Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó hétben még (82 db)

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.

Az utolsó hetekben milyen vizsgálatok vannak még? Az utolsó 2 hétre gondolok, a ctg-n kívül.

Legjobb válasz: Ha még nem vették le a hüvelyváladékot kitenyésztésre,akkor az.Talán még egyszer megnézik a méhszájat is. Meg ha túlhordod,akkor lehet megnézik majd a magzatvíz színét,meg nekem csináltak UHt.

Ha még nem vették le a hüvelyváladékot kitenyésztésre, akkor az.Talán még egyszer megnézik a méhszájat is. Meg ha túlhordod, akkor lehet megnézik majd a magzatvíz színét, meg nekem csináltak UHt.

Kedves anyukák, kismamák, ti is egy dagadt tehénnek éreztétek/érzitek magatokat az utolsó hetekben, vagy csak engem áldott meg vele a sors?

a rohadt disznónak érzem magam, aki nem fér bele a saját ruháiba, és soha többé nem is fog, fel is vagyok vizesedve, már mozogni is úgy mozgok, mint egy lumbágós pingvin, rohadtul undorodom magamtól. Más is érzett így? amúgy csodálatos a terhesség...főleg nyáron:) 33hkm

Legjobb válasz: ezzel nem vagy egyedül, nyugi :) én már csak moby dicknek hívtam magamat az utolsó idõszakban ;)

ezzel nem vagy egyedül, nyugi :) én már csak moby dicknek hívtam magamat az utolsó idõszakban ;)
Én azért ezt nem érztem, de nagyon macera és nehéz volt már fõleg az utolsó 5-6hét. :) De csak kitartást!
Szia.De jót nevettem ezen a kérdésen:D A lumbágós pingvin eléggé jellemzõ rám is, fõleg mivel medencecsonti problémáim vannak, eleve nem tudom összezárni a lábaim:D Nem vagyok hatalmas, de az eredeti alkatomhoz képest nagyon is.Fõleg a hasam, na meg vizesedem is.Utolsó hetekben még azért feljött 3kg. 41.hét
Én kétszer szültem és mindig bálnául éreztem magam. Nem híztam sokat, de nagy hasam volt, nagy babáim születtek. Egy nagy has voltam csak, nehéz volt.. váááá!Na meg a láb és ujj-kéz dagadás.. Most újra babás vagyok, még nem érzem bálnának magam.. De ami késik nem múlik..29 hkm.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ezen már én is gondolkodtam, hogy a mérleget kivágom a csukott ablakon, a tükröket meg ripityára töröm:) Mi is külföldön élünk, Anglia, most marha meleg van itt, teljesen kikészít.. fõleg ez a vizes boka bakker... mint egy mamut:)
Szia! 22. hétnél tartok, 2. gyerkõc. A fiamnál télen voltam bálna. De most... Még fele hátra van, és lesz még melegebb is de nem bírom ezt sem, már most is nagy hasam van. Külföldön élünk, rohadt meleg van most is, alig bírtam megmaradni a játszón. Július-augusztusban valószínû minden körülöttem lévõ vékony nõt kinyírok a szememmel... :) 69-el kezdtem, most 76 vagyok... Szóval nem soká leszedem szerintem a tükröket. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, hát jó tudni, hogy ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül... mindenhol azt olvasom, hogy jajj de milyen jó a terhesség, meg élvezték, meg aki teherként fogja fel, és erre nem képes a gyerekéért az ilyen szar meg olyan szar... szeretem a gyerekem, és a szülést is ki fogom bírni érte, de sajnálom én nem érzem az életem legjobb idõszakának a terhességet.. marhára megszabadulnék már tõle, és inkább babáznék
Én Anyagolyó voltam. A fiammal "utáltam" terhes lenni, nyár és vizesedés miatt, sajna alig bírtam menni, 30perc után kézen jártam volna ha tudok:( De nem a kilók miatt volt a bajom, csak a meleggel. A csajosommal kopkop a végén is imádtam a terhességet, tél, és nem vizesedtem:D De kicsit frusztrált, hogy nem látom a lábujjaim, vagy a fiam, ha elbújt a hasam alá. Ami a kilóimat illeti, hát átveszek pár kilót, a 62kgm picit kevés, bár most picit híztam:D nekem ezért nincs egy göncöm sem:S
Én nem. Mert én pont a másik véglet vagyok. Voltam vagy 44 kg mikor teherbe estem, 58-al mentem szülni és szülés után le is olvadt rólam minden. Ez nem dicsekvés akart lenni, mert én viszont nagyon szerettem volna megtartani a kilókat... de a sors ilyen véznának teremtett.
én vízzel telt lufi, óriási pattogatott kukorica, dagadt disznó és bálna voltam önmagam elõtt. De ha már így mondod, vsz. tehén is lehettem volna. :D 26 kg volt rajtam... ebbõl 20 szinte rögtön lement szülés után, a maradék meg... tuti, hogy egyszer le fog menni, de nem mostanában...
cuki:) azt hittem csak én vagyok így vele, h ez minden csak nem áldott állapot, én is imádom a babum de várom, h visszakaphassam a testem és inkább babázhassak.:) )én is vizesedek fáj és zsibbad a lábam meg becsípõdik a derekam.na meg tükörbe nem nézegetem magam mert vizipacinak érzem magam.mki azzal jön, h alig híztam nem??csak én nem érzem úgy.kitartást már nem sok van:) )


Mikor érdemes megvenni az összes cuccot, és a korházi dolgokat? Mert ha hamar veszem meg akkor nem olyan izgi, mint mikor az utólsó héten.

Legjobb válasz: Szerintem pont az elején és közepén izgi, mikor még olyan ritkán mész dokihoz. Aztán meg mikor már nagy a hasad, akkor úgyis folyamatosan az van a fejedben, meg mész a kórházi szülésfelkészítõre stb, a védõnõhöz is meg dokihoz is gyakrabban. Én a 30.hétre már berendeztem a szobát és össze is csomagoltam. Utána sokkal nyugodtabb voltam, hogy minden megvan. Az esküvõnk elõtt folyton rémálmaim voltak, hogy ez-az hiányzik, nem akartam ebbe megint belefutni.

Szerintem pont az elején és közepén izgi, mikor még olyan ritkán mész dokihoz. Aztán meg mikor már nagy a hasad, akkor úgyis folyamatosan az van a fejedben, meg mész a kórházi szülésfelkészítõre stb, a védõnõhöz is meg dokihoz is gyakrabban. Én a 30.hétre már berendeztem a szobát és össze is csomagoltam. Utána sokkal nyugodtabb voltam, hogy minden megvan. Az esküvõnk elõtt folyton rémálmaim voltak, hogy ez-az hiányzik, nem akartam ebbe megint belefutni.
Szerintem elég izgi, ha a babacuccok között válogatsz, lehet az bármely idõpont. Az utolsó hétre meg sztem ne számolj, mert nem biztos, hogy a babód is megvárja, meg nagyon nagy pocival már örülni fogsz, ha nem kell menni sehova.
Mi már 30. hétre mindent beszereztünk, kész volt a kórházi csomag is. Nagy pocakkal, örülsz majd ha otthon lehetsz.
A kérdező hozzászólása: köszi igen erre nem is gondoltam:)
Szia! Én a 32. hétre mindennel szeretnék kész lenni, mert sosem lehet tudni, mikor indul be a szülés, és a teher is egyre nagyobb lesz, nem lesz olyan élvezetes a boltokat járni, sem a cuccokat pakolni, takarítani. Már majdnem minden megvan :)
na de tudod mikor van az utolsó hét? Mert akkor ráérsz :) (tervezett császárral el tudom képzelni...) Én 32. héten behúztam a böröndöm zipzárját, és kivassaltam az utolsó rugikat... Soha nem leszel kész!!! Ez tuti, mindig lesz vmi ami még jó lenne, erre is érdemes idõt hagyni. Nekünk pl. hétvégén jutott eszünkbe, hogy a hordozóhoz nem vettünk még olyan tányért amit az autóba kell tenni... 36h km :)

Az utolsó hetekben sokat nőnek még a babák? 36. heti uh-on azt mondták nagy babára számítsak bpd:95mm.

Legjobb válasz: úgy tudom ez változó, van akinek sokat nõ, van akinek nem. Talán negyed kg/hét az átlag.

úgy tudom ez változó, van akinek sokat nõ, van akinek nem. Talán negyed kg/hét az átlag.
Nekünk 36 héten már 97 volt, 38 hetesen 103 (3, 7 kg-nak saccolták ekkor), kiírt napon született 37 fejkörmérettel, 3, 5 kg, 53 centi, én is végigparáztam hogy mi lesz, aztán nem is lett óriásbaba. És persze simán kibújt, pici gátmetszés volt csak, elsõ baba. Szóval ne izgulj!
nekem 38 hetes uh adatai:bpd:93mm, ac:336mm, afi:140mm saccolt súly:3261g súly/centil.:75% azt mondták nekem is nagy baba lessz!!! könnyû szülést! 39hetes kismami
37+1 héten UH-on BPD:92 Súly:3301 gramm Kiírt napon született 3950 gramm/56 centivel és 36 cm-es fejkörfogattal.

37 hetesek ti is "szenvedtek"? Ki hogy eli meg az utolso heteket/napokat? Persze, csodalatos dolog a terhesseg, de. A heten mar akar be is indulhat a szüles. Nagyon varom mar, hogy meglassam a babamat.

Legjobb válasz: Szia! Igen, ez már szenvedés: hátfájás, aranyér, visszér, gyomorégés..... én még csak 34 hetes vagyok, de ikres. alig várom hogy megszülessenek.

Szia! Igen, ez már szenvedés: hátfájás, aranyér, visszér, gyomorégés..... én még csak 34 hetes vagyok, de ikres. alig várom hogy megszülessenek.
Én nyáron (július végén) szültem, már minden bajom volt. Ott volt a hõség, rettenetesen fáradtam, állandóan wc-re kellett járnom... Ráadásul 10 nappal túlhordtam a kisfiamat, szóval nem volt könnyû. Azóta eltelt 16 hónap, és alig várom, hogy újra átélhessem ezt a csodát. Talán a karácsonyfa alá már odatehetem végre a pozitív tesztet...
Szia! Szerintem ez teljesen természetes, én mindkét babánál pont én is a 37.héttõl már nagyon nagyon türlemetlen voltam és vártam, csak vártam. De végül mindkettõt indítani kellett.... Úgyhogy nyugi, és még nem baj, ha bent marad 1-2 hetet, tudja õ mikor kell jöjjön.:)
második válaszoló vagyok, teljesen természetes, amit érzel. Szerintem ez a várakozás és kíváncsiság, türelmetlenség volt az egyik legnehezebb dolog a vége felé. köszönöm, hogy szorítasz nekem, én pedig azért szorítok, hogy gyorsan a kezedben tarthasd a kisbabádat! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem erzem magamat egy szemet dögnek, amiert az jar mar csak a fejemben mikor bujik ki vegre. Nem csak a kellemetlensegek miatt persze, hanem mert nagyon kivancsi is vagyok ra. Utolsonak: Remelem az ajandekok között ott lesz majd a "csikos teszt" is:)
szia, én 36+2 hetes vagyok, de már nagyon izgulok, hogy mi lesz. Már vannak jóslófájások, derékpanaszok. De már nagyon kiváncsi vagyok az én picikémre. Annál gyönyörûbb pillanat nincs, mikor elõször láthatod a babát, már sokat álmodok róla. Kellemes utolsó heteket!
12. hét
általában 12 hét, de vannak kivételes esetek, amikor 16 hétig. Amikor én kórházban voltam, akkor volt velem egy 15 éves csaj. aki 15 hetes volt, mivel suliba járt ezért a tavaszi szünetben akarták, hogy ne hiányozzon. Akkor mondta doki, hogy vannak kivételes esetek amikor 16 hétig elvégzik. Ha beteg a baba, peresze az más dolog
12. hét, de ha gáz van, akkor még a 20. héten megszakítják. Tuti, mert nekem 24. héten találtak problémát, és akkor mondták, hogy ha ez elõbb kiderül, akkor a 20. hétig kérhettük volna a megszakítást. Ha nincs indok, nem vagy kiskorú és nincs baj a babával, akkor 12, hét, de akkor is már elég necces, mert már elég nagy.
Igen, de kb a 9-10. héten jelentkezni kell, mert ez egy procedúra, tehát, ha a 11. 12. héten mész el, akkor már nem fogják megcsinálni!

Hogyan próbáljam leküzdeni az utolsó hetek feszültségeit? Most egy kicsit kivagyok, és a hangultaom sem túl jó, de jó lenne még ezt a pár hetet nyugalomban kibirni, a párom szempontjából is, mert nem akarom a hisztijeimmel kikésziteni

Legjobb válasz: Én is feszült vagyok mostanában.Már nem alszom rendesen.szerintem ez is közrejátszik.Ahogy közeleg a vége legbelül félek.Pedig nem gondolok míndíg a szülésre próbálok nyugodt maradni.És persze ez az idõszak a legnehezebb.nyugi nem vagy egyedûl.Kitartás minden kismamának és jó egészséget! 32.hetes kismami

Én is feszült vagyok mostanában.Már nem alszom rendesen.szerintem ez is közrejátszik.Ahogy közeleg a vége legbelül félek.Pedig nem gondolok míndíg a szülésre próbálok nyugodt maradni.És persze ez az idõszak a legnehezebb.nyugi nem vagy egyedûl.Kitartás minden kismamának és jó egészséget! 32.hetes kismami
Szia!!!Én is ugyan ezt érzem mind te én a 37-dik hétbe vagyok és éppen ma olvastam, a babaszoba .hu a szülésikalkulátoron belül hogy ilyenkor mit érez a kismama és pont ezt írta, hogy a szülés vége fele feszültek lehetünk és fáradtak.Ugy hogy ez van.Probálj arra gondolni, hogy nem soká meg látod a picikédet.Én arra gondolok .Jo baba várást!!!!És ki tartás!!!
Tulajdonképpen segíteni nem tudok, ha csak azzal esetleg, hogy én is úgy vagyok, ahogy Te. Rettenetesen feszült tudok lenni, semmi nem jó sehogy. Türelmetlen is vagyok. Néha a fejemet a falba tudnám verni, úgy haragszok magamra. Ezen kívül rettenetesen bizonytalan vagyok. Ami az egyik pillanatban még jó volt, a következõben már kételkedek, tényleg jó-e. Remélem, ezek a szüléssel elmúlnak, csak addig bírja ki a családom! 37 hetes
Tippem nekem sincs, én sem tudom kezelni ezt. A 37. héten vok én is, és fel tudnék robbanni az idegtõl! Szinte állandósult ez az állapot! Éjszaka én sem alszom, sokszor vannak jóslóim, fáj a hátam, a lomhaságomtól is megöl az ideg, meg a cipõmet is nehéz felvenni! Borzasztóan egyedül érzem magam, ha nem szól hozzám senki, akkor az a baj, de ha igen, akkor felbosszant minden szavuk! A páromon csattan legtöbbször az ostor, pedig nem akarom, fél perc múlva már meg is bánom! Nagyon érzékeny lettem, folyton sírok mindenen... Ja, és hülye kérdések foglalkoztatnak egész nap. Mindjárt meg is írok egyet, ami miatt le fognak szólni rengetegen (csak figyeljétek meg)! :DP Szóval nálam sem jobb a helyzet, kitartás csajok, mindjárt itt a vége!!!!! ;)))
A kérdező hozzászólása: hát köszönöm szépe é is ugyanezeket a dolgokat érzem, és nem tom mit tegyek h jobb legyen. már vmi homeopátiás nyugtató szeren gondolkodom.
Szia!Hát nálam sem jobb a helyzet.Kikészítek mindenkit, az utolsó ami kiborított az a babaágy összerakása volt.Szó szerint rohamon volt:(Már nehezen viselem a hátralévõ 6 hetet és már mindenem fáj, nyom a babán, és szétrúgja a megmaradt szerveimet:) .Éjjel nem tudok aludni, rémálmaim vannak.Ideges, feszült vagyok.Állandóan sírnék és elbújnék a világ elöl:(.Félek már az utcán is közlekedni, legnagyobb félelmem, hogy elesek és megindul a szülés, vagy a párom megcsal, meghal:(. Már nagyon várom, hogy kezemben tarthassam a pici kis lányomat! Kitartást! 34 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: én is hasonló dolgokat érzek sajnos. kitartás!
A kérdező hozzászólása: mindenki igy érzi magát az utolsó pár hétben? ez normális?nincs túl jó kedvem , lehangolt vok, és nem birom a stresszt vhogy és azt h mindenki próbál okos lenni körülöttem.mit tegyek h kicsit nyugodtabb legyek és ne akadjak ki mindenen?én azt gondoltam ez velem nem történhet meg
Beállítások - Adatvédelem - Jegyezze meg az elõzményeket
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Szerintetek az orrdugulás még inkább fokozódik az utolsó hetekben?

34. hétben vagyok. Az állandó szájlégzés miatt a torkom teljesen ki van száradva. Öklendezve köhögök, a torkom is kapar. Ez így van hónapok óta, de most mintha még rosszabb lenne. Éjjel horkolok, többször megébredek a szájszárazságra. Viszont nem érzem magam betegnek és remélem már a szülésig egészséges maradok. Titeket is nagyon kínoz az orrdugulás?

Legjobb válasz: szia igen szerintem ez normális de h mitõl van vagy h lehet e valamit ellene tenni aszt sajnos nem tom mindig meg akarom kérdezni a dokit de elfelejtem én az elején nem is vettem magamat eszre h szájon át lélegzem ha nem a többiek rám szóltak h mi van velem tan beteg vagyok ez mar egy 3-4 hónapja van és egyre hangosabban és nehezebben veszem a levegõt ha meg egy kicsit mozgok akkor kifáradok és olyankor olyan mind-ha maratont futottam volna...most mar én is horkolok és a párom szerint olyan isten igazából h meg nõt így horkolni nem halott de hat ez van :-) jó baba varas 38hkm

szia igen szerintem ez normális de h mitõl van vagy h lehet e valamit ellene tenni aszt sajnos nem tom mindig meg akarom kérdezni a dokit de elfelejtem én az elején nem is vettem magamat eszre h szájon át lélegzem ha nem a többiek rám szóltak h mi van velem tan beteg vagyok ez mar egy 3-4 hónapja van és egyre hangosabban és nehezebben veszem a levegõt ha meg egy kicsit mozgok akkor kifáradok és olyankor olyan mind-ha maratont futottam volna...most mar én is horkolok és a párom szerint olyan isten igazából h meg nõt így horkolni nem halott de hat ez van :-) jó baba varas 38hkm
En is ugy vagyok mint az elottem szolo.:) ) kive hogy nem horkolok. En 3 hete kezdtem ugy hogy beteg voltam torokfajos nathas. Igy azt hittem a kesobbi " natha" ami orrdugulas volt inkabb meg a betegseg miatt van es mar kivoltam hogy sose gyogyulok meg. De ez nem natha csak hasonlo. Szoval nem vagy egyedul. Ez terhessegi nyalkahartya duzzanat. De az is lehet allergia vedonom mondta. 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Mit értett azon a védõnõd, hogy lehet allergia is? Arra gondolhatott, hogy terhesség elõtt nem voltál az, de most kialakult? És mitõl, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk rá?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!