Találatok a következő kifejezésre: Az utóbbi napban elég sokkal (3 db)

Az utóbbi 2 napban elég sokkal kevesebbet mozog a babám mint eddig. Vajon azért jól van? észrevenném ha nem lenne jól? 30hetes vagyok..

Az utóbbi 2 napban a szokásosnál kevesebbet mozog a babám.Néha csak akkor mozdul meg ha olyat csinálok amit tudom hogy nem szeret(pl hátonfekvés).De ? ennél azért sokkal aktívabb szokott lenni.Veletek szokott ilyen lenni?

Legjobb válasz: Lehet csak ilyen idõszaka van, a lényeg hogy egész nap mindig legyen róla valami jelzésed,a napi 10 megvan átéagban? Mondjuk ez a számolás sem lehet kiindulópont, szval szerintem nyugodj meg nem egyformán aktívak,van amelyikük frontérzékenyebb.Meg lehet kicsit leszûkûlt a helye odabent.A dokinak megemlítheted, csak megnyugtat majd.

Lehet csak ilyen idõszaka van, a lényeg hogy egész nap mindig legyen róla valami jelzésed, a napi 10 megvan átéagban? Mondjuk ez a számolás sem lehet kiindulópont, szval szerintem nyugodj meg nem egyformán aktívak, van amelyikük frontérzékenyebb.Meg lehet kicsit leszûkûlt a helye odabent.A dokinak megemlítheted, csak megnyugtat majd.
Szia! Én 32 hetes vagyok, és az én babám is lustább mostanában, illetve kevesebb a helye is. Már nem érzek olyan erõs rugdosást, mint pl. 2 hete, inkább csak mocorgást, bökdösést. Biztos, hogy vannak a babuciknak is ilyen idõszakaik, mint nekünk, hogy még megmozdulni sincs kedvük! Én is elõ szoktam csalogatni, kényelmetlenül ülök, fekszek stb... Na és akkor megnyugszom! Ne aggódj, biztos most kicsit lustibb! További szép heteket!
Nekem is kevesebbet mocorog a front miatt. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat lányok.Szerencsére azóta már "belehúzott"a kis drága::) )

15 hetes kismama vagyok, és az utóbbi két napban elég sokat belenyilal az alhasaba, hol az egyik oldalon, hol a másik oldalon! Tegnap óta szedem a magneB6-ot. Szerintetek ez normális? Tapasztaltatok ilyesmit?

Legjobb válasz: Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama

Szia! Persze, normális. Nyúlnak a méhtartó szalagok, ami lehet fájdalmas is. És persze a méhed is nõ, aggodalomra semmi ok:) Boldog babavárást 8 hetes kismama
Nekem az 5-dik héten már be-begörcsölt... nem tudom meddig tart, de természetes!!!

Az utóbbi 3 napban meghalt 3 neonhalam (meg még egy döglődik), illetve meghalt egy vitorlás hal is. Mi lehet a gond? Lehet azért mert sokan vannak egy helyen? Elég sok hal van egy 26 literes akváriumban.

ilyen piros foltot veszek észre a szemük körül meg a kopoltyúja után,igaz ez lehet hogy normális.De több halat csak visz a víz meg forgolódnak össze-vissza

Legjobb válasz: De mintha a neon halak nem is ennének.csak bekapja,és ki is köpi az eleséget.JBL márkájú Novo Grano mixet adok nekik a minit.talán nem szeretik?akkor mit vegyek nekik?

A kérdező hozzászólása: De mintha a neon halak nem is ennének.csak bekapja, és ki is köpi az eleséget.JBL márkájú Novo Grano mixet adok nekik a minit.talán nem szeretik?akkor mit vegyek nekik?
Szia! Elõször is: a Vitorláshal (Pterophyllum eimekei) kifejletten - kifeszített úszókkal - eléri a 16-18 cm-es magasságot, amiért is legalább 100 literes akváriumot igényel. Arról nem is beszélve, hogy csapathalak, és párválasztóak (legalább 6 darabot kell tartani belõle). Így aztán nem is olyan sok nekik ez az elõírt 100 liter. Ja... nagykorában a Vitorláshal megeszi a Neonhalat. Ami a Neonhalat illeti: igaz, elférnek kis helyen. Ellenben jó ha tisztában vagy a megfelelõ össznépességgel: 1 cm hal/ 1 liter víz. Vagyis minden egyes 1 cm-es hal 1 liter vizet igényel. Namármost a Neonhal 3 cm-re (esetleg 3, 5 cm-re) nõ meg. Számold csak össze: hány halad is van ebben az icipici medencécskében? És akkor még nem beszéltem az elegendõ úszótérrõl... Mindezeket miért írom? Azért, mert egy túlnépesített akváriumban (pláne ha kicsi) a halak ürülékébõl, elpusztult növényi részekbõl keletkezõ ammónia, nitrát és nitrit gázok mennyisége olyannyira elszaporodhat, hogy már ez is betegség forrása lehet. Azonkívül jó ha tudod, hogy minnél kisebb egy akvárium, annál nehezebb ápolni. Annál nehezebb a biológiai folyamatokat kialakítani, illetve azok fennlétét biztosítani. A "SERA tanácsadó füzet" legalább 80 cm hosszú akváriumor ajánl, ami - alsóhangon - 80 literes akváriumot jelent: LEGALÁBB !! Pontosan azért, hogy az illetõ ne bíbelõdjön állandó vízcserékkel, betegségekkel, halpusztulásokkal, stb., hanem ténylegesen örömöt okozzon neki ak akvarisztika. Ismét hangsúlyozom: legalább 80 literes akváriumban gondolkodj, de inkább ennél is nagyobban! Mindezekre azért hívom fel a figyelmedet, mert a túlnépesített akvárium (pláne ha kicsi) a terhelés folytán erõs baktériumelszaporodáshoz vezet. Éns minél több a baktérium a vízben, annál jobban jobban le van terhelve a halak immunrendszere. Ezért feltétlenül gondold át ezt az egészet és hárítsd el az esetlegesen betegséget okozó tényezõket: sok hal kevés vízben. Különben a halaidnak - a leírásod alapján - vírusos eredetû betegsége van, melyre a "SERA Baktopur" és a "SERA Cyprinopur" együttes alkalmazása lesz hatékony.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!