Találatok a következő kifejezésre: Azt írta doki (82 db)

28 heti nőgyógyászati vizsgálaton a doki az írta a kiskönyvembe, hogy CG 3100. Nem gond?

Ha jól tudom,ez azt jelenti, hogy 3 ujjnyi méhnyak,1 ujjra nyitott küls? méhszáj, a középs? és bels? méhszáj még zárt. Ha ez így van, akkor még fürödhetek? Eddig is megtettem, de akkor zárt volt a méhszájam. Amúgy ez normális 28 hetesen?

Legjobb válasz: Szia!Igen,ez ezt jelenti,amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen,de nem mondott semmit,csak itthon vettem,de nem aggódtam,mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna,ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét,majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje,szerintem az a biztos,ha inkább tusolsz.

Szia!Igen, ez ezt jelenti, amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen, de nem mondott semmit, csak itthon vettem, de nem aggódtam, mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna, ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét, majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje, szerintem az a biztos, ha inkább tusolsz.
Szió! Teljesen jól tudod, 28 hetesen ez nagyon is jó! Egyébként én C:2100-al is vígan pancsikoltam a kádban, megkérdeztem az orvosom és azt mondta nyugodtan lehet, ha idáig is fûrdõzgettél nem lehet semmi baj!
ugyanezt a kérdést tettem fel vagy 2 hete, bár én kicsit már elõrébb járok, és én is fürdök kádban c:3100-zal. nincs para! :) üdv, 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó babázást nektek!
Akkor a c:3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj? És hogyan állapítja meg, ha nem vizsgál meg "fizikailag". Látszik az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Igen, a CG3000 azt jelenti, hogy teljesen zárt vagy. Azt nem tudom, hogy hogyan állapítja meg vizsgálat nélkül, nekem 1 hónappal ezelõtt uh-ról megmondta, hogy zárt méhszáj. Állítólag azon is látszik. Tõlem vett kenetet most, úgyhogy mindenképpen kukucskált.
Igen! A magzatod ülõmagassága 5, 4 mm. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor nem értem miért nem írta rá, hogy élõ embrió mert semmit nem is mondott. Vagy ha üres petezsákot látnak a dokik azt mondják is? Magándokinál voltam.
Ezt a dokitol kellett volna kérdezni. Nálam mindhárom gyereknél 7-8 hetesen volt szívhang. Nincs okod aggodalomra.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de akkor nem tudtam még, hogy mit írt. Akkor néztem, amikor már jöttem haza. És annyira elszomorodtam a szívhang hiánya miatt, hogy eszembe se jutott õszintén szólva :(
5. héten még nem szokott lenni szívhang. majd 2 hét múlva már lesz
Nem mond az orvos addig semmit amíg élõ embrió nincsen, onnan számolják bizonyítottnak a terhességet. A CLR tökéletes 6-7. héten lesz szívhang is, utána mondani fogja az élõ embriót.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Megpróbálok akkor nem aggódni :)

Ha a jobb petefészkemre azt irta a doki, h policista akkor én most PCOS-s vagyok?

jobb petefészek 29 x 31 policiszt.

Legjobb válasz: Bocsi hogy belekotnyeleskedem:...ciszTÁK!! A pco-ban a petefészken sok apró ciszta (betokosodott tüszõk, amik nem tudtak középidõben megérni). Egy darab ciszta még nem PCO, de sok pici már igen. Én még sajnos egy szép UH képet is kaptam a petefészkemrõl, borzasztóan nézett ki, 5-6db kisebb nagyobb mazsola szerû a petefészkemben. :(( Doki mit mondott??? Ha csak úgy ráhagyta, lehet hogy csak egy cisztád van, azok általában 1-2hónap alatt fel szoktak szívódni.

Bocsi hogy belekotnyeleskedem:...ciszTÁK!! A pco-ban a petefészken sok apró ciszta (betokosodott tüszõk, amik nem tudtak középidõben megérni). Egy darab ciszta még nem PCO, de sok pici már igen. Én még sajnos egy szép UH képet is kaptam a petefészkemrõl, borzasztóan nézett ki, 5-6db kisebb nagyobb mazsola szerû a petefészkemben. :(( Doki mit mondott??? Ha csak úgy ráhagyta, lehet hogy csak egy cisztád van, azok általában 1-2hónap alatt fel szoktak szívódni.
PCOS= policisztás ovárium ciszta, azaz petefészek ciszta. Ezek szerint igen. De nem mondott semmit az orvosod? Mert ilyenkor nem árt megbeszélni a kezelést.
policisztás ovárium szindróma, elnézést elírtam
Még nem biztos, de sajnos elég valószínû. A sok ciszta csak egy tünete a szindrómának, önmagában nem tesz PCOS-sá. Ahhoz kell még pl. az LH és a tesztoszteron megemelkedett szintje, hosszú, rendszertelen ciklus, fokozott szõrösödés, esetleg inzulinrezisztencia stb. Valószínûleg jobban ki fognak vizsgálni. De ne félj, nagyon sok PCOS nõ van, és a legtöbbnek lehet spontán babája! :)
4-es vagyok megint, lehet a doki úgy értette, hogy 29x31-es petefészek policisztákkal???
A kérdező hozzászólása: Õ azt mondta rá, h nem vészes, de mivel akk hirtelen azt se tudtam, h mi az, vissza se kérdeztem, itthon okosabb az ember, akk már annyi kérdésem lett vna. Legközelebb ha megyek akk meg fogom kérdezni. Elküldött 3.napi vérvételre, ahol az LH-t, FSH-t és a prolaktint kell, h megnézzék, aztán avval megyek vissza hozzá. Avval a problémával mentem el, h a menstruációm 1-2 napig tart április óta, nem estem teherbe azóta, viszont a hosszával nincs gond, 28-3O napos, hõmérõztem is és volt peteérésem, meg a luteális szakaszom is 14 napos volt, annyi h volt, h a 15.napon volt, h a 17.napon volt pé-em. Májusban elkezdtem szedni Euthyrox-ot pm alulmûködésre, szte azért rövidült igy le, de árilisban is már ilyen rövid volt.
A kérdező hozzászólása: 4-es, azt sajnos nem tudom, de legközelebb meg fogom kérdezni. Most vtam elõször ennél a dokinál, ideges is vtam, õ is még ismeretlen volt.

A dokim magnerotot irt fel! én modositottam béres magnéziumra! LECSESZETT érte! Most a kiskönyvembe azt irta hogy 3x2-2mg (béres)! Szerintetek? Most magnerot vagy béres magnéziumot szedjem!?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 3x1 Magnerotot "ajánlott" a doki, de sajnos nem tudtam megenni, mindig kihánytam. Már ha csak rágondoltam akkor rosszul lettem, olyan nagy és gyógyszer ízû, és lenyelhetetlen :) Azt mondta, hogy akkor szedjek nyugodtan helyette Magne B6-ot.(hasonló dózisban) Az kapszula és könnyebben lecsúszik. Én ezt szedem azóta is, de csak akkor ha fájdogál a hasam. A Béres magnéziumból azt hiszem terhesség alatt csak napi 1 szemet ajánlanak, de ebben nem vagyok biztos kérdezd a nõgyógyászod vagy a gyógyszertárosokat! Szép estét!

Szia! Nekem is 3x1 Magnerotot "ajánlott" a doki, de sajnos nem tudtam megenni, mindig kihánytam. Már ha csak rágondoltam akkor rosszul lettem, olyan nagy és gyógyszer ízû, és lenyelhetetlen :) Azt mondta, hogy akkor szedjek nyugodtan helyette Magne B6-ot.(hasonló dózisban) Az kapszula és könnyebben lecsúszik. Én ezt szedem azóta is, de csak akkor ha fájdogál a hasam. A Béres magnéziumból azt hiszem terhesség alatt csak napi 1 szemet ajánlanak, de ebben nem vagyok biztos kérdezd a nõgyógyászod vagy a gyógyszertárosokat! Szép estét!
Nem lehet, hogy egész egyszerûen azért írta ezt a könyvedbe, mert te a Bérest szeded? Nem írhatta, hogy Magnerotot szedsz, ha egyszer nem úgy van... :) Feltételezem, hogy azért volt bosszús is, mert nem tartottad be az utasítását és nem tudott róla; te nem lettél volna az? :D Mellesleg miért módosítottad az általa felírtat?
A kérdező hozzászólása: hát igazad van!én is az lettem volna!teljesen jogos volt tõle!azt mondták hogy ez sokkal jobb!szerinted akkor most hogy szedjem és legfõképp mit?

19. hétben vagyok, azt írta a doki, hogy a lepény a méhszájhoz közel tapad. Ez baj? Milyen tüneteket okozhat? Keményedhet ettől a pocim?

Legjobb válasz: Szia! Nem kell aggódnod, a következõ vizsgálatkor már biztosan feljebb húzódik a méhlepény, még sokat vándorol a következõ hetekben. Nekem is közel volt, 3 hét elteltével már 2-3 cm-rel feljebb vándorolt, azóta is rendben van. Görcsölgetéseket okoz, esetleg kevés vérzést, az én dokim óvatos házaséletre intett, de nem tiltott el. Minden jót! 29 hetes

Szia! Nem kell aggódnod, a következõ vizsgálatkor már biztosan feljebb húzódik a méhlepény, még sokat vándorol a következõ hetekben. Nekem is közel volt, 3 hét elteltével már 2-3 cm-rel feljebb vándorolt, azóta is rendben van. Görcsölgetéseket okoz, esetleg kevés vérzést, az én dokim óvatos házaséletre intett, de nem tiltott el. Minden jót! 29 hetes
Szia! Hát nem valami jó, de ne izgulj, ahogy nõ a baba és nõ a méhed feljebb mehet!Terhesség alatt nem okoz gondot, de ha nem húzodik feljebb, akkor lehet megcsászároznak, mert egy doki se vállalja azt, hogy elõbb válik le a méhlepény, mint ahogy megszületne a baba!Az veszélyes lenne! Boldog babavárást és ne aggódj ezen!A dokik megoldják!:) ))

Volt múlt hónapban spontán vetélésem, csupán 3napot csúszott a mensi, aztán megjött. Teljesen kitisztultam, és nem mondta a doki, hogy kellene szünetet tartani, viszont többen azt írták, hogy nekik kellett tartani. Nekem miért nem mondta?

Legjobb válasz: Nekem is volt spontán vetélésem és nekem azt mondta a doki, hogy csak az elsõ mensit várjam meg.DE én már 6 hetes voltam. Neked azért nem kell várnod, mert csak három nap késésed volt, teljesen kitisztultál, ez még annyira korai terhesség volt hogy nem okoz gondot, ha nem vártok. Ilyen vetélés nagyon gyakori, sokszor a nõk észre sem veszik hogy elvetéltek, csak késik egy-két napot a mensi. Ne aggódj nem lesz semmi baj!! Egyébként csináltál tesztet, vagy honnan tudod hogy vetélés volt?

Nekem is volt spontán vetélésem és nekem azt mondta a doki, hogy csak az elsõ mensit várjam meg.DE én már 6 hetes voltam. Neked azért nem kell várnod, mert csak három nap késésed volt, teljesen kitisztultál, ez még annyira korai terhesség volt hogy nem okoz gondot, ha nem vártok. Ilyen vetélés nagyon gyakori, sokszor a nõk észre sem veszik hogy elvetéltek, csak késik egy-két napot a mensi. Ne aggódj nem lesz semmi baj!! Egyébként csináltál tesztet, vagy honnan tudod hogy vetélés volt?
Nekünk 2 hónap szünetet mondott.Annyi elég arra, hogy a méhed újra megerõsödjön, és felkészüljön a köv.bébire. A regenerálódáshoz heti 2x1 E vitaminnal hozzájárulhatsz.Nekem azt mondta szedjem tovább az elevitet, de csak heti 2-t.Kontrollon voltál?Ha még nem, akkor ezekre a dolgokra kérdezz rá az orvosodnál.
Nem feltétlenül. Minden terhesség más még ugyanannál a nõnél is. Bár a mellfájdalom, az elég gyakori tünet. De ha nem sikerült akkor se keseredj el! Én két vetélésen vagyok túl és még nincs gyerekem, de minden hónap új remény!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak:nekem is ezzel kezdõdött este, másnak pecsételés, ekkor hívtam a dokit, aki azt mondta az még belefér, de menjek másnap hozzá, de éjszaka erõs görcsökkel megjött.Én a helyedben hétfõn dokihoz mennék mindenképp, nekem azt mondta h ha most is összejön azonnal menjek mert sárgatest szurit fogok kapni.Remélem neked nem így lesz, szorítok.
A kérdező hozzászólása: igen, teszteltem, ez szept-ben volt, de mire elmentem a dokihoz aznap reggel megjött.UH-t csinált, és vérképre küldött, abból derült ki, hogy már lezajlott vetélés volt.Ebben a hónapban voltam ismét, látott psejtet, mondta mikor legyünk együtt.Jövõ szombatra nem várom.De szerintem nem sikerült, mert most nem érzek olyan tüneteket, mint a múlt hónapban.Szted ua-t kellene érnem ha sikerült volna?
Kerdezonek: Altalaban minden terhesseg mas meg ugyanazon szemelynel is, tehat azert mert nem erzed most ugyanazt, mint mult honapban, meg lehet hogy ujra osszejott a baba. Visszaterve a fo kerdesedre ugy tudom, hogy mikor csak par napot kesve jon meg a mensi, akkor a terhesseg annyira fiatal, hogy nincs szukseg egeszsegugyi kaparasra, marmint muvi befejezesre gondolok , mert az egesz hogy is mondjam "zigota" (ha mar ennek lehet nevezni ilyen koran) eltavozik mindenestul, ugy ahogy van. Tehat elkepzelesem szerint minel idosebb a terhesseg mikor bekovetkezik a veteles, annal inkabb van esely arra, h. szukseg van muvi befejezesre. Bocs, ha nem fogalmaztam erthetoen. (Neked volt rozsaszin folyasod a kesett mensi elotti napokban? En tegnap teszteltem pozitivat, a mensinek 2nap mulva nem kellene megjonnie. Ma volt/van egy pici rozsaszines kremes folyas es most megijedtem, mi lesz ha nekem is megjon majd.:( )

Azt irta a doki a papiromra, hogy Endometrium:7mm és hogy Petezsák:8mm. Ezek az értékek megfelelöek?

5hetes vagyok.Arra lennék kiváncsi,hogy kinek mennyi volt ilyenkor?

Legjobb válasz: Én is 5 hetesen voltam elõször Uh-on,és egy 7mm-es szabályos petezákot látott a doki.Az endometrium,nem tudom mit jelent (talán a "babykezdeményt").Boldog baby-várást!24 hetes kismami

Én is 5 hetesen voltam elõször Uh-on, és egy 7mm-es szabályos petezákot látott a doki.Az endometrium, nem tudom mit jelent (talán a "babykezdeményt").Boldog baby-várást!24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod:)
Bocsi, szia! Tudom régi kérdés volt ez... De hasonló cipõben járok, még csak 4 hetes vagyok, petezsák nincs, de van pozi tesztem, és vérvételbõl is igazolt a baba, de riogatnak, hogy a 7 mm-es endometrium (méhnyálkahártya) rettenetesen vékony, és tuti méhen kívüli terhességem van... Neked mi lett végül? Megszületett a babád? Köszönöm, ha válaszolsz.
A kérdező hozzászólása: Szia!Most láttam, h kérdeztél, de gondolom azota kiderült, h neked ott van e a baba, Nekem ott volt, de sajnos a terhességem utolso harmadában meghalt, Kiváncsi vagyok, h veled mi van!Van baba?
Szia! Ú, rettenetesen sajnálom. :( Ma vagyok 6 hetes és 5 mm-es a baba, szívhang is van. :) Szóval nem méhen kívüli, de sajnos a gyanú miatt húsvétkor bent feküdtem....Magas HCG, azon kívül semmi...de nagy nehezen megmutatta magát. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor minden ok lesz!Mikorra vagy kiirva?Megirod majd, ha megszületett?
Remélem minden rendben lesz. Dec. 27-re vagyok kiírva, de jó esélyekkel pályázok újabb császárra, így szerintem karácsony elõtt megszületik. Megírom majd mindenképp a végkifejleményt. :) Neked van azóta babád, ha megkérdezhetem?
A kérdező hozzászólása: Igen, van egy "nagy" kisfiam, ö 7 éves, és tavaly januárba megszületett a kishuga is, Amint lehetett, egyböl akartam babát, mert szörnyü volt még levegöt vennem is, Neked is van akkor ezek szerint egy nagyobb?

Sógornőm ma 3 hetes terhes, ha akkor fogant meg a pici amikor gondolja. A doki aggódik, mert meg van vastagodva a fala a méhének 12 mm de azt írta a papírra, hogy embrio nem sejthető benne, menjen 2 hét múlva. Baj lehet?

4 hónapja volt egy spontán vetélése, akkor is ugyan így nem volt ott embrio. Els? kislányánál ilyenkor már minden jól látszott...

Legjobb válasz: 3 hetes terhesen max a petezsák látszik, még nincs szikhólyag amibõl késõbb az embrió lesz. ezért hívták vissza pár héttel késõbbre, 7-8 hetesen már van szívdobogás, utána irhatja le a doki az élõ terhességet. Bocsi, de nem volt korai 4 hóval vetélés után? én úgy hallottam egy félévet célszerû várni a következõ próbálkozással... Azért szorítok nektek, remélem minden rendben lesz vele is meg a babával is!

3 hetes terhesen max a petezsák látszik, még nincs szikhólyag amibõl késõbb az embrió lesz. ezért hívták vissza pár héttel késõbbre, 7-8 hetesen már van szívdobogás, utána irhatja le a doki az élõ terhességet. Bocsi, de nem volt korai 4 hóval vetélés után? én úgy hallottam egy félévet célszerû várni a következõ próbálkozással... Azért szorítok nektek, remélem minden rendben lesz vele is meg a babával is!
3 hetes terhesen nem látszik még semmi.Vastagabb a méh nyálkahártya.Nekem 5hetesen látszott elöször, akkor is csak a petezsák.Szivhang 6hetesen volt.Ilyen korán az orvos nem tudja kimondani a terhességet.
Ilyenkor még nem látnak semmit! Ezért kell visszamennie. Akkor már valószínû fognak látni valamit!

Az mitől van, hogy 2 hete a méhszájam C 1000 volt. Ma megvizsgált egy másik doki és ő azt írta, hogy C 2100? És azt mondta, hogy teljesen zárt. Ma töltöttem be a 40. hetet.

Legjobb válasz: Szerintem valamelyik tévedett, vélhetõen a második az igaz, azt nehezem tudom elképzelni, hogy visszazáródik, de azt igen, hogy az elsõ doki elmérte esetleg! Végül is az a lényeg, hogy már jöhet a nagy dolog neked, nagyon boldog és sima szülést kívánok!!!

Szerintem valamelyik tévedett, vélhetõen a második az igaz, azt nehezem tudom elképzelni, hogy visszazáródik, de azt igen, hogy az elsõ doki elmérte esetleg! Végül is az a lényeg, hogy már jöhet a nagy dolog neked, nagyon boldog és sima szülést kívánok!!!

Szerintetek nem-e árt a kisbabának az augmentin duo antibiotikum, mert azt írta fel a doki mert a vizelet két plusszos volt. Szerintetek nem árt a picinek?

Legjobb válasz: Gondolod ha artana a kicsinek felirta volna? Azert nem tartom valoszinunek h ennyire ne ertene hozza.

Gondolod ha artana a kicsinek felirta volna? Azert nem tartom valoszinunek h ennyire ne ertene hozza.
nem irnak fle oylat ami árt. sok kismamának kell szednie antibiotikumot ilyen miatt a terhesség alatt. nem lesz semmi baja.
genny van a vizeletben, nem is kevés, tehát valószínûleg hólyaghurut antibitikum nélkül felszállhatna a fetõzés a vesére, ivarszervekre, komoly gondokat okozva az orvos mérlegel és mindig a kockázat/elõny mérlegelésével hozza meg a döntést, hogy milyen gyógyszert adjon be kell szedni, ez nem játék
En is nemreg szedtem egy hetig, mert bakterium volt a vizeletemben. Rendbe is rakta. Annyi, hogy valoszinuleg gombas leszel tole, en canesten kupot hasznaltam, miutan beszedtem az antibiotikumot. Termeszetesen orvosi javaslatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-)
Ha ártana, nem írná fel, nem gyerekgyilkosok az orvosok. Egyébként nálunk mindenki azt kap, ha magzatvízelfolyással kezdõdik a szülés, így én is kaptam.
En is szedtem 16hetesen . Drno direkt kihangsúlyozta , hogy terhesség esetén ezt szabad szedni. Semmi baj nem lesz tõle . Attól lehetne óriási probléma, ha nem kezelik. Nekem is 2 plusszos volt a vizeletem , teljesen rendbe tette és azóta sincs ilyen problémám. 34hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!