Találatok a következő kifejezésre: Azokban az ahol bal kez (3 db)

Azokban az orszagokban ahol bal kez szabaly van es a masik oldalon van a kocsikban a kormany ott hogyan helyezkedik el a kuplung - fek - gaz?

Ha beulnek egy olyan kocsiba ahol a jobb oldalon lenne a vezeto ules, hogyan helyezkednenek el balrol jobbra? Ugyanugy mint balos kocsikban, marmint ahol bal oldalon van a vezeto ules? Az lenne a logikus hogyha nem... hogyha a kuplung es a gaz meg lenne cserelve. Avagy ugy lenne konnyebb ugye a megszokas vegett.

Legjobb válasz: a kuplung - fék - gáz sorrendje megegyezik, valamint a sebességváltó fokozatai is ugyanúgy vannak mint a bal kormányos autókban, tehát bal elõre van az egyes.

a kuplung - fék - gáz sorrendje megegyezik, valamint a sebességváltó fokozatai is ugyanúgy vannak mint a bal kormányos autókban, tehát bal elõre van az egyes.
Az a helyzet duplán tévedésben vagy. Ugyanis azokban az országokban is jobbkéz szabály van, ahol a másik oldalon van a kormány. Ugyanis az angoloktól vették át a közlekedési szabályokat. Náluk a jobbkéz szabály logikus is, mert a sofõrnek a hozzá közelebb lévõ ablakon kell kinéznie, hogy el kell-e engednie valakit jobbról. Nekünk pedig a másik ablakon kell kinézni, és ha valaki ül az anyósülésen takarja a kilátást. De erre nem gondoltak, mikor a szabályokat lekoppintották. A pedálok sorrendje pedig megegyezik. Gondolj csak bele, ha valakinek több országban kell vezetnie, megszokná az egyik sorrendet, aztán a másik autóban megszokásból gyorsítana, ha valaki kiugrik elébe az útra.
Érdekesség, hogy az Európában gyártott és európai piacra szánt jobb kormányos kocsiknál általában ugyanúgy helyezkedik el a két bajuszkapcsoló, mint a bal kormányos autókban, a japán piacra gyártott modellekben viszont a jobb oldalival kapcsoljuk az indexet, reflektort (gyakran a világítást is), a ballal pedig az ablaktörlõt.
Amennyiben mozgatni is nehezen tudod, esetleg dagadt is, izületi gyulladás.
A kérdező hozzászólása: Nem, nincs bedagadva, és mozgatni is tudom. Csak kicsit nehezen, a fájdalom miatt. De már kezd elmúlni. kb 4 napja volt ilyen, de 2 napon belül elmúlt. Most pedig újra fáj, de már nem anyyira. (kösz a választ)
Igen, ez lehetséges hogy attól van, sõt valószínû. És azt ajánlom fejezd be, mert ha igy fojtatod, akkor nem csak fájni fog ott a csontod, hanem folyamatosan remegni fog a kezed pár év mulva.
persze, hogy lehet attól. Nem mondták még, hogy izületes leszel, amikor ropogtatod az ujjadat?
Bevérzett a körömágy / beütötted? becsípted?/
A kérdező hozzászólása: nem vérzett be és nem is ütöttem be!
Akkor riogatásként, minél elõbb orvos, nehogy érelhalás legyen.
A kérdező hozzászólása: okés köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: jajj még annyit h milyen fajta orvoshoz menjek vele? bõrgyógyász?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!