Találatok a következő kifejezésre: Azt hallottam, a terhesség (25 db)

Terhes vagyok? Kb6hete foganhatott meg a baba, de azóta már 1szer megjött és 4napon keresztül megvolt (de azt hallottam h terhesség elején előfordul h megjön) A hasam mintha megnőttt volna, híztam is 1kilót, bár mostanába elég sokat ettem

Féj az alhasam,a mellem is nagyobb és fáj,de lehet h csak n?,mert még csak 16 éves vagyok.És barna folyásom is van néha.Viszont nem vagyok fáradékonyabb,nincs hányingerem,nem szédülök,nincs gyakori vizelési ingerem és az étvágyam is olyan mint eddig.Lehet h csak rémeket látok?(Remélem!!)Légyszi segítsetek!!El?re is köszi!

Legjobb válasz: hát elég ritka lenne ha neked már 6 hetesen is nagy hasad lenne szerintem akkor még a hason semmi sem látszik bár terhes még nem voltam ha megjött és rendes vérzés volt mint általában akkor kizárható a terhesség, de ha meg akarsz nyugodni vegyél egy tesztet bár szerintem csak pénz kidobás

hát elég ritka lenne ha neked már 6 hetesen is nagy hasad lenne szerintem akkor még a hason semmi sem látszik bár terhes még nem voltam ha megjött és rendes vérzés volt mint általában akkor kizárható a terhesség, de ha meg akarsz nyugodni vegyél egy tesztet bár szerintem csak pénz kidobás
tesztelj és ha ehet még várj a nemi élettel, mert szerintem a mensid rendszertelen, ez is azt jelzi, hogy még testileg sem vagy felkészülve az együttlétre, a riadalmad meg azt jelzi, hogy lelkileg sem!
talán egy tsztet ha csinálnál akkor kiderülne, aztán ha negatív, akkor íras valami fogamzásgátlót
Szerintem ha kb 6 hetes terhes lennél akkor az étvágyaddal inkább bajok lennének, mint ennél!Legalábbis nem hallottam még olyan kismamát aki az ELEJÉN ette volna magát degeszre, ilyenkor fogyni szoktak...de mindenképp tesztelj, és legközelebb vigyázz jobban!!! 30-as anyuka
A gyakori vizelési inger meg inkább a nagy has miatt van amikor a baba már nyomja a hólyagot
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de még egy kicsit várok a teszteléssel, mert már úgyis hónap vége van és hamarosan megkéne jönnie megint.De mennyibe kerül amúgy egy terhességi teszt?

Azt hallottam, hogy terhesség idején nőhet a vérnyomás, de olyan előfordulhat, hogy egyszercsak, hirtelen, a megszokotthoz képest nagyot változik? Lehet köze a kettőnek egymáshoz?

Legjobb válasz: Nekem végig alacsony volt a vérnyomásom.Sõt még szülés után is egy darabig mindhárom gyerekemnél. A magas vérnyomás egyik tünete lehet a terhességi toxémiának.Persze lehet csak simán hypertómia is.

Nekem végig alacsony volt a vérnyomásom.Sõt még szülés után is egy darabig mindhárom gyerekemnél. A magas vérnyomás egyik tünete lehet a terhességi toxémiának.Persze lehet csak simán hypertómia is.
Ez érdekes:D Nekem alapjáraton 90/60 a vérnyomásom. A terhesség néhány tünetét produkáltam, (hányás, fáradtság)de a tesztek negatívak lettek. Megmértem a vérnyomásom és 120/80 volt:D Mondtam is a páromnak ha ez alapján kellene kijelentenem akkor tudom hogy terhes vagyok:D Ne tudd meg mekkorát nevetett. Én is mikor pár nap mulva kiderül hogy 6 hetes terhes vagyok:D Most a 25 hétben ismét 90/60 a vérnyomásom és azt mondják inkább legyen ilyen alacsony mint magas:D Természetesen senki nem igazolta hogy a vérnyomás emelkedésem a baba miatt lett volna, én csak az elsõ terhességembõl indultam ki, mert ott is az ugymond normálisra állt ba a vérnyomásom:D és már annyira kerestem a jeleket és tüneteket:D
A vérnyomás emelkedés inkább a terhesség elõre haladtával jellemzõ. Önmagában egy szokásostól eltérõ vérnyomás nem féltetlen terhességre utaló jel.

Ha gyógyszert szedek mikor van peteérésem már ha van? Illetve hallottam ha 1 tabi kimarad nagy az esély a terhességre ha akkortájt van "akció". Akkor mégis hogy lehet biztonságos a szünetben?

pl: a fentiek alapján szünet 1. napján hogy-hogy nem esünk teherbe?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta, álterhességet csinál, mivel hormonkészítmény, és így "veri át " a spermákat.1 tabletta kihagyásától nem eshetsz teherbe, ez 100%. Persze ez nem azt jelenti, hoy ha kihagysz 5 tablettát, nem leshetsz terhes. Figyelj oda, és szedd rendesen.

A fogamzásgátló tabletta, álterhességet csinál, mivel hormonkészítmény, és így "veri át " a spermákat.1 tabletta kihagyásától nem eshetsz teherbe, ez 100%. Persze ez nem azt jelenti, hoy ha kihagysz 5 tablettát, nem leshetsz terhes. Figyelj oda, és szedd rendesen.
A bogyó meggátolja a peteérést. Amikor 21 nap után abbahagyod, pár napra rá megvonásos vérzés keletkezik, 28 naponként. Így szabályozza a ciklust. A szünetben nem tudsz teherbe esni. Csak akkor, ha pont akkor nem veszed be, mikor peteérésed lenne...
Rá van írva tájékoztatóra, mi a teendõ, ha kihagysz egy vagy több szemet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tudom hogy mi a teendõ ha egy kimarad, engem az érdekel h akkor miért van nagyobb esély a teherbeesésre.
nem mindegy, hogy mikor hagyod ki a tablettat, ez is rajta van a tajékoztatón. Pl. az elején és közepén baj, mert akkor lenne peteérésed és ha kihagyod, akkor nem akadályozza azt meg. Minden egyéb le van irva a tájékoztatón, tehát azt nem irnám le, ha nem hiszel annak, hogy véd a 7 napban is akkor fölösleges tablettát szedned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, igyekszem is rendesen szedni. ;)

Terhesség alatt számíthatok a szocpolra? Lakásvásárlás előtt vagyunk, valakitől azt hallottam, hogy a terhesség bizonyos hetétől már gyermeknek számít a Pocaklakó. (Nőgyógyászati igazolás kell hozzá. ) Tudtok segíteni?

Legjobb válasz: Szia!Errõl még nem hallottam.Azt tudom , hogy mi 2 éver elõre megkaptuk "elõszerzõdtünk" 2 gyerkõcre.És az állami kezesség vállalás.Bár mi épitkeztünk.De aztóa változott a helyezt , és a bankok is tesznek kikötéseket!

Szia!Errõl még nem hallottam.Azt tudom , hogy mi 2 éver elõre megkaptuk "elõszerzõdtünk" 2 gyerkõcre.És az állami kezesség vállalás.Bár mi épitkeztünk.De aztóa változott a helyezt , és a bankok is tesznek kikötéseket!
Szia! attól függ, h új vagy használt lakésra akarjátok felhasználni! Mi is most igényeljük/nénk de használt lakásra csak 3 gyerek utám jár! És mivel most várom a 3.gyerekünkket érdeklõdtünk és csak élõ gyerek számít bele, viszont a szerzõdés kötéstõl számitott 120napon belül megszületik akkor még igényelhetõ ! Új lakásnál viszont egészen mások a feltételek... Menj be a legközelebbi bankba és ott kérd el az errõl szóló tájékoztatót, v meg is kérdezheted! Remélem segítettem szia

Esztek terhesség alatt gyorsfagyasztott, félkész húsokat? Pl sajttal töltött p. mell? Én azt hallottam hogy nem javasolt a bacik miatt?

Legjobb válasz: Szia! Én ettem mindhárom terhességem alatt, eddig semmi bajom nem volt.(kop-kop)

Szia! Én ettem mindhárom terhességem alatt, eddig semmi bajom nem volt.(kop-kop)
Olyan sok mindent nem javasolnak már.....ha betartanánk nem ehetnénk semmit. Én csak a lágy sajtoktól (camamber) és a nyers húsoktól ( tatár bifstek) tartottam magam távol.
Gondolom, nem nyersen akarod enni. :-) Mire megsütöd (lassú tûzön 10 perc) nem marad benne élõ bacilus, amitõl félni kellene. A lágy sajtoktól is azért kell félni, mert nem hõkezelt, hanem nyers tejbõl csinálják õket, és így maradhat benne baci.
Én is eszek néha elég sokmindent nem javasolnak, ha ezt mind betartanánk, vajon mit ennénk?:)
Régen megettek az anyukák mindent, és felnõttünk, nem???
Azért a tejet régen is, ma is felforralták fogyasztás elõtt, a húsokat régen is, ma is megsütötték stb.
OOOO hät kväzi a tatärbifsteken kivül en eszek mindent. Camambert is... Szerintetek a gyomorsavat mire talältäk ki? Regen a husok is csak füstölessel max soval voltak tartositva.... Na hät a kajän nem aggodom agyon magam. Pontosabban a kajän sem. Söt Mekis kajät is eszek, gyorsfagyasztott pizzät, konzerves kajät... sorolhatnäm, mindenfelet, ami egeszsegtelennek van elkönyvelve... 35 hetes vagyok, es meg mindig tökeletes a verkepem. Jobb eredmenyeim vannak, mint egy nem terhesnek. Az a baj, hogy ez az egesz terhesseg dolog agyon van mär stresszelve....
Naná, továbbra sem vagyok idõmilliomos :D

Úgy hallottam, hogy az LH teszt is kimutatja a terhességet. Igaz? Akkor milyennek kell lennie a csíknak? Erősnek vagy gyengének?

Legjobb válasz: H az LH tesztet ún. jóstesztelésre szeretnéd használni, akkor elõször is reggeli elsõ vizeletet kell használnod (mint a terhességi tesztnél). A pé után kb. 8-10 nappal érdemes elkezdened és figyelned kell a tesztcsík erõsödését, kb. a 12.-13. nap körül már hasonló erõsségûnek kell lennie a két csíknak. Én egyszer próbáltam ki megmaradt tesztekkel (naivan azt hittem, hogy nem lesz rá szükségem a következõ hónapban...), nekem végig hófehér volt, akárcsak a terhességi teszt és meg is jött. Sajnos pozitív élményekrõl még nem tudok beszámolni... Reméljük Nálad zebrás lesz!

H az LH tesztet ún. jóstesztelésre szeretnéd használni, akkor elõször is reggeli elsõ vizeletet kell használnod (mint a terhességi tesztnél). A pé után kb. 8-10 nappal érdemes elkezdened és figyelned kell a tesztcsík erõsödését, kb. a 12.-13. nap körül már hasonló erõsségûnek kell lennie a két csíknak. Én egyszer próbáltam ki megmaradt tesztekkel (naivan azt hittem, hogy nem lesz rá szükségem a következõ hónapban...), nekem végig hófehér volt, akárcsak a terhességi teszt és meg is jött. Sajnos pozitív élményekrõl még nem tudok beszámolni... Reméljük Nálad zebrás lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi.A ciklusom 28 napos, mégis a 23. napon volt p.érésem.Ma vagyok a 30. napon...és semmi.Semmi mellfeszülés, csak szúrkál a petefészkem.A hõm: 36, 8 körül mozog.A hüvelyben: 37, 5Nem tudom, mikor teszteljek. Az LH teszten van egy halvány csík.
Reggeli vizelettel csináltad? Ha igen, akkor az biztató! Ha még marad, csinálj belõle, és figyeld, hogy erõsödik-e a csík! A tüneteid is jók, a hõd is, szerintem ha nem jön meg (reméljük!), akkor 3-4 nap múlva egy terhességi teszttel is próbálkozhatsz!
A kérdező hozzászólása: Hát...nem reggeli vizelet volt:-( Amúgy meg parázok, hogy megjön. Most is úgy érzem, hogy a szeméremcsontom kiszakad.
Ne parázz, amíg nem jött meg van remény! Egyébként át tudom érezni a helyzeted, már mi is fél éve próbálkozunk, az állandõ méricskélés, idõzítés, mensi nem várása, stb. teljesen õrületbe tudja kergetni az embert! Írd meg, hogy mi lett, szurkolok nagyon!
én is próbáltam jóstesztelni lhval legutóbb, ott is volt az erõsödõ csík napról napra, aztán rendes idõben mégis megjött. Nem tudom mennyire mérvadó, nekem nem jött be, de van akinek bejött.

A 11. hetében járok a terhességemnek.9 hetes ultrahangon minden rendben volt, a, szívhangot is hallottuk. Mennyi az esélye hogy elhalhat a terhesség? Az első terhességem 8-10 hetesen halt el.

Legjobb válasz: Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama

Szia szerintem minimális ne is gondolj ilyenre biztos minden rendben van sok boldogságot gratula a bébihez 21 hetes kismama
persze, sajnos megvan az esélye, állítólag minden 4.terhesség elhal, de te ne erre koncentrálj, hanem légy boldog, hogy újra sikerült és most minden rendben lesz! 30hetes kismama, boldog babavárást
Szerintem ne stresszeld magad, mert azzal tényleg elõidézhetsz olyan lelkiállapotot magadnál, amibõl bibi lehet a babára nézve. 12 hetesen úgyis mész megint, akkor látni fogod, hogy minden oké. Ha bármilyen jelet is érzel magadon, ami a terhességre utal, akkor semmi gond, csak akkor van baj, ha minden hirtelen megszûnik. Az elõzõ terhességednél biztos valami nem jól fejlõdött a babádon és azért halt el. Csak vigyázz magadra nagyon, pihenj sokat és semmivel ne erõltesd magad kicsit se. Feltételezem már mondták, hogy a vetélés miatt veszélyeztetett terhes vagy, úgyhogy csak magaddal és a picivel törõdj.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ, és probálok nem stresszelni.

Igaz az, hogy ha menstruáció megjövetele előtt, vagy eleve menstruáláskor barna folyadék van, akkor az a terhesség egyik jele? (NEM ÉN MONDTAM, ÉN EZT MÉG NEM HALLOTTAM AZÉRT KÉRDEZEM)

Legjobb válasz: Hüm-hüm. Inkább nem teszem helyre nyelvtanilag... Nos, ha barnás, vagy kevesebb a megszokottól és halvány-rózsaszínes, stb., akkor lehet terhességre gyanakodni (persze, ha védekezés nélküli szex volt). De még ekkor sem biztos.

Hüm-hüm. Inkább nem teszem helyre nyelvtanilag... Nos, ha barnás, vagy kevesebb a megszokottól és halvány-rózsaszínes, stb., akkor lehet terhességre gyanakodni (persze, ha védekezés nélküli szex volt). De még ekkor sem biztos.
Nem minden ugyanolyan ütemben nõ. A fejrõl én is úgy hallottam, ahogy írod.

20. hetes kismama vagyok. Egyáltalán nem kívánom a szexet, pedig már elmúlt az émelygős-hányós időszak. Úgy hallottam, hogy kb. a terhesség 5. hónapjától nagyon kívánják a várandósak. Vajon ez a terhesség végéig így marad?

Ezek ellenére múltkor megpróbáltuk a párommal, de így nem sikerült, mert ha én nem kívánom a szexet, akkor kiszolgáltatva érzem magam testileg és azt nem akarom.

Legjobb válasz: Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama

Szia!Sajnos tudom mit érzel, én is hasonló cipõben járok!!Én sem kívánom a sexet, nem tudom miért!Az elejétõl kezdve...pedig voltunk együtt, de nem volt jó!!!Ne erõltesd, annál rosszabb, és beszéld meg a pároddal...mindenképp!!32hetes kismama
Szia! Nekem is volt olyan idõszakom, 2-3 hétig, hogy nem igazán kívántam a szexet. Ilyenkor magát az aktust nem kívántam, viszont ekkor is imádtam a párommal összebújni, és neki örömet okozni, olyasmi féle képpen, mint az elõjáték. Semmilyen formájához nincs kedved? Azért szerintem hónapokig nem lehet nélkülözni, én sem örülnék a párod helyében.
Hát sajnos van ilyen én az elsõ perctõl nem kívánom a szexet, a 12 hétig még valahogy ment, de azóta sajnos ez nálunk nem mûködik.Többször próbáltuk, de én nem nedvesedek be.Megoldjuk másképp, csak nagyon sajnálom a páromat. 32 hetes kismami.
VAn aki megõrül a szexért, van aki nem kívánja Ez így van terhesség alatt is, és szülés után is megoszlik Teljesen természetes, ha nem kívánod, a szervezeted most anyaságra készül, mást részesít elõnyben . Ha nem kívánod, ne erõltesd, mert nem lesz jó . Arra figyelj, hogy beszéljétek meg pároddal, és õ se érezze mellõzve magát(szexen kívül vannak más lehetõségek)
És én még azt hittem egyedül vagyok ezzel a problémával. Valahogy nekem sem hiányzik, de nekem mondjuk szerencsém van, mert annyit dolgozik a párom, hogy csak beesik az ágyba és már alszik is. 37 hét alatt kb. 3 szor voltunk együtt. Szerintem is érdemes viszont megbeszélni, hogy ne legyen belõle konfliktus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már korábban beszéltem errõl a párommal és nem igazán érti ezt meg, de azért nem erölteti. Viszont nincs olyan nap, hogy ne hozakodjon elõ egy kis próbálkozással.
En sem nagyon kivanom a szexet, a masodik trimeszterben meg csak-csak egyszer-egyszer, de se elotte, se utana. A ferjem abszolut megerti, de azert neki szuksege van ra, es en nem utasitom vissza a kozeledeset, viszont sokkal ritkabban vagyunk egyutt. Igy neki is jo, meg nekem is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!