Találatok a következő kifejezésre: Az utolsó cár II (1 db)

Én errõl még nem hallottam...
A kérdező hozzászólása: nem baj.azóta megtudtam. Kanyarósak voltak és azért. De ezért köszi =]

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vajon J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója, Voldemort gyerekkorával valóban Hitler zsidó származására célzott?

Egyik ismerősöm vetette fel a témát.

Ugye annyit kell tudni, hogy Voldemort (a történet főgonosza) kérlelhetetlenül gyűlölte a muglikat, akik olyan emberek, akik nem tudnak varázsolni. Ki akarta őket irtani vagy rabszolgasorba akarta őket dönteni, már nem emlékszem.
A családja úgy nézett ki, hogy az anyja nemesvérű varázslócsaládból származott, akik nagy szegénységben éltek a Denem (Voldemort apjának családja) birtokon és a fiatal Denem fiú elcsábította Voldemort anyját, aztán gyerekük született, ő lett Voldemort.
Miután megszületett a fiú, az apa letagadta, hogy bármiféle köze lenne a nőhöz és ezzel megtagadta a saját fiát is. Ezt az arculcsapást Voldemort anyja nem bírta elviselni, ezért öngyilkos lett. Ebből eredt Voldemort gyűlölete az apja iránt és ezért gyűlölte a muglikat is, ugyanis az apja is az volt.

Haverom azt mondta, hogy ezzel arra célzott az írónő, hogy valószínűleg Hitler is azért gyűlölte a zsidókat, mert az apját vetítette ki rájuk, akiről azt rebesgették, hogy zsidó származása volt és Hitlerrel gyűlölték egymást.

Igaz lehet a célzás?

33

Olvastam cikkeket arról hogy a devizahitellel rendelkezők tüntetnek Orbán, Csányi és még ki tudja kinek a háza előtt. Hogy lehetséges ez?

Csányi Sándor az ország leggazdagabb embere, hogy lehet az hogy csak így oda lehet menni a házához? Nem őrzik a házát vagy nincs elzárva hogy ne mehessen oda akárki vagy valami hasonló? Mert azt olvastam hogy Orbán házához kivonultak a rendvédelmi erők, de Csányi házhoz miért nem?

7

Miért mondják, hogy Európában, USA-ban szólásszabadság és liberalizmus van?

Nincs sem liberalizmus sem szólásszabadság.

Politikai korrektséggel átitatott véleménydiktatúra van.

Manapság politikailag inkorrektnek lenni olyan, mint régen boszorkánynak lenni, csak nem égetnek meg (egyenlőre).
Gyakorlatilag meghatározzák, hogy mi lehet a véleményed, hogy mit szabad, mit kell mondanod.

Mondok egy hasonlatot.
Tételezzük fel, hogy ez a zöld , környezetbarát, "hippi" ideológia lesz a domináns Európában, ennek a vallása válik politikailag korrektté.
Mondjuk, én a munkahelyemen kinyilvánítom azon nézeteimet ,hogy én benzin , dízel autó párti vagyok és az elektromos , hibrid jármű csak punciknak való ,meg nincs benne erő...stb...stb
Ezekért a nézeteimért , ezért a véleményemért engem kirúgnak, ergo diszkriminálnak mert eltérő a véleményem.

Vagy ,tételezzük fel, hogy egy olyan személy vagyok aki sokat szerepel a médiában.
Megjátszom a korrektet ,szélerőművet avattam meg hasonlók.
Egy vita során Kálmán Olga előrehozza az igazi énemet,lekerül a PC álca és előjön az igazi benzin , dízel kedvelő valódi énem.
Ezután a műsor után vége a médiás szereplésemnek , médiás karrieremnek.
Miért?
Pusztán mert eltérő a véleményem.

Szóval, semmiféle szabadság nincs sem Európában, sem az USA-ban ,nem értem mire mondják, hogy szólásszabadság van.

Liberalizmus sincs, mert nem képesek elfogadni az eltérő véleményt az eltérő nézetet.

3

Magyarországon a II. világháború alatt mikor kezdték kapiskálni az emberek, hogy rendszerváltás lesz?

Annyira furcsa nézni a Horthy-korszakbeli filmeket, filmhíradókat, olvasni az akkori politikai harcokról. A szovjet csapatok már a határnál voltak, mégis minden ment tovább a régi kerékvágásban, mintha senki nem sejtette volna, hogy mi jön. Nem volt elég a sztálingrádi csatavesztés, a don-kanyarbeli megsemmisülés, a keleti front teljes összeomlása ahhoz, hogy legalábbis gyanút ébresszen az akkori emberekben? Vagy sejtettek valamit, csak ez a híradókból nem látszik?

3

Melyik mostani hatalom, ország, nép, csoport jelenti a világra a legnagyobb veszélyt? Kik akarják ebben a korban meghódítani a világot?

Ha végig nézünk a történelmen mindig voltak hódító hatalmak-népek, ebben a korban most épp kik?
Kik jelentik a világbékére a legnagyobb veszély potenciált?

11

Miért nem támogatja a Fidesz az alapvető élelmiszerek Áfa csökkentését? Az nem lenne olyan népszerű mint a rezsicsökkentés, vagy csak azért mert ez MSZP ötlete volt?

Sok környező országban sokkal olcsóbb már "boltba járni".

3

Mennyi a kiszabható bírság a közterületen való alkoholfogyasztásért?

2 barátommal éppen jöttünk haza a boltból és pár percre megálltunk egy padnál. 2 bontott sör volt nálunk amiből alig hiányzott egy kevés... de jöttek a rendőrök és megbüntettek kipakoltattak meg be akartak vinni de nem tették meg. végül aztmondták hogy akkor majd küldik a 3 bírságot és arra lennék kíváncsi hogy kb. mennyi bírságra számíthatunk? egy 16 éves lány, 38 és 20 éves férfi ezek lennénk mi... lehet hogy nem lesz ugyanannyi a bírság
20/F

2

Ebben az országban miért kap rengeteg ember kevesebbet mint egy átlagnyugdíjas, holott még csak most kezdené el az életét?

Nem unjátok már hogy mesterségesen a nyugdíjasok vannak a legjobban tartva? a családomban az öregek közül érdekes módon egy embernek sincs 100 ezer alatti nyugdíja pedig mindenki sima melós volt a kádár érában. a fiatal ismerőseim közül pedig kb egy se keres ennyit, már ha van munkájuk. ez igazságtalan szerintem.

17

Hogy lehet valakiből kormánydelegációs autó sofőr?

1

Miért ilyen nagy a németek államadóssága?

"Régi" ország, gazdasága erős, jó az ipar, stb. stb. hogyan lett ekkora államadósságuk? (Amerikának,és még egy pár nagyobb országnak is?)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!