Találatok a következő kifejezésre: Az uv az (183 db)

Szeretnék körömlakkot vásárolni ami UVre szárad. Ez szabad levegőn is szárad csak lassabban? Azért kérdezem mert amikor magas volt az UV sugárzás, simán megkötött a zselé?

Legjobb válasz: minden körömlakk szárad uv fényre amikor a mûkörmös csak kifestette azok nem voltak extra lakkok de azok is száradtak uv fényre

minden körömlakk szárad uv fényre amikor a mûkörmös csak kifestette azok nem voltak extra lakkok de azok is száradtak uv fényre
Ha a géllakkra gondolsz, igen, megköt. Mit csinálsz ha szakad az esõ? Várod a napot? UV lámpa kell hozzá. Elõzõnek: a lakkok nem uv száradnak, hanem a levegõn, tehát akár éjjel is megszárad. A géllakk nem.
igen de az uv-tõl hamarabb megszáradnak
a sima körömlakkok nem száradnak hamarabb, köze nincs hozzá. a levegõ hõmérsékletéhez van köze, ami, ha melegebb, hamarabb szárad.. az uv lámpában általában melegebb szokott lenni.

Az UV-s körömlakk csak UV fényben világít?

Venni akarok olyan körömlakkot, de nem akarom kidobni rá a pénzem ha sötétben csak UV fénnyel világít..

Legjobb válasz: a nevében is benne van,hogy uv lakk. igen, csak uv fényben. -.-

a nevében is benne van, hogy uv lakk. igen, csak uv fényben. -.-

Valaki meg tudja mondani, hogy ugye az uv lámpa funkciója a zselé megkeményedéséhez szükséges. Viszont ha én lakkozni szeretném a körmömet azt is megszárítja? :O

Legjobb válasz: Gel lakkra gondolsz? Ahhoz kell ugyanugy uv lampa. Az uv-ra koto zselehez, meg akkor is, ha lakkzsele kell uv, mert arra kot meg.

Gel lakkra gondolsz? Ahhoz kell ugyanugy uv lampa. Az uv-ra koto zselehez, meg akkor is, ha lakkzsele kell uv, mert arra kot meg.
A kérdező hozzászólása: Sima lakra gondolok nem zselésre :) Ha arra nem jó akkor hol tudok beszerezni zselés lakkot? Köszi elõre is.
Egy tanfolyam megválaszolja minden kérdésedet. Egyébként miért van neked uv lámpád?
Sima körömlakkot nem szárítja meg, de van a Crystal nailsnek egy uv top coat nevû fedõlakkja, ami uv fényre köt, és segít, hogy a körömlakk hamarabb megszáradjon. De ha gél lakkot akarsz venni, akkor készülj kb 30 ezres kiadásra, mert ez nem olyan, mint a körömlakk, hogy megveszed, kifested a körmöd, és berakod a lámpába...speciális elõkészítés kell, az sem mindegy hogy csinálod...


Az uv show-t hogyan is kell megcsinálni? Milyen fény kell hozzá?

Legjobb válasz: Nem'tom pontosan mire gondolsz, de ha azt szeretnéd elérni, hogy viszonylag sötét környezetben világítsanak a fehér és élénk színû tárgyak, ruházat, stb., akkor (ki hinné... :-) UV, azaz ultraibolya (angolul Ultra Violet) fényre van szükséged. Ezt legegyszerûbben egy UV-fénycsõvel érheted el. Ez úgy néz ki, mint egy hagyományos neoncsõ, csak a színe sötét lila. Hagyoményos foglalatba szerelhetõ, semmi extra dolog nem kell hozzá. UV-csövet lehet kapni villanyszerelõ boltokban, discotechnikai boltokban, néha barkácsáruházakban is.

Nem'tom pontosan mire gondolsz, de ha azt szeretnéd elérni, hogy viszonylag sötét környezetben világítsanak a fehér és élénk színû tárgyak, ruházat, stb., akkor (ki hinné... :-) UV, azaz ultraibolya (angolul Ultra Violet) fényre van szükséged. Ezt legegyszerûbben egy UV-fénycsõvel érheted el. Ez úgy néz ki, mint egy hagyományos neoncsõ, csak a színe sötét lila. Hagyoményos foglalatba szerelhetõ, semmi extra dolog nem kell hozzá. UV-csövet lehet kapni villanyszerelõ boltokban, discotechnikai boltokban, néha barkácsáruházakban is.

Ha egy növényt nem érne UV-fény (olyan helyen lenne ahol sok az ablak, de azok 100%-osan szűrik az UV sugarakat), de amúgy kapna elég vizet, és a talaj is jó lenne, akkor mi lenne vele?

Legjobb válasz: Valószínûleg nem befolyásolná a növekedésben. Kevés az olyan növény, amelyik a napfény UV sugarait hasznosítja a növekedéséhez (ha van egyáltalán).

Valószínûleg nem befolyásolná a növekedésben. Kevés az olyan növény, amelyik a napfény UV sugarait hasznosítja a növekedéséhez (ha van egyáltalán).

Ha az UV fény láthatalan, akk az UV lámpák miért vilagitanak kéken?

Legjobb válasz: A lámpákban fényporok (foszforeszkálás útján fényt kibocsátó anyagok) gerjesztésével érik el, hogy látható legyen az UV fény.

A lámpákban fényporok (foszforeszkálás útján fényt kibocsátó anyagok) gerjesztésével érik el, hogy látható legyen az UV fény.
" A lámpákban fényporok (foszforeszkálás útján fényt kibocsátó anyagok)..." helyesen: A lámpákban fényporok (FLUORESZKÁLÁS útján fényt kibocsátó anyagok) Foszforeszkálni a gerjesztés után még egy darabig világítani képes dolgok szoktak. Pl a régebbi villanykapcsolók kapcsológombja maci
Nagyon jók vagytok :) Egyébként a válasz marha egyszerû. Ha kerestek egy szép hullámhossz-skálát neten, akkor lehet látni hogy a azon szépen folyamatosan fennvannak a különbözõ hulámhosszú rádióhulámok, a mikrohullámok, az infravörös, a látható színek, az ultraibolya és a röntgen is. Ezek mind különbözõ elektromágneses sugárzások, amelyet valamilyen forrás (pl egy LED) valamilyen tartományban képes gerjeszteni, hogy hogyan, abba ne menjünk bele. Pl egy zöld színû LED 518-521 nm-es hullámhossztartományban bocsájtja ki a fényt. Innen már csak egyetlep apró léls választ el minket a probléma megértésétõl, miszerint az UV LED olyan tartományban sugároz, hogy az egyik vége a látható, UV közeli kékes-lilás halvány fényt adja, míg a tartomány másik vége a(z emberi szem számára) láthatatlant. Erre azért van szükség, hogy tudd, hová irányítod. Egyébként nem minden LED így mûködik, nézd csak meg a TV-d távirányítóját: abban is UV LED van, ami minden gombnyomásnál villog, mégsem látod. Tipp: ha érdekel hogyan villog, digitális fényképezõgépen keresztül nézzed miközben nyomod valamelyik gombját, a keresõablakban látszik a fény, a villogás. Ilyen elven mûködnek néhány helyen az éjszakai megfigyelõkmerák is: nagy erõsségû UVledekkel szereik fel a camot, ami neki olyan mintha reflektor világítana, te meg nem látsz belõle semmit. Ó a fizika csodája... de asszem eltértünk a tárgytól :)
Olyan forrás nincs ami 100%-osan egyfajta fényt bocsát ki. Az UV lámpa is mintegy 10% látható fényt bocsát ki a többi UV.
az ostoba relatív fogalom. Amúgy ha tudod az értelmes kérdésedre a választ, akkor minek teszed fel? Ráadásul ez OFF-nak számít.
Azért ne keverd már össze az UV-ledet és az Infra-ledet ha lehet, mert még megharagszanak egymásra. "Ultraviola, ultraibolya (néha ibolyántúli) fény, röviden: UV, a látható fénynél rövidebb, de a röntgensugárzásnál hosszabb hullámhosszú elektromágneses sugárzás. Hullámhossztartománya 200–400 nanométer, ami a látható és a röntgen­sugárzás tartománya (0, 01–100 nm) közé esik." "Az infravörös sugárzás (Infrared, IR) egy elektromágneses sugárzás, melynek nagyobb a hullámhossza, mint a látható fénynek, de kisebb, mint a mikrohullámnak és a rádióhullámoknak"
De ostoba vagy. Ha akkora hõenergiát ad le, hogy izzik, akkor lehet látni. De az infravörös sugarakat rohadtul nem látod.
a hõenergiát is lehet látni, a tûz sem más, mint fény és hõ formájában jelentkezõ energia.
És a hõenergiát látod?
A ledek is bocsáltanak ki a fény mellet hõenergiát.
12:07 Na és mi van a ledekkel?
Te nagyon buta utolsó. Nem keverte, hanem PÉLDAKÉNT hozta, hogy a távírányítókban szereplõ infra ledek olyanok, hogy teljesen a nem-látható tartományban sugároznak, míg általában az UV-ledeket úgy csinálják, hogy belelógjon a kékbe, hogy lásd, merre világítasz.

Az uv sugárzás az ami barnit?

Legjobb válasz: Igen. UVA és UVB-bõl áll a napfény és a szoli is,csak más arányban. A napfényben sok az uvb,ez a bör mélyebb rétegeibe is bejut,ezért tartós a barnaság,de ez okozza a börrákot is. A szoliban az uva a több,ez csak felületi barnaságot ad és nem is olyan tartós,viszont a börrák kockázata is sokkal kevesebb. Ezt jó lenne,ha mindenki megértené és nem itélné el a szolit! Sokkal károsabb a napfény!

Igen. UVA és UVB-bõl áll a napfény és a szoli is, csak más arányban. A napfényben sok az uvb, ez a bör mélyebb rétegeibe is bejut, ezért tartós a barnaság, de ez okozza a börrákot is. A szoliban az uva a több, ez csak felületi barnaságot ad és nem is olyan tartós, viszont a börrák kockázata is sokkal kevesebb. Ezt jó lenne, ha mindenki megértené és nem itélné el a szolit! Sokkal károsabb a napfény!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ csak azért kérdem mert haználok kókuszolajat és azt írják hogy véd az uv sugárzás ellen.akkor ez azt jelenti hogy nem fogok töle barnulni?
100 %-ig az 50-es naptej se véd! De barnulsz tõle, csak nem olyan gyorsan.

A szúnyogok az UV fényre jönnek jobban vagy a simára? (éjjel) Ugye uv fénycső van a rovarírtókban.

Legjobb válasz: Természetesen az erõsebb fényre mint minden rovar. De azért van UV csõ hogy az alvót kevésbé zavarja.

Természetesen az erõsebb fényre mint minden rovar. De azért van UV csõ hogy az alvót kevésbé zavarja.
A repülõ rovarok többségénél számít a fény frekvenciája (többségük leginkább az izzólámpa meleg sárgás-rózsaszín fényét szereti és a fehér fénycsõ hideg fényét kevésbé), de a szúnyognál ez kevéssé számít. A szúnyog a testszagot és a kibocsájtott széndioxidot követi, így sötétben is megtalál. Rovarcsapdába a direkt erre a célra gyártott lámpát kell tenni, ennek a színtartománya általában vonzó a legtöbb rovar számára. Ezeknek ugyan viszonylag széles az UV-tartománya, de mégsem UV-lámpák.
Szerintem inkább szúnyog riasztót kell venni. Vape lapka vagy Mortein folyadék meg állítólag a Chemotox folyadék ami jó.

Ablakra tehető fólia, ami szűri az uv sugarat és csökkenti a meleget, használ valaki ilyet? Meg van elégedve?

Nálunk a nappalit az er?s délutáni napsütés éri. Nagyon felmelegíti a lakást. Megoldás lehet egy ilyen fóliát felrakni vagy legalábbis segít a dolgon, vagy totál felesleges pénzkidobás lenne? Tapasztalatokat szeretnék. Köszönöm!

Legjobb válasz: Az uv sugarakat az üveg alapból szûri. A meleget az infra sugarak okozzák, nemsok köze van az uv-hez. Fólia anyagától függõen ezeket még akár szûrheti is, deha a fenti állításokat a termékelírásban olvastad, akkor nem fogja.

Az uv sugarakat az üveg alapból szûri. A meleget az infra sugarak okozzák, nemsok köze van az uv-hez. Fólia anyagától függõen ezeket még akár szûrheti is, deha a fenti állításokat a termékelírásban olvastad, akkor nem fogja.
Vannak ezek a Sun Gard, Glass Gard fóliák, kb 10 e ft m2-e, az UV sugarak 95-99%-át, a hõ 80%-át felfogja. Érdemes szakemberrel, vagy dekoratõr ismerõssel felrakatni, mert tapasztalat nélkül könnyû összegyûrni, és ebbben az anyag drága, nem a munka! De szerintem megéri, és meg is térül. Galériáknak van extrém szûrõ, ha extar igényeid lennének.
kb ugyanannyit használ, mint egy sötétítõ függöny
Miért válaszol, aki nem ért hozzá, vagy nincs tapasztalata, nem értem. Van olyan hõvédõ fólia, amelyik nem sötétített, pusztán az infravörös sugarak 80%-át tükrözi vissza, de a fényt -a láthatót- beengedi. ezért sokkal jobb a sötétítõfüggönynél. Nekem mindegy, nem én forgalmazom.

Most akkor szűri az UV-t, vagy nem?

Üvegen keresztül nem lehet lebarnulni, mert sz?ri az UV sugarakat. Viszont a szemüvegre UV sz?r? réteget tesznek. Most akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: Az UV szûrõ egy nagyon vékony, láthatatlan bevonat a szemüveglencsén. A lencse színe nem befolyásolja UV szûrõ képességét, szín nélküli, optikai lencsékre is szoktak tenni ilyen bevonatot.

Az UV szûrõ egy nagyon vékony, láthatatlan bevonat a szemüveglencsén. A lencse színe nem befolyásolja UV szûrõ képességét, szín nélküli, optikai lencsékre is szoktak tenni ilyen bevonatot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor nem fogalmaztam meg érthetõen a problémám. Az egyik helyen azt olvastam, hogy üveg mögött (autó, ablak stb..) nem lehet lebarnulni, mert az üveg megszûri az UV sugarakat. Ebbõl adódott a kérdésem, hogy akkor a szemüveg üveg alapból miért nem?
1. Mert nem egyformák 2. Mert nem mindegy, hogy a bõrödet tûzi a nap, vagy a szemedet. 3. Mert marketing, a sima 85% helyett jobban hangzik a 100.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!