Találatok a következő kifejezésre: Azt hallottam, ha (554 db)

Nem jól hallottad.
9#, 3x volt tárgyalásom közlekedési bûncselekménynek minõsülõ ügy miatt, mindannyiszor büntettek, 1x 6 hó letöltendõt adtak 1 évre felfüggesztve és mégis hó fehér az erkölcsim! Ne beszélj baromságokat.
"Nem leszel büntetett elõéletû, max akkor ha a bíróság majd letöltendõ szabadságvesztésre ítél. " Nem csak akkor kerül be az erkölcsidbe. Lényeg, hogy a bíróság elmarasztaljon, márpedig ittas vezetésnél 99, 9%, hogy elfog. Pénzbüntetés bõven elég hozzá.
"A bûncselekménynél meg büntetett elõéletû leszel, szinte tuti, hogy ugrik a jogsi és keményebb a büntetés." Nem leszel büntetett elõéletû, max akkor ha a bíróság majd letöltendõ szabadságvesztésre ítél. Ez közlekedési bûncselekményeknél egyáltalán nem biztos.
Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül. Vezetõnek minõsül a gépjármûvet toló személy, a vontatott gépjármû vezetõje, és a pedálos motor vezetõje is. Ha nem gépi erõvel közlekedsz a segédmotorral, az közigazgatási eljárás, és nem bûncselekmény.
"Akkor is vezetõnek számítasz, ha a motorkerékpárt tolod, vagy üzemképtelen gépjármû volánjánál ülsz. Még álló helyzetben is." Ez is ok, de akkor sem bûncselekményt követsz el, hanem szabálysértést vagy közigazgatási eljárás alá tartozó szabályszegést. Nem mindegy, mert itt kapsz egy csekket és kész. A bûncselekménynél meg büntetett elõéletû leszel, szinte tuti, hogy ugrik a jogsi és keményebb a büntetés.
Elsõ lennék, kissé bõvítem: Akár gépi hajtású az a jármû, akár nem, az ittas vezetés nem megengedett. Akkor is vezetõnek számítasz, ha a motorkerékpárt tolod, vagy üzemképtelen gépjármû volánjánál ülsz. Még álló helyzetben is.
"Biciklizni sem szabad részegen, akkor szerinted?" Igen, csak az nem bûncselekmény. A bûncselekmény kb 300 e ft-tól kezdõdik egy jó részegségnél.
Igen ez így van. A törvény akkor beszél bûncselekményrõl, ha gépi meghajtású jármûvet vezetsz. De ha nem rendeltetésszerûen használod, tehát tolnak vagy pl a Babettát tekered és nem jár a motorja akkor az nem bûncselekmény.
Biciklizni sem szabad részegen, akkor szerinted?
"3x volt tárgyalásom közlekedési bûncselekménynek minõsülõ ügy miatt, mindannyiszor büntettek, 1x 6 hó letöltendõt adtak 1 évre felfüggesztve és mégis hó fehér az erkölcsim!" Az attól függ, hogy milyen priorálást kérnek le rólad. Van olyan erkölcsi, amiben még a szabálysértés is benne van.

Az Erste Joker Hitelkártyáról mi a véleményetek? Érdemes vele foglalkozni, én azt hallottam ha jól bánsz a pénzeddel és mindig rendesen visszatöltöd a számlád akkor egész jól lehet vele bánni és nincs semmi kamat?

Legjobb válasz: "én azt hallottam ha jól bánsz a pénzeddel és mindig rendesen visszatöltöd a számlád akkor egész jól lehet vele bánni és nincs semmi kamat?" Ha jól bánsz a pénzzel, akkor nincs szükséged hitelkártyára. Kamat lehet, hogy nincs. Éves díj viszont van, ami többezer Ft is lehet. Vagy a bank szerinted jótékonysági intézmény?

"én azt hallottam ha jól bánsz a pénzeddel és mindig rendesen visszatöltöd a számlád akkor egész jól lehet vele bánni és nincs semmi kamat?" Ha jól bánsz a pénzzel, akkor nincs szükséged hitelkártyára. Kamat lehet, hogy nincs. Éves díj viszont van, ami többezer Ft is lehet. Vagy a bank szerinted jótékonysági intézmény?
Nagy "átverés" az egész. Belecsábítják az embereket, hogy ebbõl meg abból a vásárlásból visszakapsz 4%, és ha idõben visszafizeted, meg "jól bánsz a pénzeddel" nem kamatozik, és huu de mennyire jól jársz, aztán az egész arra megy ki, hogy elõbb utóbb "elszalad veled a ló", és már marad ott tartozás, amire kamatot számolhassanak, nem beszélve az éves díjról. A bank tényleg nem jótékonysági intézmény. Nem azért találták ki ezeket a hitelkártya cuccokat, hogy az ügyfeleknek kedvezzenek, hanem hogy õk kaszáljanak rajta.

Azt hallottam ha nagyon sok folyadékot iszom az is gátolja a tejtermelést?

3 hetes a babám és pár napja kevesebb a tejem pedig többet iszok mint amennyit kívánok. És most olvastam hogy túlzott folyadékbevitelt?l nem tud több tej termel?dni. Meg hogy a laktoherb tea nem maga a tejtermelést segíti el? csak nyugattó hatása van. Ez igaz?

Legjobb válasz: ??? nem hinném hol hallottad ezeket?

??? nem hinném hol hallottad ezeket?
Hát ez nem egészen így van! Nekem ha nem ittam, nem volt tejem, aztán ha ittam, lett tejem. Mibõl lesz tej, ha nem iszol eleget? A laktoherb segíti a tejtermelõdést, mondjuk az én babámnak hasfájása volt tõle.
A túl sok folyadék felborítja a folyadékháztartást és bizony lehet, hogy kevesebb tejed is lesz. CSak annyit igyál, amennyit kívánsz, többet nem kell inni (azért a napi 2 liter legyen meg) "Kell, hogy elegendõ folyadékot fogyasszunk, de ne vigyük túlzásba az ivást. Napi három, kánikulában négy liter folyadék elegendõ. A túl sok ivás - bonyolult hormonális folyamatokon keresztül - még gátolja is az anyatej termelõdését."
Pontosan úgy van, ahogy az utolsó válaszadó leírta.

A párom még nem vált el, viszont az ex teherbe esett valaki mástól. Azt hallottuk, ha megszületik a baba, akkor egyből a párom nevét kapja. Követelhet gyerektartást az ex úgy is, ha nem a páromé a gyerek? Vagy ilyenkor ez hogy működik?

Legjobb válasz: A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa,akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni

A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa, akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni
"bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; " Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni.
Igen az õ nevére kerül elõször, igen ha olyan aljas akkor igen követelhet. De õ kérheti a bíróságon, az apasági vélemény megdöntését, így pedig DNS tesztre kötelezi a bíróság. És a vesztesnek kell kifizetnie, így nagyon megszívhatja. Különben meg ha követelõzik, akkor a párod követelje a láthatás. Nem hiszem, hogy egy idegennek jó szível adná a gyerekét.
1. házasság alatt automatikusan a férj nevét kapja a gyerek; 2. gyerektartást követelhet, de a párod kérheti az apaság megállapítását, bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; 3. normálisabb bírónál elég az, hogy külön élnek;
Automatikusan a párod nevére fog kerülni a gyerek. Ha a nõ bíróságra fordul gyermektartás miatt, ott el kell mondani, hogy nem is élnek már együtt, válófélben vannak, valószínûleg mástól van a gyerek. Ekkor dns tesztet rendel el a bíróság, és ha kiderül, hogy nem a párod az apa, akkor anyuka nagyot fog koppanni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni." Polgári pernél az állítást vitatónak kell a szakértõi költségeket állnia, és utólag kérheti a vesztestõl a költségei megtérítését!

Azt hallottam ha az xbox 360-ra frisebb flashelést rakatok akkor az új játékok közül amelyikben van valamilyen frissítés akkor kiviszi az új flashelést?

Ha igen akkor nem lehet csak gyári gépeken egyszerre rajta a legújabb játékok.Azt tervezem hogy veszek egy legújabb flashelés? xbox-ot ha kijön a gta V. Aztán pedig a legújabb játékokat szeretném az xbox-ra tenni,és arra lennék kíváncsi hogy akkor lehetséges hogy az új flashelés? konzolomon mind mennyen?

Legjobb válasz: A most megjelenõ játékokon lévõ dashboard frissítése után, nem tûnik el a flash. De a GTA V-ig bármilyen frissítés kijöhet. Biztonságosabb, és egyszerûbb is ha RGH-ztatod a gépet flashelés helyett. Itt megtalálod mi is az: http://konzol.info/cikkek/mi-a-reset-glitch-hack-jtag-xbox/

A most megjelenõ játékokon lévõ dashboard frissítése után, nem tûnik el a flash. De a GTA V-ig bármilyen frissítés kijöhet. Biztonságosabb, és egyszerûbb is ha RGH-ztatod a gépet flashelés helyett. Itt megtalálod mi is az: http://konzol.info/cikkek/mi-a-reset-glitch-hack-jtag-xbox/
A kérdező hozzászólása: Akkor ez azt jelenti , hogy ha ezt megcsinálom amit leírtál akkor nem kell újra flashelnem ezután mert mindent vinni fog.Csak vennem kell hozzá egy külsõ HDD-t?
Pontosan. :) De figyelj arra, hogy 500gb-os hdd-nél ne vegyél nagyobbat, mert akkor már lassú lesz nagyon. Az is bõven elég, ugyanis egy átlagos játékot ami kb.7-8gb az GOD verzióban akár 1-2gb is lehet. Persze van olyan is ami megmarad 6-7nek(ezek tartalmasabb játékok). nCore-ra felrakják GOD verzióban is a játékokat, de biztosan még nagyon sok helyen megtalálod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm sokat segítettél.Még egy kérdésem lenne.Ha az xbox 360om 2005-ben lett flashelve(ezt azért írom hogy az xbox is ott körüli)akkor az új játékok nem fognak szaggatni?
Az RGH-nak semmi köze a flash-hez. Ha nincs flashelve a gép, attól még lehet rajta RGH. Minden xbox360 ugyan olyan, annyi a különbség kiadások között(arcade, elite, slim..stb), hogy mekkora a belsõ hdd és a mérete a gépnek.
A kérdező hozzászólása: a GOD verzió ugyanaz mint a JTAG ?

Azt hallottam ha huzamosabb ideig Lidocain spray-el fújom azt a fogam amelyik kilyukadt és fáj, az kiöli belöle az ideget. Ez igaz?

Legjobb válasz: Nem tudom, de Lydocain spray-t nem adnak közgyógyellátásra, maximum feketén lehet hozzájutni. De szerintem a fájó és lyukas foggal inkább az orvoshoz érdemes menni, hiszen a fájdalom már annak a jele, hogy a baktériumok elérték a foggyökeret. Elõbb-utóbb a fájdalom elviselhetetlenné válik, tehát a beteg úgyis elmegy orvoshoz. Ha nem, akkor a fogat el kell távolítani, innentõl jön a Maunika show-effektus. Nem szép, és a korona is elég drága.

Nem tudom, de Lydocain spray-t nem adnak közgyógyellátásra, maximum feketén lehet hozzájutni. De szerintem a fájó és lyukas foggal inkább az orvoshoz érdemes menni, hiszen a fájdalom már annak a jele, hogy a baktériumok elérték a foggyökeret. Elõbb-utóbb a fájdalom elviselhetetlenné válik, tehát a beteg úgyis elmegy orvoshoz. Ha nem, akkor a fogat el kell távolítani, innentõl jön a Maunika show-effektus. Nem szép, és a korona is elég drága.
Aligha hiszem, hogy a lidokainnak ilyen hatása lenne, meg honnan is szereznél? És ha még lenne is, hogy juttatod be akkora mennyiségben a foggyökerekhez? Válaszd inkább a fogorvost, ha nem óriási a lyuk, be lehet tömni, ne húzd az idõt. Egyáltalán nem olyan borzasztó egy fogorvosi kezelés.
A kérdező hozzászólása: még régen amalgámmal lett tömve a fogam és alatta kilyukadt :( úgy gondoltam hogy amíg nem lesz pénzem fogdokira csak kihúzom ezzel dehát ezek szerint nem sok esélyes:( köszi szépen a gyors választ!:)
A lidokain csak érzéstelenít, de a baktériumokat nem öli el. Szóval, amíg halogatod, addig a bacik ott vígan tenyésznek, és egyszer csak azon kapod magad, hogy feldagad a fél fejed, a fogad begyulladt, és a gyulladás ráment a többi fogra, nyálmirigyekre és még sok más helyre. Sokkal olcsóbb egy lyukat betömetni, mint egy kirohadt fogat kezelni, pótolni...

4 napja teszteltem halvány +, ma megint teszteltem és még mindig nagyon halvány! 6 napja késik. Mikor fog erősödni ha egyátalán fog? Azt hallottam ha nem erősödik akor vetélés lehet.

Nagyon meg vagyok ijedve!

Legjobb válasz: Szia! ne ijedj meg! A pozitiv, az pozitiv teszt! Lehet hogy majd pár nap múlva már megerõsödik a csik! De nem biztos, mert lehet ez teszt függõ is! Barátnõmnek is csak halvány csikjai voltak, és most már 6 hónapos a babája! Gratulálok a babához! Én a jövõ héten elmennék dokihoz! de ha nem tudsz várni akkor ezen a héten is elmehetsz! hiszen akkor holnap után már 5 hetes babás leszel! :) Jó babavárást!

Szia! ne ijedj meg! A pozitiv, az pozitiv teszt! Lehet hogy majd pár nap múlva már megerõsödik a csik! De nem biztos, mert lehet ez teszt függõ is! Barátnõmnek is csak halvány csikjai voltak, és most már 6 hónapos a babája! Gratulálok a babához! Én a jövõ héten elmennék dokihoz! de ha nem tudsz várni akkor ezen a héten is elmehetsz! hiszen akkor holnap után már 5 hetes babás leszel! :) Jó babavárást!
Nekem is így volt. Volt kb. 6 iszonyat halvány + tesztem és nem erõsödött. A 7. napon (már öt hetes is elmúltam) elkezdtem vérezni és spontán vetélés lett a vége. :( A hcg 48-72 óránként duplázódik. Csinálj egy teztet 3 nap múlva és ha még mindig halvány, de nem jött meg, akkor irány a doki, mert esetleg tud segteni!!! ;) Ösztrogén pótlás, hcg injectio... stb. De az is lehet, hogy lassan termelõdik a hcg-d. Nekem pl. az elsõ terhességnél nbagyon halovány volt és 3 nappal késõbb sem volt ugyanolyan a tesztvonal, mint a kontroll, de erõsödött. agyon drukkolok neked!!!! Írj, ha teszteltél megint!
Ha nem számolsz el rezsiköltséget a Bt-ben, akkor semmi gond, maradthat a lakossági tarifa.

Normális az hogy napi 2-3-szor maszturbálok? Mert azt hallottam ha valaki túlzásba viszi bele is dögölhet?

Legjobb válasz: napi 1 a normális,2-3 már enyhe függõség. belehalni nem fogsz ha a hagyományos módon csinálod és mondjuk nem akasztod be magad közben vagy ilyesmi.

napi 1 a normális, 2-3 már enyhe függõség. belehalni nem fogsz ha a hagyományos módon csinálod és mondjuk nem akasztod be magad közben vagy ilyesmi.
Eléggé bulvár, de azért belinkelem: http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/belehalt-a.. :) Amúgy meg nem kell tartanod tõle, hogy bármi bajod is lenne napi 2-3 alkalomtól.
Nem fogsz "beledögölni", csináld, ahogy jól esik. Ha majd lesz több elfoglaltságod, ami leköt, vagy barátnõd, akkor úgyis ritkulni fog.
Egyéne válogatja kinek mennyi. Nem lehet azt kijelenteni, napi 1 ok, de kettõ már nem. 2-3 is teljesen normális, maszturbálj annyit, amennyi jól esik
Biztos a GYK-án olvashattad azt az okosságot. :lol
Én egyszer napi több, mint 10 szer csináltam xD már fájt... a kezem :D:D ...
Nem.
Nem igaz, azonnal próbálkozhattok.
ez nem igaz! én mindkétszer az abbahagyás utáni 2.hóban lettem terhes, és egészségesek.
a legjobb azonnal próbálkozni!Sokkal több az esély a mihamarabbi terhességre , én kivártam a 6 hónapot, és majd csak 5 év múlva estem teherbe!
én szedés közben lettem terhes a fiam makkegészséges, a második 10 nappal az utolsó bogyó után jött össze õ most fog megszületni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi segítséget, nagyon örülök neki, hogy nem kell várni, de persze én úgy gondolom, hogy ha majd nem szedem, elmegyek és megbeszélem az orvossal, hogy abbahagyom a gyógyszert és gyereket szeretnénk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!