Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó cár II. Miklós (1 db)

Én errõl még nem hallottam...
A kérdező hozzászólása: nem baj.azóta megtudtam. Kanyarósak voltak és azért. De ezért köszi =]


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti is utáljátok a TASZ-t?

13

Négy utasszállító egyidejű elrablása sikerének valószínűsége kb. lottóötös találathoz hasonlítható. A mese szerint mindezt egy CIA-nevelte afgán hegyirabló irányította egy afgán barlangból. Miféle logisztikai háttere lehetett?

10

Ha Európa egy állam lenne, szerinted melyik város lenne jó fővárosnak, és miért?

26

A magyarok miért tartják Erdély Romániához csatolását akkora igazságtalanságnak?

Erdélyben ugyanis az 1910-es hivatalos magyar népszámlálás adatai szerint is abszolút többségben voltak a románok. Az összefüggő román etnikai terület bizony egészen az Alföld pereméig nyúlt be már akkor is.

Az akkor még színmagyar Arad-Nagyvárad-Szatmárnémeti határsáv Romániához csatolása valóban kirívó igazságtalanság és az etnikai elv teljes felrúgása, összességében Erdélyé azonban nem.

Nem provokációnak szántam a kérdést, de ha megpróbálnánk az akkori francia, brit, amerikai béketeremtők fejével is némileg gondolkozni, kiderülne, hogy nem is tehettek nagyon mást, mint, hogy Erdélyt Romániának ítéljék. Az ottani magyarság ugyanis kisebbségként,a románok közé keveredve él,a Székelyföld pedig messze bent van az etnikai román területek közepén.

Vélemények?

11

Mi lett volna az Osztrák-Magyar Monarchia valószínűsíthető sorsa, amennyiben nincs első világháború?

(Vagy amennyiben,a szerb konfliktusból, csak egy korlátozott OMM/Németo. vs. Oroszország/Szerbia háború lett volna, amelyet a németek nyernek meg.)

9

Van rá esély? És ha van Menyi?

Sziasztok. Van rá esély,hogy egy szerzői jogról szóló névtelen bejelentést kivizsgál a NAV?

1

Michael Jackson - They Don't Care About Us című számában melyik volt az a sor ami miatt antiszemitizmussal vádolták meg?

3

2013 09, 07-én szombaton este a tényekbe halottam, hogy valami viziblabdázó karambolozott meg ilyesmi. Lehet tudni, hogy hány éves volt a másik kocsit vezetője?

j

3

A harmadik világháború fogalma csak akkor valósulna meg ha minden kontinensről minimum egy valaki háborúzna?

Tehát ha mondjuk Fro.,Amerika,Kína és Nigéria összecsapna akkor az nem lenne világháború amiért Ausztrália nincs benne?(minden csak példa, semmi realitás alapja nincs)
Vagy ezt,hogy nézik?Mi minősül VILÁGháborúnak?Mikor mondhatjuk azt,hogy kitört a III.világháború?

6

Az 1980-as években a gyerekek, fiatalok mit tudtak, mennyit foglalkoztak a politikával Magyarországon?

Elsősorban személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi azoktól, akik akkor voltak gyerekek, fiatalok.

Akkoriban mit tudtatok a politikáról? Néztetek híradót, olvastatok újságot? Mit gondoltatok Kádár Jánosról,a szocializmusról, a nyugati országokról, a Szovjetunióról. Iskolában téma volt ez?
Trianonról mit tudtatok, beszéltetek róla? És a határon túli magyarokról? Lehetett erről valamit tudni akkoriban a fiataloknak?
Köszi a válaszokat, élményeket!

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!