Találatok a következő kifejezésre: Az utolso milyen (117 db)

Milyen érzés a terhesség az utolso 2-3 hetében? Mennyire izgalmas hogy mikor jön a baba?

mikor a legizgalmasabb az utolso 2 hét vagy az utolso napok? vagy már a utolso 3 honap is

Legjobb válasz: Nekem az utolsó 3hónap volt a legcsodálatosabb (27-28héttõl) és nagyon sokmindent megadnék azért h ujra csak 1* ujra átélhessem azokat a napokat. Én csak a szülés elõtti 2napban szenvedtem a fájásoktól de amugy semmi bajom nem volt, jöttem mentem boldog büszke fürge kismama voltam. Tudtam h ennél nagyobb biztonságba soha nem lesz a babám. Én 2hete szültem és nagyon szép egészséges kislányunk született és boldog vagyok de rengeteget sírok mert nagyon hiányzik a terhesség, az érzés, a pocaklakóm! Most teljessen más minden. Nekem az utolsó idõszak volt a legcsodálatosabb!!! Használjad ki és ne várd h megszülessen mert várandósnak lenni a legjobb a világon!!!!

Nekem az utolsó 3hónap volt a legcsodálatosabb (27-28héttõl) és nagyon sokmindent megadnék azért h ujra csak 1* ujra átélhessem azokat a napokat. Én csak a szülés elõtti 2napban szenvedtem a fájásoktól de amugy semmi bajom nem volt, jöttem mentem boldog büszke fürge kismama voltam. Tudtam h ennél nagyobb biztonságba soha nem lesz a babám. Én 2hete szültem és nagyon szép egészséges kislányunk született és boldog vagyok de rengeteget sírok mert nagyon hiányzik a terhesség, az érzés, a pocaklakóm! Most teljessen más minden. Nekem az utolsó idõszak volt a legcsodálatosabb!!! Használjad ki és ne várd h megszülessen mert várandósnak lenni a legjobb a világon!!!!
Az elsõ trimeszterben elég rosszúl voltam (hányós), de nagyon élveztem!Tudtam, hogy Törpi miatt van, így édes kinlódás volt.A másodikat élveztem talán legjobban.Vártam, hogy nõljön a pocim, egyre gyakrabban és erõsebben éreztem a mozgásait.Közben tünetmentes voltam és fitt.Bármit meg tudtam csinálni amit elötte is.A harmadikban már nehéz felhúzni a zoknit meg a cipõt, kimászni a kádból, stb...Egyre gyakrabban keményedtem, ami nem fájt, csak arra késztetett, hogy pihenjek.Nehéz kemény hassal menni, állni.Néha ideges voltam ok nélkül és haraptam bármiért.Ez tényleg csk néha volt, de tudtam nem én vagyok.A 34. héttõl már végképp érzem miért nevezik terhességnek.:) Általában ugyan még mindig fitt vagyok és fürge, de van, hogy napokig nem bírok csinálni szinte semmit.A frontokat nagyon megérzem, fáj kezem lábam tõle és gyenge vagyok.Picit már vzesedtem is a nagy melegben, de ki lehetett bírni, bár nyûgösen.Most 36 hetesen élvezem az utolsó heteket, tudva "bármikor" zülhetek, már nem túl korai.Várom a végét, miközben élvezem ahogy mozog bennem, én pedig még "szabadon" mozoghatok, máramennyire tudok.Hetetnte pár napot még dolgozok a munkahelyemen.Egyre nehezebb, de még élvezem.Nemsokára már nem lesz ilyen szabad életem, mégis várom.:)
Én 36 hetes vagyok és alig várom már h. megszüljek!Sokszor ha egy kicsit is érzek fájásokat már bebeszélem magamnak h. szülni fogok.Most kezdek el parázni egy kicsit.És amióta félni kezdetem annyira gyorsan mennek a napok h. hihetetlen.Szerintem a terhesség alapba már az elejétõl izgalmas egyenesen a végéig.A legszebb dolog amit valaha is átélhetünk!:)

Az utolsó 2 feladatot milyen függvénnyel kell megoldani? (KÉP)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: utolsó elõtti: szumha utolsó: max,hol.van,index vegyítésre

utolsó elõtti: szumha utolsó: max, hol.van, index vegyítésre

Töri: Hasonlítsd össze a 2. világháború első 3 esztendejét az utolsó 3-mal! Milyen hasonlóságokat és milyen különbségeket látsz? Vki segítene?

Hasonlítsd össze a 2. világháború első 3 esztendejét az utolsó 3-mal! Milyen hasonlóságokat és milyen különbségeket látsz? Vki segítene?

Legjobb válasz: Az elsõ 3 van mi gyõztünk, az utolsó 3-ban az ellenség.

Az elsõ 3 van mi gyõztünk, az utolsó 3-ban az ellenség.


Ma, szilveszterkor éjszaka a metrók hogyan közlekednek, milyen rendszerességgel, mikor megy az utolsó metró?

Nem igazán tudtam kiigazodni a bkv honlapján. 23:11-kor megy az utolsó metró, ugye?

Legjobb válasz: A metró normál szombati menetrend szerint közlekedik, az utolsó metrók 23 óra után indulnak, a BKV oldalán megtalálható menetrend szerint (Kökibõl 23:15, Újpestrõl 23:16, Délibõl 23:24-kor, Õrsrõl 23:19). Az éjszakai járatok dupla sûrûséggel járnak egész éjszaka: http://www.bkv.hu/hu/forgalmi_valtozasok/kozlekedesi_rend_az..

A metró normál szombati menetrend szerint közlekedik, az utolsó metrók 23 óra után indulnak, a BKV oldalán megtalálható menetrend szerint (Kökibõl 23:15, Újpestrõl 23:16, Délibõl 23:24-kor, Õrsrõl 23:19). Az éjszakai járatok dupla sûrûséggel járnak egész éjszaka: http://www.bkv.hu/hu/forgalmi_valtozasok/kozlekedesi_rend_az..
A kérdező hozzászólása: úúú, nagyon szépen köszönöm:)
Minden metró máskor zár, a lényeg, hogy a Deàkra 23:30-ra érnek az utolsó vonatok és 5 perc tartózkodás után 23:35-kor indulnak tovább. A kisföldalatti befelé már hamarabb elmegy, kifelé 23:35-re ér a Deákra és rögtön indul tovább.

Milyenek az utolso napok szules elott?

Valaki irja le legyszi, hogy milyenek voltak az utolso napok szules elott, kinek milyen tapasztalata van, milye fajt, hogy erezte magat, milyen kedve volt, mit csinalt, sejtette, es hanyadik baba, mi volt a kulonbseg az 1. es a 2. vagy 3. szules elott, kozott? Koszi! 39+5 hetes kismama.

Legjobb válasz: Mind a ket lanyomat 8 ill 9 nappal a kiirt elott szultem. Elotte 2-3 nappal leereszkedett a pocakom, feldagadt az arcom, eleg zombi kinezetem volt. A hangulatom nagyon jo volt, mert mar nagyon vartam a talalkozast. Az elso lanyomnal 3 nap vajudas utan sem tagultam, ugyhogy burkot repesztettek + oxitocint kaptam. A masodik lanyomnal ejjel 1-kor kezdodtek a fajasok, fel 5-kor elment a nyakdugo, 6-kor, mar a szuloagyon a magzatviz is, 9-kor megszuletett a kiscsaj. A masodik lanyomnal szules elotti nap szinte egesz nap aludtam, nagyon faradtnak ereztem magam, pedig okom nem volt ra, anyukam es a ferjem nagyon kikimeltek. Ja! Mindket lanyomnal voltak joslok az utolso napokban, amik be is alltak rendszeresre. Most a harmadik babammal vagyok 28 hetes. O meg rejtely. :) Es kisfiu.

Mind a ket lanyomat 8 ill 9 nappal a kiirt elott szultem. Elotte 2-3 nappal leereszkedett a pocakom, feldagadt az arcom, eleg zombi kinezetem volt. A hangulatom nagyon jo volt, mert mar nagyon vartam a talalkozast. Az elso lanyomnal 3 nap vajudas utan sem tagultam, ugyhogy burkot repesztettek + oxitocint kaptam. A masodik lanyomnal ejjel 1-kor kezdodtek a fajasok, fel 5-kor elment a nyakdugo, 6-kor, mar a szuloagyon a magzatviz is, 9-kor megszuletett a kiscsaj. A masodik lanyomnal szules elotti nap szinte egesz nap aludtam, nagyon faradtnak ereztem magam, pedig okom nem volt ra, anyukam es a ferjem nagyon kikimeltek. Ja! Mindket lanyomnal voltak joslok az utolso napokban, amik be is alltak rendszeresre. Most a harmadik babammal vagyok 28 hetes. O meg rejtely. :) Es kisfiu.
39+1.hetesen voltam dokinál, zárt méhszáj, pocak fent, ctg semmi fájást nem mutat. Azt mondta a doki, még bõ egy hét mire szülünk. 39+2.hetesen este hajat mostam, körmöt vágtam, bepakoltam a csomagot véglegesre, feltöltöttem a fotózógép aksiját, stb, és úgy feküdtem le aludni, hogy holnap megyünk szülni. 39+3. mentünk szülni :) Pár óra alatt megszületett a kislányom :) Nem torzultam el, nem szállt le a hasam, nem voltak jóslófájásaim, semmi ilyesmi nem volt, mégis tudtam, hogy szülni fogok :)
nekem már vasárnap enyhe mensi szerû görcseim voltak de hétfõre ez fokozódott éjszaka alig aludtam pár órát mert erõsõdött de nem rendszeresen jöttek.reggel be a dokihoz közli szülés lesz de teljesen zárt voltam csak a feje volt nagyon lent tanácsára elmentünk sétálni.3-4 óra felé szûk ujjnyi voltam onnantól kicsit felgyorsultak az események Eda+oxi este 7 fele és 21:41-kor kibújt a csajszim semmi erõm nem volt olyan fáradt voltam mint a ......h alig aludtam éjszaka és hát utana sem sokat meg azota sem sajnos.de õ megér minden fájdalmat és szenvedést.:) 2 hetes kicsi lány anyuja
Elsõ baba. Olyan volt az utolsó napon (hozzáteszem 3nappal hordtam túl) mint az összes többi.Nem volt lent a hasam, nem fájt semmim, semmi extra jó kedvem volt, fõztem takaritottam, amikor valami folydogált.Hivtam a dokim õ mondta hogy biztonság kedvéért menjük be a kórházba, kb 15 perc volt autóval az út de ott már úgy szálltam ki a kocsiból hogy mindenem átázott.Bentartottak és 5 óra múlva megszületett életem értelme:)
38+3 hétre szültem. Elõttevaló nap, ez egy vasárnap volt, éreztem, hogy közel lehet az idõ, mert nagyon nedves folyásom volt, betétet kellett tegyek a bugyimba. Mint kiderült, magzatvíz szivárgott. Aznap szóltam a páromnak, hogy vigye át egy másik szobába a kórházi csomagot, mert nem férek el tõle (a sors iróniája, hogy épp akkor kellett, mikor eltettük). Este csempét fugáztam a felújítás közepette, nem voltam fáradt, semmi bajom nem volt. Soha nem felejtem el, hogy a Világok harcát és A lényt néztem meg a tv-ben. Éjjel mentünk be a kórházba. ELõtte pár nappal viszont volt egy olyan erõs joslófájásom, hogy azt hittem, menten megszülök. Az egész vajúdás kismiska volt ahhoz a fájdalomhoz képest!

Másnak is magasabb lett a vérnyomása az utolsó hónapban? Nem toxémiára gondolok, csak magas vérnyomásra. Mennyire veszélyes? Milyen gyógyszert kaptatok rá?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is magas lett az utolsó 2-3 hétben. A doktornõ be akart azonnal utalni kórházba, mer a vérnyomás mellett a vizeletemben több volt a fehérje is... A szülészemmel és a bábámmal tartottam a akpcsolatot itthonról.. Kaptam szurit is tablettát is, nyugtatót is, magnéziumot is. Sikeresen beszabályoztuk a vérnyomásomat, 38. héten szültem végül császárral. JAvaslom, azért feltétlenül kérdezz meg egy orvost és ha kórházba vagy kezelésre "kényszerít", fogadj szót!!!!! A baba érdekei mindenekelõtt!!! Ugye te sem szeretnéd, ha a pici kért szenvedne?! Sok sikert!!!!!!

Szia! Nekem is magas lett az utolsó 2-3 hétben. A doktornõ be akart azonnal utalni kórházba, mer a vérnyomás mellett a vizeletemben több volt a fehérje is... A szülészemmel és a bábámmal tartottam a akpcsolatot itthonról.. Kaptam szurit is tablettát is, nyugtatót is, magnéziumot is. Sikeresen beszabályoztuk a vérnyomásomat, 38. héten szültem végül császárral. JAvaslom, azért feltétlenül kérdezz meg egy orvost és ha kórházba vagy kezelésre "kényszerít", fogadj szót!!!!! A baba érdekei mindenekelõtt!!! Ugye te sem szeretnéd, ha a pici kért szenvedne?! Sok sikert!!!!!!
Szia!Nálam pont 3 nappal ezelõtt kezdõdött, úgy megijedtem, h hívtam a kórházat.35+6 vagyok ma. Egészen idáig 80/50 és hasonló naggyon alacsony vérnyomással küzdöttem.Állandóan el akartam ájúlni.. 3nappal ezelõtt fordúlt a kocka.Arra lettem figyelmes, h majd' megfulladok, pedig csak az ágyon ûltem.Kapkodtam a levegõért, a szívem ki akart ugrani.Néztem a pulzusom, 120 volt. Hívtam a kórházat, az õ utasításukra csinált a védõnõ egy fehérje tesztet, de hál Istennek negatív lett, tehát TOXÉMIA KIZÁRVA. Azóta 2-3 óránként mérem a vérnyomásom, 114/78 volt most és 90 a pulzusom.Hozzáteszem, most keltem ki az ágyból, tehát ez nyugalmi áll. mért érték. Normál esetben ez egy jó vérnyomás, de nálam magasnak mondható, hisz végig nagyon alacsony volt. A doki azt mondta, h amíg tartosan 100 fölött nincs a pulzusom, addig jók vagyunk, ezért is méregetem. Te mennyit mértél?Mennyi idõs vagy?
Nekem is pont ez a problémám. Pár napja vettem észre, hogy az eddig tökéletes vérnyomásom (110/70 volt) felugrott 145/90-re és nem is megy le. Megemlítettem a dokimnak és a szülésznõnek is és azt a választ kaptam, hogy mérjem továbbra is és ha tartósan 150/100 fölé megy, akkor azonnal szóljak, mert ilyen esetben már gyógyszert kell szedni, hogy elkerüljük a még magasabb vérnyomást. Hát most napjában 3-szor mérem, de eddig szerencsére nem értem el ezt a magas értéket. Veled mi a helyzet? 38 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. ezek szerint más is küzd ezzel. én is méregetem, és a vérnyomásom nekem is jó itthon. gyógyszert nem igazán szeretnék szedni, de ezek szerint ti sem szedtek. remélem, hogy nem lesz továbbra sem gond. üdv. 37 hetes kismama
Latom, nem vagyok egyedul. Egeszen mostanaig 110/70 maximum 120/80 volt a vernyomasom, de kb 2-3 napja atlagban 125/85-ot merek, de volt, hogy 129/89 is volt. Szerencsere ennel azert meg nem ment feljebb. Vizesedni egyaltalan nem vizesedek, a feherjet viszont 4 napja neztek, akkor negativ volt. Holnap megint csinaltatok egy vizelet vizsgalatot, jobb a biztonsag. Dokim azt mondta, hogy ez a vernyomas meg nem veszes, mert csak a normalis felso hataran van, de ha tovabb emelkedik, akkor valoszinuleg elobb csaszaroznak. A programozott csaszart dec 26-ara tettek. 35+6 hetes km

Az utolsó hetekben milyen vizsgálatok vannak még? Az utolsó 2 hétre gondolok, a ctg-n kívül.

Legjobb válasz: Ha még nem vették le a hüvelyváladékot kitenyésztésre,akkor az.Talán még egyszer megnézik a méhszájat is. Meg ha túlhordod,akkor lehet megnézik majd a magzatvíz színét,meg nekem csináltak UHt.

Ha még nem vették le a hüvelyváladékot kitenyésztésre, akkor az.Talán még egyszer megnézik a méhszájat is. Meg ha túlhordod, akkor lehet megnézik majd a magzatvíz színét, meg nekem csináltak UHt.

Van akinek ez lesz az utolsó karácsonya? Milyen érzés?

Legjobb válasz: Ezzel megélhetnénk minden napunkat úgy hogy ki tudja nem-e ez lesz az utolsó.

Ezzel megélhetnénk minden napunkat úgy hogy ki tudja nem-e ez lesz az utolsó.
Annyira tág fogalom a kérdés, hogy nem lehet megválaszolni. Egy adott helyen, egy adott korban, egy adott életben értve vagy hogyan?
Mégis honnan lehetne azt elõre tudni, hogy ez az utolsó?
A kérdező hozzászólása: Bármilyen értelemben/helyen/korban/szituációban az utolsó karácsonyra vonatkozik és, ha valaki úgy érzi, hogy a jelen körülményeire ez igaz akkor tõle várok választ.
Hát én tökre nem értem a kérdést... Halálos betegekre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Nem lehet sohasem biztosra tudni lesz-e még egy karácsonyod, de az utolsó minden téren a legmaradandóbb, miért ne lehetne minden egyes karácsonyt úgy megélni és átérezni úgy, hogy az lesz az utolsó?
Van, akinek meg ez lesz az elsõ, másnak meg sosem volt és sosem lesz.
Ezt én sem értem. Csak tényleg nagyon súlyos, halálos betegeknél merülhet fel, hogy talán ez lesz az utolsó karácsony. Valószínû, ilyen helyzetben nagyon szomorúan telne a betegnek is, a családnak is, még ha próbálnának is vidámságot erõltetni magukra. Megmondom õszintén, mikor apukám pont az egyik karácsony elõtt lett rákos, minket nem is érdekeltek az ünnepek, de õt sem. Tartottuk ugyan a karácsonyt, de csak olyan tessék-lássék, nem is emlékszek, hogy mi volt. Azt hiszem, egy rövid családi vacsora és kész. Nem is szeretünk rá emlékezni.
Nekem már megvolt az utolsó, és nem volt borzasztó. Talán egy kis hiányérzet volt eleinte, de mára semmi ilyesmi. Én nem ünneplem meg a karácsonyt már, ennek csupán az az oka, hogy számomra nem ünnep - vallási okokból. Ettõl függetlenül a család összegyûlik, ajándékot kapnak, de Jézusnak nincsen jelentõsége nekem december vége felé. :)

Szabadon eső test az esés utolsó másodpercében kétszer akkora utat tesz meg, mint az utolsó előtti másodpercben. Milyen magasról esett a test?

Legjobb válasz: 1/2 gt^2 - 1/2 g(t-1)^2 = 2 * (1/2 g(t-1)^2 - 1/2 g(t-2)^2) sima másodfokú t-re, (t=2,5) aztán h = 1/2 gt^2

1/2 gt^2 - 1/2 g(t-1)^2 = 2 * (1/2 g(t-1)^2 - 1/2 g(t-2)^2) sima másodfokú t-re, (t=2, 5) aztán h = 1/2 gt^2
A kérdező hozzászólása: nagyon-nagyon köszönöm a segítséget !

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!