Találatok a következő kifejezésre: Azt írta doki az (82 db)

Az egyik doki azt irta hogy a méhlepény mélyen tapad, rá egy hétre a másik azt hogy a fundusba, változhat ekkorát 1hét alatt a lepény helyzete? Egyébként már 2szer bevéreztem lepényleválás miatt,

23hetes

Legjobb válasz: Igen, ekkor még tud változni. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon. És azóta is ott van szerencsére.

Igen, ekkor még tud változni. Nekem a 15. héten hátsó falon volt, a 19. héten már mellsõ falon. És azóta is ott van szerencsére.
Szia. Igen változhat, mert ilyenkor nagyon nõl a méhed. Én is feküdtem kórházban méhlepény okozta vérzés miatt, és egy hét alatt annyira feljebb húzódott, hogy hazaengedtek. Minden jót! 33 hetes kismama.

28 heti nőgyógyászati vizsgálaton a doki az írta a kiskönyvembe, hogy CG 3100. Nem gond?

Ha jól tudom,ez azt jelenti, hogy 3 ujjnyi méhnyak,1 ujjra nyitott küls? méhszáj, a középs? és bels? méhszáj még zárt. Ha ez így van, akkor még fürödhetek? Eddig is megtettem, de akkor zárt volt a méhszájam. Amúgy ez normális 28 hetesen?

Legjobb válasz: Szia!Igen,ez ezt jelenti,amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen,de nem mondott semmit,csak itthon vettem,de nem aggódtam,mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna,ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét,majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje,szerintem az a biztos,ha inkább tusolsz.

Szia!Igen, ez ezt jelenti, amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen, de nem mondott semmit, csak itthon vettem, de nem aggódtam, mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna, ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét, majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje, szerintem az a biztos, ha inkább tusolsz.
Szió! Teljesen jól tudod, 28 hetesen ez nagyon is jó! Egyébként én C:2100-al is vígan pancsikoltam a kádban, megkérdeztem az orvosom és azt mondta nyugodtan lehet, ha idáig is fûrdõzgettél nem lehet semmi baj!
ugyanezt a kérdést tettem fel vagy 2 hete, bár én kicsit már elõrébb járok, és én is fürdök kádban c:3100-zal. nincs para! :) üdv, 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó babázást nektek!
Akkor a c:3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj? És hogyan állapítja meg, ha nem vizsgál meg "fizikailag". Látszik az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Igen, a CG3000 azt jelenti, hogy teljesen zárt vagy. Azt nem tudom, hogy hogyan állapítja meg vizsgálat nélkül, nekem 1 hónappal ezelõtt uh-ról megmondta, hogy zárt méhszáj. Állítólag azon is látszik. Tõlem vett kenetet most, úgyhogy mindenképpen kukucskált.
Igen! A magzatod ülõmagassága 5, 4 mm. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor nem értem miért nem írta rá, hogy élõ embrió mert semmit nem is mondott. Vagy ha üres petezsákot látnak a dokik azt mondják is? Magándokinál voltam.
Ezt a dokitol kellett volna kérdezni. Nálam mindhárom gyereknél 7-8 hetesen volt szívhang. Nincs okod aggodalomra.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de akkor nem tudtam még, hogy mit írt. Akkor néztem, amikor már jöttem haza. És annyira elszomorodtam a szívhang hiánya miatt, hogy eszembe se jutott õszintén szólva :(
5. héten még nem szokott lenni szívhang. majd 2 hét múlva már lesz
Nem mond az orvos addig semmit amíg élõ embrió nincsen, onnan számolják bizonyítottnak a terhességet. A CLR tökéletes 6-7. héten lesz szívhang is, utána mondani fogja az élõ embriót.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Megpróbálok akkor nem aggódni :)

Ma voltam 11 hetes uh-n. A doki azt írta a papíromra hogy "orrcsont nem vizualizálható" ez mit jelent?

Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?

Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?
A kérdező hozzászólása: de az h jó a tarkóredõ eredménye az nem ad bizakodásra okot?
Nagyon jó lenne, ha megnézetnéd máshol, mert igen fontos az orrcsont megléte.Gondolom azt tudod, hogy Down kór gyanújára adhat okot, mivel náluk késõbb alakul ki az orrcsont.Mindenképpen oldd meg, hogy megnézeted.Nem a 4D kell, sima UH-al nézik/mérik ezeket a dolgokat.
Nem kell 4D, csak egy sima uh! A kórházban akár más dokinál, akár nála! Pesti vagy? Ha gondolod hívd fel a Bajcsy kórházban a genetikai tanácsadót, az ingyenes, a legszuperebb gárdával, csak sokat kell várni. Már telefonon is sok okosat tudnak mondani. Telefon: 432-7764
Pedig jó lenne, ha még 12-13 hetesen látna valaki téged még egyszer!!! Ilyenkor a legpontosabb a tarkóredõ mérés is! Nem várnék a 15.hétig, törnék-zúznék egy újabb uh-ért, még ha fizetni is kell érte.
A kérdező hozzászólása: A doki 15 hetesen rendelt vissza. 4D-re meg most nem tudnánk elmenni.
Egyik ismerõsöm babájánál sem látták az orrcsontot, még amniocentézisre is volt emiatt. Semmi baja a babának, már 3éves nagyfiú.
Szia! Elsõ vagyok megint. Szerintem is kérj új uh idõpontot, akár fizetõsen is. Nagy valószínûséggel nincsen itt semmi baj, de jobb az óvatosság, a körültekintés. Máris aggódsz, hiszen azért nyitottál topikot, akkor meg jobb ha minél hamarabb megerõsítést kapsz, hogy nincs baj!
Tarkóredõ eredmény oké, de kéne hogy látható legyen orrcsont. Menj el inkább másik uh-ra is, én nem is várnék, máris kérnék idõpontot, inkább mint itt aggódni a gép elõtt, hogy ez mit jelent. Menj el valami fizetõs uh-ra
A kérdező hozzászólása: próbáltam elérni, de éppen mûtéten van, utána meg megy haza
az nagyon jó tarkóredõ érték. Az orrcsont jobb, ha ábrázolódik, bár a tarkóredõ érték fontosabb..Én azért rákérdeznék erre, akár telefonon is nála vagy kérnék mégegy ultrahangot. Nem paráztatni akarlak, arra semmi okod, de jobb tisztázni a nyitott kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: 1, 4 mm a tarkóredõ és mikor megkérdeztem, hogy minden rendben van e, akkor azt mondta, hogy igen
Meg kellett volna kérdezni mert nem 100% hogy baj van de jobb lenne ha nem ezt írta volna
Természetesen bizakodásra ad okot! Sõt nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baj legyen. De mivel jobb lett volna ha orrcsontot IS lát, ezért érdemes meggyõzõdni minél hamarabb arról, hogy minden tökéletesen rendben.Én legalábbis így tennék!

Ez mekkora tüszöt jelenthet? Az Uh-n a doki azt írta a leletre hogy a töszö helyén egy 19x8mm-es elnyújtott szablytalan alakú folyadék desitasú echoarnyék abrazolódott!

Ez ugye a sargatest??De akkor a tüszö is ekkora volt vagy az lehetett kisebb vagy nagyobb???Az endometrium vastagsga 8mm,ez elég vastag egy babahoz?

Legjobb válasz: Hanyadik napon vagy?

Hanyadik napon vagy?
A kérdező hozzászólása: Ma vagyok a 16.-on.
Nagyobbat mint a 19mm mivel utána elkezd sorvadni és átalakul sárgatestté..de amúgy miért nem mindegy mekkora volt? Lelet alapján megrepedt és minden oké.8-9mm már elég a babához, meg még vastagodni fog a ciklus végéig minden nap.

34 hetes vagyok. A doki azt írta a papíromra, hogy kop-4. Ez mit jelent?

Azzal tisztában vagyok, hogy lenn van a feje, csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi id?m lehet még a szülésig. Állítólag kicsit el vagyok számolva (a doki szerint). A baba már 2500g. Kicsit be vagyok pánikolva, mert úgy érzem, hogy még nem készültem fel.

Legjobb válasz: Semmi gond.Ne pánikolj.A babád súlya jó.Nem tudnak pontosan mérni.+-500grammot tévednek. Elsö baba?? Ne aggódj.Kivárja az idejét.Lényeg a szüléstöl ne félj,legyél vele tisztában,hogy fa´jni fog,de ki lehet bírni.Èn nem féltem a lányommal sem,de most sem.Nem is kell.Ìgy is úgy is kibújik... :) Ha félsz pánikolsz a babának az nem jó. Minden rendben lesz!!! 24 hós,és 35 hetes km.

Semmi gond.Ne pánikolj.A babád súlya jó.Nem tudnak pontosan mérni.+-500grammot tévednek. Elsö baba?? Ne aggódj.Kivárja az idejét.Lényeg a szüléstöl ne félj, legyél vele tisztában, hogy fa´jni fog, de ki lehet bírni.Èn nem féltem a lányommal sem, de most sem.Nem is kell.Ìgy is úgy is kibújik... :) Ha félsz pánikolsz a babának az nem jó. Minden rendben lesz!!! 24 hós, és 35 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Szia! Második baba és császáros lesz, talán épp ezért félek annyira... De még úgy éreztem van bõven idõm mindenre, most meg a nyakamba szakadtak a gondok.

39+4 hetes vagyok, a doki azt írta a leletre, hogy bő ujjnyi méhszáj, nagyrészt megrövidülve. Értelmeznétek?

Ezt otthon olvastam csak el, de azt mondta a kontrollon, hogy szerinte szerdáig meglesz a pici. Amúgy csüt.re vagyok kiírva, de nincsenek joslóim, semmi el?jel......Szerintetek? Eddig mindig értékeket írt a leletre (2100, 2111 stb....), most meg b? ujjnyi méhszáj, nagyrészt megrövidülve......Ez miatt gondolhatja, hogy meglesz szerdáig?

Legjobb válasz: A bõ ujjnyi méhszáj azt jelenti, hogy kb. két cm-re ki vagy nyílva, a nagyrészt megrövidülve pedig azt, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak, vagyis készülõdik a szervezet a pici születésére, mert mielõtt kibújik a pöttöm, eltûnik a méhnyak. Ennek az elsõ lépése a rövidülés. Könnyû szülést Neked!

A bõ ujjnyi méhszáj azt jelenti, hogy kb. két cm-re ki vagy nyílva, a nagyrészt megrövidülve pedig azt, hogy elkezdett rövidülni a méhnyak, vagyis készülõdik a szervezet a pici születésére, mert mielõtt kibújik a pöttöm, eltûnik a méhnyak. Ennek az elsõ lépése a rövidülés. Könnyû szülést Neked!
Szia!!! Én is csütörtökre vagyok kiírva...Remélem hamarosan meglesz a babód.Nekem már múlt héten kedden azt mondta bõ 1 ujjnyira vagyok nyílva..meg hogy max. 2 nap..azóta lassan egy hét telt el és semmi...pedig a nyákdugó is elment már..Hogy vagy amúgy?Kitartást és ha lesz idõd írj hogy mi újság veled!!
A kérdező hozzászólása: Fúú, akkor kól gondoltam, hogy szerintem szerdáig nem lesz szülés (bár...), nekem még a nyákdugóm sem ment el (vagy nem tudok róla.....) Nektek is könnyû szülést:)
Szio!A második vagyok..a nyákdugó ha elmegy nem nagyon jelent semmit csak hogy közeleg az idõ..nem is mindenkinek megy el..van akinek csak szüléskor.Tehát erre ne alapozz.És, hogy éled meg a hírt hogy hamarosan itt a babód?Én azóta kezdek bekattanni..minden pillanatban csak ez jár az eszemben..néha megilyedek magamtól :D
A kérdező hozzászólása: Én azt hittem az eleje óta, hogy a 38. héten szülök......ehhez képest még 3 nap és túlhordom:) Szeretném, ha péntekig megérkezne (persze tudom, ezt nem én döntöm el), péntektõl mindennap be kellene járnom...

Ma voltam ctg-n és a baba pulzusa 160-180 között volt! A doki azt írta a papírra tachycardia! Eddig 2szer volt ilyen eredmény és 2szer normális! Ez bajt jelent? Baja lehet a picinek?

Nagyon félek,mert eddig uh-n is mindíg normális volt a pulzusszám most meg 2szer is magas volt a ctg-n a pici pulzusszáma!Én is egy kicsit idegesebb voltam mert a múltkori eset után pont ett?l tartottam,hogy nehogy megint ugy jájak mint 1 hete!UGYE NINCS BAJ A BABÁVAL????

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hány hetes terhes vagy, de szerintem ezzel a pulzusszámmal semmi baj nincs ! A babáknak mindig ilyen magas a pulzusuk, ha mozognak közben, akkor fõleg.

Szia! Nem tudom, hány hetes terhes vagy, de szerintem ezzel a pulzusszámmal semmi baj nincs ! A babáknak mindig ilyen magas a pulzusuk, ha mozognak közben, akkor fõleg.
A kérdező hozzászólása: 37 hetes vagyok!A ctg alatt a kislányom nagyon be volt pörögve egyfolytában mozgott!Még a szülésznõ is mondta hogy nagyon virgonc a baba!Akkor azért lehetett ilyen a pulzusszám?De akkor miért mondták azt hogy tachycardia?Most akkor ez a szó mit jelent?
Az én fiamnak majdnem mind a három Nst-n magas pulzusszámai voltak, az elsõn ( itt izgultam a legjobban ) 150-190, a másodikon és a harmadikon is 130-190 között mozogtak az értékek. Nekem azt mondták, hogy ez nem baj, mert nagyon sokat mozgott a babó a vizsgálat alatt és mozgás közben az a jó ha ilyenek az értékek. Ne izgulj!
Ez sokmindennel járhat!A nõvéremet épp ezért császározták meg, mert a baba pulzusa magas volt, és így a vérnyomása is felment.A császár nem akkor volt mikor tachycardiát állapítottak meg, hanem mikor eljött a szülés ideje!Akkor nem engedték simán szülni!Sem neki, sem a kislányának semmi baja!Nekem ez a tapasztalatom, ennyit tudtam segíteni!
Szülés közben is ráteszik a pocira a ctg-t és majd ott kiderül, ha rendben lesz minden akkor nem császároznak. Félõ, ha nagyon felmegy a baba vérnyomása, valami baja lesz, ezért szoktak rögtön császározni. Nálunk a szívhang teljesen elment egy kis idõre. De szerencsére visszajött. Azt hittem ott halok meg, ha valami baja lesz a kicsimnek, akkor ott úgy éreztem, mindegy mi csak legyen valami. Ott nem fogsz azon gondolkodni, hogy így a császár úgy a császár! Jó babavárást és könnyû szülést kívánok!
Tachycardia az gyorsult szivverést jelent.180ig normálisnak számit.Ha a doktor kórosan magasnak találta volna, veszélyesnek, akkor téged mostanra már megcsászároznak.Bizz a dokidban.
Elöttem nagyon jókat írtak!Kimondottan a jelentését itt találod! http://drinfo.hu/betegsegek/egeszsegugyi-kifejezes-lexikon?t..

Lehet baba vagy nem? A dokim azt mondta nem az a lényeg kinek milyen magas a hője, hanem az, hogy ovuláció után elinduljon felfelé. (azért írtam le, ha valaki azt mondaná, hogy nagyon alacsony a hőm) Nőként változik a hő is.

mostani görbém:

Legjobb válasz: lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...

lehet baba és lehet mensi... tudom milyen végignézni 1000 görbét, hogy találj olyat, amelyik hasonlít, de hidd el: semmi értelme. csak a kimaradó mensi napján (max. elõzõ nap) fog kiderülni legkorábban, hogy sikerült-e... addig felteheted ide a görbédet minden nap többször is, akkor sem fogunk tudni mást mondani...
Ezt mi is tudtuk. Ez már hányadik ilyen kérdésed??? Unatkozol?
A kérdező hozzászólása: Ha úgy gondolod, hogy unatkozom, akkor miért írsz? Különben nem unatkozom! Csak arra gondolok, hogy vannak itt olyan emberek akik segítenek nem csak kritizálnak.
Persze, de nem kell egy kérdést ezerszer feltenni. És idegesít, hogy állandóan a te görbédbe botlok
Látom más is unja a kérdéseid:-)
12 héttõl magzat addig embrio.
Ha jól tudom akkor a 12. héttõl hívják magzatnak. Jót írt a papírra, ne aggódj! Gratulálok és sok boldogságot!
Nem. A betöltött 12. héttõl használják a magzat szót, addig az embriót.
ui: a doki azért csak tudja:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!