Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó csak (326 db)

Majdnem 1000-en vagyunk a táborban, létszámunk számjegyeinek összege osztható 10-zel. Hetes csoportokba osztva az utolsóba csak 6 fő jut, 6-osával az utolsóba 5, 5-ösével csak 4. Hányan vagyunk összesen?

Ez egy 7.-es matek házi. Meg tuja valaki oldani? Köszönöm!

Legjobb válasz: Igaz, nem hetedikes vagyok, nem emlékszem, hogy akkor megtudtam volna oldani? Most így oldom meg: http://kepfeltoltes.hu/121001/3496425_www.kepfeltoltes.hu_.png

Igaz, nem hetedikes vagyok, nem emlékszem, hogy akkor megtudtam volna oldani? Most így oldom meg: http://kepfeltoltes.hu/121001/3496425_www.kepfeltoltes.hu_.png

Minden nap azzal kelek azzal fekszem a mai nap volt az utolsó csak még egy cérna szál van ami nem szakad el és akkor az a nap lesz biztos az utolsó! Hogy itélitek meg ha valaki feladja?

Csak azt a hülyeséget ne irjátok hogy gyáva mert kiváncsi lennék azért 10 emberból hány vetne véget az életének bármikor.Mert én már végleg feladtam ugyhogy ármikor megtudnám tenni csak amig az idös szüleim élnek nem tehetem.Ha mennek akkor már lehet!

Legjobb válasz: én ma adom fel...

én ma adom fel...
A kérdező hozzászólása: 1 nap múlva 30/f
Szerintem soha nem szabad feladni. Még én sem tennék ilyet, pedig meglenne rá az okom, mert egy csõdtömeg vagyok. Figyelj, gondolj arra, hogy ennél rosszabb már úgy sem lehet, ettõl csak jobb jöhet. Engem érdekelne, hogy miért akarod feladni. Ha akarod nekem leírhatod! 27/N
második vagyok nem olvastam végig szóval nem az életem adom fel csak elszakítom a cérnát...
14:36 Te is feladod? Ezt hogy érted?
Hát ez erõs depi. Inkább azon agyalj, hogy tudsz belõle kimászni. Már jócskán néhányezren felüli e témában a tanácsok száma a GYK-ben. És a Google is eligazít.
Szerintem tedd még, itt se foglalkozik veled senki, szüleid még inkább elvannak nélküled, minthogy lelkibeteg önmagát sajnáltató fiukat is terelgesség.
Ne tedd meg, mert lehet hogy akkor "osztályt ismételsz".Újra visszakerülsz , hogy megoldd azokat a feladatokat, amiket most nem akartál.Lehet, hogy ez nem igaz.De ha mégis, akkor nagy szívás!

E felvételikor kéri a középiskolai tanulmányokat igazoló dokumentumot, az egészet el kell küldeni, vagy csak az utolsó évet?

Legjobb válasz: Azokat az éveket kell beküldened, amelyekbõl szeretnél tanulmányi pontot számíttatni. Tehát egy átlagos középiskolába az utolsó 2 évet mindenképp, hiszen a matekot, törit, magyart és nyelvet az ember végig tanulja. Viszont ha olyan a szabadon választott tárgyad, amit utolsó két évben már nem tanultál, akkor korábbi év(ek)et is be kell küldened. A lényeg az, hogy a tárgyból kapott utolsó két év végi jegyed igazolva legyen a megfelelõ év végi bizonyítvánnyal. Egyébként a felvételit meg lehet csinálni középiskolai bizonyítvány beküldése nélkül is, de csak akkor, ha mindenképp duplázni szeretnél (ekkor csak a két felvételi tárgyat fogják figyelembe venni, az év végi jegyeket és a többi érettségit nem). Ugyanis a középiskolai végzettséget az érettségi bizonyítvány önmagában is igazolja.

Azokat az éveket kell beküldened, amelyekbõl szeretnél tanulmányi pontot számíttatni. Tehát egy átlagos középiskolába az utolsó 2 évet mindenképp, hiszen a matekot, törit, magyart és nyelvet az ember végig tanulja. Viszont ha olyan a szabadon választott tárgyad, amit utolsó két évben már nem tanultál, akkor korábbi év(ek)et is be kell küldened. A lényeg az, hogy a tárgyból kapott utolsó két év végi jegyed igazolva legyen a megfelelõ év végi bizonyítvánnyal. Egyébként a felvételit meg lehet csinálni középiskolai bizonyítvány beküldése nélkül is, de csak akkor, ha mindenképp duplázni szeretnél (ekkor csak a két felvételi tárgyat fogják figyelembe venni, az év végi jegyeket és a többi érettségit nem). Ugyanis a középiskolai végzettséget az érettségi bizonyítvány önmagában is igazolja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, lenne még egy kérdésem. A határidõ feb. 15 ez azt jelenti, hogy még aznap is elküldhetem a felvételim, vagy ekkorra kell beérkeznie a dolgoknak. Ha pl.: hétfõn tudom csak feladni postára, az nem érkezik meg keddre. Ez baj?
Azt jelenti, hogy 15-én kell feladni a dolgokat. Viszont e-felvételinél 15-én éjfélig kell minden adatodat véglegesítened, és 23-ig kell feladnod a hitelesítõ lapot (vagy ügyfélkapuval hitelesíteni).
A kérdező hozzászólása: Köszi mindent

2006-ban kötött életbiztosítást szeretnénk idén felmondani. Az adókedvezmény igénybe lett véve anno, mennyit kell visszafizetni? Tényleg csak az utolsó 3 évet kell?

De időközben ez a kedvezmény megszűnt, akkor melyik éveket kell visszafizetni, és mi a módja?

Legjobb válasz: Tényleg csak az utolsó 3 évet, mivel 2 éve megszûnt, így csak 1 évet a 2009 et! A visszaigényelt összeg + 20% "büntetés"!

Tényleg csak az utolsó 3 évet, mivel 2 éve megszûnt, így csak 1 évet a 2009 et! A visszaigényelt összeg + 20% "büntetés"!
Nem fogsz jól járni, sajnos ezeket a tartam alatt végig kellene fizetni, arra találták ki! Nem tudod folytatni?
A kérdező hozzászólása: Nem, mivel lakáshitellel volt kombinálva, abba törlesztett volna bele a lejáratkor. A lakást eladjuk, és mivel van másik életbiztosításunk, ami jóval kedvezõbb, ezt inkább visszavásároljuk, legalább a jutaléka kijön az ingatlanosnak belõle. Köszönöm szépen a választ!

Az Utolsó Napokban vagyunk? Úgy értem minden vallás, ami a Bibliát veszi alapul, azt állítja, hogy az Utolsó Napokat éljük az előjelek alapján, vagy csak egyes felekezetek hirdetik ezt?

Legjobb válasz: Valóban, én sokaktól hallotam ezt! ugyhogy (és amõgy is) élj úgy mintha ez az utolsó napod lenne :) Reméljük üdvözülünk!

Valóban, én sokaktól hallotam ezt! ugyhogy (és amõgy is) élj úgy mintha ez az utolsó napod lenne :) Reméljük üdvözülünk!
Mindenfélét összezagyválnak az antikrisztusról, Obamáról, elragadtattás stb... Ne foglalkozz vele, te légy jó. Mert lehet lefekszel, de holnap már nem ébredsz.
Csak tudtommal a Jehovák állítják ezt, de lehet más szekta is. A Bibliában annyi van: Nem tudjátok sem a napot, sem az órát." Szó sincs arról, hogy mikor éljük az utolsó napokat.
Két területen bontakoznak ki olyan fejlemények, amelyek segítenek azonosítani, hogy mit nevez a Biblia utolsó napoknak. A Szentírás megjövendöl bizonyos eseményeket, amelyek ’a világrendszer befejezésekor’ történnek (Máté 24:3). És arról is beszél, hogy milyen változások fogják jellemezni „az utolsó napokban” élõ emberek gondolkodását és tetteit (2Timóteusz 3:1).A világesemények, valamint az emberek viselkedése és jellemvonásai mind bizonyítják, hogy az utolsó napokban élünk, és hogy Isten Királysága hamarosan örökké tartó áldásokat fog árasztani azokra, akik szeretik Istent.
#2 válaszoló vagyok. Vannak akik a pápát mondják hamis prófétának. Sõt magyarokkról is hallottam már pár baromságot. Mi van egyébként, ha a gonoszt is úgy kell elképzelni, mint az Istent szentháromságként? Van a fõ gonosz, vannak emberek, kik a gonosz lelket vették magukhoz és a fõ gonosz megtestesült gyermeke... Ez nem lehet?
"#2 válaszoló vagyok. Vannak akik a pápát mondják hamis prófétának. Sõt magyarokkról is hallottam már pár baromságot. " Szegény pápa, szörnyû hogy egyesek ilyesmit képesek rá mondani. "Mi van egyébként, ha a gonoszt is úgy kell elképzelni, mint az Istent szentháromságként?" Én inkább úgy képzelem hogy van a Sátán akinek nagy hatalmú bukott angyalok dolgoznak és ezek valahogy leutánozzák a Szentháromságot mûködés tekintetében. Mondjuk Afrikában a háború lelke, Ázsiában az istentagadás lelke és Amerikában és Európában a kapzsiság lelke.

Ma szedtem be az utolsó fogamzásgátló tablettát (trinordiol) az elsö haviból, most még mindíg kell védekezni? (mert fél éve abbahyagtam és most újrakezdtem) de még csak egy hónap ment le!

Legjobb válasz: Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.

A gyed számításánál csak az utolsó munkahelyen ledolgozott napokat veszik figyelembe? Másnak is így számolták ki, hogy mennyi ideig jár a gyed?

Legjobb válasz: Júliustól változott a számítás módja, azóta csak az utolsó jogviszonyban szerzett jövedelem vehetõ figyelembe. De még érvényben van a korábbi is, ezért mindkét módszerrel kiszámolják, és a számodra kedvezõbbet folyósítják.

Júliustól változott a számítás módja, azóta csak az utolsó jogviszonyban szerzett jövedelem vehetõ figyelembe. De még érvényben van a korábbi is, ezért mindkét módszerrel kiszámolják, és a számodra kedvezõbbet folyósítják.

A gyedet az utolso 1 évben eltöltött munkáknak átlagában számolják, vagy csak az utolso bejelentett munkahely fizetését veszik figyelembe? Részletek lenn

2011. 09.01.tõl 2013.05.01.ig br 250e volt a havi fizetésem. 2013.05.01.-2013.07.30 ig álláskeresésit kaptam, havi netto 75ezer Ft körül. 2013.09.01.-2013.10.30 között br 130ezer Ft volt a fizetésem. Jelenleg terhes vagyok. Ha sikerül munkát találnom,akkor mi alapján, mennyi gyedre lehetek jogosult? 2014.06-ban szülök.

Legjobb válasz: Ha sikerül terhesen munkát találnod, akkor csak az új munkahelyen szerzett jövedelmet veszik figyelembe, az elõzõeket nem.

Ha sikerül terhesen munkát találnod, akkor csak az új munkahelyen szerzett jövedelmet veszik figyelembe, az elõzõeket nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!