akkor kezd el inni, amikor már szoptatsz.
Kedves elsõ válaszoló, azért sajnos elõfordul hogy nem jön a tejcsi hiába várja az anyuka. A szoptatás nem mindig sikerül úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva. Kedves kérdezõ! nem hallottam még róla, de engem is foglalkoztat a dolog, hogy hogyan tudnám elérni hogy megfelelõ mennyiségû tejem legyen. Hol hallottad? Védõnõdet nem kérdezted errõl? 27hkm
Hát érdekes... Normál esetben tea nélkül is kell, hogy legyen teje az anyukának.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy elvileg anélkül is, csak lehet még tenni állítólag ezzel érte, hogy tutira. Nem tudom, hogy így van e, azért kérdezem!
A kérdező hozzászólása: Ma hallottam a munkahelyemen. Nem beszéltem a védõnõmmel.
Nálunk még a kórházban sem engedték inni a szülés után. Meg kell várni a belövellést, mert könnyen mellgyulladást kaphatsz, ha amúgy is sok lenne és még rá is segítesz.
Nálunk is azt mondták a kórházban, hogy még ne igyunk/szedjünk semmit, csak ha belövellt a tej. Felesleges inni elõbb. A kisbaba a legjobb tejszaporító az ingerrel, -ahogy írták mások- anélkül a tea semmit nem ér tejserkentés céljából. Azért "céljából" mert ezek gyógynövények, ha kedveled mint tea ihatod (ha nem puffaszt fel -édeskömény), ártani nem árt meg, de tejszaporítás céljából semmi hatása nem lesz.
Szerintem sem kell terhesen inni, sõt. Nehogy véletlenül meginduljon a szülés.Ha serkented a tejelválasztást, a szervezet azt hiszi, hogy már kell, és a méh is elkezd dolgozni, ezzel kilökheti idõ elõtt a kisbabát.


Kérdésem hogy az apasági nyilatkozatért kell-e fizetni? Hallottam olyat is hogy igen kell 10000 ft meg nem is. És mikor kell intézni szülés előtt hány nappal?

Legjobb válasz: Én júniusban szültem,és májusban intéztük az apasági nyilatkozatot.Nem kellett fizessünk érte semmit.

Én júniusban szültem, és májusban intéztük az apasági nyilatkozatot.Nem kellett fizessünk érte semmit.
Én októberben fogok szülni már vagy 3 hónapja megvan a papir, nem kellett fizetni. Bármikor megcsináltathatod. Nincs olyan mint a házassági anyakönyvi kivonatnál, mert az nem lehet régebbi 1 hónapnál.
múlt csütörtökön csináltuk meg, és nem kellett fizetni érte.
Nem kell érte fizetni, de nekünk azt mondták nem lehet régebbi 3 hónapnál.
Nem kell érte fizetni, de szülés elõtti 90napnál nem lehet régebbi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Nem kell fizetni, ez ingyenes. Asszem a 32. hét után csinálják csak meg (legalábbis nálunk).

Ha kérném a külön szobát szüléskor, aminek azt hallottam hogy 3000ft a napi dijja, akkor azt a hazamenetel elött kell kifizetni, vagy csekken kell vagy hogy?

Legjobb válasz: Hazamenetel elõtt kapsz egy részletes számlát szerintem. De nyugodtan kérdezd meg a dokit vagy a nõvért hogy mi a rendszer a kórházban.

Hazamenetel elõtt kapsz egy részletes számlát szerintem. De nyugodtan kérdezd meg a dokit vagy a nõvért hogy mi a rendszer a kórházban.
Én Szigetváron szültem és ott a VIP szobában voltam. Hozzám bejöhettek a látogatók, és a férjem is ott alhatott velünk. Akkor kellett fizetni amikor hazaengedtek és négy napot töltöttünk ott szállodai körülmények között. Úgyhogy szerintem nagyon megéri! Könnyû szülést. T.
Én is 3000 Ft-os különszobában voltam. Nagyon jó volt! Nem bántam meg! Sok elõnye volt. Nekünk hazamenetel elõtt adtak egy csekket, ami nem volt kitöltve, mert alapítványi volt, tehát többet is lehetett rá fizetni. Szóval nem kellett akkor befizetni rögtön, hanem mikor már hazamentünk. Minden jót neked!

Mi van, ha a szülés előtt adjuk oda a pénzt a dokinak? Most hallottam, hogy általában akkor állítólag máshogy bánnak az emberrel... De nehogy már ezen múljon. Én sehol sem szeretek előre fizetni. És hülyeségnek is tartom.

Legjobb válasz: én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D

én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D
Szerintem is szülés után add oda a pénz , így el tudod dönteni, hogy mennyit érdemel. Szerintem a legtöbb doki már tisztában van vele, hogy a pénzt hogyha egyáltalán kapnak varrat szedéskor vagy legkésõbb kontrolon adják oda. Én elõre adtam, de nekem programozott császárom volt illetve nem volt varratszedés. (ez azonban más dolog.)
Én ügyeletes orvosnál szültem, ketten voltak ügyeletben és az egyik mit ne mondjak nem nyerte meg a tetszésem a stílusával. Meg is fogadtam, hogyha õ vezeti le a szülést köszönöm szépenen kívül mást nem kap. Szerencsémre a másik doki jött és elötte le a kalappal! Elõre nem szabad pénzt adni!!!!!!
Én is szülés után adtam oda, mondjuk nekem fogadott orvosom volt. Õ elõre közölte, hogy mennyit szokott kapni egy szülésért, ha akratam elfogadtam, ha akratam nem. Tiszta sor! Egyébként így is - hogy tudta fog kapni -nagyon meg voltam elégedve vele. Amikor elöször jött megnézni, hogy milyen a gátsebem, akkor adtam oda neki.
Én varratszedés elõtt adtam oda neki, ez tûnt a legideálisabb idõpontnak.
én varratszedés után adtam neki oda. elõtte semmiképpen ne adj neki. mi van ha nem tud menni szülésre??? akkor a pénz is úszik. várj míg megszülsz. szerintem.

Azt hallottam, hogy szülés előtt fizetni kell kb. 250.000 Ft-ot. Ez igaz?

Vagy akit?l ezt hallottam férebeszélt? !

Legjobb válasz: Igen rendese félrebeszél!! Nem tudom honnan szedett ekkora baromságot. És hova, kinek kell fietni? Ha magándokid van, annak igen, kell, de neki sem ennyit. Meg ha beleszámoljuk, hogy mi mindent meg nem veszel addig, akkor az is ennyi... Végülis.. :-)

Igen rendese félrebeszél!! Nem tudom honnan szedett ekkora baromságot. És hova, kinek kell fietni? Ha magándokid van, annak igen, kell, de neki sem ennyit. Meg ha beleszámoljuk, hogy mi mindent meg nem veszel addig, akkor az is ennyi... Végülis.. :-)
Sajnos igen igaza van aki mondta, ha nem vagy vmilyen formában biztosított akkor 2008-óta igen minden ellátásért fizetni kell és a szülés e környékén mozog. Pl. ha nincs bejelentett m.helyed és nem fizeted a tb-det akkor kell fizetni ezt nekem az apehba mondták mert nekem még nem volt bejelentett m.helyem áprilisban fogok szülni és mióta terhes vagyok saját magam fizetem a tb at apeh felé havi 5845 Ft-ot.De miután megszültem nem kell a gyermek 3 éves koráig mert az alatt biztosítottnak számítok.
És ha valakinek nincs munkahelye, akkor mit csinálnak? Visszatartják a babát vagy elküldik a kismamát? Ezt nehezen tudom elképzelni...
szerintem elmehet álláskeresási támogatásba(munkanélkülire)pl.én is úgy jártam, hogy elbocsájtottak probaidõ alatt(itt derült ki a baba is..)aztán találtam egy helyet(8hetesen)és ide márigy jöttem , hogy kismamaként, de csak ápr.végéig alkalmaznak és július közepén szülök..addig elmehetek a munka után rögtön passzív táppénzre 45napra ez alanyi jogon jár, vagy rögtön álláskeresésire és itt pl.nekem, hogy kb3hónapig kell ott lennem(ez ugyanúgy biztosítottnak számít, mivel a 7hónap bedolg.munkaviszonyom megvan az elmult asszem 4évben így mehetek addig-és így nem veszlik el sem a gyed sem a tgyás.A gyes meg amúgy is jár.De valószínû amit te hallottál az tényleg annak szól akinek semmije sincs, de kérdezz rá erre a befizetésre, mert nekem a tb-nél azt mondták, hogy 2005után megszünt az önerõs tb befizetés-sztem az apehos az más...de ha felhívod a tb-szivesen segítenek, én is így szoktam érdeklõdni.
Ezt úgy lehet kikerülni, hogy fizeted a TB-t magadnak. Be kell jelentkezni az APEH-hoz, ott regisztrálnak, adnak névre szóló csekkeket, havonta 4340 Ft-ot kell fizetnem. Ha nem fizeted legalább ezt, ellátnak ugyan a szülészeten, de az OEP kiszámlázza neked a szülés összes költségét. Az egyik válaszoló kismamának üzenem, hogy az nem elég, hogy munkanélküli, a munkanélkülieknek is fizeniük kell maguknak a TB-t.
Miért kéne? Fizeted a TB-t, nem? Akkor ezzel fizetsz. Én nem fizettem senkinek semmit, és mégis szültem, senki nem mondta, hogy bármiért is kéne.
én vagyok az aki a munkanélkülit említette, én elég sokszor vagyok a tb-nél és eleget kérdezõsködöm, de sosem említették, hogy a munkanélküli mellé még tb-t is fizessek.Kérdem én azok a munkanélküliek akik orvoshoz mennek azok is fizetnek tb-t plusszban???szerintem nem!Azért még egyszer megkérdezem, de nem hiszem, hogy ez lenne, azmár tényleg nagy rablás lenne, hogy kapsz egy minimális támogatást és még abból is fizess 4-5ezret munkanélkülire...jah és ne beszéljünk arra, hogy pl.pesten mennyi a bérlet 8350ft és még vedd meg ezt is ha orvoshoz kh-ba ügyek intézéséhez el akarsz jutni..szval azért sztem ezt tényleg az illetékes szerveknél kell megkérdezni, mert én sok mindenen meglepõdtem amrõl mást tudtam...
Ugyan, el sem tudom képzelni, hogy ez igaz lehet. A terhesgondozás pedig ingyenes MINDENKINEK. Ennek a végén van ugyebár a szülés, és a gyermekágyas, kórházban töltött napok. Aki ezt mondta, valószínûleg nem tûnt fel neki, hogy vizitdíjat sem fizet a vizsgálatokkor. Magánklinikán el tudom képzelni, de még fogadott orvosnál óriási pofátlanság lenne ennyi pénzt elkérni.
És mellesleg az alkoholisták, drogosok sem fizetnek semmit, ha van biztosításuk, ha nincs. Az elõzõ válaszoló


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!