Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó hétben még hány (2 db)

Az utolsó 6 hétben még hány kg jöhet fel?

Most a 35. hétben vagyok, eddig 7kg-ot híztam. Még mennyi várható?

Legjobb válasz: szia! ez nagyon változó, álltalában most még 2 kiló várható, de vannak kismamák akiknek ilyenkor már lefelé megy, én pl az uccsó hóba 1,5 kg fogytam:):) de ne aggódj szülés után hamar lemegy én 14 kg híztam és a szülés után 2 héttel ha hiszed ha nem már csak 4 kg plusz volt rajtam:):)

szia! ez nagyon változó, álltalában most még 2 kiló várható, de vannak kismamák akiknek ilyenkor már lefelé megy, én pl az uccsó hóba 1, 5 kg fogytam:) :) de ne aggódj szülés után hamar lemegy én 14 kg híztam és a szülés után 2 héttel ha hiszed ha nem már csak 4 kg plusz volt rajtam:) :)
Szia, Én a 35. hétig híztam kb 12-13 kg-ot. Utána egy hét alatt kb 3 kg-ot, ez mind víz sajna.Ráadásul még tetõzi a dolog, hogy iszonyatosan kívánós lettem és már nem érdekel, úgy döntöttem inkáûbb most eszek fagyit csokit mindent amit akarok, mert utána a tejci miatt nagyon meg kell válogatni mit küld le az ember a gyomrába :o) Szóval sztem én az elmúlt 4 hétben nagyon összekaptam magam, de nem jüön rám a nyári papucsom sem és fel van dagadva az arcomtól kezdve minden végtagom.Most kb 18-20 kg + lehet rajtam aminek iszonyat nagy része víz.Ez szülés után ki fog ürülni 2 héten bell.Sajna ez a nagy meleg nem tesz jót az anyukáknak. 39 hetes kismami

Ti személy hány kiló emelését, vitelét engeditek meg magatoknak az utolsó hetekben?

Pl. amikor elmentek vásárolni, és az jár a fejetekbem, hogy azt a liter tejet beletegyétek-e még a kosaratokba. Ha lehet, komment meg "te érzed" meg "más a 10 kilós gyerekét" nélkül válaszoljatok légyszi, mert abból mindig csak a baj van...

Legjobb válasz: Bevált módszerem, hogy a boltba hátizsákkal megyek. A szalagnál pakolok is, így csak kicsit guggolok, hogy felvegyem a hátizsákot és kész. Nagyon könnyen hazahozom így a napi dolgokat, mégis kb 5 kg. A kislányomat néha-néha emelem. Ritkán teszem, próbálom kerülni a szitut. Õ 14 kg. 32 hetes vagyok.

Bevált módszerem, hogy a boltba hátizsákkal megyek. A szalagnál pakolok is, így csak kicsit guggolok, hogy felvegyem a hátizsákot és kész. Nagyon könnyen hazahozom így a napi dolgokat, mégis kb 5 kg. A kislányomat néha-néha emelem. Ritkán teszem, próbálom kerülni a szitut. Õ 14 kg. 32 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ceizel professzor meg egy másik interjújában pont azt mondja, hogz akinek hátrahajló méhe van, annak pl. nagyobb a vetélés kockázata, és hogy ne emeljen...
Szia! Nekem nagyon sokszor megfordult a fent leírt mondat a fejemben. Általában akkor már nem teszem be a kosárba. Ha tudom hogy több kilót kell hazacipelnem (kutyakaja, tej, húsok, víz, stb.) akkor vagy a párommal megyek este vagy pedig megkérem anyukámat hogy vigyen el. Pontozzatok le, de én próbálom úgy csinálni hogy 2-3 kilónál többet ne vigyek... Szerencsére párom nagyon segítõkész, néha õ szokott rám szólni, olyan dologban is amit még bõven vihetnék. De mindig azt mondja ha már ott van akkor õ vigyen mindent, ne én. :-) Amúgy is aggódós fajta vagyok... a múltkor megemeltem a 4 éves húgomat és vagy 3 napig idegeskedtem miatta. Szóval inkább nem kockáztatok.
A fiammal nem vásárolgattam, apósom vásárolt, én dolgoztam, nepi szinten csak az ebédemet kellett "cipelnem", meg a táskám napi cuccommal. Így nem voltam terhelve. Viszont a második kicsivel már ott volt a nagy, õt emelgetni kellett végig. Elég jó súlyban van a törpe, 13kg volt, mikor a lánykám született(19hónapos volt), és napi szinten, pelenkázóra fel-le kádba be-ki, néha az utcán elfáradt... És bírtam, szerencsére nem volt baj belõle. Télen a fát nekem kellett behordani, ha éreztem nehéz többet fordultam, ilyenek. Még túl is hordtam a lányt, az utolsó estéken én voltam a paci, akin lovacskázott a nagy...
Pár héttel ezelõtt nyilatkozta Czeizel professzor, hogy az emelésnek nincs köze a vetéléshez, mivel más izomcsoport, szalagok dolgoznak. Azt mondta ez csak egy régrõl berögzült tévhit. Meg gondolom ez ugyanolyan, mint a sport, aki terhesség elõtt semmit nem csinált, az nyilván ne most akarjon élsportoló lenni, de aki aktív volt, nem kell mindenrõl lemondania, csak óvatosan, ésszel kell csinálni. Aki a terhessége elõtt hozzá volt szokva az emeléshez, cipeléshez, az egy szatyortól nem hiszem, hogy el fog vetélni(nyilván nem 20kg-ról beszélek).
20:50 vagyok, tudod, én vagyok az, akinek mondtad, hogy vigyázzak a lányom mellett, dehogy baj, köszi, hogy elmondtad, legalább tudom, hogy igenis kell vigyázni :)
Sosem figyeltem túlzottan erre! Ha már tényleg nagyon nehéz volt valami, akkor nem cipeltem. De 5-10 kiló nekem még nem nehéz!
A kérdező hozzászólása: 20:50 es, bocs ha tapintatlan voltam, nem akartam, csak eszembe jutott..
A kérdező hozzászólása: azt akartam írni, hogy "személy szerint"
Igyekszem vigyázni, és nem gondolni rossz dolgokra.
Ha nagy-bevásárolok, akkor kisebb méretû szatyorméretekre osztom szét a csomagokat, ez kb 5 kiló. És egyesével emelem be a kocsiba. És egyesével hordom fel az elsõ emeletre, ahol lakunk :)
A kérdező hozzászólása: Azért vigyázz magadra. A hugom sajnos nemrég vetélt el hasonló körülmények között.
A 38. hétig nagyon vigyáztam, mert azt mondták, nagyon nyílok, de két héttel szülés elõtt már nem figyeltem, hány kiló, milyen súly... Mégis napra pontosan szültem. A második babánál a 10 hónapos nõvérét emelgetem majd, nincs választásom :/
A kérdező hozzászólása: Én például most mértem le a boltból hazajövet a szatyromat, és kb 5 kilós volt. (Soknak tûnt...)
A kérdező hozzászólása: Ez azt jelenti, hogy soha semennyit nem emeltek? Van aki csak pénztárcányit "emel"...
Jó 1, 5 hónapja a férjem vásárol, lista alapján én csak a napi pékség-zöldséges kört teljesítem. 34 hetes kismama
Nekem szerencsére nincs ilyen gondom mert a házi néni szokott vásárolni.
Nekem hátrahajló a méhem, a mai napig min 5kg-t simán emelek mindennap szinte, mivel a kutyámnak nagy hérás vödörbe viszem a vizet és nincs közel a kút a kutyakennelhez.. Azon kívül boltba is járok így azért ott is ki kell vinni a csomagokat. Egyik nap nehéz vinnem is valamit, másik nap semmi baj sincsen. Sztem te érzed mit bírsz, ha fáj vagy valami nem jót érzel inkább ne cipekedj! Boldog babavárást! 39hkm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!