Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó első napja (107 db)

Az számít, hogy a bölcsibe az első vagy az utolsó jelentkezési napon jelentkezel be? Mik számítanak, ki az előnyös a jelentkezésnél?

Legjobb válasz: Nálunk csak egy nap lehetett jelentkezni (Bp. Kispest) és számított. Elõnyt élvezõk: - gyermekét egyedül nevelõ szülõ - munkanélküli szülõk gyerekei - és e kettõ után nézik azt, hogy mindkét szülõ dolgozik

Nálunk csak egy nap lehetett jelentkezni (Bp. Kispest) és számított. Elõnyt élvezõk: - gyermekét egyedül nevelõ szülõ - munkanélküli szülõk gyerekei - és e kettõ után nézik azt, hogy mindkét szülõ dolgozik
A kérdező hozzászólása: van h nem is tojcsis napon van ?
Nekem két napig szokott lenni tojásfehérjés nyákom, és rá egy napra volt ovum. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/47aec7089fa5eeb8cf30ec.. Ezt orvos is megerõsítette:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) remélem írtok még tapasztalatokat
Hogy egészen pontosan mikor van, azt nem tudni. A két tünetet együttesen figyelve akkor tudhatjuk biztosra, hogy megtörtént az ovuláció, ha a hõmérsékleti szabályoknak megfelelõen emelkedik a hõ, illetve ha van olyan nap, amikor a legtermékenyebb típusú nyákot (ez nem feltétlenül tojásfehérjés, de a legtöbb nõnél igen) három olyan nap követi, amelyeken kevésbé termékeny nyáktípust észlelünk. A hõmérséklet és a nyák alapján amelyik késõbb teljesül (lehet hogy pont egyszerre van), azután már biztosan lezajlott. Általában 1-2 nap eltérés van, de nekem volt már 3-4 is ritkán.
Szia, nekem SOSEM volt tojásfehérjés nyákom, nekem krémes volt mindig és 7 hetes terhes vagyok! Ja és ovum 19-ik ciklusnapon volt!
Nálam általában úgy van, hogy nyák pár napig, majd 1-2 napra rá ovu.

Amikor megkérdezi az orvos, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor a legutolsó vérzéses napot kell mondani vagy a legutóbbi menstruáció első napját?

Legjobb válasz: Tõlem úgy kérdezte az asszisztens nõ, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja mikor volt? Szóval szerintem az elsõ nap kell. Nekem azért rágták ennyire a számba, mert elõször voltam, és az idegességtõl még a lakcímemet sem tudtam hirtelen mondani. De ha csak simán csak azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor mond azt, hogy pl.: szeptember 2-7, aztán akkor õ eldönti, hogy melyik infóra van szüksége.

Tõlem úgy kérdezte az asszisztens nõ, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja mikor volt? Szóval szerintem az elsõ nap kell. Nekem azért rágták ennyire a számba, mert elõször voltam, és az idegességtõl még a lakcímemet sem tudtam hirtelen mondani. De ha csak simán csak azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor mond azt, hogy pl.: szeptember 2-7, aztán akkor õ eldönti, hogy melyik infóra van szüksége.
A legutóbbi menstruáció elsõ napját. Ezért jó, ha mindig megjelölöd a naptáradban, mert így azt is látod, milyen hosszúak a ciklusaid.
legutóbbi menstruáció elsõ napját
Mindig az utolsó menstruációd elsõ napját kérdezi ilyenkor az orvos!
utóbi mensi elsõ napja kell, nem a ciklus, mint az elsõ írta
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html A terhesség korát az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Egy nap ide vagy oda, nem mindegy? :) Lehet nem akkor volt a peteérés, vagyis nem a 14. napon, csak a 16. napon, így 2 nappal fiatalabb a baba, mint a terhességi korod. Nekem a 12. heti uh-ig minden alkalommal 4-5 nappal mondtak kisebb babát és utána is számoltunk, annyival késõbb készült. Vigyázz magatokra!
a nagykönyv szerint egy 7-10mmes "baba" olyan 7hetesnek felel meg. nekem a 6+4hetes UH a CRL:5mm volt. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html én ezen az oldalon néztem az 1.babám is és jól számolt, és most is ezt nézem.a 12heti UH szerint is jók a számítások
Ebben a cikkben megtalálod az UH-k rövidítéseit! http://velvet.hu/poronty/2009/11/17/lmp_es_ofd_avagy_mit_mut..

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.

Január 25-re vagyok kiírva szülésre. Aki hasonló helyzetben van, mikor volt az utolsó menstruáció első napja?

Legjobb válasz: Szia! Én január 30-ra vagyok kiírva és április 25 volt az utólsó elsõ napja.

Szia! Én január 30-ra vagyok kiírva és április 25 volt az utólsó elsõ napja.
ÉN január 24-re vagyok kiirva, és április 17. volt meg utoljára
Én is jan. 25-re vagyok kíírva, és ápr. 20 volt az uccsó elsõ napja! Engem úgy írt ki erre a dátumra a dokim, hogy mivel ez ápr. vége és vasárnap akkor keressünk egy vasárnapot jan. végén. Szóval ez kicsit vicces!
Hahó:) Engem jan. 31-re írtak ki, és április 24-e.
A kérdező hozzászólása: Nekem is április 20-án volt. Nekem 28 napra jött meg a másik hónapban 35 napra. Gondolom ezért kitolódik az idõpont február elejére.

Dec 7-én volt az utolsó mensim első napja. Karácsonytájt aktívan együtt voltunk párommal. Kicsit furán érzem magam, de semmi egyértelmű jel. Jan 19-én reggel csináltam 1 tesztet, da az nem mutatott semmit. Kicsit aggódok. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseriteni,de már a tesztnek mutatnia kéne a 2 csikot,ha babás vagy.Nekem dec.14én volt az utolso mensim elsõ napja és január 11én már kimutatta a terhességet.Csinálj még egy tesztet.A mensid sem jött még meg?6heteskismami

Nem akarlak elkeseriteni, de már a tesztnek mutatnia kéne a 2 csikot, ha babás vagy.Nekem dec.14én volt az utolso mensim elsõ napja és január 11én már kimutatta a terhességet.Csinálj még egy tesztet.A mensid sem jött még meg?6heteskismami
A tsztet mindenképp a reggeli elsõ vizeletbõl csináld, abban van a legtöbb HCG hormon.

Dec 8-án volt az utolsó mesim első napja. Eddig négy teszt lett pozitív. Mikor menjek orvoshoz? Várjak még egy hetet? Akkor most négy hetes terhes vagyok?

Legjobb válasz: Gratulálok neked! Nekem dec. 10.-én volt az utolsó mensim elsõ napja, én jan. 15.-e körül veszek majd tesztet szerintem. Nyugodtan kérj idõpontot a dokidnál! Sok sikert! :-))

Gratulálok neked! Nekem dec. 10.-én volt az utolsó mensim elsõ napja, én jan. 15.-e körül veszek majd tesztet szerintem. Nyugodtan kérj idõpontot a dokidnál! Sok sikert! :-))
szia elméletileg 3hét és 6 napos vagy ha 28naponként volt mensesed ezért még várjál mert az uh-án még nem látnak életjelenséget csak pete zsákot kb 6-7 hetesen érdemes meni ultrahangra addig pihenj sokat gratulálok és vigyázz magatokra
Beleszámolva, h Babónak van egy hetes késése, nekem 6hét 2naposan volt szívhang.(Naptár szerint 7.hét 2 nap.)Tehát ha idõpontos a dokid akkor már kérhetsz idõpontot, ha meg nem akkor várj még, és vigyázz magadra!
Nekem dec. 7-én volt az utolsó mensim elsõ napja, ma csináltam reggel és délután két különbözõ fajta tesztet. Mindkettõ két csíkos, igaz, halványabb:) A dokival én még várok két hetet, mert kb. egyidõsek lehetünk, kb. 4 hetesek. Azt hallottam, hogy túl korán sem szabad elmenni dokihoz, nehogy a vizsgálat miatt baj legyen belõle. Gratula, mert neked is mensi elõtt kimutatta!!
Az elozo hozzaszolo megnyugtatasara szeretnem irni, hogy az orvos vizsgalat elott mindig megkerdezi varandos lehetsz-e. A huvelyvizsgalat semmikeppen sem sertheti meg a magzatot mert joval feljebb biztonsagban van. 3 hete voltam dokinal, mondtam neki nem tudom babas vagyok-e hiszen mi is probalkozunk. Megvizsgalt es pont. Ha a tesztem pozitiv lenne, azonnal idopontot kernek a dokinal, biztos ami biztos. Gratulalok es sok oromot boldog sagot kivanoknektek 2008-ban!

Ha az utolsó menstruációm első napja 04.21. , és január 26-ra vagyok kiírva, akkor mikor fogant meg a babánk?

Ha az ultrahang eredményeim alapján 25 hetes és 3 napos vagyok, akkor is le kell számítani 2 hetet, és 2 héttel hamarabb fogant meg?

Legjobb válasz: Hát erre é is ´kíváncsi lennék.Nekem majdnem ugyan az a dátumom.Mensi elsö napja 04.07.Èn január 24.-ére vagyok kiírva.Elvileg 14 napot lekell számolni,mert kb.akkor volt a peteére´s.Csak a petee´res nem mindi´g a 14.napon van.Van akinél a 20.napon,vagy környéke´n van,mert hosszabb a ciklus.Nekem is így volt.

Hát erre é is ´kíváncsi lennék.Nekem majdnem ugyan az a dátumom.Mensi elsö napja 04.07.Èn január 24.-ére vagyok kiírva.Elvileg 14 napot lekell számolni, mert kb.akkor volt a peteére´s.Csak a petee´res nem mindi´g a 14.napon van.Van akinél a 20.napon, vagy környéke´n van, mert hosszabb a ciklus.Nekem is így volt.
A január 26.-a teljesen jó mert az pont 40 hét. Általában két héttel a menzeszed elmultával van peteérés de ez is változó ezért számolják a szülés idõpontját a vérzésed utolsó napjától. Amit megadtak az a pontos!
szerintem majus 5 korul v az utan.az en utolsom 2006.0609en volt, kiirtak 2007, 03, 15re es 03, 29en meginditottak a szulest.3720 gr 53 cm fiu, a 42.het vegen.o junius 28an fogant, mivel naplot vezettem az egyuttletrol mert en is tudni akartam.gondolj bele.te tudod mikor volt aktus.

Mikortól kell számolni a 28 napot? Általában pontos? Elsõ vagy az utolsó napról?

Legjobb válasz: Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)

Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)
mindig az elsö naptöl mivel nem egyforma kinek milyen hosszú az elsö nap pedig fix. nekem pl 3 nap a menstruáció igy nekem ha onnan számolnánk nagyon nem annyi nap jönne ki mint annak akinek 1 hétig tart.
Elsõ naptól, nekem napra pontos!
Elsõ naptól. Nekem 3 napon belül változó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!