Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó első (295 db)

Ma szedtem be az utolsó fogamzásgátló tablettát (trinordiol) az elsö haviból, most még mindíg kell védekezni? (mert fél éve abbahyagtam és most újrakezdtem) de még csak egy hónap ment le!

Legjobb válasz: Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Amikor megkérdezi az orvos, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor a legutolsó vérzéses napot kell mondani vagy a legutóbbi menstruáció első napját?

Legjobb válasz: Tõlem úgy kérdezte az asszisztens nõ, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja mikor volt? Szóval szerintem az elsõ nap kell. Nekem azért rágták ennyire a számba, mert elõször voltam, és az idegességtõl még a lakcímemet sem tudtam hirtelen mondani. De ha csak simán csak azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor mond azt, hogy pl.: szeptember 2-7, aztán akkor õ eldönti, hogy melyik infóra van szüksége.

Tõlem úgy kérdezte az asszisztens nõ, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja mikor volt? Szóval szerintem az elsõ nap kell. Nekem azért rágták ennyire a számba, mert elõször voltam, és az idegességtõl még a lakcímemet sem tudtam hirtelen mondani. De ha csak simán csak azt kérdezi, hogy mikor volt az utolsó menstruáció, akkor mond azt, hogy pl.: szeptember 2-7, aztán akkor õ eldönti, hogy melyik infóra van szüksége.
A legutóbbi menstruáció elsõ napját. Ezért jó, ha mindig megjelölöd a naptáradban, mert így azt is látod, milyen hosszúak a ciklusaid.
legutóbbi menstruáció elsõ napját
Mindig az utolsó menstruációd elsõ napját kérdezi ilyenkor az orvos!
utóbi mensi elsõ napja kell, nem a ciklus, mint az elsõ írta

Miért várt az utolsó óra utolsó percéig a Fidesz a népszavazási kérdések beadásával, ha korábban többször is azért ostorozta az OVB-t, hogy nem azonnal, első összeülésre hoz döntést, s direkt húzza az időt?

Nem értem a dolgot.

Legjobb válasz: Az OVB két határozatot hozott.Az egyiknek most járt le az ideje, a másikra most kapta meg az engedélyt,hogy aláírást gyûjtsenek.Az elsõ 3 kérdésre azért nem gyûjtöttek aláírást,mert már az OVB elõtt lévõ következö 3 kérdéssel együtt akarták elindítani.Tudjuk hogy többször megjárta a különbözõ állomásokat,de a kettõ összecsúszott.Most megint 3 kérdés van függõben,de ha külön-külön gyûjtenek rá, elõfordulhat hogy 2x is lehetne népszavazás.Ez nem lenne jó senkinek,túl sokba kerülne a kérdéseket külön-külön szavaztatni.A legjobb az lenne,hogy a már 1x elfogadott kérdéseket az OVB elfogadná további idõhúzás nélkül,és szavazhatna a "jónép".Az utolsó percig azért kellett várni,hogy a lejárat utáni elsõ pillanatban be lehessen adni az újat, mert az eddigi gyakorlat szerint ezt bírálták el.Remélem segítettem.

Az OVB két határozatot hozott.Az egyiknek most járt le az ideje, a másikra most kapta meg az engedélyt, hogy aláírást gyûjtsenek.Az elsõ 3 kérdésre azért nem gyûjtöttek aláírást, mert már az OVB elõtt lévõ következö 3 kérdéssel együtt akarták elindítani.Tudjuk hogy többször megjárta a különbözõ állomásokat, de a kettõ összecsúszott.Most megint 3 kérdés van függõben, de ha külön-külön gyûjtenek rá, elõfordulhat hogy 2x is lehetne népszavazás.Ez nem lenne jó senkinek, túl sokba kerülne a kérdéseket külön-külön szavaztatni.A legjobb az lenne, hogy a már 1x elfogadott kérdéseket az OVB elfogadná további idõhúzás nélkül, és szavazhatna a "jónép".Az utolsó percig azért kellett várni, hogy a lejárat utáni elsõ pillanatban be lehessen adni az újat, mert az eddigi gyakorlat szerint ezt bírálták el.Remélem segítettem.

Matek házi! Van-e olyan 4-re végződő term. Szám, amelynek négyszeresét kapjuk, ha az utolsó jegyét letöröljük, és az első helyre írjuk a számban?

segítsetek légyszi:s

Legjobb válasz: Igen, van. Minden 4-re végzõdõnek 6-ra végzõdik a 4-szerese. Tehát az eredeti szám utolsó 2 számjegye 64. A 64-re végzõdõ számok 4-szeresének mindig 56 az utolsó 2 számjegye. Tehát az eredeti szám utolsó 3 számjegye 564. A 564-ra végzõdõ számok utolsó 3 számjegye 256. Ha ezt folytatod, hamar megtalálod a megoldást. Remélem, érthetõen írtam. Persze lehet, hogy van valami egyszerûbb megoldás is.

Igen, van. Minden 4-re végzõdõnek 6-ra végzõdik a 4-szerese. Tehát az eredeti szám utolsó 2 számjegye 64. A 64-re végzõdõ számok 4-szeresének mindig 56 az utolsó 2 számjegye. Tehát az eredeti szám utolsó 3 számjegye 564. A 564-ra végzõdõ számok utolsó 3 számjegye 256. Ha ezt folytatod, hamar megtalálod a megoldást. Remélem, érthetõen írtam. Persze lehet, hogy van valami egyszerûbb megoldás is.

Az első meg az utolsó palacsintám miért nem sikerül soha?

Legjobb válasz: Az elsõ szerintem mindenkinél ilyen "tesztpalacsinta" , hogy megnézze kell-e a vlmi még hozzá, vagy az elsõnél lehet még sok alatta az olaj és az maitt, de szerintem az 1. másnak se szokott tökéletes lenni :D Az utolsót meg nem tudom, nálunk az csak ritkán nem sikerül

Az elsõ szerintem mindenkinél ilyen "tesztpalacsinta" , hogy megnézze kell-e a vlmi még hozzá, vagy az elsõnél lehet még sok alatta az olaj és az maitt, de szerintem az 1. másnak se szokott tökéletes lenni :D Az utolsót meg nem tudom, nálunk az csak ritkán nem sikerül
Bemegy az öreg a kocsmába, kikér 8 felest. Kocsmáros kitölti, és kipakolja szépen sorban mind a nyolcat a pultra. Az öreg megfogja az elsõ meg az utolsót, és kiönti, a többi hatot egymás után felhörpinti. Mire a kocsmáros megkérdezi: -Miért öntötte ki az elsõt meg az utolsót?! -Az elsõ mindig k. [email protected], az utolsótól meg mindig hányok :DDDD
Utolsó biztos azért, mert kevés a tészta és csálé lesz. Az elsõnél meg talán nem teljesen forró a serpenyõ, vagy ekkor jösz rá, hogy kevés benne a tojás. Ha teflont használsz, egy csepp olaj sem kell bele.
Az elsõnél nekem nem szokott elég olajos lenni a serpenyõ, és odaragad, aztán mire felszedem, szétszakad. Az utolsónál meg le szokott ülepedni az aljára a liszt, és ezért sûrûbb, de nekem azért szokott sikerülni, még ha 2 cm vastagságú is :)

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

Ha az utolso helyre irt iskolamnal nem vagyok benne a vegleges rangsorba, pedig eleg jo helyen vagyok, akkor ez azt jelenti, hogy felvettek az elso helyre irt iskolamba?

Kerlek mondjatok,hogy igen...:D vagy ha az elsore nem,de a masodik helyre irt suliba felvettek,akkor se kuldik mar tovabb? Mert amit meg masodiknak irtam,azt a sulit meg ugy megutaltam...

Legjobb válasz: Ha az utolsó egy gyenge suli, ahova amúgy 100%, hogy felvettek volna, de most nem vagy ott, akkor biztosan egy korábbira vettek fel. Hogy ez most az elsõ vagy a második, nem lehet egyelõre megmondani, majd ha meglesznek az ottani eredmények is.

Ha az utolsó egy gyenge suli, ahova amúgy 100%, hogy felvettek volna, de most nem vagy ott, akkor biztosan egy korábbira vettek fel. Hogy ez most az elsõ vagy a második, nem lehet egyelõre megmondani, majd ha meglesznek az ottani eredmények is.
A kérdező hozzászólása: Szoval ha a masodik helyre felvettek, vagy a harmadikra, akkor mar nem kuldik tovabb az azutan kovetkezo sulinak? Egyebkent az a vicces, hogy a masodik helyre irt suli szerintem gyengebb, mint amit negyediknek irtam..
Így van. Ezt a "továbbküldést" persze csak logikailag kell érteni, mert egy számítógépes szoftveren belül történik a dolog, az iskolák már csak a végeredményt kapják meg.

2013 szeptember 23an voltam 12 hetes 4 napos. Az utolso mensim elso napjat sajnos biztosra nem tudom. Mikorra teheto a fogantatas juniusra vagy juliusra?

Legjobb válasz: Nézd meg a naptárad. szeptember 23-tol számolj vissza 12 hetet és 4 napot. Ez lehetett az utolso menstruáciod elso napja. (Bár érdekes hogy ha ezt nem tudod, akkor hogy tudod napa pontosan megmondani, hogy hány hetes, napos terhes vagy....) Ha a fogantatás dátuma érdekel, akkor szeptember 23-tol számolj vissza 10 hetet és 4 napot. +-2 nap pontossággal beválik.

Nézd meg a naptárad. szeptember 23-tol számolj vissza 12 hetet és 4 napot. Ez lehetett az utolso menstruáciod elso napja. (Bár érdekes hogy ha ezt nem tudod, akkor hogy tudod napa pontosan megmondani, hogy hány hetes, napos terhes vagy....) Ha a fogantatás dátuma érdekel, akkor szeptember 23-tol számolj vissza 10 hetet és 4 napot. +-2 nap pontossággal beválik.
A kérdező hozzászólása: Az ultrahang alapjan tudom ezt az adatot. Es ez igy mennyirebiztos? Koszi a valaszt!
A kérdező hozzászólása: A fogantatas erdekel!
Húha, ez mar sokadik kérdésed ebben a témában, de sebaj...:) sztem mar vagy százan is elmondtak, h az uh idõpontja -2 het, es az a fogantatas idõpontja. Ilyen korai terhessegnel meg elég pontos, +/- 3-4 nap.
Mi a kérdésed?
Szia! Legalább válaszolhatnál néha, ha már beteg vagy biztos van idõd egy kis netezésre. Itt egy csomóan kérdezgetnek. Íg nehéz segíteni.
vagy lány?
Fiú vagy?
Mit akarsz pontosan a feladatba? Olvassál be számokat nulla végjelig. És számítsd ki: a) elemek összege b) elemek átlaga c) elsõ és utolsó elem összege d) elsõ elem nagyobb-e mint az utolsó e) van e kettes a beolvasott számok között .... ?
Engem nem izgat ha megbuksz, egy ezresért megírom bármikor.
Nem igazán értem, hogy attól, hogy mi megcsináljuk, neked mitõl lesz jobb? Ugyanúgy meg fogsz bukni, mert Te nem tudsz semmit.
Ja már értem! Csináljuk meg a házid? Nem hiszem, hogy erre itt sokan vállalkoznának, persze lehet, hogy szerencséd lesz. Azért inkább szerintem kezdj el tanulni rá. A google tud segíteni. "tömb mûveletek c++" keresésre sok hasznos oldalt dob fel. Pl. http://prog.ide.sk/pas.php?s=22 ami rögtön megoldja az egyik problémát.
Értjük mi, hogy nehéz a sorsod, de akkor sem házifeladatmegoldó oldal ez.
A kérdező hozzászólása: Igen, komplett programot
Nem tudjuk mit kell megoldani, mert nem derül ki a kérdésedbõl. Függvényeket kellene írni, vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Sokat vagyok beteg, és kevés óraszámban van informatika órám. Dolgozat, csak hiányzásaim miatt nem tudom megcsinálni. Most kezdtünk még csak bele. Valaki meg tudná nekem oldani?
Elõbb fogalmazd meg jól a kérdésedet. Én elég jól értek a programozáshoz, de a kérdésedbõl nem tudom leszûrni, hogy mit akarsz.
Ért bizony! Többeket is láttam már "érteni hozzá" hasonló témákban. Nem is ez a kérdés. A kérdés az: te vajon értesz hozzá? És ha nem, miért várod, hogy más dolgozzon helyetted?
Tudod az én legkisebb fiam is sokat betegeskedik sajnos, de soha nem kért olyan segítséget, hogy ' Apa írd már meg helyettem', hanem kiküzdötte és max. ha 'abszolute' nem ment akkor jött, hogy segítsek. Senki sem születik zseninek, legalább próbáld elkezdeni, szívesen segítünk.

Töri: Hasonlítsd össze a 2. világháború első 3 esztendejét az utolsó 3-mal! Milyen hasonlóságokat és milyen különbségeket látsz? Vki segítene?

Hasonlítsd össze a 2. világháború első 3 esztendejét az utolsó 3-mal! Milyen hasonlóságokat és milyen különbségeket látsz? Vki segítene?

Legjobb válasz: Az elsõ 3 van mi gyõztünk, az utolsó 3-ban az ellenség.

Az elsõ 3 van mi gyõztünk, az utolsó 3-ban az ellenség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!