Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó csak 2 (32 db)

Neketek milyen vizsgálat volt az utolsó héten? Csak mert nekem a 38. héten volt egy méhszáj vizsgálat, és az utolsó héten 2-szer kell ctg-re menni. Ilyenkor már nem nézik meg a méhszájat, hogy mi a helyzet?

Legjobb válasz: nst igazából,.meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..

nst igazából, .meg áramlásos ultrahang volt, és terminus után felváltva naponta nst, amnioszkópia, szülésig. 40+ 6 napon szültem..
Az én dokim a 36-tól nem szokott méhszájat nézni, nehogy "megbolygassa" a dolgokat. Kivéve persze ha úgy érzem, problémám van és én kérem meg rá. Tényleg felesleges. Az a jó, ha magától indul be a szülés. Persze a túlhordás az más tészta! Csak én addig sose jutok el... :o)
Nekem a 36.héten nézett méhszájat utána hetente 1 CTG majd a 40.héttõl naponta CTG és méhszájvizsgálat.

Tudtok valódi "pót nagyszülő" kereső oldalt? Én csak olyanokat találtam, ahol az utolsó adatok 2-3 évvel ezelőttiek.

Szüleim szeretnének kisgyerekekkel foglalkozik, vigyázni rájuk, amolyan "pót nagyszül?ként". A környezetünkben nincsenek kisgyermekek, így valamilyen más úton szeretnék segíteni nekik. Bármi egyéb ötletet is szívesen fogadok.

Legjobb válasz: http://www.gyermeksziget.hu/ Nem kifejezetten nagyi keresõ,de rendszeres friss hirdetések a babysitter kategóriáan,ott többször van hogy nagyit vagy állandó babysittert keresnek. Egy próbát vagy hirdetés feladást esetleg megér. Esetleg keressék fel a szüleid a helyi védõnõt,lehet õ is tud családot ajánlani,ahol elkelne egy ilyen nagyi!

http://www.gyermeksziget.hu/ Nem kifejezetten nagyi keresõ, de rendszeres friss hirdetések a babysitter kategóriáan, ott többször van hogy nagyit vagy állandó babysittert keresnek. Egy próbát vagy hirdetés feladást esetleg megér. Esetleg keressék fel a szüleid a helyi védõnõt, lehet õ is tud családot ajánlani, ahol elkelne egy ilyen nagyi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm :)
Babás oldalakon, fórumokon próbáljatok meg keresni, biztos akad kisgyermekes anyuka, aki nagyon hálás lenne a segítségért. :)
Mi Bp-en lakunk és nem foglalkoznak egyáltalán az unokákkal a nagyszülõk. Én pont ilyen pótnagyszülõket keresnék.
az én kisfiamnak sajnos nincs nagyszuloje...Egyedul vállaltam, és az én anyukám négy hónapja meghalt, apukám már évek óta nem beszél velem, mert bevállaltam egyedul a kisfiamat, persze anyagilag megtehettem.Nincs senkink...csak egy nagynenim van aki tartja velunk a kapcsolatot.Orulok hogy vannak még ilyen emberek!:) Segíteni nem tudok, csak jól esett leírni.:) Szép estét nektek!
Bár az én kislányomnak(2, 5éves)van 2 nagyanyja, de nagyon ritkán találkoznak a távolság miatt. Nagyapák még a születése elõtt jóval meghaltak. Örülök hogy vannak ilyen emberek, néha én is gondoltam rá hogy kellene egy "igazi nagyszülõ" leginkább nagyapa a lányomnak. A szívem belefájdul ha más kisgyereket látok a nagyszüleivel, önfeledten játszani az én kicsimnek meg nincs senki!:(((

Terhességem legelején nagyon beteg lettem, talán 2-3 nap egymás után megittam reggelente 1-1 aspyrin+c pezsgőt. Az volt a betegtájékoztatóban hogy az utolsó harmadban nem lehet csak. Ettől ugye nem lehet bajom?

Legjobb válasz: Sztem nem lett bajotok de én úgy tudom,h. ezeket nem szabad szedni egyáltalán nem csak az utolsó harmadban. Általában azért nem olyan durva gyógyszerek ezek, jót biztosan nem tesz de nem is feltétlenül ártalmas. Kerülni kell a használatát az tuti. Ne aggódj, nem lesz baj!

Sztem nem lett bajotok de én úgy tudom, h. ezeket nem szabad szedni egyáltalán nem csak az utolsó harmadban. Általában azért nem olyan durva gyógyszerek ezek, jót biztosan nem tesz de nem is feltétlenül ártalmas. Kerülni kell a használatát az tuti. Ne aggódj, nem lesz baj!
Szerintem nem lesz baja ettõl a babónak. Amúgy nagyon sok minden egyéb van, amit tiltanak helyenként, mégis alkalmazzák kismamák és semmi baj nem lesz (ezalatt akár a hajfestésre is gondolhatunk). Bár azt hiszem az is lényeges lehet, hogy a "terhességem legelején" az pontosan hányadik hét. Amúgy kérdezz rá a dokinál is nyugodtan, ha mész hozzá. Talán õ pontosabb választ tudna erre adni. Minden jót! 20 hetes kismami
HAjfesték, hm...Azért tiltják ugye, mert azt mondják a gõze árt a babának. Én fodrász vagyok és a dokim szerint addig dolgozhatok amig bírom, csak szellõztessek sûrûn.Akkor mi is van?4-6hetente a festés árt, ha mindennap szívod már megszoktad? Orvosa válogtja.Sajnos... Én azért már nem fogok festeni, dauerolni csak amig meg nem jön a segítségem.(jövõhét közepe) 5 hetes babás
Igen, tényleg így van, orvosa válogatja. Sok nõ festeti végig, jár szoliba meg hasonlók és semmi baja sem lesz a babának. Viszont általában azt lehet hallani, hogy ezek ártalmas dolgok. Én sem értem, hogy akkor ez most mi. Talán valakinél árthat, valakinél nem. Talán valakinél árt egy bizonyos gyógyszer szedése, másnak nem. Mindenesetre annyi minden éri a kismamákat a 9 hónap alatt, hogy ha a babának baja lesz, több mindenre rá lehetne fogni. Kedves kérdezõ: mindenesetre ha legközelebb gyógyyszeres kezelésre szorulsz, elõtte mindenféleképpen kérj a dokidtól tanácsot! A 20 hetes kismami

2 hónapja szedek fogamzásgátlót (Lindynette 20). Ma kell beszednem a második levél utolsó szemét. Csakhogy ma reggel elkezdtem vérezni (csak nagyon picit). Ez normális az első néhány hónapban? Beszedjem ma még az utolsó szemet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem vedd be. Elõfordul vérezgetés, emiatt ne aggódj. De ez csak az elején jellemzõ a késõbbiekben már nem szabad jelentkeznie. (pár hónap)

Szia! Szerintem vedd be. Elõfordul vérezgetés, emiatt ne aggódj. De ez csak az elején jellemzõ a késõbbiekben már nem szabad jelentkeznie. (pár hónap)

Az egyik kollégám most 6 hónapos terhes, 3 műszakban dolgozunk, az ő munkája elég megerőltető, már rég pihennie kellene, az orvosa is javasolta, de azt mondja, hogy csak az utolsó 1 hónapban hagyja abba munkát, hogy meg legyen neki a 2 éve. ?

Én úgy tudtam, hogy a gyes alanyi jogon, a gyed 1 év munkaviszony után jár, ami neki b?ven megvan. Tényleg jobban megérné - anyagilag?

Legjobb válasz: Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!

A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Eddig senkinek nem nyomtam lefele mutató kezet, se "behajtani tilos" táblát, de a Te üzidet fontolóra veszem.Én senkit nem hurrogtam le, nem küldtem el, max.leírtam a saját tapasztalataimat, amik bocs, de vannak, ennek ellenére sok olyan válasz érkezett, hogy azokból igenis tanultam vmi újat, lehet, hogy Te is írtál, ki tudja, mivel anonim az egész, nem tudom szelektálni, ki mit írt, de ha ilyen alpári stílusban tudsz csak írogatni, akkor ott a privátom, inkább oda írj ilyeneket, mert eddig értelmes válaszok érkeztek a Tiedet kivéve. Egyébként elküldhetem az összes eddig írt választ az eredményekkel.Ennyit errõl és rólad!
Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!
Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyedet kapjon másfél év munkaviszony kell. A táppénz is beleszámít ebbe az idõbe.
16.héttõl tilos éjszaka dolgozni! Ezt tudja a kolléganõd?? Megbüntet(het)ik érte õt is és a munkaadóját is!
Nem kell neki két év. Valószínû arra gondol, hogy a gyerek két éves koráig szeretne gyedet, mert az jóval több, mint a valóban alanyi jogon járó gyes. Viszont téved, egyrészt, mert a biztosítotti napok száma a táppénz alatt is ketyeg, tehát teljesen mindegy, hogy a szülésig hátralévõ három hónapban dolgozik, vagy táppénzen van, mert mindkét esetben ugyanannyi biztosított napja lesz. Másrészt azért is téved, mert ahhoz, hogy a kicsi két éves koráig gyedet kapjon, nem kell két év biztosítotti idõ, csak 562 nap, vagyis kicsivel több, mint másfél év. Ennek oka, hogy a gyed jogosultság csak a tgyás lejárata után indul, vagyis legfeljebb a gyerek 168 napos korától két éves koráig jár. Ehhez meg pont 562 nap kell.
Kolleganõt világositsa már fel valaki, hogy mivel jár neki 168 nap tgyás, igy ahhoz, hogy a gyerek két éves koráig gyed-et kapjon, ahhoz elegendõ másfél év munkaviszony. Szóval nyugodtan menjen táppénzre, már nem lesz több és hosszabb ideig tartó sem a tgyás, sem a gyed. Tök feleslegesen csinálja, amit csinál.
Elsõ válaszoló vagyok Itt le van írva minden: http://www.anyabarat.hu/2010/04/terhes-no-mint-munkavallalo/ És egy részlet belõle: "A nõt terhessége megállapításától a gyermeke 1 éves koráig éjszakai munkavégzésre nem vehetõ igénybe -még beleegyezésével sem-, ami számos esetben csak azzal biztosítható, hogy a munkáltató a munkavállaló nõt ideiglenesen más, olyan munkakörbe helyezi át, ahol mód nyílik a nappali, illetve délelõtti mûszakba való beosztásba. Ilyen esetben is joga van korábbi átlagkeresetére. Tilos a rendkívüli munkavégzés elrendelése."
Kedves elsõ válaszoló, legfeljebb a munkaadót büntethetik meg érte, a terhes nõ önrendelkezési jogát semmilyen jogszabály nem korlátozhatja, ha õ úgy dönt, hogy így dolgozik, szíve joga. Érdekes is lenne, ha megbüntethetnék érte...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszírónak: sajnos volt ennél kellemetlenebb tapasztalat is, a volt munkahelyemen 12 órás mûszakban éjszaka forrasztott egy várandós kismama.... "A multiknak mindent szabad"...Kérdõjel nélkül. Bocsi, nem propagandának szántam - természetesen.
Kérdezõ mentségére szóljon, hogy én is háromszor elolvastam a választ és próbáltam kitalálni, kinek szól: a kérdezõnek, vagy a másik válaszolónak... Nem sikerült, igy csak legyintettem egyet... Az egyik válaszadó
Én is még egyszer bocsi, legközelebb majd írok megszólítást. A nevesítéssel meg az a baj, hogy egy csomó hülye azonnal rádszáll, és direkt piszkál, csak azért, mert tudja, hogy te vagy az. Mondjuk lehet, hogy mostantól írok legalább monogrammot. Még egyszer bocsi, hogy felháborodtam, de mindig rosszul reagálom le ha igazságtalanság ér. Majd erre rágyúrok, hogy ne érzékenykedjek:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem írtál megszólítást, azt hittem, hogy engem vádolsz, hogy lepontoztalak. Jobb lenne, ha nem lenne anonim ez az oldal, kötelezõen kiírnák a neveket, mert ez így tényleg necces. Amúgy pont a Te válaszaidat jegyzeteltem ki magamnak, mert azokat tartom én is igaznak. Én kérek még egyszer elnézést Tõled a félreértésért.
Milyen szánalmas, hogy ahelyett, hogy belátnád, hogy tévedtél, és másnak meg igaza van, nyomkodod a kis piros kezet. Vicces, hogy aki jól hangzó félretájékoztatást ad, az 100%-ban hasznos, csak mert jól hangzik, aki meg helyesbíteni merészel, mert történetesen jobban tudja, az hasznosság szempontjából 0%. Ennél többre nem futja? Mondjuk egy "bocs, igazad van, én tévedtem"-re? Bár tény, hogy ahhoz több is kellene....
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló jól mondja, hogy ha a munkáltató bevállalja, hogy "megcseszik érte", akkor dolgozhat éjszaka is.Itt is ez történik, csak a mûvezetõ tud róla, senki más.Akit említettem, hogy éjszaka nyomta 12 órában, az úgy történt, hogy mikor felvették, 8 óráról, 2 mûszakról írattaták alá a szerzõdést vele, aztán az egész termelõ egység átállt a folyamatos 12 órára, úgy került õ bele ebbe az egészbe.Ja, szerzõdés módosítás nem volt - a gyárnak nem volt elég pénze rá...
De, tisztában vagyok a dolgokkal, fura is lenne, ha nem lennék. Amit belinkeltél, az a MUNKÁLTATÓRA vonatkozik, én nem azt írtam, hogy nem büntetnék meg a munkáltatót, hanem azt, hogy a terhes nõt senki nem büntetheti meg, ha pl. éjszaka dolgozik. VAlóban tilos terhes nõt rendkívüli munkavégzésre igénybe venni, de ha a munkáltató bevállalja, hogy megcseszik érte, akkor a terhes nõ dönthet úgy, hogy dolgozik éjjel, ezért SENKI NEM BÜNTETHETI MEG ÕT! Nem kell egybõl hepciáskodni, kedves elsõ válaszoló, de te írtad, hogy megbüntetik a kismamát is! És ez egyszerûen NEM IGAZ.
A kérdező hozzászólása: Most nemrég indult csak be a 3 mûszak, neki állítólag azt mondta a védõnõje, hogy nem kötelessége elvállalni az éjszakást, csak ha õ akarja. A gond ott van, hogy ráaádásul dohányzik is, és én úgy tudom, hogy a rendszeresen dohányzó kismamáknál gyakoribb a koraszülés.Ha így folytatja, a szalag mellõl viszik majd szülni...Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, majd átolvasom.Azért is érdekel a dolog, mert mi is babát tervezünk a párommal, valszeg én is dolgozni fogok vele egy ideig ( persze nem 6 hónapig), és nem akarok kételyek között lenni, hogy mit vállalhatok és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Oké, lányok, ezért mindenkinek adtam egy hatalmas...zöld kezecskét. ?-))))

Most elsőéves vagyok egy egyetemen. Tegyük fel, megyek mesterképzésre is, ez öt év lenne, az állam hatot fizet, ha pl. a 3. vagy 4. évben kezdek egy másik szakot, akkor csak 2. szakom utolsó 1 vagy 2 évét kellene kifizetni?

Legjobb válasz: alap képzés 6 félév +1 mester képzés 4 félév + 1 Ha a 3. félévedben kezdesz másik szakot, akkor simán vonódnak le a félévek, ha 4. félévben kezdesz, akkor egy félévre 2-t vonnak el az államilag támogatott félévek számából. Államin egy adott képzésbõl, pl. BSc, addig járhatsz amíg e nem diplomázol, utána fizetni kell a másik azonos szakot.

alap képzés 6 félév +1 mester képzés 4 félév + 1 Ha a 3. félévedben kezdesz másik szakot, akkor simán vonódnak le a félévek, ha 4. félévben kezdesz, akkor egy félévre 2-t vonnak el az államilag támogatott félévek számából. Államin egy adott képzésbõl, pl. BSc, addig járhatsz amíg e nem diplomázol, utána fizetni kell a másik azonos szakot.

én 4 honapja szedem a fogamzás gátlot.2 napja vettem be az utolso szemet és most a 7 napos szünetnek a 2 napjánál tartok de még nincs mensesem csak barna folyás volt tegnap ez normális? Lehet ebböl még rendes menstruácio?

Legjobb válasz: fogamzásgátló mellett alapból nem beszélhetünk rendes menstruációról, de igen, még lehet piros, ha erre gondolsz, ha ne, akkor ez egy ilyen hónap volt, elõfordul, ha egyszeri eset, semmi gond

fogamzásgátló mellett alapból nem beszélhetünk rendes menstruációról, de igen, még lehet piros, ha erre gondolsz, ha ne, akkor ez egy ilyen hónap volt, elõfordul, ha egyszeri eset, semmi gond
A kérdező hozzászólása: hát igazábol miota szedem a gyogyszert azota egyszer sem volt mensesem csak ilyen sötét barna folyás..de a doki azt mondta h nem baj
azért én megkérdeznék egy másik dokit is errõl
A kérdező hozzászólása: holnap elmegyek másik dokihoz...köszi a választ :)

Utolsó normális menzeszem ápr. Végén volt. Azt követően máj.27-én megbetegedtem, de csak 2 napig tartott, s enyhe volt, majd barnázás váltotta fel 2 napig. Ilyen még sosem fordult elő velem. Volt valaki hasonló helyzetben? Baba lehet a dologban?

Azóta jobb oldalamon szúrkálást érzek,szinte az egész nap folyamán. Párommal próbálkozunk, babát szeretnénk. Orvoshoz szeretnék menni, csak nem tudom eldönteni, hogy endokrinológushoz, v n?gyógyászhoz forduljak. Esetleg megvárjam a következ? menzeszem hogyan alakul?

Legjobb válasz: teszt?

teszt?
A kérdező hozzászólása: Enyhén véreztem, ezért is nem gondoltam a tesztre. Mellem sem fáj, csak napok óta fáj a fejem vérnyomásom igen alacsony, lehet attól is. Szerintem.

Milligest fogamzásgátlót szedek, most először, a 21. szem vagyis az utolsó bevétele után már hat vagy majd csak azután nyújt védelmet ha megjött és már a 2. levelet kezdem el?

Lehet hülye kérdés de el?ször szedem :) Válaszokat köszi el?re is.

Legjobb válasz: Szia! nekem 2 hetet mondott az orvos, és a 14.napon voltunk együtt.(mensi elsõ napján kezdtem) Bár szerintem jobb ha a biztosra mész, és megvárod az elsõ levelet. üdv

Szia! nekem 2 hetet mondott az orvos, és a 14.napon voltunk együtt.(mensi elsõ napján kezdtem) Bár szerintem jobb ha a biztosra mész, és megvárod az elsõ levelet. üdv

2 hét múlva megyek körutazásra. Anglia, Franciaország, Belgium, Németország , Auszria, de az utolsó 2 csak átutazás lesz. A sulival megyek, kajára, szállásra nem kell pénz. Mennyi költőpénzt vigyek?

Legjobb válasz: Az átutazós részekre elég pár euró (monjuk 10) arra az esetre ha megáltok egy boltnál, és venni kell valamit, de több amúgy nem szükséges. Én amikor angliában voltam két hétig, akkor 40 ezer forintot vittem, és kényelmesen elég volt; 8 napra kb ugy 30 ezer ft kötõpénzt saccolok, de inkább több, mint kevesebb, legfeljebb hazahozod ami marad.

Az átutazós részekre elég pár euró (monjuk 10) arra az esetre ha megáltok egy boltnál, és venni kell valamit, de több amúgy nem szükséges. Én amikor angliában voltam két hétig, akkor 40 ezer forintot vittem, és kényelmesen elég volt; 8 napra kb ugy 30 ezer ft kötõpénzt saccolok, de inkább több, mint kevesebb, legfeljebb hazahozod ami marad.
Szerintem 50 ezer ft kb elég, Te tudod mik a korlátaid, mennyire vagy költekezõ, mennyit engedhetsz meg.
Nem írtad mennyi idõre mész!
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok (ha így jobban tudtok segíteni:) )
A kérdező hozzászólása: jha bocsi:S 8 napra megyek.
A kérdező hozzászólása: jha bocsi:S egy hétre megyek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!