Találatok a következő kifejezésre: Azoknak a amik évezredeken (2 db)

Azoknak a vízeknek amik évezredeken keresztül folytak a hegyekből (reklámok szerint) , miért van szavatossági idejük?

Legjobb válasz: Mert az a víz nem egy kétes eredetû mûanyagban, vegyi anyagokkal dúsítottan szûrõdött át a rétegeken keresztül...

Mert az a víz nem egy kétes eredetû mûanyagban, vegyi anyagokkal dúsítottan szûrõdött át a rétegeken keresztül...
az élelmiszereknek két okból van szavatossági ideje. Az egyik, a kommersz az a rothadás, erjedés stb., azaz a biológiai változások. A másik a fizikai változások. Az elsõ jellemzõ általában az élelmiszerekre, a második meg a fagyasztott dolgokra. Kis kitérõ. A fagyasztott dolgoknak nem azért van szavatossági idejük, mert megromlanak, hanem azért, mert a hosszú fagyasztás fizikailag szétveri az élelmiszer szerkezetét. Szétszakadnak a sejtek, kiegyenlítõdik az egyes részek víztartalma, szétesik a textúra stb. Élvezhetetlen lesz az étel. Egészségügyi kockázatot viszont nem okoz. Csak xar. Namost a vizekre mindkettõ igaz. Egyrészrõl miután kikerült a kõzetrétegekbõl (sõt már elötte is) tartalmaznak élõ organizmusokat. Baktériumok, gombák, növényi spórák stb. Ezek szintje, mértéke bizonyos mértékig megengedhetõ, azaz a fogyasztás nem befolyásolja. Viszont palackozást követõen a víz ki van téve a napfény hatásainak. Illetve már levegõvel is találkozott. Ennek következtében a különbözõ élõ szervezetek fejlõdésnek indulnak. Egy darabig ez nem baj. Egy idõ után meg már igen. Ha dúsítják széndioxiddal, akkor az tartósít, de az is csak egy ideig. Utána már nem fogyasztható. (csak megjegyzem, hogy a csendes vizeket olyan körülmények között kell papackozni, amihez képest egy frissen fertõtlenített mûtõ piskóta, hogy ne legyen zavaros 2 nap alatt.)
Egyébként a borokat is kezelik, hiába mondják, hogy az évek múltával egyre jobbak lesznek.... http://www.messer.hu/Hirek_sajtoinformacio/Hirek/Boraszati_s..
Mert erre van kedvük.
papackozni :D
Szelíden csak annyit jegyeznék meg, hogy a csendes vizeket (és a hangosakat sem) nem éppen mûtõtisztaságú üzemekben palackozzák... A csendes vizek palackjába az igényesebb palackozókban egyszerûen cseppfolyós nitrogént csöppentenek, ez nem engedi levegõvel érintkezni a vizet, illetve kitágulva biztosítja a palack keménységét, ami viszont a címkézéshez elengedhetetlen. Ezért hallhatsz szisszenést a szénsavmentes vizek felbontásakor.

Az ember évezredek óta kutatja az élet értelmét. De minek? Ha van valami, ami biztos, az épp az, hogy az egésznek a világon semmi értelme.

Születünk, élünk, meghalunk. Cél, ok, és értelem nélkül. Nem azért jövünk a világra mert van cél, és nem azért megyünk el, mert „így volt megírva”. Egyszerűen történik minden és pont, ennyi. Rohadtul mindegy hogy élünk és mit csinálunk se jó se rossz cselekedeteinknek nincs következménye-bármit megtehetünk. Épp azért, mert nincs jelentősége. Se nekünk se a cselekedeteinknek. Ezek után az élet értelmét vizsgálni? Minek?

Legjobb válasz: Igaz..csak az a nem mindegy, hogy hogyan éljük le az életünket!:) A célkitûzés pedig elõrébb visz az életbe mármint,hogy legyen miért élnünk.. Szerintem mindennek van értelme, de nem kell keresni az okukat..lényeg,hogy van és kész

Igaz..csak az a nem mindegy, hogy hogyan éljük le az életünket!:) A célkitûzés pedig elõrébb visz az életbe mármint, hogy legyen miért élnünk.. Szerintem mindennek van értelme, de nem kell keresni az okukat..lényeg, hogy van és kész
A kérdező hozzászólása: Egy ilyen magyarázattal csak egy komplett hülye éri be! A kisgyerek megkérdezi-ezt miért kell így csinálni? A válasz: CSAK! Hát ez marhára lekezelõ és totál abszurd válasz. >>>> Szerintem mindennek van értelme, de nem kell keresni az okukat..lényeg, hogy van és kész


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!