Találatok a következő kifejezésre: Az választható, az (179 db)

Mit jelent az egyetemen egy tantárgynál, hogy 'kötelezően választható'? Ha pedig valami csak 'választható', azt minek venné fel bárki is? :D:D Oké, lehet, hogy hülye kérdések, de gőzöm sincs ezekről a dolgokról. :S

17L

Legjobb válasz: Elõ van írva, hogy milyen tárgyakból mennyi kreditet kell összeszedni. Amúgy szerintem baromság és teljesen felesleges így felosztani a tárgyakat, mert kinek van kedve számolgatni, hogy mibõl mennyi kreditet vegyen fel... Amúgy a szabadon választható tárgyakat szinte bárki felveheti, legyen az mérnök vagy bölcsész (pl: borkóstolás, jóga, jogsi stb.) és jellemzõ rájuk, hogy könnyen teljesíthetõek. A kötelezõen választható tárgyak általában jobban kapcsolódnak a törzsanyaghoz, és kicsit nehezebbek.

Elõ van írva, hogy milyen tárgyakból mennyi kreditet kell összeszedni. Amúgy szerintem baromság és teljesen felesleges így felosztani a tárgyakat, mert kinek van kedve számolgatni, hogy mibõl mennyi kreditet vegyen fel... Amúgy a szabadon választható tárgyakat szinte bárki felveheti, legyen az mérnök vagy bölcsész (pl: borkóstolás, jóga, jogsi stb.) és jellemzõ rájuk, hogy könnyen teljesíthetõek. A kötelezõen választható tárgyak általában jobban kapcsolódnak a törzsanyaghoz, és kicsit nehezebbek.
Kötelezõ tárgyak mellett adott kreditnyi KV-t ill SzV-t kell összeszedni a képzés végére. Tanulmányi osztályon elmagyarázzák...

Egyetemeken mit jelent a "kötelezően választható tantárgy"? Van ugye a kötelező tárgy, az világos, azt mindenkinek fel kell venni. A kötelezően választható pedig nem azt jelentené, hogy megadnak x számú tantárgyat, és ebből egyet választani kell?

Legjobb válasz: nálunk a kötelezõen választhatók között azok vannak, amik a választott szakirány tárgyai. szóval választottál egy szakirányt a 2. évben, és annak a tárgyait már kötelezõ felvenni:D

nálunk a kötelezõen választhatók között azok vannak, amik a választott szakirány tárgyai. szóval választottál egy szakirányt a 2. évben, és annak a tárgyait már kötelezõ felvenni:D
Elmondom az én példámon keresztül: informatika szakra járok, nálunk szakirányok nincsenek. Az ún. kötelezõen választható tárgyak hivatottak kielégíteni az egyedi, szakmai érdeklõdésünket. Fel van sorolva vagy 20 tárgy (pl. linux, sql, párhuzamos programozás, stb.) különbözõ kredit értékben. Ha jól emlékszem ezek közül 15 kreditnyit kell felvennünk.
De azt jelentené, csak nem egyet kell választani a megadott X számú tárgyból, hanem meg van adva, hogy hány kreditnyit.
nálunk a kötelezõen választhatóak párosával voltak, és minden párból egyet választhattál. pl. gazdtöri és gazdpszicho együtt, és az egyiket kötelezõ volt választani. ezek a B tárgyak voltak. legalábbis nálunk

Az érettségin az 5. tantárgy szabadon választható, de 2 évig tanulni kell előtte. Ezt heti 2 órás felbontásban oldják meg. Nálunk heti 4 van, egy éves tananyag. Ebben a felállásban hogyan érhetem el, hogy ebből a tantárgyból tegyek érettségit?

Legjobb válasz: tehetsz belõle érettségit, de ahogy tudom ezt nem választhatod 5. tantárgynak, csak 6.nak. (szval válassz egy olyat amit legalább 2 évig tanultál, plusz még 6.ként jelentkezz erre az 1 éves tantárgyra is).

tehetsz belõle érettségit, de ahogy tudom ezt nem választhatod 5. tantárgynak, csak 6.nak. (szval válassz egy olyat amit legalább 2 évig tanultál, plusz még 6.ként jelentkezz erre az 1 éves tantárgyra is).
(de a sulidban mindenképp kérdezz rá, ott biztos van valaki aki erre tud válaszolni)


Hogyha akkor tanultam utoljára földrajzot, akkor azt választhatom e felvételinél? (bővebben lent)

5 évfolyamos osztályba járok és 11-ben tanultunk utoljára földrajzot.Mivel abból végig 5-ös voltam,felvételinél azt a természettudományos tárgyat szeretném választani.

Legjobb válasz: Választhatod a földrajzot. Ha két évet tanultad (10-11-ikben) akkor az utolsó elõtti tanult eredményhez a 10 utolsóhoz pedig a 11-ben elért eredményedet kell feltüntetni. Ha csak egy évig tanultad akkor pedig kell választanod mellé még egy egy éven át tanult természettudományos tárgyat pl. kémiát.( a bizonyítványok csatolásánál el ne felejetsd azokat az oldalakat is csatolni!)

Választhatod a földrajzot. Ha két évet tanultad (10-11-ikben) akkor az utolsó elõtti tanult eredményhez a 10 utolsóhoz pedig a 11-ben elért eredményedet kell feltüntetni. Ha csak egy évig tanultad akkor pedig kell választanod mellé még egy egy éven át tanult természettudományos tárgyat pl. kémiát.( a bizonyítványok csatolásánál el ne felejetsd azokat az oldalakat is csatolni!)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)

Ha valaki gyűlöli a nőket, de nem homofób, akkor az választhatja a fiúkat akkor is ha alapjáraton nem meleg, de nem undorodik egy fiú érintésétől, egyszerűen csak nem vált ki belőle olyan mértékű szexuális vágyat egy fiú látványa mint egy lányé?

NEM RÓLAM VAN SZÓ! Kérlek tartsátok magatokat ehhez. egyik ismer?söm.

Legjobb válasz: Már ott ugrik a dolog h más a fiú érintése és más a testi kapcsolat. Választhatja miért ne. Csak nem lenne 1xrûbb utána járni miért nem kedveli a nõket? 18/F

Már ott ugrik a dolog h más a fiú érintése és más a testi kapcsolat. Választhatja miért ne. Csak nem lenne 1xrûbb utána járni miért nem kedveli a nõket? 18/F
"A kérdező hozzászólása: nem "marhaság" a te álláspontod (és sajnos kis hazánk mûveltségi szintje miatt sokaké is), nagyon szélsõséges. azért a szexualitást nem lehet 2 vonallal lerendezni, hogy aki itt, az meleg, aki itt az hetero. igazából a legtöbb ember eme két vonal között helyezkedik el, és persze általában a heteroszexuális vonalhoz közel, de nem 100%. a szélsõség ritka. olvass egy kis Kinsey Skálát, a wikin." Már megbocsáss, nem olvasgatok. Ha valaki tisztán az ellenkezõ nemhez vonzódik, az heteroszexuális, mert ettõl lesz heteroszexuális. Aki nem az NEM heteroszexuális, ez a helyzet. Az már egy teljesen más kérdés, hogy az emberiség mekkora részaránya esik bele ezekbe a kategóriákba, de bizony, ha egy férfi szexuális vágyat érez a saját neme iránt, akkor az már nem heteroszexuális.
Öööö.Értelmesebben nem tudod?
Másrészrõl meg: "egyszerûen csak nem vált ki belõle olyan mértékû szexuális vágyat egy fiú látványa mint egy lányé?" Egy heteroszexuális férfiból SEMMILYEN szexuális vágyat nem vált ki egy másik férfi.
"igazából a legtöbb ember eme két vonal között helyezkedik el, és persze általában a heteroszexuális vonalhoz közel, de nem 100%. a szélsõség ritka." Attól, hogy néhány liberális értelmiségi ezzel akarja magának megmagyarázni, hogy a saját neméhez való vonzódása teljesen normális, még nem lesz igaz. Elmúltam 21, de még nem éreztem soha semmilyen szexuális vágyat férfiak iránt. Elhiszem, hogy te már éreztél és azt is, hogy ettõl még nem tartod magad melegnek. Még azt is elhiszem, hogy nem vagy meleg. De kérlek! Ne mondd már meg nekem, hogy melyik nemhez kell vonzódnom. Szerintem nagyon szélsõséges az az álláspontod, hogy minden ember biszexuális.
A kérdező hozzászólása: nem "marhaság" a te álláspontod (és sajnos kis hazánk mûveltségi szintje miatt sokaké is), nagyon szélsõséges. azért a szexualitást nem lehet 2 vonallal lerendezni, hogy aki itt, az meleg, aki itt az hetero. igazából a legtöbb ember eme két vonal között helyezkedik el, és persze általában a heteroszexuális vonalhoz közel, de nem 100%. a szélsõség ritka. olvass egy kis Kinsey Skálát, a wikin.
"A kérdező hozzászólása: dehogynem, kivált, csak sokan elnyomják tudat alatt, mert félnek hogy ettõl melegek lesznek. csak úgy mondom, a férfiak nagy része reagált már életében legalább egyszer azonos nemû ingerre. persze ne úgy képzeld el hogy feláll rá a farkad, hanem hogy ha pl a buszon rád néz úgy egy helyes fiúcska, akkor pl átfut az agyadon hogy pl : "nem is rossz." Ekkora marhaságot, már bocs. :D Egy heteroszexuális férfi nem fog vággyal nézni egy másik férfira, legfeljebb olyan értelemben, hogy "de jó lenne, ha a helyében lennék, és olyan testem lenne, mint neki". De ez is ritkaság. Ha már vágyat kelt benne, akkor az a férfi nem heteroszexuális.
A kérdező hozzászólása: dehogynem, kivált, csak sokan elnyomják tudat alatt, mert félnek hogy ettõl melegek lesznek. csak úgy mondom, a férfiak nagy része reagált már életében legalább egyszer azonos nemû ingerre. persze ne úgy képzeld el hogy feláll rá a farkad, hanem hogy ha pl a buszon rád néz úgy egy helyes fiúcska, akkor pl átfut az agyadon hogy pl : "nem is rossz."
Nem. A szexuális vágyat és beállítottságot nem befolyásolja az, hogy valaki érzelmileg hogyan viszonyul a nõkhöz.
A kérdező hozzászólása: gyerekkorában sokat alázták a lányok, és a szülei sosem álltak a pártjára.
Akkor basszon állatokat az ismerõsöd:)
Sose volt konzolom, de ha jól sejtem 2 "kis" játékot takar az arcade, vagyis nem kapsz te Titanfallt hozzzá(random menõ cím.)

Szerintetek bérmálkozásra választhatom azt a nevet hogy Hanna?

Legjobb válasz: A bérmálkozásra egy szent nevét kell választanod. Olyanét, akinek az élete példakép számodra. Ne a név szépsége alapján válassz, hanem az élete alapján! Egy Római Katolikus

A bérmálkozásra egy szent nevét kell választanod. Olyanét, akinek az élete példakép számodra. Ne a név szépsége alapján válassz, hanem az élete alapján! Egy Római Katolikus
Szen Hanna a gyermektelen feleségek és meddõ nõk védõszentje. Sámuel könyvében olvashatsz róla.
Sámuel könyvében Channa Elkána egyik felesége volt. Gyermektelen. Hosszú évek imája, könyörgése után szülte meg Sámuelt akit aztán hálából az Úrnak szentelt teljes életére.
Ószövetségi név, az Ószövetségben szereplõ prófétákat, asszonyokat elfogadja szentnek az Egyház, tehát elvileg választhatod, viszont ne a név alapján válassz, hanem a szent élete legyen példa.

Rendszer visszaállítás miért nem aktív? Nem ajánlja föl a tovább-ot. Csak az van a panelen, hogy a rendszervédelem ki van kapcsolva. És amit választhatok, az a "mégse".

Legjobb válasz: Régebben mûködött?Ki van kapcsolva,be kell kapcsolni.Ha most szerettél volna rendszer visszaállítást csinálni egy korábbi idõpontra akkor szívás.Én egyszer töltöttem le egy rendszerjavító progit/már ha az volt/ na az is kikapcsolta a rendszer visszaállítást,helyreállító lemezzel bírtam nagy nehezen visszaállítani.

Régebben mûködött?Ki van kapcsolva, be kell kapcsolni.Ha most szerettél volna rendszer visszaállítást csinálni egy korábbi idõpontra akkor szívás.Én egyszer töltöttem le egy rendszerjavító progit/már ha az volt/ na az is kikapcsolta a rendszer visszaállítást, helyreállító lemezzel bírtam nagy nehezen visszaállítani.

Egyetemi felvételinél, ha felvesznek az 1. helyen jelölt szakra, de én a 2. helyen jelöltre szeretnék járni választhatom azt?

Persze ha a 2-ra is elegendő a pontszámom.

Legjobb válasz: Nem. Ha felvesznek az elsõre, akkor oda kell menned. De még megtudod változtatni a sorrendet.

Nem. Ha felvesznek az elsõre, akkor oda kell menned. De még megtudod változtatni a sorrendet.
változtass sorrendet. nem mehetsz a másodikra, csak az elsõre.
Nem mehetsz, csak az elsõre. Ha a másodikat szeretnéd, akkor tedd azt elsõ helyre, ha nem vesznek fel, még mindig felvehetnek oda, ami amúgy az elsõ helyen volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!