Találatok a következő kifejezésre: Az utólsó számolva (7 db)

Hány hetes terhes vagyok? Az utolsó mensitől számolva: 5hét +3nap. (6.hét.) Peteéréstől számolva:2hét+4nap.

Legjobb válasz: Mindig az utolsó mensitõl kell számolni! Ezt így fogadták el orvosilag-központilag.

Mindig az utolsó mensitõl kell számolni! Ezt így fogadták el orvosilag-központilag.
Az utolsó mensitõl kell számolni. A másik elvileg a baba tényleges kora lenne. Csak hát a peteérés nem mindenkinél pontosan meghatározható, én sem tudom, mikor volt pontosan... Így az utolsó mensid elsõ napja fixebb dátum, a dokid onnantól számol! Dory
Igy van. És mindig a betöltött hét számít. Tehát te 5 hetes terhes vagy. Üdv: 36 hetes kismami

Az UH szerint két héttel kevesebb a terhesség kora mint az utolsó menstruációtól számolva. Ez gond? Nem fejlõdik eléggé?

Legjobb válasz: Hát ennyi infóból nehéz mit mondani. Mikor volt meg utoljára? Hány naposak a ciklusaid? Mekkora a baba CRL-je (vagy ha nincs még, akkor a petezsák)? Hány hetet mond a doki? És a legfontosabb: A doki mit mond? Rendesen fejlõdik?

Hát ennyi infóból nehéz mit mondani. Mikor volt meg utoljára? Hány naposak a ciklusaid? Mekkora a baba CRL-je (vagy ha nincs még, akkor a petezsák)? Hány hetet mond a doki? És a legfontosabb: A doki mit mond? Rendesen fejlõdik?
Persze megírom.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is drukkolok neked, majd írd meg, hogy mi lett.
Ugyanígy vagyok, mint te. Utolsó mensi 09.21., ovu 10.08. (tuti biztosan). 10.23. pozi teszt. 11.13-án voltam elõször dokinál, csak szabályos petezsák, tegnap már volt szívhang, crl-t nem mondta. Jövõ pénteken kell mennem. Én sem értem ezt. Remélem nem lesz baj! Neked is drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egy hét múlva kontroll, meglátjuk, hogy fejlõdik-e
Nem tudod pontosan meghatározni, hogy mikor estél teherbe! Nekem is voltak hasonló kételyeim ( én 2 héttel gondoltam rövidebbnek a terhességemet, de az Uh vizsgálatoknál mindent figyelembe vesznek: utolsó menstr., baba mérete, stb..! Ha már megmondják, hogy mikorra vagy kiírva azt se vedd kp-nek mert még változhat!)
A kérdező hozzászólása: Az meg azért nem stimmel, mert az az együttlét után amikor én gondolom, hogy megfogant rá két napra már fájtak a melleim (tehát volt ovum), és onnan két hétre már pozi tesztem volt. Október 23-án pozi teszt és ma még csak 5 hetes+6 napos lennék ez sehogy sem jön ki.
Akkor volt egy késõ peteérésed is, nem sokkal a menzid elõtt. Akkor úgy voltatok együtt, hogy nem is tudtál a peteérésedrõl.
A kérdező hozzászólása: középidõben volt a PÉ (27-28 napos ciklusaim vannak) az tuti, hõmérõztem és akkor voltunk együtt.
Késõbb volt PÉ. Nekem is kisebb, ez UH-t veszünk alapul. Ha szépen fejlõdik, akkor nincs gond. 9+5 hkm
A kérdező hozzászólása: Az 1. UH-n voltam, a terhesség kora 5 hét+6 nap, szívcsõ pulzálás sejthetõ, CRL 4 mm. A utolsó menzesztõl számolva a terhesség kora ennél két héttel több. 1 hét múlva újból megnézik
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem a mai UH-n nem láttak embriót. Hétfõn mennem kell missed lesz, holnap vérvétel. Nagyon magam alatt vagyok. Remélem nálad jól alakul minden.
Többlet pénz...
A kérdező hozzászólása: Kifejtenéd ezt picit igényesebb stílusban? Megköszönném:)
Nos az elõbbiért elnézést! "Esedékessé nem vált tõketörlesztések árfolyam különbözete az utolsó aktuális árfolyammal számolva." Az jelenti, hogy a futamidõ vége elõtt bármely okból történõ szerzõdésmegszûnés esetén ennyi kerülne egyösszegben elszámolásra. Legalábbis a neten ezt találtam róla!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen. Tehát ha rendben fizetem a törlesztést, akkor ezt nem kell majd befizetni elvileg. Jól értem?

Ha a ciklusaim 30-32 naposak, akkor szerintetek mikor van peteérésem? 14 nappal az utolsó menstruáció első napjától számolva? Vagy nem jól számolom?

Legjobb válasz: Nem. Az ösztrogén fázis (a pé elõtti szakasz) változó hosszúságú lehet, a lényeg, h a pé után 14-16 nappal jelentkezik normál esetben a vérzés. Szóval ha 32 napos a ciklusod, akkor kb. a 17-18. napon van a pé. Akinek rövid a pé utáni rész, annak progeszteronhiánya van. Hõmérõzéssel pontosabban is meg tudod határozni. Amikor leesik az ébredési hõ, akkor van a peteérés (az ösztrogénszint megemelkedése miatt esik le) majd a tüszõrepedés, amitõl (a sárgatesthormon hatására) felmegy hõmérséklet a korábbinál magasabbra. Nézz szét itt: babatervezok.otthona.net

Nem. Az ösztrogén fázis (a pé elõtti szakasz) változó hosszúságú lehet, a lényeg, h a pé után 14-16 nappal jelentkezik normál esetben a vérzés. Szóval ha 32 napos a ciklusod, akkor kb. a 17-18. napon van a pé. Akinek rövid a pé utáni rész, annak progeszteronhiánya van. Hõmérõzéssel pontosabban is meg tudod határozni. Amikor leesik az ébredési hõ, akkor van a peteérés (az ösztrogénszint megemelkedése miatt esik le) majd a tüszõrepedés, amitõl (a sárgatesthormon hatására) felmegy hõmérséklet a korábbinál magasabbra. Nézz szét itt: babatervezok.otthona.net
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Múlt pénteken voltam UH-on, ott 6 hetes terhességet mutattak ki. Az utolsó mensi első napjától számolva (júl.26) viszont már 8 hetes voltam. Ez sok eltérés?

A ciklusaim 35 naposak,el?tte sokszor rendszertelen volt. A petezsák 21mm CRL 4mm és már volt szívhang.Hétf?n megyek véd?n?höz.Van okom aggódni?

Legjobb válasz: Ez így rendben van, nyugi! :) Gratulálok! (Velem is pont így történt a kisfiammal.)

Ez így rendben van, nyugi! :) Gratulálok! (Velem is pont így történt a kisfiammal.)
Mikor én elõször voltam ultrahangon, a ciklus szerint 7 hetes lett volna, de az ultrahang szerint 6 hetes volt. Most vagyok 10 hetes, és minden rendben van :) Ne aggódj :)
Nincs! :) Nálam is ennyi az eltérés kb. Amint nagyobb lesz a babád, mérhetõbb ülõmagassága lesz, abból fogják a pontosabb terhességi kort megállapítani. Elviekben már a 16. héten járok, de babaméret szerint csak a 14. héten. Úgyhogy nyugi, semmi gond, a lényeg, hogy szépen fejlõdjön a kisbabád. A menzeszes számolás nagyon csalóka, elvégre a peteérés nem feltétlenül pont a középidõben történik meg.
Nincs okod aggódni! Késõn volt peteérésed, ezért van eltérés. Ilyenkor a mensi szerinti terhességi kort már nem is nézik, ne foglalkozz vele, csak az ultrahang szerintivel, az a pontos. A 4mm-es embrió nem egész 6 hetes :-)

Az utólsó menzitől számolva 7 hetes vagyok. Már akkor ha elmegyek a dokihoz én is hallom a szívhangot?

És látni látom-e? Vagy még nemtudom kivenni hogy ? az?

Legjobb válasz: Látni, csak kis pontot fogsz, de a szívhangot már lehet hallani. Legalábbis nálam így volt 7 hetesen.

Látni, csak kis pontot fogsz, de a szívhangot már lehet hallani. Legalábbis nálam így volt 7 hetesen.
köszönöm szépen. Olyan jó ez az oldal hogy ennyi mindent meglehet kérdezni.Nagyon köszönöm a válaszokat.
Nekem azt mondták, csak 20 hét után mutatják meg a baba szívhangját, nem is hallottam elõbb (akkor is a védõnõ mutatta meg 22 hetesen). De látni látják, mondják is hogy mûködik, és ha jó a doki, akkor meg is mutatja neked. De még igen kicsi a "baba", majdnem csak egy pontocska:-)
Petezsákot már mindenképpen, reméljük, hogy szívhangja is lesz :-)
Nekem 6+1 naposan (pont ahogy te leszel) még nem volt szívhang csak a petezsák és szikhólyag. Vissza kellett mennem 8 hetesen.
Nekem kereken 6 hetesen már volt szívhang, de ha nincs csak petezsák ne ijedj meg. 6 hetesen kellett mennem elõször aztán 8 hetesen megint és utána csak 12 hetesen kellett ismét menni. Ha lesz szívhang akkor majd megnézik a magasságát is, a méhed nagyságát. Nekem hüvelyi uh-t csináltak, de hallottam, hogy van ahol csak hasit csinálnak ilyen fiatal korban is, azon kevesebbet látnak. De szerintem hüvelyit fognak csinálni és akkor csak annyit látsz a babádból, hogy egy hatalmas szív az egész. :D 39hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!