Találatok a következő kifejezésre: Azokban az ahol bal (36 db)

Azokban az orszagokban ahol bal kez szabaly van es a masik oldalon van a kocsikban a kormany ott hogyan helyezkedik el a kuplung - fek - gaz?

Ha beulnek egy olyan kocsiba ahol a jobb oldalon lenne a vezeto ules, hogyan helyezkednenek el balrol jobbra? Ugyanugy mint balos kocsikban, marmint ahol bal oldalon van a vezeto ules? Az lenne a logikus hogyha nem... hogyha a kuplung es a gaz meg lenne cserelve. Avagy ugy lenne konnyebb ugye a megszokas vegett.

Legjobb válasz: a kuplung - fék - gáz sorrendje megegyezik, valamint a sebességváltó fokozatai is ugyanúgy vannak mint a bal kormányos autókban, tehát bal elõre van az egyes.

a kuplung - fék - gáz sorrendje megegyezik, valamint a sebességváltó fokozatai is ugyanúgy vannak mint a bal kormányos autókban, tehát bal elõre van az egyes.
Az a helyzet duplán tévedésben vagy. Ugyanis azokban az országokban is jobbkéz szabály van, ahol a másik oldalon van a kormány. Ugyanis az angoloktól vették át a közlekedési szabályokat. Náluk a jobbkéz szabály logikus is, mert a sofõrnek a hozzá közelebb lévõ ablakon kell kinéznie, hogy el kell-e engednie valakit jobbról. Nekünk pedig a másik ablakon kell kinézni, és ha valaki ül az anyósülésen takarja a kilátást. De erre nem gondoltak, mikor a szabályokat lekoppintották. A pedálok sorrendje pedig megegyezik. Gondolj csak bele, ha valakinek több országban kell vezetnie, megszokná az egyik sorrendet, aztán a másik autóban megszokásból gyorsítana, ha valaki kiugrik elébe az útra.
Érdekesség, hogy az Európában gyártott és európai piacra szánt jobb kormányos kocsiknál általában ugyanúgy helyezkedik el a két bajuszkapcsoló, mint a bal kormányos autókban, a japán piacra gyártott modellekben viszont a jobb oldalival kapcsoljuk az indexet, reflektort (gyakran a világítást is), a ballal pedig az ablaktörlõt.

Van egy elméletem. Szerintem Facebookon az adatlapunkon bal oldalt, ahol fel van sorolva néhány ismerős, azok azok az emberek, akik utoljára nézték a profilunkat. Ez lehetséges?

Mert jó id?r?l id?re szárnyra kapnak olyan pletykák, események, hogy megnézhetjük, hogy ki látogat. A Facebook persze égre-földre mondja, hogy nem teszi ezt lehet?vé. Amit én mondok az nagy hülyeség?

Legjobb válasz: Mi info órán próbáltuk, és nem pont így van. Az lesz az elsõ, aki utoljára frissítette az oldalt (utoljára küldött információt a jelenlétérõl).

Mi info órán próbáltuk, és nem pont így van. Az lesz az elsõ, aki utoljára frissítette az oldalt (utoljára küldött információt a jelenlétérõl).
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :)
ha balra akarsz kanyarodni, akkor be kell húzódni balra.
így van
A kérdező hozzászólása: oks köszi!
attól függ merre akarsz menni


Ahol az egyik szülő bal-, a másik jobbkezes, hogyan tanítjátok önállóan enni a gyereket?

A Fiam (másfél éves) teljesen meg van zavarodva attól, hogy Apát jobb kézzel látja enni, engem bal kézzel. Látszik, hogy bizonytalan, hogy melyik kezébe vegye a kanalat.

Legjobb válasz: Az én lányomat ez abszolut nem zavarja, õ a jobb kezébe fogja, és nem látom rajta, hogy megakadna azon, hogy én a bal kezemben tartom a kanalat, apa meg a tesója meg a jobba.

Az én lányomat ez abszolut nem zavarja, õ a jobb kezébe fogja, és nem látom rajta, hogy megakadna azon, hogy én a bal kezemben tartom a kanalat, apa meg a tesója meg a jobba.
Én balkezes vagyok, a férjem jobb. Én sosem adom a lányunk kezébe a kanalat, õ veszi el az asztalról, vagy nyúl a kezemben tartott kanál után, általában a jobb kezével. Nem irányítom, hogy melyikkel tegye, és ha véletlenül a bal kezével nyúl, akkor sem teszem neki át a jobb kezébe. Õt láthatóan egyáltalán nem érdekli, hogy ki melyik kézzel fogja a kanalat. A nagyobb lányomnak kb. hatévesen esett le, hogy anya balkezes, addig fel sem tûnt neki :)
Talan a legjobb lenne, hogy apjaval megegyeznetek, hogy egy modon tanitsatok enni egyedul agyermeket. Kesobb ugyis a baba fog donteni, (es hagyjatok) hogy melyikkel akar enni.
Utolso, Ez nem olyan egyszeru, mert kb 3 eves korig majdnem mindenert bal kezzel nyulnak.
A kérdező hozzászólása: Nálunk én vagyok balkezes, a férjem jobb. A fiúnk meg már hosszabb ideje a bal kezét használja fogásra, általában bal kézzel nyúl dolgok felé. Csupán ez a kanálfogás, amin nem igazodik ki. Én büszke lennék, ha megörökölte volna tõlem a balkezességet, félreértés ne essen. Csak bizonytalannak látom evéskor, hogy akkor Apa a másik kezével mutatta és én meg a baljával tanítom. (Kinek hogyan esik kézre.)
Ehhez tudni kell, hogy milyen kezes a gyermek. Ezt úgy tudod megállapítani, hogy leggyakrabban melyik kezében vannak a játékok, melyik kezével nyúl a dolgok felé, melyik kezével veszi el a dolgokat tõletek. Majd ezután már csak arra tanítjátok, hogy azzal a kezével egyen.
Figyeld meg, minden babak kb 3-ig "balkezes". Utana formalodik ki, hogy melyiket fogja hasznalni. Nalunk nem volt ilyen baj. papa balkezes, en jobb. Fiam is jobb kezes, de egyaltalan nem zavart volna ha balkezes lett volna. Valahogy nem hidszem hogy kisfiad meg lenne zavarodva jobb es balkezes szuloktol. Majd kidolgozza neki hogy jon jobban. Engedd, egyen azzal amelyikkel akar. Szerintem ez a dolog jobban zavar Teged mint a gyereket.
Lerakod elé, középre a kanalat. Igy nem erõszakolod rá egyikre se, majd õ eldönteni, nem baj ha bizonytalan elõbb utóbb kialakul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
A lányom 16 hónapos, hol az egyik, hol a másik kezét használja. Rajzhoz általában jobb kéz, evéshez meg mindegy neki.
A kérdező hozzászólása: *es meg likeolni sem tudom mas hivatkozasat :(

Mit jelent? Ha facebookon az pár ismerősömnél bal oldalt ahol az ő ismerőseit mutatná az van kiírva hogy: Jelentés/Tiltás.

Legjobb válasz: Le van náluk tiltva az ismerõsök jelzése, így az a rész kimarad mert nem látod. Alatta folytatódva mindenkinél ott van a tiltás/jelentés lehetõsége.

Le van náluk tiltva az ismerõsök jelzése, így az a rész kimarad mert nem látod. Alatta folytatódva mindenkinél ott van a tiltás/jelentés lehetõsége.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

A jobb oldali lágyékomnál, ahol a comb kezdődik, az ín szalag vagy hogy nevezzem, sokkal vastagabb mint a bal oldalon lévő, ez azért van mert jobb lábas vagyok és az az erősebb?

Amúgy meg 3 hete húzódást szenvedtem ott,ami már meggyógyult,csak valami gyulladás van még a szervezetemben(prosztata) és azért azon a részen fájdogál még kicsit,de nem úgy mint egy húzódási fájdalom!(gyulladás)

Az olyan országokban, ahol jobbról balra írnak, több a balkezes ember?

Legjobb válasz: Nem ezen múlik, ez genetika. Egyébként lehet, hogy többen szoknak rá a balkezes írásra (is), de nem ezen fog múlni. Öcsém azért tanult meg bal kézzel írni és gitározni, mert egyszer nagyon csúnyán eltört a jobb keze (õ egyébként jobbkezes), és csak a balt tudta használni, illetve nem engedtem neki, hogy áthangolja a balkezes gitáromat, és azon tanult meg gitározni. Szóval rákényszerült, de õ maradt jobbkezes, csak van, amit bal kézzel is jól tud.

Nem ezen múlik, ez genetika. Egyébként lehet, hogy többen szoknak rá a balkezes írásra (is), de nem ezen fog múlni. Öcsém azért tanult meg bal kézzel írni és gitározni, mert egyszer nagyon csúnyán eltört a jobb keze (õ egyébként jobbkezes), és csak a balt tudta használni, illetve nem engedtem neki, hogy áthangolja a balkezes gitáromat, és azon tanult meg gitározni. Szóval rákényszerült, de õ maradt jobbkezes, csak van, amit bal kézzel is jól tud.
Az írás maximum pár ezer éve alakult ki, ez tény. Evolúciós szinten pár ezer év gyakorlatilag nullának számít. Vagyis azt nyugodtan állíthatjuk, hogy a balos írású országokban nem fog genetikai (evolúciós) változás lezajlani ennyi idõ alatt, hogy a népesség jobban tudjon alkalmazkodni a saját maga által feltalált balos írásmódhoz. Fõleg azért nem, mert a balkezesek nincsenek akkora elõnyben, hogy SOKKAL több utódjuk legyen (ami ugye az evolúció alapja). Igazából azt se tudjuk, hogy a balkezesség mennyire genetikus, de szerintem erõsen az, de mindenesetre balkéz-gént nem ismerünk. De ha például kiderülne, hogy a balkezességet egyéb, külsõ tényezõk is befolyásolják, akkor el lehet gondolkodni rajta. Mondok egy hülye példát: ha mondjuk kiderül, hogy háborúban több balkezes születik (mert az anya stressze balkezességet idéz elõ a magzatban), akkor ha egy nép békésebb lesz, a balkezes is kevesebb lesz. Ilyenekrõl én nem tudok, de hangsúlyozom, nem tudunk mindent, bármi kiderülhet. A régi korok balkezes-aránya nem ismert. Egy társadalom egyféleképpen tudja megváltoztatni egy gén arányát, mégpedig szisztematikus irtással. Kb arról van szó, mint Európában a vörös hajúak boszorkányként üldözése, ami feltehetõleg megtizedelte a vörös haj génjét. Esetleg járvány is bejátszhat, ha sokkal jobban érint egy csoportot (pl. kék szemûeket). Nem hallottam még balkezesek irtásáról, se balkézkórról. Ráadásul egy írás irányát nem feltétlenül amiatt fejlesztették ki, hogy milyen kezes az illetõ. A legõsibb írások amúgy is kõbe vésettek voltak, ott meg más szempontok a "logikusak" - és ezekbõl fejlõdtek aztán a papírra/pergamenre írt írások. A régi korokban nagyon kevés volt az írnok, és más technikával is írtak, mint ma: hosszú tollal, lassan, türelmesen. A balos írás nem jelentett tömeges gondot, mint ma. Összefoglalva: Az írás kialakulásakor valószínû mások voltak a szempontok, és nem a társadalom balos-jobbos aránya. Csak az írás kedvéért nem történik nagy léptékû genetikai módosulás. A társadalom balos-jobbos összetételét ismeretlen hatások befolyásolják. Ha a hatás csak genetikai, akkor valószínû nem történt változás pár ezer év óta. Ha van egyéb hatás is, akkor a kérdés megválaszolatlan marad.
Dehogyis! Nem akkor lesz az ember balkezes vagy jobbkezes amikor írni tanul!
Nem.
Nézd, ezzel odáig kéne visszamenni, amikor ez kialakult, mert ott van a válasz. Én balkezes vagyok, és bár tudok tükörírással (jobbról balra) írni, de egyáltalán nem érzem természetesnek. Én sajnos se azt nem tudom, hol mikor alakult ki, hogy írjanak, se azt, hogy kinek a révén, de valahol biztos van errõl infó, és valószínûleg ha azt megtalálnánk, meglenne a válasz. Állítólag (egyik történelmi pletyka szerint) az angolok azért közlekednek "fordított irányban", mert ezzel is makacsul ellent akartak mondani a hódító ellenséges csapatnak. Hogy ez igaz vagy nem, azt nem tudom, de ha igaz, és ebbõl indulok ki, akkor a tükörírás se biztos, hogy kézfüggõ dolog miatt alakult ki helyenként.
Nem.
Lehet.
Igen.
Nemtom.
A kérdező hozzászólása: Én sem úgy gondoltam, hogy akkor alakul ki a balkezességük, amikor írni tanulnak, hanem pont fordítva, hogy talán azért alakult ki bizonyos helyeken a jobbról balra írás, mert esetleg több a balkezes, vagy pedig ha eredetileg nem is így volt, talán egy idõ után már több ilyen gyerek született. De ahogy látom más se igazán tudja.
Én vagyok az elõzõ. Üzenem annak a nagyon sok okosnak, hogy aki bosszúból vagy kicsinyességbõl lepontozott, hogy akkor írjon is jobbat. Gondolom azok voltak, akik a "nem" meg "talán" meg hasonló értelmes válaszokat adták, mert azt hitték, hogy én húztam le õket, cserébe jól lehúzták a normális választ. Remélem, amikor ti kérdeztek valamit, ti is örülni fogtok egy "talán"-nak, és ha ti néztek utána valaminek, akkor örülni fogtok ha a sok bunkó lehúz benneteket. Ismeritek a viccet: a pokolban a magyarok üstje mellé nem kell õr.
Mindenki le lett pontozva, nem csak Te! Itt járt valamelyik idióta pontgyüjtõ a toplista élérõl, és most kielégült! :) )
Nem. A záróvonalat nem lépheted át, és az nemcsak elõzésre vonatkozik.
Biztos hogy valamilyen jelzés tiltja a balra kanyarodást, csak te nem látod!Nem lehet ilyen keresztezõdés!
ha záró vonal van csak akkor nem. Ha a feléd nézõ oldalán van mellette szaggatott vonal is akkor igen.
Az általad leírt helyzet nem létezik. Szakemberek tervezik meg és vitelezik ki az ilyesmit. Ha mégis létezne, akkor máris hívhatod a tv-t és az újságírókat...
"a záróvonal csak elõzni tilos, vagy más tiltó táblával együtt érvényes" No ez így, ebben a formában marhaság! A záróvonal az záróvonal, tilos átlépni még akkor is ha nincs külön kitáblázva!
Ilyen helyzet simán lehetséges, pl. ellopták a tiltó táblát, elrontották a keresztezõdés megtervezését, az útburkolat felfestését, számtalan oka lehet. Jellemzõen azonban ilyenkor nem a balra kanyarodást szokták tiltani, hanem szokott lenni egy "kötelezõ haladási irány" tábla, és az így implicit módon tiltja a balra kanyarodást.

Facebookon hogy csináljam meg, hogy amikor nem vagyok elérhető, bal oldalt ahol mutatja azokat, akik fent vannak, azok között ott legyen az én képem is, viszont a sarokban ne legyen ott a zöld négyzet?

Legjobb válasz: Bal oldalt az van írva: "ISMERÕSÖK A CHATEN". Ott nem leszel sosem látható, mert saját magad ismerõse nem lehetsz. És vagy beállítod, hogy látszani akarsz, vagy nem, minden attól függ, hogy ki lát téged a saját FB-jén elérhetõnek.

Bal oldalt az van írva: "ISMERÕSÖK A CHATEN". Ott nem leszel sosem látható, mert saját magad ismerõse nem lehetsz. És vagy beállítod, hogy látszani akarsz, vagy nem, minden attól függ, hogy ki lát téged a saját FB-jén elérhetõnek.
A kérdező hozzászólása: nem erre gondoltam, de azért köszi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!