Találatok a következő kifejezésre: Azt hallottam, ne (70 db)

Angol után tényleg nehéz a német? Mert azt hallottam. Veletek hogy volt?

Legjobb válasz: Szerintem nem angol után nehéz, hanem úgy általában nehéz a német. Nekem ment egy darabig, szerettem is de aztán beleuntam, olyan sok hülyeség van a nyelvtanába. Majd ha egyszer megint nagyon unom magam, újrakezdem.

Szerintem nem angol után nehéz, hanem úgy általában nehéz a német. Nekem ment egy darabig, szerettem is de aztán beleuntam, olyan sok hülyeség van a nyelvtanába. Majd ha egyszer megint nagyon unom magam, újrakezdem.
*nyelvtanában. :D Lehet a magyart sem ártana újrakezdeni. :D
Velem úgy volt, hogy elsõ elemis osztálytól tanultam az angolt, aztán középsuliban jött hozzá a német és kiütéseket kaptam tõle. Túlbonyolítják a nyelvtant. Agyrém.
a német sokkal bonyolultabb, névelõk, ragozások. az angolban meg szinte csak teszed egymás mellé a szavakat.
Én jelenleg 5 hónapja tartózkodóm Németországban.Szándékaim szerint itt is maradok.18 éves vagyok és jelenleg olyan osztályba járok ahol külföldi fiataloknak segítenek németet tanulni.8 évig tanultam angolt, így nagyon jól beszélem a nyelvet.Tapasztalataim alapján számomra ez inkább hátrány. Jelen pillanatban ott tartok, hogy amikor németül szeretnék beszélni valakihez belezavar az angol tudásom, viszont (mivel ez egy olyan iskola ahol sok a külföldi-akikel nagyrészt angolul és szerbül tudok komunikálni)amikor angolul beszélnék akkor bezavar a német.....szóval érdekes helyzet
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Igazából azért kérdezem , mert általánosban angolt tanultam emelt szinten(heti 5 óra és ha szerencsém van akkor sikerül a nyelvvizsga :) ) és most marketing és kereskedelemre jelentkeztem ami német kéttannyelvû ( nem kell tudni németül mert az elsõ évben heti 18 német órával megtanítanak + utána középfokú nyelvvizsga) és kicsit izgulok, mert ha nem sikerül az elsõ évben megtanulnom akkor buktam a többi négy évet mert ugye azon alapszik
Én hivatalosan soha nem tanultam németül, de gyermekkorom óta szinte naponta nézek német vagy németre szinkronizált filmeket, német adókat. Nemrég "kényszerbõl" lettem egy baráti társaságban német tolmács, és magam is csodálkoztam, hogy milyen könnyedén ment. Utólag egy nyelvtanár ismerõsömmel is "megvizsgáltattam" magamat, és akkor döbbentem meg, mikor elmagyarázta, hogy milyen nyelvtani zsonglõrmutatványokat hajtottam végre ösztönösen - és helyesen! Szerinte azért könnyû nekem, mert három nyelvet beszélek anyanyelvi szinten, hármat folyékonyan, és még négyet török...
Angol után/mellett tanultam németül gimiben heti 3 órában. Nem egy hû de bonyolult nyelvtanú, ahogy sokan mondják. Inkább összetettnek mondanám. A cseh például nehezebb. Meg állítólag a magyar is. Lényeg a lényeg: nekem angol után nem volt nehezebb, csak nem szántam rá annyi idõt, amennyit megérdemelt volna. Mert Európának ezen a szegletén igencsak hasznos nyelv a német. Novemberben voltam Németországban pár napot barátoknál, és kvázi angol nyelvtan szerint fogalmaztam meg a bonyolultabb mondatszerkezeteket. Aztán láttam, hogy ez kissé elgondolkodtatja õket, hogy mirõl is beszélek én (bár megértették). Akkor áttértem az egyszerû mondatokra. Semmi fordított szórend vagy KATI. Az volt a nyerõ.
Én 12 évet tanultam iskolában németül, le is tettem az alapfokú nyelvvizsgát belõle. Késõbb két évet éltem kint Angliában, majd Németországban próbáltam elhelyezkedni. Egy interjú beszélgetésen a leggyakoribb hibám az volt, hogy elkezdtem a mondatot németül és angolul fejeztem be.- de a legnagyobb gond az volt, hogy nem vettem észre azt, hogy angolul beszélek, és nem németül. Végül mégiscsak itthon maradtam. Mindent összevetve, szerintem egy kommunikatív angol után piszok nehéz a német- (sõt, bármelyik nyelv)- de bele lehet jönni, csak kitartás kell.
Nekem nem volt nehéz. Alapból sok az átfedés a szókincsben, ezenkívül ha már tudsz egy nyelvet, akkor minden továbbit könnyebb megtanulni, pláne ha még rokon nyelv is. Kicsit nehezebb a nyelvtana, az igaz, de még mindig jobb a könnyebb nyelvvel kezdeni, mint a nehezebbel. Ja és egy idõ után találsz benne rendszert (pl. névelõket jó eséllyel meg tudod tippelni). Kiejtése jóval könnyebb, mint az angolé. De a fõ titok az, hogy érdeklõdnöd kell iránta, mert nyelvet csak olyat tudsz könnyen megtanulni, ami érdekel.
hát én csak 9vagyok de már haladóként beszélek angolul most németet kell tanulnom mert iskolát váltottam és ott nincs angol nekem k***ára nehéz tejesen más nagyon sz*ar!!
Elõzõleg néhány apróságot elmondtak arról, hogy mire kell figyelni, és már azzal álltam neki, hogy ez bonyolultabb lesz. De nem volt bonyolultabb, csak más.
Angol után elég nehéz volt a német. A nehézség fõ okai: - Erõsen szabályozott mondatszerkesztés - Erõsen ragozós nyelv - Az igék mellett a fõnevek és melléknevek is szabályok szerint kapnak ragokat, végzõdéseket - A fõnevek nemének pontos ismerete nélkül nem lehet helyes mondatot összerakni, bár nyilván érti majd egy német. Én 6 hónapot szórakoztam vele napi 30-60 percben, hogy az alapfokúnak neki merjek vágni. Meló mellett, heti 1 alkalommal jártam tanárhoz. Csak a 3. hónapban állt rá az agyam a németre, mikor már betanultam közel 1.000 szót és kifejezést. Szóval nehéz nyelv, de ha az elején nem adod fel, ugyan olyan jól használhatóvá válik, mint az angol!
Nekem német volt az elsõ nyelv, aztán angol, ami meglepett, hogy mennyire könnyû. Akik az angolt nehéznek tartják, akkor általában a rengeteg igeidõre és a múlt idõs kivételekre hivatkoznak. Amikor a kivételeket tanultuk angolból, kb. 90-et kellett külön megtanulni. Németbõl meg kell tanulnod, hogy melyik segédigét kell használnod mellék a kettõ közül, aztán vannak erõs, gyenge és vegyes igék. Csak a gyengéknek tudod megmondani a szóté alapján a múlt idejüket, úgy, mint angolban. És akkor még vannak a kivételek, ebbõl leggyakoribb címszó alatt kábé 300-at kellett megtanulnunk. És ugye a németek ragozzák a melléknevet (ragozzák, nem fokozzák), az igét, néha a fõnevet is... Szóval, sokkal többet kell tanulni. De például nekem már minden nyelvtant tanítottak, és így már sokkal logikusabbnak tûnik a német ynelv, mint az angol. Bár lehet, hogy azért gondolom így, mert angolul nem tudok túl jól.

Egy tévéműsorban azt hallottam, hogy a fogyókúrában nem az a nehéz, hogy le kell mondani bizonyos dolgokról, hanem az, hogy hozzászokjunk ahhoz, hogy ne az evés legyen a lelki kapaszkodónk. (? )

Egyetértesz ezzel? Szerintem ezt is tudatosítania kéne mindenkinek magában.

Legjobb válasz: Igen. Sajnos a magyar mentalitás olyan, hogy eszik örömében, eszik bánatában. Errõl kéne leszokni.

Igen. Sajnos a magyar mentalitás olyan, hogy eszik örömében, eszik bánatában. Errõl kéne leszokni.
Tök igaz. Én pl. január elseje óta fogyózom, életem elsõ diétája és amennyire féltem tõle, a sok lemondástól, annyira könnyen veszem ezt az akadályt, ugyanis bár kemény diétám van, mégsem éhezem, mert ésszel lett összerakva. Pont 1 hónap telt el, haladok a célom felé, pár kiló van hátra, de már most tudom, hogy gyökeres életmódváltás vette kezdetét, a kívánt eredmény elérése után sem fogok visszatérni a régi étkezési szokásaimhoz, nem is hiányzik egyáltalán. De sokat gondolkoztam azon, hogy mi vezetett a hízásomhoz, és tényleg a lelki okokra tudtam visszavezetni. Pl. nem volt állásom, ez stresszelt és én csak az evésben találtam vigaszt, csakúgy, mint egy szakítás után, hiszen ilyenkor a hátunk közepére sem kívánunk senkit, nincs is jobb annál, mint valami finom nasival beülni a tv elé. Azóta rájöttem, hogy a mozgás ezt az igényt (lelki kapaszkodó) tökéletesen kielégíti, egészségesebb és az alakkal is csodát tesz.
Én egyetértek ezzel. Aki ehhez hozzá van szokva - többek között én is - annak nagyon nehéz ezt megváltoztatni. Én régóta tisztában vagyok ezzel, hogy sokszor azért eszem, mert valamiféle vigaszt nyújt. A helyzet sokat javult amióta tudatosan meg is akarom ezt változtatni, de nehéz. Néha még vannak napok mikor elengedem magam, de szerencsére egyre ritkábban. Remélhetõleg szép lassan leszokom errõl a rossz szokásról teljesen.
soha nem az evés volt a lelki kapaszkodóm, uh nem tudok vele egyetérteni. szerintem az idõre evés és a kaja elkészítés a macerás szálkásításnál, fõleg ha nincsen éppen csajom, aki megcsinálja nekem. de persze a legfontosabb a logikusan felépített étrend és annak megértése is, hogy mit miért és mikor érdemes bevinni a testbe.
Nem tudom, hogy az evés lelki kapaszkodóm vagy sem, de egész nap éhes vagyok. Ez genetika is. Apám is egész életében éhes volt. De amióta ésszel eszem, sokszor keveset és kalóriaszegény dolgokat, azóta könnyebb, mert tudom, hogy még 2-3 óra és megint ehetek valamit. A legjobb a répa, mert mint mindent, ezt is alaposan megrágom, s jó ideig elvagyok két nagy répa elmorzsolásával, a végére tele lesz a gyomrom, kalóriából pedig nem vittem be sokat. Ezt vacsorára szoktam fogyasztani. Ne gyertek azzal, hogy éheztetem magam, odafigyelek arra, hogy meglegyen a napi kalóriaszükségletem, s arra is, hogy fontos tápanyagokat juttassak a szervezetembe.
Részben. Azoknál van így, akik azért híznak el, mert lelki okok miatt egyfolytában esznek vagy sütikével, csokikával vígasztalják magukat. Én viszont az a típus vagyok, akinek valami baja van, akkor nem bír enni. Mégis van rajtam pár kg felesleg, ami nem akar lemenni.
Sajnos a legolcsóbb és a leg hozzáférhetõbb örömforrás az evés. Én is szívesen mennék el inkább kirándulgatni, nyaralgatni meg wellnesezgeti, de ez mind drága. Egész nap meló van, és az egyetlen kis örömforrás a nyamvadt édességek és sütik. Köszönjük mindezt Orbán Viktornak és társainak, hogy már egy [email protected] kirándulást és egy szabadnapot nem engedhetek meg magamnak. Gondolom ezzel még sokan így vannak.
A kérdező hozzászólása: :(
Igen, én is öröm/bánat evõ vagyok. Most éppen bánat. Nincs munkám, és ez igen megterhelõ lelkileg. De most igyekszem visszafogni magam, legalább abban legyen sikerélményem, hogy jól nézzek ki:)

Azt hallottam, hogy amikor megindul a szülés, csukjuk be a szemünket, de a fogainkat ne szorítsuk össze, mert tönkremennek. Mennyire igaz ez? :D

Legjobb válasz: A tolófájásoknál fontos. A szemednek azért, hogy ne erõltesd túl. Ezért császározzák azokat, akik komolyabb szemproblémával küzdenek. A fogakat meg a tolás szakaszában nem érzed mennyire szorítod össze, ezért lehet baj. Azonban szerintem ez ösztönösen jön az emberek nagy részénél.

A tolófájásoknál fontos. A szemednek azért, hogy ne erõltesd túl. Ezért császározzák azokat, akik komolyabb szemproblémával küzdenek. A fogakat meg a tolás szakaszában nem érzed mennyire szorítod össze, ezért lehet baj. Azonban szerintem ez ösztönösen jön az emberek nagy részénél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) )


Azt hallottam, hogy ha egy kismama 10000 NE mennyiségű A-vitamint szed naponta, az károsodást okozhat a magzatnak. Igaz, hogy ez túl nagy mennyiség? Mennyi a megengedett?

Legjobb válasz: Egy kismama ne szedjen semmilyen gyógyszert vagy vitamint az orvos tanácsa nélkül. Egyébként az A vitamin okozhat károsodást.

Egy kismama ne szedjen semmilyen gyógyszert vagy vitamint az orvos tanácsa nélkül. Egyébként az A vitamin okozhat károsodást.
igaz! Kerüld, persze kis mennyiségben nem okoz gondot! nekem védõnõm azt tanácsolta, hogy az A vitaminos krémeket tegyem el egy idõre... 36h km :)
Az Elevitben 3600 NE van. Igaz, hogy én 2-3 naponta szedem csak, de van olyan aki naponta szedi, akkor ennyi biztos, hogy nem káros. Igazuk van az elõttem szólóknak. Doki nélkül ne szedj semmit. Nekem a dokim mondta azt is, hogy az Elevitet ne szedjem naponta, de C- vitamint igen. Ezért van az orvos, hogy ilyeneket megkérdezz tõle. Teljesen eltérõ a dokik véleménye is, de a sajátodra kell hallgatnod, mert elméletileg bízol benne. Ezért jársz hozzá. a védõnõ nem orvos. Az enyém nem is ad tanácsokat gyógyszerekre vonatkozóan.
Igen, az A vit. veszélyes lehet, így még az A vit-t tartalmazó krémeket is kerülni kell!!!
ezért sem lehet pl. májat enni..
Igen. Vannak bizonyos gyógyszerek, melyek a kimagaslóan magas A vitamin tartalmuk miatt nagyon veszélyesek. Ezek szedése mellett meg sem lehet tartani egy esetleges terhességet. Napi egy db-nál több GRAVID-át nem is szabad szedni. Étellel nem tudsz olyan mennyiséget bevinni a szervezetbe.
A kérdező hozzászólása: Egy vitamin csomagot akartam szedni a Vitaking-tõl, amire a dokim azt mondta, hogy nem ismeri, de ha jól vagyok tõle (jobban érzem magam pl.) akkor szedhetem. De nem tért ki az egyes vitaminmennyiségekre, hogy mibõl mennyit szabad. Végülis maradtam a védõnõ által mondottak mellett mert a dokim csak a vasat javasolta. A védõnõ még kálciumot, magnéziumot és C vitamint. most ezeket szedem. csak azt nem értem hogy miért nincs szükségem D, vagy pl B vitaminra mikor ezek együtt fejtik ki hatásukat...

Azt hallottam, hogy aki szoptat az ne feküdjön hasra, vagyis inkább ne aludjon úgy. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nem igaz.Úgy fekszel ahogy jól esik.1.5 évet szoptattam elsõ babámat,másodikat 1 év és 8 hónapot.

Nem igaz.Úgy fekszel ahogy jól esik.1.5 évet szoptattam elsõ babámat, másodikat 1 év és 8 hónapot.
Ha technikailag meg tudod oldani, hogy hason aludj, szerintem tedd azt. Én meg csendben irigyellek, mert nekem még nem megy, túlságosan érzékenyek a melleim a szopi miatt.
Én ilyet nem hallottam. :) Azt igen, hogy ha nagy a melle valakinek, akkor kényelmetlen lehet. Én terhesség elõtt hason aludtam, így szülés után jólesõen fordultam hasra és végre aludtam ismét egy jót! Bár reggelente általában átázott a pólóm a tejtõl, mivel nyomódott, de ennyi. Nem fájt a hasonalvás. Igaz, nincs is nagy mellem. Szerintem aludj úgy, ahogy jól esik!

Indiaban miert nem elvezhetik a nők a szexet? Azt hallottam hogy kiskorukban csinalnak valmit a nemi szervukkel h ne elvezzek. Pontosan mit csinalnak es miert nem elvezhetik? :o

normalis valaszokat.

Legjobb válasz: amirol te hallottal, az a noi korulmeteles, es leginkabb egy Afrika elmaradott regioiban szokas. Az oka leginkabb a tudatlansag, a babona meg az emberi butasag. nem irom le mit jelent, mert elhanyod magad (es most nem vicceltem), ha tenyleg erdekel, keress ra.

amirol te hallottal, az a noi korulmeteles, es leginkabb egy Afrika elmaradott regioiban szokas. Az oka leginkabb a tudatlansag, a babona meg az emberi butasag. nem irom le mit jelent, mert elhanyod magad (es most nem vicceltem), ha tenyleg erdekel, keress ra.
A Káma-Szútrát nem a muszlimok írták. Náluk szokás a kimetélés, ami egy azok közül a szokások közül, ami miatt az iszlámot elítélem. Pedig nem is az iszlám lényegi része.
Ilyen a többnejûséget megengedõ népeknél van. Az iszlámban és az afrikai törzsekben. A szex, csak a szaporodást szolgálja. Szexuális szokásaik lényegesen különböznek az európaiaktól.
Ha lassan is, de történnek változások: Iraki-Kurdisztánban már betiltották a nõi körülmetélést: [link] A számok pedig döbbenetesek: "Az Unicef adatai szerint a világon 30 millió fiatal lányt és nõt fenyeget a nõi körülmetélés. Becslések szerint összesen 130 millióan élhetnek olyan nõk, akiket ilyen módon megcsonkítottak." (Idézet ugyanonnan.)
Indiában a mohamedán részeke szokás ez, nemcsak Afrikában.
Ez nem Indiában, hanem Afrika és a Közel-Kelet egyes országaiban szokás. Azért csinálják, mert így biztosak lehetnek abban, hogy a lányok szûzen mennek férjhez és nem fogják megcsalni a férjüket (mivel nem élvezik a szexet, ezért nem is vágynak rá). Bizalom csillagos ötös :-/
Ez nem indiai, hanem muszlim és afrikai törzsi szokás. (Attól félnek, hogyha élvezik, akkor megcsalják a férjüket, hogy másokkal is szexelhessenek. Odáig nem jutottak el, hogy talán nekik kéne úgy csinálniuk, hogy a nõ élvezze.)
A kamaszútra keletkezésekor még ezén más irányzatok, társadalmi felépítések voltak Indiában, mint most vagy az elmúlt 500 évben.
A kámaszutra egyébként Indiából származik, és nem egészen arról szól, hogy a nõk ne élvezzék a szexet...
Valószínûleg a nõi körülmetélésre gondolsz. Ez Afrikai és Indiai egyes részein szokás. Ennek során kivágják a klitoriszt és a külsõ szeméremajkakat. Elõbbi hiányában nem tudja egy nõ élvezni a szexet. Valamint ez után szorosan összevarrják a heget, aminek a tágulása komoly fájdalmat okoz az aktus során.
A hatalmas népességszaporulatból én nem következtetnék arra, hogy nem élvezik.
miert ne elvezhetnek. am gyonyoruek :)
Az iszlamban az egyetlen ami megturt, (de nem ajanlatos) az a csiklo fitymajanak a lemetszese, a csiklo kimetszese egyenesen tiltott, az mas kerdes, hogy sajnos sok helyen, gyakorlat mind a mai napig, de azok altalaban elmaradott kozossegek, akik, az iszlam elotti idokbol tartottak meg ezen szokasaik, azon videkeken ahol ez mind a mai napig szokas, ottkkeresztenyeknel is megszokott, a vallasosabb muszlimok kifejezetten ellene vanak ennek, a tengeremtulon, pedig manapsag egyre nepszerubb a csiklo fitymajanak lemetsuese, mivel ez nem korlatozza az elvezeteket, viszont, higenikusabb. A masik amivel muszlim videken lehet talalkozni, az a nagyajkak lemetszese, de az sem mas, mint esztetikai beavatkozas, de vallasjogilag az is teljesen elitelendo.

Azt hallottam, hogy az xbox 360 fat-nak a játékot a hdd-re kell másolni? Azért, hogy ne roncsolja az ólvasót.

De ezt hogyan kel csinálni??Valaki elmagyaráznál nekem szóról szóra?? A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nyomd egy ypsilont és telepitsd.

Nyomd egy ypsilont és telepitsd.
A kérdező hozzászólása: okés

Azt hallottam, hogy az endomorph-oknak (gyorsan hízik, lassú anyagcsere, főleg has környékére, viszont gyorsan is izmosodik, mégis nehéz fogyni) a legjobbak az összetett gyakorlatok?

Mint például a fekvenyomás, válltól nyomás, guggolás, stb. Azaz koncentráljak f?leg ezekre a gyakorlatokra, amelyek több izmot dolgoznak meg egyszerre? Mivel én is ilyen vagyok sajna, köszi.

Legjobb válasz: mindenkinek azok a legjobbak...

mindenkinek azok a legjobbak...
Általában mindenki ilyen gyakorlatokat használ nem szokták megkülönböztetni, hogy most endomorf vagy mezomorf. Kajálásban szoktak változtatni akik nagyon könnyen zsírosodnak, azoknál nem lehet túl magas a szénhidrát.

A pasim azt hallotta egyik barátjától, hogy neki a bnője megengedi h megcsalja, csak az a feltétel h ne tudja meg utólag. Tőlem is ezt kéri! Mit tegyek?

Szakitani semmiképp nem akarok mert annyira szeretem, de azt se hogy folyton arra gondoljak, hogy most éppen más csajokkal kefél. Borzalmas lenne. Pedig nagyon er?sködik azzal hogy manapság ez a divat... tényleg igy van? Mit csináljak? (22L 22F)

Legjobb válasz: DOBD MÁR ÕT A FENÉBE TE, NEM LEHETSZ ILYEN HÜLYE 22 ÉVESEN HUUU DE FELKUROD AZ AGYAM...

DOBD MÁR ÕT A FENÉBE TE, NEM LEHETSZ ILYEN HÜLYE 22 ÉVESEN HUUU DE FELKUROD AZ AGYAM...
Úrusten. Hát ha úgy is szeretni fogod hogy megcsal akkor hajrá. De ha nem birod elviselni szakítás nélkül nem fogod tudni megoldani. AM manapság ez nem menõ hanem hûtlenség. 20/F
Ez a retardáltak divatja. Ha két ember szereti egymást, akkor nem csalogatják meg a másikat. DOBD KI! Ez az a "férfi" típus, akinek repülnie kell a fenébe, mert egy nagy büdös senki!
Már a kérdés felvetésekor elküldtem volna a p.csába.
Ha ezt így kéri akkor már 100%, hogy amúgy is félrekefél sutyiban.
SZAKÍTS!!!!!! Vagy maradj hülye, és szenvedj. De ne írj ki több kérdést ezzel kapcsolatban.
Mondd meg neki, hogy a te értékrendedbe nem fér bele a megcsalásosdi, tehát vagy menjen a fenébe, vagy ha marad, akkor legyen hûséges. (Bár õszintén szólva, egy ilyen kérés után én nem tudnék megbízni benne.)
am ja elsõnek van igaza. 22 éves létedre lehetnél ennyire értelmes...
értelmetlen a kérdésed. ki olyan hülye, hogy elmondja a csajának, hogy idõnként félrekúr. ha meg ezt kéri, ahelyett, hogy csinálná, az teljesen életszerûtlen lenne, ezért nem hiszem el.
Namajd most lemegy itt a szazalekom kicsit de szolok hogy nallunk ez mukodik, kb egy eve vagyunk egyutt a baratnommel es miutan van egy ket regi csaj ismerosom akik mindenben benne vannak es nehezemre esik nem kapni az alkalmon felhoztam a temat.Namost nekunk meglehetosen bensoseges a kapcsolatunk, bizunk egymasban, es ha valami van miert ne kerdezhetnem meg a baratnomet hogy mit gondol rola?? Hozzateszem szeretem ot, es sem ot sem egyetlen elozo baratnomet sem csaltam meg SOHA, de igen vannak akik letudnak ulni es nyitottan meg tudjak beszelni meg ezt is!!! Nos o erre akkor azt mondta hogy nem banja de, figyeljek oda az egeszsegunkre, valamint hogy ne tudodjon ki mert gaz lenne ha az ismerosok valamint pl az edesannya ezt megtudna mert ez egy nem elfogadott es kinos jelenseg.+ hogy neki is van egy ket pasi akikre vagyik de eszebe sem jutott hogy ilyesmit felhozzon mert nem nezte ki belolem hogy beleegyezek de akkor termeszetesen o is lezavar neha egy egy numerat ha osszejon neki, ez persze reszemrol rendbe.Megegyeztunk hogy ez nem zavarhat be a mi nemi eletunkbe, sem barmi masba.Tehat ugy tervezzuk hogy akkor tortenjen amikor a masik nincs kepben, tovabba nem akarunk tudni egymas ugyeirol es ugylegyen szervezve hogy meg gyanu se legyen rola hogy mikor kivel mi tortenhetett.Azota 3.5 honap telt el es nekem 2x volt meg masik csaj, hogy neki hany reckaja van nemtudom de nem is erdekel.Hozzatenem ha nemet mondott volna elfogadtam volna, volt mar ennel hoszabb kapcsolatom es hu voltam, de ugyereztem vele errol lehet beszelni, es ha nemet is mond nem lesznek kovetkezmenyei hogy egyaltalan hogy jut ilyesmi eszembe, tovabra is bizott volna bennem mert ismer, es tudja hogy nekem az adott szavam betartasa fontos. Kerdesedre valaszolva viszont nem hinnem hogy ez gyakori eset, meg hogy divat, nemtudom nallad a sex mennyire erzelemhez kotott, de esetleg felajanlhatnad hogy(amennyiben tenleg ugyerzed)neked is lesznek kicsapongasaid...valamit-valamiert nemde? Ha nem jon be az otlet akkor ne egyezz bele, de nagy az eselye hogy megcsal ha mar annyira eroskodik es gyozoget ugyanis ezekszerint o mar teljesen beleelte magat, na reszemrol ennyi gondolom eleg is...

Mennyire telített az informatikai piac? Azt hallottam hogy már infósoknak is nehéz állást találni?

Most tervezek pályát váltani, pénzügy-számvitel ről IT-ra. Prgoramozás, Excel, SQL, hasonlók. Nem tudom mennyi esélyem volna elhelyezkedni - eleinte diploma nélkül? Azért is érdekel az IT mert külföldre is szeretnék kijutni, a tudás konvertálhatóbb mint pénzügyből.

Legjobb válasz: 8-10 evig benne kell lenni az IT-ban hogy erjel is valamit, ez pont ossze jon bsc elvegzesere. Mert ugye bsc vel csuszol vagy 2 evet:) es mar kozep suliban ejjel nappal toltad a Unix Like rendszereket meg a programozast. Egyetemen nem gaz kicsit csuszkalni legalabb van idod elmelyulni azokban a dolgokban amik igazan erdekelnek. Programozni nem lehet megtanulni 3 ev alatt. (foleg akkor ha csak a tantargyak megszerzesehez szukseges dolgokal foglalkozol)

8-10 evig benne kell lenni az IT-ban hogy erjel is valamit, ez pont ossze jon bsc elvegzesere. Mert ugye bsc vel csuszol vagy 2 evet:) es mar kozep suliban ejjel nappal toltad a Unix Like rendszereket meg a programozast. Egyetemen nem gaz kicsit csuszkalni legalabb van idod elmelyulni azokban a dolgokban amik igazan erdekelnek. Programozni nem lehet megtanulni 3 ev alatt. (foleg akkor ha csak a tantargyak megszerzesehez szukseges dolgokal foglalkozol)
Szerintem a pályakezdõk nehezen helyezkednek el, de egy 3-5 év tapasztalattal rendelkezõ infós még itthon aránylag hamar el tud helyezkedni. Egy BSC diplomát mindenképp javaslok, mert ugyan elsõsorban nem a papír, hanem a tudás számít, de kezdõként jobban szeretik a diplomásokat.
Jo informatikusok utan kapkodnak, a kontarokkal Dunat lehetne rekeszteni.
A kérdező hozzászólása: Engem igazából az érdekelne hogy milyen tudáskombinációval lehet elhelyezkedni pénzügyes diplomával de nem pénzügyi hanem inkább IT területen. Nincs idõm kivárni míg megcsinálok egy Bsc-t, addig meg nem akarok könyvelni (vagy nem csak azt). Vannak ezek a tanfolyamok (számalk, stb.) ezekre érdemes beruházni? Vagy ha csinálok nemzetközileg elismert certifikátokat?
A kérdező hozzászólása: Király. Hát nekem nincs ennyi idõm, úgyhogy kénytelen leszek a Bsc-t 3 év alatt megcsinálni, de lehet hogy rögtön Msc-re megyek, mert ilyen opcióm is van (gazdinfo). Programozni meg 3 hónap alatt fogok megtanulni (c-ben) :) :) Rá kell kicsit kapcsolnom, ennyi. :D
Alapokat megtanulsz, de nem fogsz tudni. A programozásnak nem a kód ismerete a lényege, hanem a gondolkodás. Attól, hogy megtanulod leírni a szavakat, még nem lesz belõled költõ...
A kérdező hozzászólása: Értem mit mondasz. Nem tudom milyen gondolkodás kell a programozáshoz, szerintem logika, meg a nyelv ismerete (szövegismeret). Ha megvan az algoritmus, jöhet a kód és kész. Mindenhonnan azt hallom hogy a suliban nem tanulsz meg programozni amúgy sem, hanem magadnak kell....
Suliban a kód szimantikáját tanítják meg - ez az alap-, és ott vállik el a jó suli a rossz sulitól, hogy mi egyebet tanítanak meg (optimalizált algoritmusok, programozási paradigmák, stb...). Ezeket te is megtanulhatod fejbõl, de ha nem áll rá az agyad (azt pedig csak sok-sok gyakorlással lehet - amit kikényszeríthet egy jó iskola), akkor nem leszel jó programozó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!