Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó első napjától (33 db)

Utolso tenyleges verzes elso napjatol vagy az elmaradt vetzes elso napjatol kell szamolni egy baba korat?

Akar honnan szamolom sehogy sem jo.

Legjobb válasz: utolsó vérzés elsõ napjától

utolsó vérzés elsõ napjától
ne ess kétségbe.mert ez attol is függ hány naposak a ciklusaid mikor volt peteérésed.ha nem pontos 28napos akkor az uh szerinti méretét fogják a korának nézni.nekem is 10nappal kissebb mint menzesz szerint lenne.a 10ik héten volt 34mm es.pedig akkor mar elvileg majdnem 12hetes voltam. nekem 34 naposak átlagban a ciklusaim igy valszeg késöbb fogant. neaggodj ha jol fejlödik és van szivhang minden okés lesz.szedj vitamint az segit neki nöni. boldog babavárást. 12hkm
A kérdező hozzászólása: Igen szedem a vitamint, remelem minden rendben lesz. Koszonom a valaszokat. Boldog baba varast mindenkinek:) ???hkm
Nekem 8+5 hetesen volt 5, 6 mm. A 12 hetes UH-n már 7 cm... Az ultrahang sem ad 100% pontos adatot a méretrõl, enyém is kicsike volt és most a vizsgálatokon mindig a "korának" megfelelõ. Biztosan kaptál vitaminokat, tuti minden rendben lesz Nálad is! :) 24 hkm
A kérdező hozzászólása: Akkor 8+2 hetes vagyok es 4, 7mm. Ez nagyon kicsi...:(
Persze, hogy késõbb fogant, de a fogantatás idõpontját nem lehet biztosan tudni, ezért számolják innen.
Igen onnét. Tehát amikor fizikailag megtermékenyülsz tulajdonképpen már két hetes terhes vagy (elsõ vagyok)
A kérdező hozzászólása: 17:20 Veletlen ujra kiirtam, azt hittem nem rakta ki...:(
A kérdező hozzászólása: De nem akkor fogant hanem utanna csak onnan szamoljuk igaz?
Igen, elmagyarázták elég érthetõen.
A kérdező hozzászólása: Amikor tenyleg vereztem?!
Igen az utolsó tényleges vérzés idõpontjától! Tehát amikor nem jön meg akkor gyakorlatilag már 1 hónapos terhes vagy!
A kérdező hozzászólása: Amikor tenyleg vereztem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a biztatast, nyugtatast. Majd irok ha van fejlemeny:)

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

A menstruáció az előző menstruáció első napjától számítva 28 nap vagy az utolsó napjától?

Legjobb válasz: Az elõzõ menstruáció elsõ napjától számítva a következõ elsõ napig. De ha a másodiktól számítod a 2-ig, úgy is jó. :)

Az elõzõ menstruáció elsõ napjától számítva a következõ elsõ napig. De ha a másodiktól számítod a 2-ig, úgy is jó. :)
A mensi elsõ napjától számítva a 14. napon van.
Ez igy nem igaz, a ciklus közepén félidöben. Akinek pl. 35 napos a ciklusa, annak máskor van, mint akinek 24 - gondolom, logikusnak látod te is. Terhes meg lehetsz akarmikor is, nem csak félidöben...
Ha a mensi elsõ napjától számolsz visszafelé, akkor általában a 15-ik napon volt pé-d az elõzõ ciklusodban. Ha ciklusod rendszeres, mindig azonos napra jön meg, akkor számold ki mikorra kell megjönnie, és onnan számolj vissza 15 napot. Persze ez akkor igaz, ha hormonálisan minden renben nálad, mert akkor igaz az is, hogy a luteális fázis 14 napos. Remélem segítettem, és érthetõ, amit leírtam.
A KÖVETKEZÕ MENSI ELSÕ NAPJÁTÓL VISSZASZÁMOLT 14. NAPON VAN OVULÁCIÓ!!!!!! Az elsõ naptól számított 14.nap, csak abban sz esetben helytálló, ha szabályos 28 napos ciklusa vna az illetõnek. A ciklus 1. fele lehet hosszab, de a 2. fele a luteális fázis az állandó 14 nap.Ezért kell a köv.mensitõl visszaszámolni N
Utolsónak igaza van, de szerintem érdemes ovutesztet használni, az biztosabb. ( 28 napos ciklusnál ugyebár mindegy...)

Ha a ciklus 28 napos, a 14. napot a mensi elsõ napjától számoljam, vagy ha vége a mensinek és az utolsó naptól?

Babát szeretnénk, még ez lesz az elsõ hónapunk. Még mensizek jelenleg. 6.án jött meg.

Legjobb válasz: Elsõnapjától számold.

Elsõnapjától számold.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm h irtál :-)

A terhesség az utolsó mensi első napjától számítva 40 hét, akkor hogy lehet, hogy 49 napos ciklusra más szülési időpontot ad meg a kalkulátor, mint 28 naposra?

Sejtem, hogy mikor estem teherbe pontosan, de azok a kalkulátorok, ahol meg kell adni a ciklus hosszát is, 28 napos ciklus eseten dec 14et ad meg és 49 napos ciklus esetén, ami nekem volt, dec 28at. MOst mi az igazság? Ha a teherbe esésem napját nézem, akkor dec14... most akkor számít egyáltalán hány napos volt a ciklusom? Melyik a szülési id?pontom??? a 40. hét dec 14re jön ki.

Legjobb válasz: Leginkább az számít mikor volt a peteérésed, ha késõi volt akkor valószínû késõbb is fog jönni, de ez nem elõírás. Majd a baba megmondja:) Amúgy a mensi elsõ napjától fogják számolni és a 12. heti uH-n pontosítják.

Leginkább az számít mikor volt a peteérésed, ha késõi volt akkor valószínû késõbb is fog jönni, de ez nem elõírás. Majd a baba megmondja:) Amúgy a mensi elsõ napjától fogják számolni és a 12. heti uH-n pontosítják.
Azért más az idõpont mert ezek a kalkulátorok a nagy könyv szerint mûködnek. A nagy könyvben pedig az van írva, hogy a peteérés a ciklus közepén van. És valljuk be ez nem mindig van így. Emiatt egy közönséges kalkulátor sosem fog valós választ adni hisz a peteérés a ciklus elsõ és akár utolsó napján is lehet. Ez egy 28 napos ciklusnál majdnem egy hónap eltérés (2-2 hét mindkét irányban) Pontosabb eredményt majd az UH eredmények fognak adni amelyek valósabb képet tudnak mutatni a gyermek koráról.
Jah és, hogy tiszta legyen a kép: nem az utolsó menstruációtól számított 40 hét, hanem a megtermékenyüléstõl számított 40 hét.
Én úgy tudom, hogy a megtermékenyüléstõl számítva 38 hét és mivel a nagy könyvben az van, hogy a 14. napon van pé, ezért az utolsó menszitõl pedig 40 hét.
Igaza van az elõzõnek, a megtermékenyüléstõl számítva 38 hét!

A terhesség tüneteit az utolsó menstruáció első napjától kell számítani? Vagy az elmaradt menzesztől számítva 4-5 hétre jelennek meg?

Legjobb válasz: Sehonnan sem kell számítani. A tünetek jelentkezése mindenkinél más. Van, akinél nincs, más meg a beágyazódástól érzi. Az utolsó menzihez 2 hétre van kb. a megtermékenyülés, ahhoz min. 1 hét a beágyazódás, amikor a hcg kezd termelõdni, ami a terhes-tüneteket okozza. Az utolsó menzi 1. napja egy tájékozódó érték, mert az biztos, a fogantatás napja meg nem az. Ehhez számolnak késõbb mindent a terhesség alatt.

Sehonnan sem kell számítani. A tünetek jelentkezése mindenkinél más. Van, akinél nincs, más meg a beágyazódástól érzi. Az utolsó menzihez 2 hétre van kb. a megtermékenyülés, ahhoz min. 1 hét a beágyazódás, amikor a hcg kezd termelõdni, ami a terhes-tüneteket okozza. Az utolsó menzi 1. napja egy tájékozódó érték, mert az biztos, a fogantatás napja meg nem az. Ehhez számolnak késõbb mindent a terhesség alatt.
A tünetek mindenkinél máskor jelentkeznek és nem is ugyan az mindenkinél! Nekem pl. pont olyan volt mintha meg akarna jönni.
A kérdező hozzászólása: Jó, csak úgy írják, hogy kb. a 4. héttõl jönnek elõ a tünetek. És, hogy akkor a 4 hetet honnan kell számolni.
Az utolsó menszesz elsõ napjától.
Elsõ vagyok. Nekem pl. már 4 nappal a nemvárt elõtt elkezdõdött.

A Menstruáció első napjától, vagy az utolsó napjától jön meg 28-napra?

Hogy kell ki számolni hogy mikor lesz meg leg közelebb?

Legjobb válasz: Mármint hogy ÁTLAGBAN 28 napra, a legtöbbnek 21 és 35 nap között jön meg.

Mármint hogy ÁTLAGBAN 28 napra, a legtöbbnek 21 és 35 nap között jön meg.
az elsõ.
Igen, az elsõ naptól számítod.
Igen, az elsõ naphoz képest a 28-on.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

A terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától kell számolni? Ha pl. tegnap teherbe estem, és júl.14-én jött meg akkor már 2 hetes? Valaki magyarázza már el, hogy van ez, mert nem értem.

Legjobb válasz: Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...

Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...
Orvosilag így könnyebb számon tartani a baba korát. A fogantatás pillanata eléggé kérdéses, úgyhogy az alapján nem lehet konkrét kort megállapítani. A méretek sem árulkodók, van olyan, akinek a babája 7 hetesen 6 hetes terhességnek felel meg a méretei szerint, más ugyanúgy 7 hetesen idõsebbnek tûnik. Késõbb, amikor már nagyobb a baba, úgy az orvos is látni fogja, hogy kb. milyen idõs lehet a méretek, ill. a súly alapján. Amíg még nagyon kicsike, addig meg csak egyetlen dátum biztos: az utolsó menstruáció elsõ napja, ezért ehhez igazítanak.
Azért számolnak az utolsó menstruáció elsõ napjától mert az biztos dátum, a fogantatás pontos dátumát senki nem tudja pontosan max. sejti. A terhesség elsõ két hetében a szó szoros értelmében tényleg nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki. A terhesség elsõ 12 hetében az ultrahangos méretek alapján elég jó közelítéssel be lehet lõni a terhesség korát. Akkor szoktak így számolni, ha valamiért bizonytalan az utolsó havivérzés ideje.
Ráadásul ha utánaszámolsz, akkor a terhesség 9 hónap, mégis 40 hét. :)
A kérdező hozzászólása: és akinek PCOS-ja van és hónapokig nem menstruál annak ezt, hogy számolják? Mert hallottam már olyat aki igy is terhes lett.
Akkor ott marad a méretekbõl történõ megállapítás, de szerintem ez nagyon ritka eset, hogy menstruáció nélkül esik valaki teherbe, így az általános eljárás az, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhesség korát. Amúgy meg az elején annyira úgysem mérvadó, inkább a terhesség harmadik harmadában lesz ez fontos, hogy milyen korú a baba a szülés várható idõpontja miatt. Ha meg nem fejlõdik rendesen és kisebb a baba, mint a vélt kora, akkor úgyis kivizsgálások következnek, ami megint adhat egy ezredik kormegállapítási eredményt...
Nekem magándiagnosztikán beírták az utolsó vérzést, így kalkulálta 8 hetesre, és így kalkulálta a szülés idõpontját. Mondtam hogy 1 héttel késõbb fogant, ez bebizonyosodott a méretekbõl. Így újrakalkulált, 7 hetesnek, és késõbbi születési idõpontnak.

Terhességet úgy az utolsó mensi, első napjától kell számolni? Az nekem Nov29 volt. De mivel a peteérésem csak Dec18-20-ig volt úgy számoltam. Akkor csak 5hetis terhes vagyok?

Azért kérdezem,mert nem volt még csak petezsák a UH és lehet, hogy ezért mert később fogant meg?

Legjobb válasz: Igen az utolsó menszesztõl számolják, 7+2 napos vagy a menszesz szerint.

Igen az utolsó menszesztõl számolják, 7+2 napos vagy a menszesz szerint.
Bocsi 7+2 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de akkor az nem számít hogy csak 18-án hajnalban voltunk együtt és akkor termékenyültem meg.
A kérdező hozzászólása: Mert még nincs csak petezsák volt az uh 10mm.
Van olyan doki, aki ezt figyelembe veszi, és van, amelyik vaskalaposan ragaszkodik a menstruáció szerintihez. Akkor legyél majd résen, ha be akarják indítani a szülést feleslegesen. Mert sajnos ez elõfordulhat. Ha oda kerülne a sor, majd mondd a dokinak, hogy Te pontosan tudod, mikor volt az aktus, és hogy korábban nem voltatok együtt... Amúgy meg egész terhesség során ez nem számít. Az AFP az egyetlen vizsgálat, ahol pontosan 16 hetesnek kellene lenni elvileg, de az meg egy tök elavult vizsgálat, az eredmény se számít...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :D
szia! Nekem nov30 az utolsó menzi, és ma 9mm élõ embryio uh szerint. Nekem össze vissza volt a menzim, azt sem tudom mikor eshettem teherbe. Elvileg dec 14-én, de elõtte csak 3 nappal voltunk együtt, úgyhogy nem tudom. Neked késõbb volt szerintem.
Én úgy tudom, hogy mindenképpen az utolsó mensi alapján számolnak. Nekem is így van, pedig tudom, hogy késõbb lettem babás. Így az ultrahangon is mindig kisebb pár nappal, mint amennyinek a mensi szerint kellene lennie. Én (többek közt ezért is) csak a 9. héten mentem elõször nõgyógyászhoz.
Elõször nekem is a mensihez akarták nézni, de már az elsõ vizsgálaton szóltam, hogy a ciklus 26. napján eshettem teherbe (hõmérõztem és világ életemben hosszú ciklusaim is voltak). A doki figyelembe vette, de elõször a mensi szerinti kiírást vette figyelembe, de szólt, hogy az én általam mondottaknak megfelelõ méretû a baba. Aztán a 12 hetes UH-n méretek alapján pontosították a korát (arra, amit én is számoltam) és már ez került a kiskönyvembe is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!