Találatok a következő kifejezésre: Azok az akiknek meggyőződésük, hogy sírni (1 db)

Azok az anyukák, akiknek meggyőződésük, hogy sírni hagyni jó, miért lesznek idegesek más típusú nézetektől?

Legjobb válasz: Az egyik ismerosomeknek meg van tiltva a dajkalas, merty szerintuk el lett rontva a baba!Erre nem tudok mit mondani. Szerintem egy kisbabat szeretettel nem lehet elrontani! Pont azert sir mert szuksege van az anyjara! Szemely szerint en nem tudnam elhallgatni, ahogy a gyerekem ordit!

Az egyik ismerosomeknek meg van tiltva a dajkalas, merty szerintuk el lett rontva a baba!Erre nem tudok mit mondani. Szerintem egy kisbabat szeretettel nem lehet elrontani! Pont azert sir mert szuksege van az anyjara! Szemely szerint en nem tudnam elhallgatni, ahogy a gyerekem ordit!
Szerintem azért, mert a hülye kérdéseiddel provokálod itt a népet. Téged zavar, hogy valakinek mások az elvei, ezért teszed itt fel a hülyébbnél hülyébb kérdéseidet. Foglalkozz a saját gyerekeddel, neveld úgy, ahogy akarod, én is azt teszem.
Ne haragudj, de neked tényleg nincs jobb dolgod, mint hülyeségeket kérdezni???
Szia!Az anyukák nem hadják sírni gyeremekeiket csak egy rendszert szeretnének felépíteni a babájuknak.Ha nem tudnád a babák nagyon okosak és hamar elkapnak.Nem tudom, hogy lehet ilyet kérdezni azt fogod elérni, hogy az anyukák megfogják sérteni egymást, mert ahányan vagyunk annyi féleképpen fogjuk a gyerekeinket nevelni.
Mert szerencsére nam vagyunk egyformák. Van aki szoptat van aki nem, és van aki hagyja sirni a babát van aki nem.
Nem tudom miért lesznek idegesek, biztos a lelkiismeretük szólal meg harag formájában. Nekem 6 hetes a babám és két percnél tovább sohasem sírt és ezután sem fog mert mindíg felveszem és megnyugtatom. Nálunk így is beállt a napirend, pedig az elején még hasfájás is volt! "A síró baba nem azért hallgat el mert magától megnyugodott, hanem mert reményt vesztett..."
Aki nem szoptat talán irigy a szoptató anyára azért lesz ideges. Akinek meg sir a gyereke azért ideges mert nem tud mit kezdeni vele hogy elhallgasson.
Nem olvastam végig a válaszokat, de az én esetem a következõ... A nem hagyom sírni csapatba tartoztam mostanáig. Szoptattam fél évig, azóta tápszer. Hasfájós volt 5 hónapig, mindíg kézben volt. Egyszer sem aludta még át az éjszakát, pedig már a homeopátiától elkezdve a borostyánnyakláncig mindent kipróbáltam. Magam mellé vettem, nem vettem magam mellé, megsimogattam, nem simogattam meg. Mára odáig fajult a dolog, hogy a kedves kisfiam aki egyébként nappal egy tündér és órákat alszik, éjjel összesen 3-4 órát alszik, kb 10szeri felvonásban... Ma este ha megkukulok sem megyek oda hozzá és ez így lesz addig míg meg nem szokja, hogy az este alvásra való. Meggyõzõdésem volt, hogy "reményt veszt" ha nem megyek oda, de mára már meggyõzõdésem, hogy én rontottam el, mert megszokta, hogy éjjel is foglalkozva van vele és ezt õ most már "jogosan" követeli meg... Na ennek vége:) ) hónapja nem aludtam másfél órát... Remélem pár nap és rendbe jövünk... Mert ez így nem állapot! Napirendünk is van, és napközben tényleg egy kis angyal, okos, értelmes, csodásan fejlõdik, de este mintha elõbújna a kisördög! Pár nap múlva ha érdekel hogy alakultunk szívesen leírom majd... Erõsnek kell lennem és helyrehoznom amit elrontottam, a kisfiam érdekében!
Ja, amúgy hány gyereket neveltél már fel, hogy ennyire okos vagy? Tényleg érdekel, honnan meríted az eget rengetõ tapasztalatodat? Vannak már felnõtt gyerekeid? Honnan tudod, hogy tényleg jól nevelsz? Mert én nem azt mondom, hogy tutira az a jó, ahogy én nevelek, hogy nem tulajdonítok jelentõséget minden kis nyafinak (ez még nem jelenti azt, hogy az én gyerekem egész nap ordít), és nem erõszakolom rá másokra a nevelési elveimet, de te ezt teszed. Nagyon érdekelne, hogy vajon mire alapozod a fergeteges tudásodat. Talán az LLL oldalakra? Vagy valami egyéb általuk preferált könyvre/kutatásra? Mert az lópikula, amíg neked magadnak nincs saját tapasztalatod. Márpedig szerintem nincs, csak nyomod itt a sok hülyeségedet. Polly mégegyszer
Hogy mondhatsz akkora hülyeséget, hogy nevelni három éves kor után kell? Van neked agyad? Tudod te, hogy egy egy-két éves kisgyerek milyen hisztériás tud lenni? De akár egy fél éves is tud hisztizni. Amúgy nagyon bírom, hogy itt missziózol, közben meg panaszkodsz, hogy nem válaszolnak a kérdésedre. Fogadj el már egy jótanácsot (ami amúgy az oldal szabályzatában is benne van): AKKOR KÉRDEZZ, HA VALAMIT TÉNYLEG TUDNI SZERETNÉL!!! Ez az oldal nem arra való, hogy itt provokálj, vagy éppen terjeszd a hülye elméleteidet. Szerintem aki a te nézeteidet vallja, annak tök mindegy, aki meg nem, azt csak felidegesíted, de nem azért, mert bárki is azt hinné, hogy ha valamit nem úgy csinál mint te, attól rossz anya, hanem azzal cseszed fel az embert, hogy belepofázol olyan dologba, amihez semmi közöd az ég világon. Polly
Na itt lesz elronva!Írj kérdést akkor is mikor a babád nõvekedik és eléri 1-3éves kort!!!Majd akkor meglátjuk a gondolat menetedet.Az tudja mire gondolok akinek már nagyobb gyermeke van.
Szia! Nincs azzab baj, h meg akarod osztani a tapasztalatodat masokkal, de azzal mar baj van, h ezt itt teszed, mert ez nem egy blog, nem egy forum, ahol csevegni lehet elvekrol es egyeb dolgokrol, hanem egy kerdes-felelet oldal, mas celbol jott letre. Ha segitsegre van szukseged, bizonytalan vagy vmiben, itt felteheted a kerdesed, es aki tud, megprobal valaszolni ra. De te a sajat nevelesi elveidrol szeretnel egyszeruen bseszelgetni, es az nem ide valo. Minen jot!
3 éves kor után kell nevelni??ha-ha
Ennek az egész vitának semmi értelme. Mindenki olyan elvek alapján neveli a gyermekét (gyermekeit) ahogy tetszik neki. Mikor még nem volt babám én is kis naívan azt hittem, hogy én majd nagyon fogom tudni hogy mit hogyan csinálok és majd én mindenkinek megmutatom, mert megvannak a saját elveim amikbõl én aztán biztos nem engedek. Aztán megszületett az én kis tündérem és egy csapásra romba döntötte az összes elvemet. De ez egy cseppet sem baj, hisz én is rájöttem, hogy hiába okoskodok elõre, hogy hogyan kell majd ezt csinálni hogy nagyon jó legyen, õk egy kis emberek mind egy kis személyiség és nem minden babánál mûködik a dolog ugyan úgy. Felesleges ezen vitatkozni és felesleges ilyen kérdéseket feltenni. Te is csináld úgy ahogy neked jó és hagyd hogy más is úgy csinálja ahogy neki jó.
Szia!Szerintem ha unatkozol ne itt provokálj!Ha majd 3 éves lesz a gyereked(és addig mindent ráhagytál)kérdezz újra.A nevelés egyébként nem kegyetlenség a gyerek felé, hanem az Õ érdekeit szolgálja, hogy ne olyan felnõtt váljon belõle aki azt hiszi a világ fog alkalmazkodni hozzá.
Szerintem azért lesznek idegesek, mert tulajdonképpen valahol legbelül lelkiismeret furdalásuk van. Ha megfigyeled, sehol egy szakvélemény sem támogatja a sírni hagyást, legalábbis én még nem találkoztam vele, pedig már rengeteg szakirodalmat elolvastam. Az a meglátásom, hogy azok az anyukák, akit így vélekednek, a saját kényelmüket a gyermekük igényei elé helyezik. Ez meg nehezen felvállalható, könnyebb "tudományos" hátteret biztosítani az egésznek, ami alátámasztja azt amit tesznek. Hét hetes a kislányom, többen is vannak az ismeretségi körünkben, akik hajthatatlanul meg akarnak gyõzni a sírni hagyás anyamentõ voltáról :-) Hagyom, hogy mondják, aztán csinálom, ahogy gondolom!
Hét hetes a babád, de itt mi nem a hét hetes babákról beszélünk, a kérdezõ kislánya is 6 hónapos. És több válaszban is benne van, nem tudom végig olvastad-e, hogy 3-4 hónapos koráig természetes, hogy minden nyikkra reagálsz, de késõbb vigyázni kell, mert igen is fel lehet kapatni egy babát, el lehet kényeztetni olyannyira, hogy WC-re sem tudsz menni nélküle, ezért meg kell tanulnia mit szabad és mit nem és ez sajnos néha nem megy sírni hagyás nélkül. De ezt sem úgy kell elképzelni, hogy üvölt a gyerek órákig, anyuka meg kint fõz és le sem tojja a fejét...Szóval, csak azt akartam írni neked minden megbántás nélkül / mert amikor ilyen picúr volt az én babám még én is így gondoltam, ahogy Te /, hogy nézz be ide pár hónap múlva és akkor megérted a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ti tényleg nem értitek. Ha tényleg minden nyikkra reagálsz, kizárt dolog, hogy egy 4 hónapos baba mellett még wc-re sem tudsz kimenni. Igen, 6 hónapos a babám, nagyon jó kislány. Jó, mert minden igényét kielégítettem, ezért kiegyensúlyozott. Soha nem mérlegeltem. Köszönöm az utolsó elõtti válaszolónak!!!
Nem ideges vagyok hanem felháborít a gondolkodás módod és az erõszakoskodásod. De valóban ne is írjunk ennek az elmebeteg szerencsétlennek. Nem tudom a védõnõ miért nem jelzi a családsegítõnek, hogy annak a gyereknek jobb helye lenne minél távolabb lenni ettõl a nõtõl? Hol van ilyenkor a gyerek joga? És miért nevelhet egy ilyen beteg ember egyáltalán gyerket? Én ezen vagyok felháborodva. Más normális embernek nem lehet gyereke, ilyennek meg van. Hát ez a sors fintora és kegyetlensége!
Ez mar vicces:) Szerintem ne irjunk neki tobb valaszt teljesen felesleges. Hmm. kuldetes? Betegseg temakor nem itt van!
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az amit nem értek. Ha valaki itt azt írná, hogy hülye vagyok, mert nem hagyom sírni a babámat és azért is, mert szoptatok, nem lennék ideges, csak csodálkoznék. Ha valaki ezen felhúzza magát vagy megbántódik, bizonytalan. Nincs jobb dolgom addig, mÍg meg nem értem.
A kérdező hozzászólása: Ja, és a kérdésemre nem kaptam választ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
En egyik nezettel sem foglalkozom. Szoktam sirni hagyni a bebimet de van olyan is mikor egy nyikra felveszem. Egyszeruen az anyai osztonom megsugja mikor mit kell csinalnom. Szeretem olvasni masok kerdeseit valaszait sokat tanul belile az ember kovetkeztet de szerintem mindenki nagyon jo anyuka akarhogy is neveli csemetejet. Lenyeg hogy egeszseges okos szeretetremelto emberke legyen belole. Ideges szoktam lenni mikor butasagokat kerdeznek es vitakat valtanak ki. Kedves kerdezo az elmult napokban sok buta kerdes volt, olvasgasd el ha mar ennyire unatkozol vagy tegyel fel olyan kerdest ami a kisbabaddal kapcsolatos mint a tobbi aggodo anyuka. A te kerdesed nem aggodo. Sok sikert!!!!
Szia!A harmadik válaszadó vagyok, én is anyuka vagyok van két gyönyörû gyermekem egy 6éves és 20hónapos és én se hagytam ordítani a gyerekeimet, de megkellet tanulniuk, hogy vannak olyan teendõi az anyának mint( pl:fõzés)mikor nem tudok velük játszani. Ha nagy fiam ettõl sír inkább szerinted ne fõzzek hanem a gyerekkel foglalkozzak meg kell tanulni , hogy egyedül is játszanak.Az meg megint más dolog mikor a pici babának fáj a pocija és az anya dédelgeti és anélkül is dédelgetni kell a babákat de tanítani is kell õket, mert ahogy írtam nagyon okosak a babák hamar elkapnak bocsi tapasztalatból írtam.
A kérdezõnek nincs igaza , mert nincs olyan anyuka aki ne probálná a babáját napi rendszerbe tanítani.Vagy te reggeltõl -estig, estétõl-reggelig fogod a babádat, hogy ne sírjon.Igazadvan ez is egy megoldás!!!!Látod azt érted el, hogy téged vagy te sértel meg másokat.Most lelehet pontozni!!!Sok sikert!!!
Szia!Tapasztalatból írok neked.Az elsõ babámat állandóan bédelgettem, ha sírt felvettem, puszilgattam , kézrõl kézre ment és tudod mit értem el vele olyan hisztis lett, hogy nem mertem elindulni vele sehovase , mert odavágta magát ha nem azt csináltam ami akart.A másodiknál okosabb voltam ha sírt nem szaladtam rögtön, de dédelgettem, szerettem és õ sokkal másabb természetû.Jól gondold meg érdemes másokat megsérteni?!
A kérdező hozzászólása: Ha frusztrált vagy, ne netezz, nem a Te idegállapotodnak való. Tudja kinek írom:) Én felkapkodom és megéri, hisz már egyedül is elvan, játszik. Nem, nem kell vele egész nap járkálnom, mostmár csak akkor dajkálom mikor akarom, örül neki, de nem követeli, hisz minden igényét kielégítettem az elsõ hónapokban. Mostmár idegen helyen is tudok vele aludni, nem sír, boldog és kiegyensúlyozott. Ezt próbálom magyarázni, hogyha sosem mérlegeltek megtérül. Azért, mert nem aggódok, még kérdezek, mert hasznos a küldetésem, ha 100-ból csak egy anyához elér a mondanivalóm, már megérte. Amúgy mindehhez csak napi fél órát kell neteznem:) Jó babázást!
Már annyiszor leírtam, de leírom 50* is, hogy tegyünk már különbséget a sírások között! Ez természetesen a pár hetes babákra nem vonatkozik, mert õk még nem hisztiznek, ott igen is ha sír menni kell, mert baja van és szilárd meggyõzõdésem, hogy kb. 3-4 hónapos koráig nem lehet felkapatni, ha minden nyikra ugrik az ember. De utána nagyon oda kell figyelni, mert õk is egyre okosabbak, rájönnek hogy a sírással manipulálni lehet anyát. Abban is biztos vagyok hogy ilyen idõs korukra az édesanya el tudja dönteni, hogy hiszti, nyûglõdés, jelzés v. szükség a sírás oka. És itt mindenki eldöndti mit csinál / az elsõ kettõre gondolok, mert gondolom a többi mindenkinek egyértelmû.../. De könyörgöm, attól, hogy valaki hagyja hisztizni a gyereket ne állítsa már itt senki, hogy rossz anya! Egy anyának nem csak szeretnie, nevelnie is kell a gyermekét, meg kell szabnia a határokat, meg kell tanítani, hogy nem mindig érvényesülhet az akarata. És miért? Mert ez a baba érdeke, hogy ne váljon belõle, hisztis, kezelhetetlen, öntörvényû, zsarnokoskodó gyerek.
Ezt az idióta vadbarmot miért nem tiltják már ki innen? Nem írok többet arról, hogy mekkora barom vagy mert annyira alacsony az IQ-d hogy azt sem fogod fel hogy ez az oldal mire van. Már leírták itt egy csomóan. És nem ideges lesz tõled az ember hanem hányingert kap az erõszakos viselkedésedtõl. Foglalod a helyet, felháborítod az embereket és mint ahogyan már az elõzõ kérdésednél is írtam ELMEORVOSRA VAN SZÜKSÉGED!!!! És végezetül szégyeld magad, hogy provokálod az anyukákat akik valódi problémáik megoldására keresnek segítséget ezen a fórumon.
A kérdező hozzászólása: Nevelni 3 éves kor után kell, és persze van különbség sírás és sírás közt, de olyan nincs amire nem kellene reagálni. Ha a 6 éves gyerekem földhöz vágná magát a közértben én is úgy tennék, mint aki észre sem veszi, hisz hisztinek energiát nem adunk. De egy csöpp élet nem taktikázik. Fõleg nem egy pár hónapos. Annyira kiszolgáltatottak, nem szabad evvel visszaélni. Téged meg remélem annyira nem húztalak fel annyira, hogy még meg is vered, a sírni hagyás mellett. Persze, ha totál nem lenne igazam, ennyire nem lennél ideges:-)
Utolsó válaszoló! Hogy alakul a dolog?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti nem utáljátok, hogy a mini pelenkák 100 db-ot, a maxi pelenkák 40 db-ot tartalmaznak ugyanannyi pénzért :S?

Arról nem is beszélve, hogy a maxi plus meg a junior méret még ennél is kevesebb. 18 hós husis kislányom van, lassan maxi plusot kell vennem.

5

Hogyan lehetne leszoktatni a dobálásról?

17 hónapos a fiam és imád dobálni. A szép szó nem használ. Most azzal próbálkozom, hogy ha eldob valamit, közlöm, hogy ha még 1x eldobja, elveszem. Nem tudom, használ-e ez a módszer.
Kezére verni nem akarok, mert azt tanítom neki, hogy nem szabad megütni senkit és így elég visszás lenne. (Sajnos a pelenkázón is szeret rugdosni.)

3

Mikortól kell inni adni tápszeres babának?

Ahogy megszületett? Vagy csak a hozzátáplálás kezdetén?

4

Az ebédet már kiváltottuk, baj ha néha mégis tápszert kap a babám?

6 hós a kisfiam, 3 hete eszik egész adagot ebédre (zödség-gyümölcs-hús) . Eleinte nagyon szépen evett de másfél hete jön a foga és egy türelmetlen hisztigép lett. Az adagnak max a felét hajlandó megenni rendesen, az evés további része hiszti, nyűglődés, csapkodás. Amikor már ebèd elött látom hogy katasztrófa lesz az evés inkább csinálok neki tápszert. Nagy baj ez? Vagy nagyon összezavarom vele?
Az éjszakák is borzalmasak most, a nappalok is... Meg ez a kanalazás is szörnyű most hogy jön a foga...

6

10hós babának hány dkg husit kell/ene ennie egy nap?

1

Miben van otthon az 1 év alatti babátok?

5

Más anyuka is ennyire a facebookon éli az életét?

Ismerős anyukák között tapasztalom, hogy mennyire a facebookon élik az életüket. Egyszerűen ha valami újat csinál/tanul a gyerekük már posztolják is ki. Naponta 2-3-szor töltik fel a képet, videókat a kicsiről. Ráadásul egész világ láthatja úgy állítják be, és olyan képeket is ami szerintem nem oda való (pl. pucér képek a babáról). Nem azt mondom hogy én nem szoktam képet/videót feltölteni, de tudom hol a határ. Néha felteszek egy-egyet de csak azért inkább, mert vannak olyan rokonok meg jó ismerősök, akik ritkábban látják a lányomat. De ezeket a képeket csak az ismerőseim láthatják. Néha olyan érzésem van, mintha ezek az anyukák mutogatni akarnák a gyereküket.

16

Van itt olyan aki nem szeretne második babát?

Sziasztok!
Csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést, hogy mások is így vannak e ezzel. Nem anyagi okokból nem szeretnék második gyereket, hanem nem is tudom egyszerűen a kislányom lefoglalja az egész időmet. Ne értsetek félre imádom, meghalnék érte! Nagyon szeretem a gyerekeket, de egyszerűen nem birom magam rávenni, hogy szűljek még egy gyereket. A szülésem sem volt szörnyű, bár a terhességem nem volt probléma mentes.
Na most a férjem nagyon szeretne még egy kisbabát (igaz nem azonnal, talán jövőre) Néha én is eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne ha lenne még egy gyerekünk, főleg mikor itt látom hogy a kismamák felteszik a pozitív tesztjükről készült képet és annyira boldogok, és velük együtt örülök én is de komolyan :) És visszagondolok arra, hogy mennyire boldog voltam mikor pozit teszteltem. Szeretném újra élni megint, de aztán hirtelen megváltozik a gondolatom, hogy áá nem még egy gyerek nem.
Volt valaki ilyen helyzetben?
És az a legidegesítőbb, hogy mindenki azt kérdezgeti, na mikor jön a kistesó? Ettől a falnak tudnék menni!

12

Éjszaka frissen készítitek a tápszert vagy már el van készítve az ágy mellé vagy a hűtőben?

Én mindig frissen készítettem, de most olvastam több helyen, hogy előre elkészítik. Ezt lehet?

14

Ti mennyi és milyen 56-os ruhát vennétek második téli babátoknak, ha az első gyereknek kicsi volt az 56-os méret?

Nem akarok ruha nélkül maradni,ha esetleg kisebb lesz,mint az első,de feleslegesen sem szeretnék venni egy csomó ruhát.
Mennyit vennétek rövid és hosszú ujjú bodyból,mennyit plüss rugiból? Télre csak plüss rugit érdemes,vagy bentre sima vékony rugi?
Köszi

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!