Találatok a következő kifejezésre: Azt értem egy bolt (15 db)

A harmadik nyelv az anyanyelved, a magyar.
Tolmácsvizsgához nem kell a nyelvi diploma, elég a felsõfokú nyelvvizsga. De mondom, az anyanyelved is beszámít a három nyelvbe. Ha végképp nem hiszel nekem (tolmácsképzõbe jártam), hívd fel õket, és kérdezd meg! Majd megnyugtatnak.
Legalábbis az ELTE tolmácsképzõjében így volt. Elsõ nyelv: magyar. Második nyelv: egyik idegennyelv. Harmadik nyelv: másik idegennyelv.
majd éles, pénzre menõ bevetésen rájössz, hogy 3 nyelv is édeskevés egy tolmácsnak...
A kérdező hozzászólása: na pont ez az, hogy 3 a minimum, ezt még nem hallottam hogy a harmadik a magyar lenne, szerintem azon kívül kéne 3. de ha csak kettõbõl adnak diplomát? a felsõfokú nyelvvizsga más nyelvekbõl gondolom nem érdekel senkit.
Én is úgy tudom, hogy a magyar a harmadik nyelv. Utána te attól még letehetsz szakfordító vagy tolmácsvizsgákat más nyelvekbõl is persze, mert minél több nyelvet beszélsz, annál könnyebb az elhelyezkedés.

Azt értem hogy egy bolt non stop, de mikor nyit ki?

Legjobb válasz: ünnepnapok után..:D

ünnepnapok után..:D
már kinyitott, ha meg karácsony van, megvárod míg vége az ünnepnek és kinyit
Mindig 0 órakor nyit, és 24 órakor zár. Ezért van a nyitvatartásnál, hogy 0-24-ig.
Egy nonstop bolti eladónak egy nap 24 órából, és egy éjszakából áll. Ha ez kevés, akkor korábban kell kelni, és akkor kinyitni!
Nálunk(Fehérváron)mivel most Karácsony van és bezárt január 1.-én:) ) Boldog Karácsonyt..
Onnantól kezdve nyitva van, amióta megnyitották a boltként való mûködést. Ha nem zár be, nem kell hogy újra kinyisson.


Angliából csak szállítási költség lesz, amit az eladó meg fog mondani. USA-ból vám is.
Tatatatata!!! Szállítási költség: amennyit az eladó megad. EU-n belüli vásárlásnál VÁM nincs (120 eur. összérték felett van csak vám). Viszont 27% áfa mindenhogyan van 22 euró, ~ 6500ft felett. Viszont csak akkor kell áfát fizetni, ha vámkezelés alá kerül, mert felmerül a kérdés , hogy nagyértékû a tárgy(áfa és vám értéket meghaladja-e) és egyebek. ha nem akkor 27% összáfát kell fizetned. Viszont ugyebár ÁFA britt földön is van, az áfafizetés eu-n belül úgy mûködik, hogy az "anyaországban" a srácc beszerezte a cuccot valahonnan, amire 20% áfát fizetett (Angoloknál 20% áfa van), te már csak 7%-ot fizetsz rá itthon, mivel 20%-ot õ már kifizetett, amit gondolom rá is tett a vételi árra.

Miért nem sikerül elmenteni gifnek vagy egyéb mozgó formátumnak a képen látható grafikát? Annyira rossz gépem nincs, ezért nem értem. Hogy tudnám elmenteni? Több frame-ből áll, de az necces ha lépek egy frame-t és bemásolom pl logomotionba egyesével.

van olyan ami 300 frame-es:((( de én nagyon szeretném elmenteni gifnek:(

Legjobb válasz: Szerinted mit értettél meg a hibaüzenetbõl? Mert oda vagyon írva: a video kártya nem támogat bizonyos openGL funkciókat. Miért nem? Csak. Venni kell jobbat.

Szerinted mit értettél meg a hibaüzenetbõl? Mert oda vagyon írva: a video kártya nem támogat bizonyos openGL funkciókat. Miért nem? Csak. Venni kell jobbat.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/091226/gyakorira_www.kepfeltoltes.hu_..
A kérdező hozzászólása: a kiirt szöveget én is értem ugyahogy.... de miééért nem????:DD
Magyarul érted a hibaüzenetet. Akkor elárulod nekem, hogy mi a lóf*sz a kérdésed?
A kérdező hozzászólása: és ezt nem lehet vhogy megokoskodni mégis? Annyi kocka van ezen a világon, én miért nem vagyok az??:(((
nem vagyok kocka de lehet van egy megoldás lehet nincs telepítve OpenGL, telepítsd meg minden ozt jó lesz, remélhetõleg
OpenGL nem a VGA kártya driver része? Ha az rendesen telepítve van, akkor sokat nem kell ezügyben vacakolnia, csak megvárni amig valaki tudja a körmönfontabb megoldást, vagy kártyacsere.

Ha két 16 éves lány lopott a Tesco-ból 1300Ft értékben, de az x csak elkísérte, de y neki is lopott, akkor x-t megbüntetik? Y kérdezte, h neked is eltegyek egyet?

X mondta, h jólvan. Y-nál volt a táska, amiben elrejtette az 1300Ft érték? lopott árut, amit helyben kifizettek. X mire számíthat? Lesz bírósági tárgyalás. Y bevallja, h ? lopott, és ? tette a táskába.

Legjobb válasz: De elvileg neki lopták, mivel kérdezte tõle Y, h kell -e neki. De korábban, egy hónappal az eset elõtt volt egy másik lopás, amit közösen követtek el, az 500Ft-os tétel volt, és másodjára azért buktak le, mert megfigyelték õket. De az elsõ lopásnál sem az õ táskájában volt, de akkor neki loptak, de nem õ tette el, hanem Y a fülkében de X is bent volt.

A kérdező hozzászólása: Egyikõjük sem kapott semmit. Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: De elvileg neki lopták, mivel kérdezte tõle Y, h kell -e neki. De korábban, egy hónappal az eset elõtt volt egy másik lopás, amit közösen követtek el, az 500Ft-os tétel volt, és másodjára azért buktak le, mert megfigyelték õket. De az elsõ lopásnál sem az õ táskájában volt, de akkor neki loptak, de nem õ tette el, hanem Y a fülkében de X is bent volt.
Lehet, hogy tettestársnak minõsítik és valszeg elzárás lesz a vége.
Mi a facé kell lopni? ráadásul többször is. lebukás után. Nem sok eszük lehet. meg is érdemelnék a pár napos elzárást.
Valószínû lecsukják egy kis idõre. Utálom a Fideszt, de ez tényleg egy értelmes húzás volt tõlük.
Ha X nem lopott, akkor nem lesz semmi.Max a boltból tiltják ki de az sem valószínû, mivel õ maga nem lopott.
Nem biztos, hogy elzárnak, adhatnak pénzbüntetést is.
pár napig ülnek majd kiderül 3szorra is mennek-e szórakozni így vagy az apjuk megverte-e õket.
"azért annyira nem volt ez értelmes húzás" csak nem a kisebbséghez tartozol?
Szerintem ejnybejnye lesz, és legközelebb majd nem lopnak.
azért annyira nem volt ez értelmes húzás
Tudott róla, - ami által felbujtóként is tekinthetnek rá, - és megakadályozni sem próbálta a lopást, amelynek késõbbi bekövetkeztérõl tudott. Semmi szín alatt nem lehet ártatlannak tekinteni egyik résztvevõt sem.
A bíróságon múlik, hogy mit kap, ha rendõrségi ügyben fordul elõ ilyesmi, a gyanúsítás általában ugyanaz, a bíróságon viszont már külön veszik, van I. és II. rendû vádlott. Az érték kevés, de ha van legalább három cselekmény, amit az illetõ elkövetett, vagy minõsítõ körülmény áll fenn (pl. dolog elleni erõszakkal követték el a cselekményt), akkor az már nem szabálysértés lesz ha nem bûncselekmény. A lopás alapesetében bûncselekmény miatt 2 év szabható ki.
A kérdező hozzászólása: És mit kaphat X ezért?
Társtettesként mindkét személy felel, mivel együtt, egymás cselekedetérõl tudva, szándékegységben követték el a cselekményt, mindegy, ha csak az egyiknél volt cucc.
Én mindkettõt lecsuknám.
A kérdező hozzászólása: Elviekben x nem lopott, tehát nem szégyeljük magunkat, kösz a kérdést. És te?:D
Há nem szégyellitek magatokat?
de miért nem kaptak semmit????
Hát mondjuk a helyesírás nem egy utsó szempont.
Tanulj meg helyesen írni, így senki nem vesz majd komolyan, akármivel is fogsz foglalkozni...
Lereskedõ-boltvezetõ OKJ szakképesítés mindenképpen kell, vagy mûszaki cikk eladó + kereskedelmi ügyintézõ végzettség.
bocs, Kereskedõ-boltvezetõ
nemhiszem hogy kell.. nem feltétel kft. nyitáshoz hogy legyen végzettséged.....de jo ha van....
elsõvel és utolsóval egyetértek.
A kérdező hozzászólása: nem a helyesírásomról kérdeztem a vélményeket lehet hogy nem is nekem kell itt a kérdéesre kell válaszolni nem minõsíteni a kérdezõt és bocss hogy valamibõl meg akar élni az ember ebbe kiba....ott világba
A kérdező hozzászólása: és köszönöm a rendes válaszokat
Szerintem nem bántásból mondják... Hanem mi a rákot kezdenél egy ilyen helyesírással?

Honnan tudom ezeket beszerezni? Úgy értem hogy ezek közül melyikek találhatók meg egy helyen és az melyik bolt és melyiket lehet csak netről beszerezni?

kukoricaliszt,kukoricaliszt,teljes tojáspor,édesít? (pl. Nutra Sweet),kókuszreszelék,korpa,glutén(sikér

Legjobb válasz: Ez egy kicsit zavart felsorolás!

Ez egy kicsit zavart felsorolás!
A kérdező hozzászólása: Elnézést, elírtam!kétszer írtam a kukoricalisztet, az egyik helyett ezt akartam:rozsliszt RL 125
Ma már a legtöbb gyógynövény-szaküzlet is árul ilyesmit.
Bio boltban valamennyit megtalálod, kivéve a teljes tojásport, mert azt még ott nem láttam, de az összes többit már vettem.

Az mért van hogy egy AMD 2800+ os proci csak 1.60 mhz használ fel a 2800 mhz böl? és ezt ma halotam hogy hgaveromtol hogy az amd proci meg felezni és ne AMD vegyek! Ezt nem értem miért felezni meg valaki?

Ja és ezt a procit szeretném meg venni és ezt meg felezné vajon ?? AMD A4 X2 4000 processzor, 3200MHz, Socket FM2, Box nézétek meg a procit !!

Legjobb válasz: ebbõl nem sok mindent értettem, de mindegy ... Attól függ, hogy játékokra-e vagy valami másra akarod használni...

ebbõl nem sok mindent értettem, de mindegy ... Attól függ, hogy játékokra-e vagy valami másra akarod használni...
Félreértésben vagytok. Az az athlon 64 ami 2800+ jelölésû annak a valós órajele 1600MHz. Azért kapta ezt a jelölést mert az 1600MHz-es sebességével egy 2800MHz-es, hasonló kategóriájú (és évjáratú) intellel ér fel a teljesítménye. Az fm2-es prociknál nincs ilyen piárfogás az órajelekkel kapcsolatban.
Nem megfelezi, hanem alapvetõen a 2800+ csak egy számozás, mellette általában feltüntetik az órajelet, ami viszont csak 1.60MHz. Bár ezeknél a régi processzoroknál volt hogy az órajelet sem adták meg, csak a relatív teljesítményt jelölõ xxxx+ nevet.
"hasonló kategóriájú (és évjáratú) intellel ér fel a teljesítménye" Mondjuk errõl azt olvastam, hogy kezdetben az Athlon XP-k kapták ezt az elnevezést, az alapján hogy melyik korábbi Athlon processzorral érnek fel. Bár anno mi is mindig így néztük hogy 3000+ = 3GHz intel, szóval a reklámfogás végülis mûködött.
De azért ha egy processzor csak 1.60 MHz-en pörög az már régen rossz :D Az 1.60 GHz az már mindjárt másabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi A válaszokat Akk ien nics hogy meg felezni ugye ?? mert még énse halottam iet de inkáb benetek bizok !! :D ak nics ien szarság ugye hogy 3000 mhz bol 1500 mhz lesz ??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!