Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó szerint (68 db)

Szept 24én volt az utolsó menszim és ezek szerint pénteken lennék 8hetes? De tegnap voltunk dokinál és 8hetes 4napos méret lett?

azt mondta nem tul pontos mert nem jol látja most.hihetek neki?vagy csak egy két nap eltérés lehet?a szülést a méretek alapján vagy a menszit?l fogják számolni?

Legjobb válasz: nekem szept. 26 volt az utolsó mensi, szerintem 7 hetes vagyok, a babó mérete is az, de a doki szerint 8 hetes vagyok . :) Ebben csak az zavar, hogy a 12 hetes UH-ra 11 hetesen megyek majd... EGyébként mindegy, fejlõdjön.

nekem szept. 26 volt az utolsó mensi, szerintem 7 hetes vagyok, a babó mérete is az, de a doki szerint 8 hetes vagyok . :) Ebben csak az zavar, hogy a 12 hetes UH-ra 11 hetesen megyek majd... EGyébként mindegy, fejlõdjön.
8.52-es pont akkora mint a tiéd.akkor miért húzta le?? nem mintha az az egy 1-2 hét sokat számítana...de mégis.
A kérdező hozzászólása: dobogott a pici szive:)
Ezt sose értettem, minek kell napok, miatt izgulni. A terhességed során mindig más értéket fonak mondani, attól fúggõen, hogy éppen a TELEJSEN átlagos mérettõl felfelé, vagy lefelé tér el a baba. Tök mindegy, hogy mit mondanak a méretek alapjá, ez arra jó csak, hogy legyen beszédtémád, másra nem nagyon. A hivatalos a mensitõl számolt. Szülni meg akkor fogsz, amikor megindul a szülés, legyen az a kiirt nap elõtt 2 héttel, vagy utána 5 nappal...
Kedves 8:24-es megkérdezhetem, h hol fogsz szülni?
8:24es vagyok. Múlt hét kedden volt 2, 5 mm, szívhangot csal láttunk, de nem hallottuk. Az volt a 6. hét +2 nap 7+2 nél most kb 10 mm, jól hallható szívhanggal :)
Ezt a kalkulátort ismeritek? http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Sajnos nem tudom pontosan, a számítást, annyit tudok, hogy hozzáadnak x hetet és kivonnak x napot talán, de nem biztos. Valahogy így számolják ki elméletileg, nem az ultrahang alapján. Ultrahanggal nem tudom.
nekem is szept 28án volt az utolsó menzim, múlt hét szerdán a CRL 4, 5mm volt, a doki azt írta: grav: 6, 5... :) na?
Hát igazából fogalmam sincs.én még aggódtam is, mert elvileg 6 hetesen nagyobbak szoktak lenni 4-7mm ig.de elvileg ilyen pici korban még nem számít a méret, a lényeg, h a szívhang meglegyen..:-))
A kérdező hozzászólása: sziasztok.crl 15mm.mást nem mért.és ebbõl jött ki h 8hetes 4napos.
sziasztok!Nekem szept.28.-án volt az elsõ napja, az utolsónak, most holnap töltöm 7.hetet, múlt hét csütörtökön, CRL:3mm volt
Neked milyen méretek adatok voltak az uh papíron? megírnád?
Az én utolsó mensim szeptember 23-án volt, tehát csak egy nappal elöbb mint a tiéd!:) Én tegnap voltam uh-on az uh szerint 7hetes és 5napos vagyok. De aki az uh csinálta azt mondta h szerinte kissebb a terhesség, és rá firkantotta a papírra h 6 hetes Grav. Na erre varjál gombot:) CRL:3mm láttam a szívét, pulzált rendesen. :) akkor én hány hetes vagyok????
Persze, megkérdezheted, csak írj privit! :)

Lehet hamarabb szülök majd? Az utolsó mensi szerint ma lennék 26 hetes 5napos. Az utolsó UH szerint a babám mérete közel van a 30. héthez. Most mi lesz?

Legjobb válasz: Az égegyadta világon semmi:) Szép nagy babád van, aki lehet, hogy elõbb kijön, de nem biztos. Manapság már átlagban nagy babák születnek. Szóval ne aggódj, baj biztosan nem lehet abból, hogy ilyen szépen növekszik a picur. :)

Az égegyadta világon semmi:) Szép nagy babád van, aki lehet, hogy elõbb kijön, de nem biztos. Manapság már átlagban nagy babák születnek. Szóval ne aggódj, baj biztosan nem lehet abból, hogy ilyen szépen növekszik a picur. :)
Hát a sógornõm járt így, neki 36. hétre jött. Rendszertelen volt a ciklusa és vszinû elõbb is fogant a baba, mint ahogyan nyilvántartották. Gyönyörû, okos, egészséges az unokaöcsém és már majd 3 éves. Nagyon boldog babavárást, babázást! A kérdés engem is izgat, ti. aug végére jelez az UH, egyértelmûen mindegyiken van másfél hét elõnye a picinek, szept 9-re vagyok kiirva. Sokan írtak korábban, hogy inkább az UH idõpontjuk volt igaz. ??? én a kisebb melegnek drukkolok ;-)
nekem 3 héttel nagoybb volt a lányaim mérete mint kellett volna lennie és még így is rávittem mind a kettõvel 6 napot és közel 4 kilósan születtek 51 és 52 cm-rel
Csak az 5-6 hetes UH érdekes, már a 12 hetesnél is elõjönnek a növekedésbeli különbségek, nálam már ez is elmászott egy héttel. Most meg már pláne nem jelent semmit. Az én "kisfiam" 28 hetesen 32 hetes méretekkel rendelkezett, és 5 nap múlva van a kiírt nap, örülök ha nem hordom túl. Azaz nem jelent semmit :)
Mindig az utolsó mensi elsõ napjától kell nézni. Az orvos is úgy számolja.
Hát nem!!! A 7 hetes a jó, ha uh szerint van kiszámolva!!! A fogantatás abszolút nem mindenkinél a 14 napon van, és menzi szerint, csak úgy lehet kiszámolni. Nekem mondjuk 3 hét eltérés van a 2 között!!!
Szia! Szerintem az a legtisztább, ha megkérdezed a dokidtól, hogy tulajdonképpen hányadik hétben is vagy. Nekem minden UH alkalmával megmondja, mit ír ki a gép a méretek és a fejlettség alapján. Mensi szerint nekem 1 héttel fiatalabb a terhességem, mint a babóka méretei szerint.:)
szia! Nekem dec. 30.-án volt az utolsó mensi elsõ napja.Ma voltam uh-on 8.hét 0.napos, méret szerint.Ha a mensi szerint számolom akkor meg 8.hét 3.napos a babó. Én úgy vagyok vele, kicsi elszámolás ide vagy oda, ne oszt nem szoroz, csak legyen rendbe minden, érezze jól magát a kicsi odabenn . Ha meg nagyon kérdezgetik akkor mond h a 2.hónapba vagy és igy tovább:) ...... Minden jót neked!

Elvileg, ha az utolsó meszimtől nézem, akkor 20 hetes vagyok. A dokim szerint (az ultrahang alapján) viszont csak most lett lettem 18 hetes. Most hány hetes terhes vagyok? Mindenki mást mond.

Ezt még 14 hetesen állapították meg, hogy 12 hetes a magzat. De már nem csak én érzem a babát, hanem akkorát rúg, hogy bárki aki a hasmra teszi a kezét. Nem hiszem, hogy 18 hetesen ez lehetséges lenne. Õ az els? babucim. Viszont mindenki ugy számol, hogy 18 hetes vagyok. Kicsit aggódok, hogy még se jól számolnak és az afp-t még se 16 hetesen hanem 18 hetesn vették le. Csak most fogom megtudni az eredményét. Kíváncsi lennék a véleményetekre.

Legjobb válasz: Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.

Utolsó mensi szerint nekem 26 hetesnek kéne lennem, de már az elejétõl kezdve 2 hetes csúszásban vagyunk. Az Uh a mérvadó. Szóval, ha aszerint 18 hetes vagy, akkor 18 hetes vagy. És lehet 18 hetes babó mocorgását is kézzel érezni, látni.
Szia! Igazság szerint, az orvosok se tudják napra pontosan megmondani. Csak gondolj bele abba, hogy egy 40. hétre született egészséges baba lehet 2500 g, és lehet 4000 g is. Azt írod, hogy ha a pocakodra rakják a kezüket akkor már érezni, szerintem akkor elképzelhetõbb, hogy 20 hetes vagy, de ez sem biztos. Az afp-t nekem is késõbb vették le az elsõ kislányomnál, mert el voltam számolva és magas is lett. Azután vettek ismét vért és ellenõrizték az afp-t és elküldtek egy jobb felbontású ultrahangra is, de nem találtak rendellenes dolgot. Az afp egyébként is sokszor olyan adatot mutat, ami nem megfelelõ és mégsincs semmi gond. A lényeg, hogy ne idegeskedj, mert azzal ártasz a legtöbbet a babának. üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka)
Nekem 18 hetesen nem csak kézzel érezhették, hogy a baba mozog, rugdal, hanem látni is lehetett már a hasamon. Szóval ezen nem múlik semmi. Az AFP meg ha rossz eredményt ad, akkor majd további vizsgálatokat csinálnak, tehát nem kell izgulni miatta. (Sokszor a jó idõben elvégzett AFP vizsgálat is hamis eredményt ad.) Szerintem ezen ne idegesítsd magad! Tök mindegy mennyi idõs vagy, legyél egészséges és örülj a babádnak, õ ugyis akkor születik meg, amikor õ akar.

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.

Jehova tanúi szerint (az õ értelmezésük szerint) mik azok a "jelek", "biztos pontok", melyek szerint biztos, hogy az utolsó idõkben élünk?

A nincs Isten hozzászólások nem érdekelnek, mert nem az a kérdés! Köszönöm!

Legjobb válasz: Kedves Szilver! Milyen válasz az egy kérdésre, hogy " ki a fenét érdekel?" Ha téged nem érdekel, akkor miért kommentálod meg? Foglalkozz avval, ami téged érdekel!

Kedves Szilver! Milyen válasz az egy kérdésre, hogy " ki a fenét érdekel?" Ha téged nem érdekel, akkor miért kommentálod meg? Foglalkozz avval, ami téged érdekel!
Hát az apostolok sem ültek ölbe tett kézzel, hogy majd Jézus a "jó" szívûeket megmenti... Nagyon sok embert kellett begyûjteniük, és most is ez a begyûjtés folyamatban van. Ha úgy lenne ahogy a válaszoló mondja, akkor felesleges Jézus által parancsot tenni, és akkor Jézus sem kért volna ilyet De ahogy az írás mondja, hogy pontosan ez az a tevékenység, ami által a valódi "hívõket" megtartsa: (1Korintusz 1:21) . . .az Isten jónak látta, hogy a prédikált dolgok bolondsága által mentse meg a hívõket. (1Korintusz 1:26-31) 26 Mert látjátok a tõle való elhívásotokat, testvérek, hogy nem sok olyan hívatott el, aki test szerint bölcs, nem sok hatalmas, nem sok elõkelõ származású; 27 hanem a világ bolondjait választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse a bölcs embereket, és a világ gyöngéit választotta ki az Isten, hogy megszégyenítse az erõseket, 28 és a világ nem elõkelõit és a lenézetteket választotta ki az Isten, a nem létezõket, hogy semmivé tegye a létezõket, 29 hogy e g y test se dicsekedjen az Isten színe elõtt. 30 Neki köszönhetõ pedig, hogy egységben vagytok Krisztus Jézussal, aki Istentõl való bölcsesség lett nekünk, és igazságosság és megszenteltség és váltság általi szabadítás is; 31 hogy úgy legyen, ahogy meg van írva: „Aki dicsekszik, Jehovával dicsekedjen.”
Ki a fenét érdekel? Mindenkinek akkot lesz vége, amikor eljön az ideje. Nem a próféciák ismerete a fontos, hanem a jó szív. Aki nem akar hinni Istenben, azt pedig a jelek sem gyõzik meg. Aki pedig csak a jelek miatt jó, annak no comment.
Mark, 13, 10-13.
Keress fel egy tanut, o segit ebben. Jakab;2;24.Latjatok, hogy az embert cselekedetek altal, es nem csupan hit altal fogjak igazsagossa nyilvanitani. Jakab;2;26, Bizony, ahogy a test halott szellem nelkul, ugy a hit is halott cselekedetek nelkul.
Silver, Silver ne kötekedj az Istennel, te húzod a rövidebbet
"megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek." Igen. De ebben a próféciák nincsenek benne, a jó szív meg igen :P
Én inkább ugy fogalmaznám helyesebben, hogy nem az a baj ha hirdettek, hanem az a baj, ha NEM hirdettek! Mert Jézus ezt parancsba adta! (Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetbõl való embereket, kereszteljétek meg õket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg õket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.” Elég egyértelmü a parancs, nem?
Nem azzal van a baj, ha hirdettek "testvéreim":) Csak akkor ha valaki bort iszik, bort prédikáljon és bort is adjon.
Kedves #4. barátom, te mióta vagy tanú? Idéznéd nekem, hogy Noénál kinek volt jó a szíve? Mert én tudom idézni, hogy kinek nem. Valóban nem ücsörügni kell, hanem jót cselekedni. És ez fontosabb minden prédikációnál. Ha nem hiszed, akkor olvasd el a szeretet himnuszát Pálnak. Kedves #3 Bocsi, ha támadásnak érezted, amit írtam.
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetbõl való embereket, kereszteljétek meg õket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg õket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.” Ez most, az utólsó napokban teljesedik, az egész világ láthatja ezt!

Szeptember 10én volt az utolsó mensim. Asszerint 19 hetes vagyok, a peteérésem szerint 17 melyiket kövessem? Ha a peteérésem szerint nézem akkor nem júni 17 hanem júni 23án szülök.

Legjobb válasz: Szia! Én február 10-re vagyok/voltam kiírva ehhez képest mivel mindig kisebb a baba 1.5-2 héttel a doki szerint 24.-e körül kéne szülni. Hozzáteszem,h. én rendszertelenül menstruáltam kb.2 havonta. Ez inkább a végén nagyon fontos nehogy megindítsák a szülést túlhordás miatt amikor még gyakorlatilag 40 hetes se vagy mert annak könnyen lehet császár a vége.

Szia! Én február 10-re vagyok/voltam kiírva ehhez képest mivel mindig kisebb a baba 1.5-2 héttel a doki szerint 24.-e körül kéne szülni. Hozzáteszem, h. én rendszertelenül menstruáltam kb.2 havonta. Ez inkább a végén nagyon fontos nehogy megindítsák a szülést túlhordás miatt amikor még gyakorlatilag 40 hetes se vagy mert annak könnyen lehet császár a vége.
Hát az az egy hét nem oszt nem szoroz....De mensi alapján szokott lenni a kiírás.
Én szintén a menzi szerint azt hittem 19 hetes vagyok, a nõgyógyászom szerint ennél 3-4 nappal fiatalabb, a genetikai UH-on pedig 18 hetesnek mérték a babát és ezutóbbi számít.
MINDENKI az utolsó mensitõl számol!Késöbb az ultrahang mondhat fiatalabbnak, idõsebbnek.
Szia Szeptember 10óta vagy terhes!!!!! És kutyát macskát nem érdekli, hogy akkor kezdtél el épp vérezni és a peteérésed 24körül volt. Nem mindenkinek 14napra van a PÉ, így könnyebben számolnak. Amúgy mindenhol úgy írják, hogy abban a pillanatban, hogy nem jött meg 4hetes terhes vagy!!! Majd az UHk alkalmával fogják a méretek alapján mondani, hogy kisebb, nagyobb. De a terminusod akkor is jún 17:) Picike tudni fogja mennyi idõs, és ki akar e jönni.

Hogy jobb élni az életet: odafigyelve, szabályok szerint, vagy ha úgy élem minden napomat, mintha az lenne az utolsó? L20

Úgy értem ,hogy szinte minden örömöt megragadok,beletörődök a megváltoztathatatlan dolgokba,és nem őrlöm magam rajta. Mert ugye az élet rövid,mit ér,ha nem élvezem ki?

Legjobb válasz: A mából minduntalan holnap lesz. Holnap a ma pedig csak tûnõ emlék. Néha az ember a jövõnek, néha a mának cselekszik. Úgy nem lehet leélni sok ezer napot, hogy mind az utolsó volt.

A mából minduntalan holnap lesz. Holnap a ma pedig csak tûnõ emlék. Néha az ember a jövõnek, néha a mának cselekszik. Úgy nem lehet leélni sok ezer napot, hogy mind az utolsó volt.
Odafigyelve, szabályok szerint. De azért nem kell minden percet beosztani.
Úgy, hogy az ilyen semmitmondó, buta netes közhelyekkel ("élj úgy, mintha minden nap az utolsó lenne" és társai) nem foglalkozol. Élj normálisan, próbáld jól érezni magad, hülyeségekkel ne foglalkozz.
Kedves Kérdezõ! Mindkét életszemléletnek vannak elõnyei, és persze hátrányai is. Hogy meg legyen mindkét életszemléletrõl az összes tapasztalatod, páros napokon az egyik, páratlanokon a másik fajta lehetõség szerint élj. Nem születtél véletlenül kettõs jegyben (mérleg, halak, ikrek)? Nem diagnosztizáltak Nálad bipolár betegséget vagy személyiséghasadást? Üdv R.
Eleve értelmetlen a kérdésfeltevés. Az utolsó napon is vannak szabályok. Az utolsó napon sem lopok, nem ölök stb.. Mellesleg bármennyire is romantikusan hangzik ez a "tölts minden napot úgy, mintha az utolsó lenne", valójában inkább ijesztõ és üres, mert nincsen benne perspektíva. Mert ha a mai lenne az utolsó napom, én bizony nem csinálnék semmi érdemlegeset, egyszerûen bevackolnám magam a szeretteim közé, és kiélvezném, hogy még utoljára velük lehetek. Így viszont, hogy várhatóan sok év van még elõttem, éppen indonézül tanulok, és egy ottani utazásra gyûjtök, amihez minimum két év kell még. Nem hiszem, hogy teljes lenne az életem, ha minden nap az "utolsó nap" programját csinálnám végig.
Találd meg az aranyközéputat:)

Hol lehet beszerezni vagy letölteni egész estés Jeremy Brett filmeket? Szám szerint 5. - A négyek jele - A sátán kutyája - A mesterzsaroló - Az aranyifjú - Az utolsó vámpír?

Legjobb válasz: A Sátán kutyáját és Az utolsó vámpírt kiadták DVD-n is, a másik háromról nem tudok sajnos. (mellékesen jegyzem meg, ezek nekem is kellenének)

A Sátán kutyáját és Az utolsó vámpírt kiadták DVD-n is, a másik háromról nem tudok sajnos. (mellékesen jegyzem meg, ezek nekem is kellenének)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!