Találatok a következő kifejezésre: Az utak elhelyezett (4 db)

csak tájékoztat. sajnos.
csak tajekoztatas. remelik, hogy lelassitasz utana ha tul gyorsan mentel. legy szivesn tenyleg lassits le!!!
egyébként adatot is gyüjtenek, legalábbis nemrégen olvastam egy cikket valamelyik helyi lapban, hogy milyen sebességeket mérnek ezek az eszközök. De fényképezõ nincs hozzá kapcsolva. sajnos.
németországba fényképeznek is és nagyon sok falunak minden bemenö utszakaszán van. söt az autopályákon is van. nincs is 30 vagy 40-es tábla a falukban mert ezek tényleg lelassítják az autokat.
Fényképezõ nincs hozzá kapcsolva SZERENCSÉRE SZERENCSÉRE!!! mondom, mert pl ahol lakom, a szomszéd településen vagy egy kilométeren keresztül 40-es táblák vannak, minden realitást és valóságos igényt nélkülözõ módon. Széles fõút, jól belátható és mindenhol 40, 40, 40. Meg a világító tábla: Sebesség 42km/h LASSÍTS! LASSÍTS! Anyád p...., ahol meg tényleg veszélyes a gyorshajtás ott szarnak bele. Mint ahogy a nemeindexelõs, pofátlanul elédvágós köcsögökre is. De az már nem ennek a fórumnak a témája.

160 napra elhelyez a bankba 55. 000 Ft-ot. Ha az éves kamatláb 4, 2% mekkora kamatot kap az elhelyezett betét után?

Legjobb válasz: Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0,6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.

Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0, 6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.
Ez inkább iskolai feladatnak tûnik, szóval az illetékeket, adókat hagyjuk. Számolni még álmos vagyok, de a képlet: 55.000-nek kiszámolod a 4, 2%-át, az eredményt elosztod 365-tel, majd felszorzod 160-nal és megvan a keresett szám.
22 a kamatadó és nem 16 6 az egho
Kevered rendesen a szezont a fazonnal utolsó. A 22 százalék az a teljes államkasszába kerülõ rész (kamatadó+eho).


ugyan.... az elsõ csak provokálni akart
marhaság, minek találsz ki ilyeneket?
MÉG nem igaz! De egy olyan kormányról, aki visszamenõlegesen módosítja a törvényeket, elveszi a magánpénztári megtakarításokat, azokat a pénzeket, amiket a felvételkor hatályos törvény szerint kapott valaki, ez is elképzelhetõ! Nem véletlenül emelkedõ tendencia, hogy egyre többen veszik ki a magyarországi bankokban levõ betétjeiket, és Ausztriában helyezik el.
Igaz, de ez csak bizonyos pénzösszeget el nem érõ számlákra vonatkozik. A kormány zárolni kívánja a százmillió forintot nem meghaladó egyenlegû számlákat az államadósság csökkentésére.
Most ez komoly? Milyen alapon?
Ekkora kreténséget már régen nem hallottam. Aki elhiszi az ilyen maszop szájízû marhaságokat, hát rettegjen csak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!