Találatok a következő kifejezésre: Azoknál is a (23 db)

33tagú ostájban kozülük mindenap 22en úsnak és 22en fociznak. Mindenki mindennap az egyik edzésen részt vesz. Azok kõzül akik ma fociznak, tegnap 15en úsztak 15en fociznak és ugyanaz a helyzet azoknál is akik ma ústak. Hány diák csak úszot a napokon?

Legjobb válasz: 33 tagú osztály tanulói közül minden nap 22-en úsznak és 22-en fociznak. Mindenki minden nap az egyik edzésen résztvesz. Azok közül, akik ma fociznak, tegnap 15-en úsztak, 15-en fociztak és ugyanaz a helyzet azoknál is, akik ma úsztak. Hány diák van, aki csak úszott az adott napokon?

33 tagú osztály tanulói közül minden nap 22-en úsznak és 22-en fociznak. Mindenki minden nap az egyik edzésen résztvesz. Azok közül, akik ma fociznak, tegnap 15-en úsztak, 15-en fociztak és ugyanaz a helyzet azoknál is, akik ma úsztak. Hány diák van, aki csak úszott az adott napokon?

Akik nem voltak még pasival, és fogamzásgátlót szeretnének feliratni, azoknál is "matat" a nőgyógyász vizsgálásnál?

Legjobb válasz: Orvos válogatja az enyém "matatot" vagyis megvizsgált illetve elküldött vérvételre hogy nem vagyok-e trombózisra hajlamos. Fontos hogy megvizsgáljon és elküldjön vérvételre ezek szerintem alapdolgok.

Orvos válogatja az enyém "matatot" vagyis megvizsgált illetve elküldött vérvételre hogy nem vagyok-e trombózisra hajlamos. Fontos hogy megvizsgáljon és elküldjön vérvételre ezek szerintem alapdolgok.
Általában megvizsgál igen, lehet végbélen keresztül, nem hüvelyen át. A laborvizsgálat általános, szoktak kérni.
Egészen biztos, hogy "matatni" fog.
Szinte biztos lehetsz benne, hogy lesz matatás is. Keress nõi orvost elsõre, azért az elviselhetõb. Mennyi idõs vagy? Lehet, hogy gyerek, vagy tini nõgyógyászatra kellene menned.
Nem "matat", hanem vizsgál.
De a fogamzásgátlót azért fogod szedni, mert nemi életet tervezel élni?
Biztosan meg fog vizsgálni, az a minimum. Ha zavarna a férfi orvos, akkor menj nõi orvoshoz.

Lehet a bicepszet hosszútávon kisebb "súly/magasabb ismétlésszám" edzésmóddal fejleszteni, építeni? Mondjuk 2db 10-15kg-os egykezessel, 20-30 vagy akár 40es ismétlésekkel? Plusz persze scottozni meg kétkezessel is, de kisebb súlyokkal azoknál is!

Legjobb válasz: Egy szintig tudod csak kis súllyal fejleszteni. Amibe már egy sorozatban 30-40-et tudsz húzni, azzal már csak az állóképességet fejleszted az izomhipertrófiához kevés lesz. Magyarán nem lesz elegendõ az izomnövekedéshez a kis súly. Ha elég lenne, akkor mi sem erõlködnénk nagy súlyokkal 8-10-es ismétlésekkel. Szóval akkora súly kellene, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés, nagy súlyokkal tudsz izmosodni!

Egy szintig tudod csak kis súllyal fejleszteni. Amibe már egy sorozatban 30-40-et tudsz húzni, azzal már csak az állóképességet fejleszted az izomhipertrófiához kevés lesz. Magyarán nem lesz elegendõ az izomnövekedéshez a kis súly. Ha elég lenne, akkor mi sem erõlködnénk nagy súlyokkal 8-10-es ismétlésekkel. Szóval akkora súly kellene, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés, nagy súlyokkal tudsz izmosodni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Azoknál is jó a gyertya pozíció, akiknek hátrahajló a méhük?

Már próbálkozunk egy ideje, de semmi siker...:( bár itt olvastam, hogy 10percig gyertyába kell maradni?!Én addig nem biztos h birom... légyszi mondjatok ötleteket! köszönöm!!

Legjobb válasz: szerintem tuti igen. mert az csak abban segit hogy több sperma jusson be,és ne foljon ki annyi,meg hogy gyorsabbak legyenek.

szerintem tuti igen. mert az csak abban segit hogy több sperma jusson be, és ne foljon ki annyi, meg hogy gyorsabbak legyenek.
és 1 órát feküdve maradok ha tehetem mert ugy tényleg sokkal kevesebb folyik ki és sokat megtudok menteni.
Hátrahajlo méhnél a legjobb a hátulról kutya pozos befejezés mert ebben a pozban tud legmélyebbre hatolni a pénisz így közvetlen a méhszáj elég "téve" a spermiumokat. Nem is olyan hosszu ezután az ut nekik és a hüvely savas ph-ja se irtja õket anniyra. Az aktus végén meg vagy fekve kell maradni simán vagy párnát a popsi alá vagy gyertya. Nekünk ezt javasolta a doki és bejött:) 3hónap mulva már +volt a teszt. Netek is sok sikert!
Szia, jelen az élo példa, nekem is hátrahajló a méhem, pr´bálkoztunk minden hogyan, aztán az orvosunk tanácsára hátulról csináltuk, 5-perces gyertyapóz..nem tudom ennek - e koszonheto vagy csak itt volt az ido de bejott, 10-hetes vagyok, drukkolok....

Akinek nappal nehezen alszik el a babája, vagy el sem alszik, azoknál is van aki alkalmazza az Aludj jól gyermekem módszert?

Illetve ha igen,akkor meddig hagytátok,haggyátok sírni?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem hogy még csak 2 hónapos a babám.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem hogy még csak 2 hónapos a babám.
2 hónaposan még igen-igen kicsi. én nem vagyok oda egyébként sem ezekért a "tuti" módszerekért, de a te babát még nagyon pici ehhez.
2 hónaposan még rád van szüksége! Legyél nagyon sokat vele! Téged akar érezni! Mi 1 éves kor után kezdtük ezt a módszert és nagyon bejött! Nappal is egyedül alszik el! szerintem még ráérsz! :D
Tapasztald ki, hogy nektek mi a jó. Nálunk nappal úgy alszik, hogy fölveszem, betakarom, leülünk a gép elé, mire elolvasok egy-két dolgot ellágyul, akkor leteszem ágyikóba. Még nem alszik olyankor, de lenyugtatta a szívdobogásom. Azért a gép elõtt ülünk, mert bárhol állunk, ülünk a lakásban, elkezd forogni... a gép elõtt semmi izgi nincs és bepunnyad.
A feniekhez csatlakozom, és ajánlanék két linket, ha elfogadod: http://www.lll.hu/node/170 és http://www.kotodes.hu

Az internet explolerem egy idő után mindíg kilép egyre sűrűbben csinálja már internetezni se tudok. Kipróbáltam az operat, mozillat, de azoknál is kilép mindíg. Nem lehetne valami programmal orvosolni? Vírus nicnsa a gépen le lett ellenőrizve.

Legjobb válasz: hogy érted azt, hogy kilép? bezáródik maga a program, vagy pedig a program fut, csak az internet elérés szakad meg? esetleg az a gond, hogy be vagy jelentkezve valamilyen oldalra (pl.: freemail, gmail, stb...) és onnan kiléptet?

hogy érted azt, hogy kilép? bezáródik maga a program, vagy pedig a program fut, csak az internet elérés szakad meg? esetleg az a gond, hogy be vagy jelentkezve valamilyen oldalra (pl.: freemail, gmail, stb...) és onnan kiléptet?
Akkor vírusirtót is cserélj - ha tudsz. Ez ugyanis simán vírus lesz...
A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy kilép hogy internetezek és belépek pl: youtube, freemail, myvip vagy mind1 milyen oldalra pár másodperc után kilép vagy ujraindul az oldal....de az internet kapcsolat nem szakad meg.kipróbáltam több vírusírtót is , de nem talált vírust.

Akinek elment a babája mondjuk a 8-12 hét körül, azoknál is volt előtte "rendes"terhességi tünet, gondolok itt hányás, émelygés stb? És utána mi történt?

Legjobb válasz: Nekem még nem volt vetélésem,de szerintem nincs összefüggésben a vetélés és az,hogy elõtte kinek milyen terhességi tünetei vannak.Van olyan,akinek semmilyen tünete nincs és gond nélkül kihordja a babáját,és olyanról is tudok,akit gyötörtek a koraterhességi tünetek és mégis elvesztette a babáját.Szerintem a gond akkor van,ha valakinél jelentkeznek,majd hirtelen szûnnek meg a tünetek.

Nekem még nem volt vetélésem, de szerintem nincs összefüggésben a vetélés és az, hogy elõtte kinek milyen terhességi tünetei vannak.Van olyan, akinek semmilyen tünete nincs és gond nélkül kihordja a babáját, és olyanról is tudok, akit gyötörtek a koraterhességi tünetek és mégis elvesztette a babáját.Szerintem a gond akkor van, ha valakinél jelentkeznek, majd hirtelen szûnnek meg a tünetek.
Ha igazából attól félsz, hogy elmegy-e a babád, akkor nyugodj meg. Van akinek rendesen minden terhességi tünete megvolt, mégis elment a kicsi. Másnak meg nem volt semmi baja, és szintén elment. A rosszulléteknek nincs semmi köze ahhoz, hogy vetélés lesz-e a vége, avagy sem. Engem pl. azzal rémiszgettek, mivel semmilyen tünetem sem volt, hogy tuti nem fog megmaradni a kicsi. És hála az égnek, de már 24 hetes kismama vagyok.
Szia! Nekem már volt vetélésem :( Egy ideig voltak tüneteim, aztán elmúltak! Akkor még nem tudtam, hogy miért, de most már tudom, hogy azért, mert elvetéltem! De nyugodj meg, magától is elmúlhatnak a tünetek, nem szabad ilyenekre gondolni!!
nekem már volt vetélésem sajnos 2 is 8 és 9 hetesen.voltak tüneteim hányás stb.és mégis ez lett valakinek nincs tünet mégis fejlõdik szépen szerintem nincs õsszefügésben a kettõ az a lényeg ha van ne hirtelen muljon el hanem fokozatosan lassan.most boldog vagyok 36+5 hetes vagyok és minden rendben.te se gondolj ilyenekre nem tesz jót.üdv

Akik gátmetszés nélkül szültek, azoknál gondolom hosszabb a kitolási szakasz, mint azoknál, akiknél volt gátmetszés. Nem tágul ki jobban a hüvely a gátvédelmes szülésnél? Gátvédelmes szülésnél is visszanyeri eredeti méretét a hüvely?

Legjobb válasz: Arról nem tudok nyilatkozni, gátmetszéssel milyen szülni, mert én mindkét alkalommal gátvédelemmel szültem és mindkétszer visszanyerte eredeti méretét. ( párom szerint is) És egyáltalán nem vészes a kitolási szak, szerintem megéri az a kis plusz idõ az utána következõ kényelmet, amit a szabad ülés biztosít.

Arról nem tudok nyilatkozni, gátmetszéssel milyen szülni, mert én mindkét alkalommal gátvédelemmel szültem és mindkétszer visszanyerte eredeti méretét. ( párom szerint is) És egyáltalán nem vészes a kitolási szak, szerintem megéri az a kis plusz idõ az utána következõ kényelmet, amit a szabad ülés biztosít.
szia! en is gatvedelemmel szultem, es a harmadik nyomassal jott ki a gyerek. Nem tudom, h milyen lett volna gatmetszessel, de en ezzel igy meg voltam elegedve. Nagyon gyorsan regeneralodtam a szules utan.
En is gatvedelemmel szultem (negy kilos baba, 36 cm-es fejkorfogattal, elso szules). Nem tudom neked megmondani, hogy mennyi ideig tartott a kitolasi szakasz, azt sem, hogy hanyadik nyomasra volt kint a baba, de nem volt veszes, nekem nem is fajt, en teljesen transzban voltam, csak csinaltam, amit mondanak. Leallitgattak neha, vartunk par masodpercet, majd nyomhattam ismet egy nagyobbat, majd ismet par masodperc varakozas es kicsiket kellett nyomnom. Ezeket ismeteltuk. Nem is repedtem, a fiam karmolt kicsit meg belulrol, de az nem volt veszes, csak mondtak, de nem fajt semmi. Nehany oraval kesobb ugy porogtem, mentem, ultem, mint aki nem is szult, nem gondoltam, hogy ennyire remek lesz. En szules utan negy hettel voltam dokinal, engedelyt adott a hazaseletre es a ferjem azt mondta, hogy mar akkor is minden a regi volt, nem tagultam ki. En sem erzek valtozast.
Szia! Én szültem már gátmetszéssel is és gátvédelemmel is. Bizony ég és föld a kettõ között a különbség! Minden szempontból a gátvédelem a jobb!!! Nem hiszem, hogy hosszabb ideig tartana a kitolás, bár az ember idõérzéke abban a helyzetben csõdöt mond:) ) Talán a gátvédelemmel való szülésnél kicsit kellemetlen, égõ érzése van az embernek... Szülés után meg összehasonlíthatatlan a kettõ. Én a gátvédelem mellett kicsit repedtem, de csak 3 varratom volt és azt is felszívódó cérnával varrta a doki. 3 és fél órával a szülés után ÜLVE!! szoptattam a kislányomat. A következõ szoptatásnál már törökülésben ültem. Na, ezt próbáltam volna gátmetszés után.. Se ülni, se állni nem jó, hát még nevetni, vagy véletlenül tüsszenteni...))))) Jaaaaj! Hetekig érzékeny a vágás helye és a varrat. Szerintem valószínû, hogy jobban kitágul gátvédelemnél, hiszen a baba fejének ki kell rajta férni, de gyorsan vissza is tér az eredeti állapotába. Emellett a gátmetszés után elég sokáig kellemetlen volt a szex, most ilyen problémám se volt. nagycsaládos anyuka
En vettem gatmasszazsolajat es a 36. hettol minden nap csinaltam a gatmasszazst. Pontosabban a ferjemet kertem meg, mert igy kenyelmesebb volt es legalabb o is kivette a reszet a "szulesben". :-) Napi ot perc es neten talaltam hozza utmutatot, azt mar sajnos nem tudom, hogy hol, de ha beirod google-be, hogy gatmasszazs, akkor megtalalhatod. Meg malnalevel teat is ittam es homeos bogyot is szedtem szinten a 36. hettol, igaz, azt a gyorsabb vajudas miatt, nem tudom, hogy ehhez van-e koze. Szerintem ez is segitett, mert csak harom olyat vajudtam, igaz, hogy egybol ket perces fajasokkal kezdtem, tehat nem volt "bemelegito" szakasz, de inkabb igy, mint 10-15 orat ritkabbakkal.
Nem volt hosszabb egyáltalán a kitolási szakasz. Nekem gyors volt, gátmetszés és repedés nélkül. Szerintem a szülésznõn és orvoson múlik fõleg, és hogy a baba jó pozícióban legyen. Persze rajtunk is.
Sziasztok, en meg a szüles elött vagyok, de en is örülnek a gatvedelemnek... A kerdesem : ti tettetek erte valamit konkretan? Gondolok itt a gatmasszazsra, vagy ilyesmire... Örülnek, ha adnatok tippeket, hogy miket erdemes tennem /tennünk, hogy az altalatok leirt "örömöt" meg sokan at tudjak elni.... :) Jo babazast, könnyü szülest mindenkinek, persze GATVEDELEMMEL ! :)
Én semmit sem csináltam, így is jó volt. Ahogy írtam, kicsit repedtem, de azt én "bénáztam" el:) )
Az utolso elotti vagyok. Javitanek: harom ORAT vajudtam, nem olyat. (Milyet???) :-) Egyebkent ket baratnom szinten gatvedelemmel szult, ok sem hasznaltak semmit, nem keszultek es mindkettojuknek sikerult, egyikuk repedt piciket, de varrni sem kellett. Ok mindketten 2500 gramm koruli babat szultek, picit kisebb buksival, mint amekkora a fiamnak volt. Gondolom ez is befolyasolja a dolgot. De a lefontosabb az, hogy a szulesz profi legyen, tapasztalt es hogy te mindig figyelj ra es azt csinald, amit mond. En a nagy repedestol nem feltem, mert az ollo ott volt mellettunk, azt mondtak, hogy nem varjak meg, hogy nagyon repednek, ha veszely van, akkor inkabb vagnak.

Az ember ha megtanul egy nyelvet, aztán sokáig nem használja, elfelejti. Ez az anyanyelvünknél is így van, amit pici korunktól értünk és használunk, vagy csak azoknál a nyelveknél, amiket később tanulunk meg?

Pl. ha egy magyar ember egy bizonyos ideig Magyarországon él, aztán külföldre költözik, ahol egyre ritkábban használja az anyanyelvét, el tudja felejteni?

Legjobb válasz: ritka, hogy valaki teljesen elfelejti az anyanyelvét (ha beszélni nem is tudja rendesen, megérti amit mondanak neki), de ha sokáig nem használja, akkor sokat felejthet. ha hosszú idõn keresztül idegennyelven beszélsz és az magyart alig használod, elõfordul, hogy elfelejtesz több-kevesebb szót, vagy az idegennyelvi megfelelõje jut az eszedbe, az akcentus sem ritka és a ragozással is lehetnek problémák. de szerintem viszonylag rövid idõn belül újra (és könnyebben) el lehet sajátítani.

ritka, hogy valaki teljesen elfelejti az anyanyelvét (ha beszélni nem is tudja rendesen, megérti amit mondanak neki), de ha sokáig nem használja, akkor sokat felejthet. ha hosszú idõn keresztül idegennyelven beszélsz és az magyart alig használod, elõfordul, hogy elfelejtesz több-kevesebb szót, vagy az idegennyelvi megfelelõje jut az eszedbe, az akcentus sem ritka és a ragozással is lehetnek problémák. de szerintem viszonylag rövid idõn belül újra (és könnyebben) el lehet sajátítani.
Az anyanyelvet elfelejteni nehéz, de van, akinek ez is sikerült. De volt, aki húsz évig nem foglalkozott vele, és amikor haza kellett jönnie, rövid idõ alatt vissza tudott állni.
ha valakinek már olyan jól megy az idegennyelv, hogy nem fordítgat fejben, hanem képes egybõl az idegennyelven beszélni, akkor kényelmesebb és praktikusabb azon a nyelven gondolkodni, amelyiken beszélnie kell.
El hát. Nézed meg csak, én menni ki 56, lenni bánkár, you know?
Nem az anyanyelvet felejti el, hanem szukul a szokincse.
Miért, ha valaki kiköltözik mondjuk 20 évre külföldre, attól még magyarul gondolkodik nem? Akkor pedig "használja". Vagy csak én nem értem?
Jól írta vki, szerintem is a szókincs az, ami szûkül. Én is ezt vettem észre. Mikor elõször kimentem Spanyolországba még régebben, nem volt még Skype, meg hasonlók, nem volt pénzem túl sokat telefonálni haza, kinn magyarokat nem ismertem, így mikor szüleim kijöttek hozzám 8 hónap után, alig bírtam folyamatosan beszélni magyarul. De nem a ragozással volt bajom, hanem egyszerûen a szavak mind spanyolul jutottak eszembe...meg a mondatszerkesztésem is a spanyol formulára állt át. De aztán egy-két nap után persze, ahogy többet beszélgettünk, már vissza is jöttek ezek az "elfelejtett" szavak. De el tudom képzelni, ha vki nemcsak 8 hónapig használja ritkán az anyanyelvét, hanem évekig, akkor mennyire sokat felejthet... A gondolkodás meg tök természetes, hogy azon a nyelven gondolkozol, amelyiken legtöbbet beszélsz éppen abban az idõszakban. Miután elérsz egy bizonyos szintet. Most franciát tanulok gõzerõvel, és azon jutnak eszembe leginkább szavak, a spanyol, magyar, angol pedig háttérbe szorul...:-)
Néhány szavat elfelejt vagy beszédhibás lesz kis idõre de édes ékes anyanyelvünk nem törlõdik ki. Amugy ha külföldre mész mibõl gondolod hogy nem tudod használni a magyart? Magyarok mindenhol élnek :) Volt hogy USÁban naponta összefutottam eggyel!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!