Találatok a következő kifejezésre: Azt a szokást (454 db)

VAn ilyen szokás? :) Melyik felekezetnél?
Azért mert az ezüst antibakteriális hatású, tehát nem lesz beteg a gyerek , ha azzal etetik, de ez már régi hagyomány, valószínû a középkori úri családokban dívott anno.

Indiaiaknál még mennyire él az a szokás, hogy már gyerekkorukban eldöntik kihez menjen hozzá?

Főleg a külföldön élő indiaikra gondolok, meg, akik ide jönnek.

Legjobb válasz: Volt indiai kollégám, szerelembõl házasodott, nem is fiatalon. Amúgy lazán bevágott két Big Macet egymás után, ennyit a szent tehénrõl. Azért India baromi nagy ország és rengeteg emberrel, ami egy helyen szokás, az 200 kilométerrel odébb nem. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy a magyarok lovon járnak, ostort pattogtatnak és állandóan gulyást esznek.

Volt indiai kollégám, szerelembõl házasodott, nem is fiatalon. Amúgy lazán bevágott két Big Macet egymás után, ennyit a szent tehénrõl. Azért India baromi nagy ország és rengeteg emberrel, ami egy helyen szokás, az 200 kilométerrel odébb nem. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy a magyarok lovon járnak, ostort pattogtatnak és állandóan gulyást esznek.

Van olyan fiú ismerősötök, akinek olyan szokása van, ami a melegekre jellemző, de biztos, hogy nem meleg? Mik azok a szokások?

Legjobb válasz: 16 éves fiu létére nõi csõgatyát hord,vasalja a haját,és meg szokott kérni h fonjam be:D néha megpuszil más fiukat...:D akik szintén nem melegek:D é sõ se az 14/L

16 éves fiu létére nõi csõgatyát hord, vasalja a haját, és meg szokott kérni h fonjam be:D néha megpuszil más fiukat...:D akik szintén nem melegek:D é sõ se az 14/L
Segglyuk fehérítés.Nem vicc ez létezik.
Az utolsó válaszoló ismerõse haláli aranyos lehet.:D *_* 16/L
azis.:D imádom...♥ közbe öregedtem egy évet XD 15/L
Ha még aktuális a kérdés: ismerek egy srácot, aki folyton csak lányokkal barátkozik. Amúgy annyira õ maga nem lányos, de ez egy kicsit gyanús nekem, bár smemi közöm a dolgaihaoz éppenséggel, scak feltûnt.


Honnan van az a szokas hogy Karacsonykor halaszlet es sult, rantott halat fogyasztanak Magyarorszagon? Regi szokas?

En erdelyben elek,itt egyaltalan nem szoktak halat kesziteni se karacsonykor se husvetkor.Itt toltottkaposzta,toltott,sult pulyka,sult hus,stb.Levesnek marhalabszarbol sok zoldseggel,beigli,sos stangli.

Legjobb válasz: A hal gondolom Jézus miatt került a hagyományos karácsonyi ételek közé, bár nálunk sosem volt "divat", mi is mindíg töltött káposztát, disznótórost hurkát, kolbászt , kocsonyát ettünk, mivel karácsony elõtt volt mindíg a disznótor.

A hal gondolom Jézus miatt került a hagyományos karácsonyi ételek közé, bár nálunk sosem volt "divat", mi is mindíg töltött káposztát, disznótórost hurkát, kolbászt , kocsonyát ettünk, mivel karácsony elõtt volt mindíg a disznótor.
Nem biztos, hogy keresztény szokás kifejezetten, mert keresztény vagyok én is, de mi se halat eszünk, hanem nálunk is töltött káposzta van inkább, vagy rántott hús salátával. Ezt találtam: "A hal nálunk régebben inkább a böjtös ételekhez tartozott az ünnep idején, de ma már ennek nincs akkora jelentõsége, az ünnep bármelyik napján elõfordulhat. Vannak nemzetek, ahol a különféle halételek, illetve egyéb tengeri ételek ugyancsak nélkülözhetetlenek az ünnepi asztalról. A lazac Finnországban jellemzõ, valamint Oroszországban, ahol a karácsonyi menü egyik része az ún. blini (lazaccal és kaviárral töltött palacsinta). A kaviárt a németek is szívesen fogyasztják elõételként, pirítóssal. A halleves jellemzõ Lengyelországban, valamint Magyarországon (halászlé). A spanyolok dévérkeszeget, a portugálok sózott, szárított tõkehalat, a svédek pedig lutfiskot, azaz vajashagymás pácolt pontyot fogyasztanak."
Egy évben négy böjti idõszak van a katolikusok számára, az utolsó, a karácsonyi böjt Krisztus születése elõtt negyen nappal kezdõdik. A hamvazószerda és a nagypéntek után a harmadik legszigorúbb, mely alatt tartózkodni kell a hús fogyasztástól. A hal pedig mindamellett, hogy õsi keretény jelkép, nem számít húsételnek.
A kérdező hozzászólása: Jo, de Karacsony este mar nem bojt.Volt egy olyan kerdes hogy kinel milyen menu lesz Karacsony este, ott csodalkoztam el hogy szinte minden valasz halaszle volt, rantott hal, krumplisalataval, szoval a tobbseg halfelet irt.
De igen, 24-e még böjti nap. A karácsonyi böjt november 15-én kezdõdik és 24-én ér véget éjfélkor. Eredetileg Jézus "születésnapja" december 25-e, elõtte van (24-én ugye) karácsony vigíliája vagy karácsony böjtje.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nem tartjuk be sokan , mert mar este tehat ejfel elott vacsorazunk, nem?
Advent nem böjt, hanem a várakozás ideje. Bûnbánati idõszak, mint húsvét elõtt a nagyböjt, de akkor se böjti idõ. A halas ételek szokása karácsonykor hazánkban kb. 150 éves múltra tekint vissza, szóval fiatal szokás, és a környezõ országokból terjedt át ide. Ahogy a karácsonyfa állítása se régi hagyomány, azt is valamelyik szomszédos országtól vettük át.
Sokkal több halat kéne ennünk, mindenféle ünnepek nélkül is, mert nagyon egészséges.

Miért terjedt el az a szokás, hogyha valaki tüsszent, azt kell mondani, hogy egészségére, mikor az összes illemkönyv pont az ellenkezőjét tanítja?

Ráadásul allergiaszezonban idegesít? is, hogy az ember tüsszent vagy ötöt egymás után, és akkor az egész terem/folyosó/busz rázendít, hogy egészségére.

Legjobb válasz: Szia! Az ember azért tüsszent,mert ez által az orrnyálkahártyát irritáló por,pollen,stb...eltávozik az orrüregbõl!Tehát,tüsszenteni egészséges dolog az pedig emberi minimum,hogy kinyilvánítsam jókívánságomat.Az meg lényegtelen,hogy az illemkönyvek mit írnak,ha én egyszer így érzem és gondolom.

Szia! Az ember azért tüsszent, mert ez által az orrnyálkahártyát irritáló por, pollen, stb...eltávozik az orrüregbõl!Tehát, tüsszenteni egészséges dolog az pedig emberi minimum, hogy kinyilvánítsam jókívánságomat.Az meg lényegtelen, hogy az illemkönyvek mit írnak, ha én egyszer így érzem és gondolom.
A "Robitusin!" sokkal rosszabb.
A középkorban, amikor a szokás kialakult, az volt a nézet, hogy a tüsszentéssel egy ártó démont távolítasz el magadból.
"A középkorban, amikor a szokás kialakult, az volt a nézet, hogy a tüsszentéssel egy ártó démont távolítasz el magadból." Egy másik magyarázat szerint pedig pont h akkor költözik bele az emberbe egy idegen "lélek/szellem". A teljes mondat ez alapján vhogy így szólhatott: "Váljon a beléd költözött új lélek az egészségedre."
Ezt én maximum csak egy sátánista szektában tudom elképzelni :)

Az osztályunkban az a szokás, hogy húzunk valakit karácsony előtt, akinek az osztálykarácsonyon ajándékot kell adni, és egy rövid verset írni neki. Egy Bernadett nevű lányt húztam, és lusta vagyok verset írni. Tudnátok segíteni?

Nincs szükség hosszú versre, elég egy mondat, vagy kb. 10 szó. El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: kedves Bernadett ,én húztalak tégedet.akkor lesz nagy mákom ha tetszik az ajándékom.

kedves Bernadett , én húztalak tégedet.akkor lesz nagy mákom ha tetszik az ajándékom.
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen. Pont ilyesmire gondoltam.

Honnan jött az a szokás, hogy 1-2 napos ünnepnél 2 hétre elõre be kell vásárolni?

Mire jó ez?

Legjobb válasz: Betáraznak, biztos ami biztos alapon.

Betáraznak, biztos ami biztos alapon.
Ez a fogyasztói társadalom. Egyesek teljesen pánikba esnek, ha 1 napig nincs nyitva a tesco. Szánalmasnak tartom az ilyen felvásárlási lázban szenvedõ emberkéket, de sajnos egyre terjed a hasonló mentalitás.
Nagy a szegénység, ilyenkor látszik :D Fõleg ha belenézel a kosarukba és alapvetõ élelmiszer szinte nincs is benne , csak csoki fagyi sör meg cukrosüdítõ, de az rekesz számra. Hülyék az emberek, fogyasztanak ész nélkül.
Vendégek jönnek. Vagy ha már végre otthon dögölhet az ember akkor lehet lazulni-zabálni egész nap. Lehet hogy valakinek olyan király melója van hogy egész nap csak fecserészik a kollégákkal, de aki egész héten szív az értékel egyben 3-4 napot mert hetente két nap pihenõ (már ha megvan!) kevés.
Hülyék. Én tudatosan nem készülök ilyenkor. Ha olyanom van, akkor elugrok egy étterembe és kajalok ott.
Tudod egyeseknek világvége érzéssel ér fel, ha két napig nem nyit ki a Tesco vagy Auchan.
Szimpla ostobaság. Emellett pedig fogalmuk nincs az ésszerû vásárlásról, aki minden nap leszalad a boltba mindig csak azért, ami éppen elfogyott, az tényleg bajban lesz, ha egy napig zárva a bolt. Õ bajuk.
Népbetegség. Az üzletek pedig kihasználják. Anyám és társasága szentül meg van gyõzõdve abban, hogy 2 héttel az ünnepek elõtt akciók vannak, olcsóbbak a cuccok. A francokat. Hiába mondom el nekik, hogy ilyenkor épp hogy drágábbak, utólag sajnálkoznak, majd a következõ alkalomkor újra 2-3 héttel az ünnep elõtt mennek el vásárolni. A vásárolt cuccok mennyisége is röhejes. 2-3 hatos csomag üdítõ, rengeteg csoki és cukorka, és egy kevés alapvetõ élelmiszer kerül a kosárba. Mindezt átlagosan 1-2 vendég számára, nagyobb ünnepekkor 4-5.
Ez most fake vagy real?:D
Hát, még mindig jobb ez, mint amikor pelenkát hordanak felnõtt férfiak...
és ezt a cumit, egy nõi mellbimbó nem tudja kiváltani? és néha úgy alszom el egy jó szeretkezés után, hogy a párom bimbója a számban van, amit õ is szeret, kicsit még meg is nyalogatom közben
Hát... valamiért nem.
Nem. Ez durva.
Nem.Van baj.

Minden iskolában az a szokás, hogy utólag derül fény az "egyéb költségekre" és más fontos tudnivalókra? Már iskolából sem létezik becsületes, normális?

Baromira elegem van már minden mocskos csalóból!Nos először beiratkozott lányom egy OKJ-képzésre.Persze a sulinak megvan a jól hangzó reklámja, a látszat vonzó és tökéletes.Papíron csak 40.000Ft a tandíj(alapítványi suli), más költségről szó sincs.Beíratkozás után, mikor az emberből már kitaposták a 15.000Ft előleget, kiderül hogy a nyelvkönyv fizetős, 15.000Ft, a Leonardo programban kínálgatott tanulmányi út pedig, aminek elvileg ingyenesnek kellene lennie, 70.000 körül mozog, de csak maga az út a többit állják(még jó, hogy legalább a többit...) De közben átiratkozott másik suliba, mert megtudta, hogy ugyanezt a szakmát ott angol csoportban is tanulhatná.Na, itt jött az újabb meglepetés, másik suli, nagyon tudja ám ez is reklámozni magát, meg igérgetni.Itt is ugyanannyi lenne a tandíj, papíron.Csakhogy felvétel előtt azt a tájékoztatást kaptuk szóban, hogy a nyelvvizsga ingyenes lesz és a 40000 Ft-on kívül más költség nincs.Erre ma közlik, hogy a nyelvtanárról egyénileg kellene gondoskodni,a nyelvvizsga pedig kb 100000 Ft lesz.Ezen kívül angol nyelvkönyv még szintén fizetős.Könyv kölcsönzés itt nincs, tehát az ingyen tankönyvre jogosító papírral kitörölhetjük a fenekünket.Könyv nem szükséges, akinek kell, max. megveszi valahol. Nem beszélve arról, hogy azt a ku.r.va diákigazolványt is a minden átiratkozásnál újra kell igényelni,persze így jól ki van találva, hogy az ember csak szórja arra is a pénzt! Az már nem újdonság, hogy a munkáltatók ott [email protected]ák át az embert, ahol tudják, de hogy még az iskolák is, ez már mindenen túltesz!Miért nem lehet előre közölni ezeket a tudnivalókat, a vizsgákról meg költségekről?Azt hiszik a majmok, hogy ezzel diákokat fognak?Már most az első héten egy csomóan otthagyták ezt a sulit(is), persze gondolom a tanárok nem sírnak utánuk, nekik elég, hogy a potyára befizetett regisztrációs díj a zsebükben maradt!De ennél sokkal többet vesztenek azzal, hogy egy csomó csalódott diák lelép.Miért jó ez az iskoláknak?Vagy csak az alapítványi sulik ilyenek?Mi is kezdünk azt hiszem ismét másik intézmény után nézni, de már a tököm tele van és előre félek, hogy megint mi lesz! Békéscsabán vagy környékén valami megbízható,korrekt iskola esetleg, ahol érettségire épülő képzés folyik és még át lehet jelentkeni, létezik?

Manapság az a szokás, hogy az alapján ítélik meg az embereket, hogy mennyi likeja van facebookon?

Szóval 2 variáció van:

Legjobb válasz: sszerintem inkább a b, ami elég gáz

sszerintem inkább a b, ami elég gáz
én a C-t választanám: Értelmes ember nem like-ok alapján ítélkezik. Akik mégis az alapján azok meg nem értelmesek, vagy legalábbis még nem azok. De ha valaki emiatt kiakad, azért már ott is van valami probléma...
A facebooknak semmi köze ahhoz , hogy az embert hogy ítélik meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!