Találatok a következő kifejezésre: Az utóbbi napban elég (13 db)

Az utóbbi napokban elég alacsony a vérnyomásom, ez lehet baj a kicsinek is?

Okoz-e problémát a babánál, és vajon miért van, ha eddig normális volt? Lehet a nagy meleg az oka?

Legjobb válasz: Mit ertessz eleg alacsony alatt? Egyebkent, ha alacsony az nem art, a magas art. A melegtol kitagulnak az erek, igy a vernek nagyobb terfogatot kell kitolteniuk, ez okoz vernyomasleesest. Pl. egy meleg furdotol, napozastol, nagy melegtol siman lejjebb megy a vernyomasertek. A pulzus meg altalaban feljebb, mert a szivnek tobb munkaval kell a ver aramlasi sebesseget fenntartani. Terhesen a 120-as pulzust is normalisnak mondjak az orvosok. Szoval ne aggodj a babad miatt. Ha nagyon zavar, vagy megis aggodsz, akkor kerdezz vedonot vagy dokit. Sokszor segit, szakember nyugtat meg. :-) Boldog babavarast!

Mit ertessz eleg alacsony alatt? Egyebkent, ha alacsony az nem art, a magas art. A melegtol kitagulnak az erek, igy a vernek nagyobb terfogatot kell kitolteniuk, ez okoz vernyomasleesest. Pl. egy meleg furdotol, napozastol, nagy melegtol siman lejjebb megy a vernyomasertek. A pulzus meg altalaban feljebb, mert a szivnek tobb munkaval kell a ver aramlasi sebesseget fenntartani. Terhesen a 120-as pulzust is normalisnak mondjak az orvosok. Szoval ne aggodj a babad miatt. Ha nagyon zavar, vagy megis aggodsz, akkor kerdezz vedonot vagy dokit. Sokszor segit, szakember nyugtat meg. :-) Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Hát a nagyon alacsony vérnyomást ilyen 95/50 körül értem és 110-115 szokott lenni a pulzusszámom. Remélem nem olyan nagy baj... Szoktam érezni annyit mikor kikelek az ágyból hogy annyira szédülök hogy majd vissza esek... szerintem ez is amiatt lehet. Köszönöm a válaszodat!
Nekem mindig 90/60 és a pulzus pedig 100 vagy picit felette. Normális a terhesség során a magasabb pulzus. Lehet a nagy meleg az oka az alacsonyabb vérnyomásnak. Inkább legyen ilyen, mint magas! ;)

Az utóbbi napokban elég sűrűn jártam pisilni! Pisilés után észre vettem hogy van barna folyásom de utánna mert nem volt! Ez lehet annak a jele hogy már nem vagyok egyedül?

Persze azóta már Fájnak a melleim,szédülök,fejem fáj,hányingerem van! a nem vártnak 05.20.án kellene megjönnie!

Legjobb válasz: Biztosat majd csak a teszt fog tudni mondani szerintem.Szombaton már tesztelhetsz,ha gondolod.Egyébként én is akkora nem várom.Nagyon nem! :))

Biztosat majd csak a teszt fog tudni mondani szerintem.Szombaton már tesztelhetsz, ha gondolod.Egyébként én is akkora nem várom.Nagyon nem! :) )
A kérdező hozzászólása: Az nem lesz még korai? Már nagyon izgulok úgyhogy mindenféle képen megcsinálom :) Remélem + alakulnak a dolgok nálad is :)
Hát az ugye a nem várt elött egy nappal van.Szerintem nem korai.De ha még akkor nem bízol, akkor várhatsz is.:) Drukkolok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) én szorítok neked!Majd megírom hogy miújság
Okés, várom!:)

36 hetes +4 napos terhes vagyok! Az utóbbi napokban elég ingerlékeny és hisztis vagyok. Ez normális ilyenkor?

Az egész terhességemet nagyon jól viseltem, a 3-4 hónapban voltak néha hangulat ingadozásaim, meg ingerlékenység, de azóta nem, és most kb. 1-másfél hete újra kezd?dött.És nem tudok magammal mit kezden. Ez a szülés után egyébként elmúlik?

Legjobb válasz: Sajnos velem is ilyenek vannak.Én nagyon nehezen tudok megbirkózni ezekkel a hangulatváltozásokal,borzasztó szokott lenni.Szülés után is lezs még,addig amíg helyre nem áll a hormonszint.Remélem nem marad így,mert akkor megõrülök.Kitartást.

Sajnos velem is ilyenek vannak.Én nagyon nehezen tudok megbirkózni ezekkel a hangulatváltozásokal, borzasztó szokott lenni.Szülés után is lezs még, addig amíg helyre nem áll a hormonszint.Remélem nem marad így, mert akkor megõrülök.Kitartást.

Honnet tudom, hogy megfelelo mennyisegu tejem van? 8 hetes a kisfiam es napkozben szinte egesz nap szopni akar. Az utobbi napjaink sirassal es szopassal telnek. Lehetseges, hogy nincs eleg tejem es ezert akar ennyit szopni?

Van hogy 1 oraig is szopik es rovid ido utan megint szopni akar.

Legjobb válasz: Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba

Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba
ezt hivják növekedési ugrásnak, a baba állandó szopással szaporítja fel a tejet bizonyos idõközönként, amikor a mozgásfejlõdése épp változásban van és öbb tápanyagra, élelemre van szüksége. Ez 6-8, 12, 30-32 hetes kor között fordul elõ általában, sokan azt hiszik ilyenkor, hogy kevés a tejük és tápszerhez nyúlnak, ezért van az, hogy a szoptatás sokaknál másfél, 3 és 6 hónapos korban akad meg. Amit tehetsz: folyamatos szoptatás, egy hét múlva megint minden vissza fog állni a rendes kerékvágásba, hidd el! (Egyébként ilyen apró korban még teljesen természetes, ha a frontok, idõjárásváltozások, kisebb megfázások idején a babák állandóan szopni akarnak)
Az egy óra elég soknak tûnik. Nem alszik el közben? Nem lehet, hogy csak az elejét szívja ki és utána bealszik? Így sosem kap a zsírosabb laktatóbb hátsó tejbõl. Mindkettõbõl eszik? Nem próbáltál egy kicsit fejni mindig szopi után, szaporítás céljából? Büfizik utána? Nem levegõvel telik meg a pocija?
Két nap eltérés még teljesen rendszeresnek tekinthetõ.
A kérdező hozzászólása: Én az erõsségre, ill. a fájdalom mértékére gondolok elsõsorban.
Sokáig tart mire beáll.. legalábbis nálam évekig rendetlenkedett.. aztán gyógyszerrel rendben volt, de késõbb azt abbahagytam.. gyermekem lett, most azóta megint nem rendszeres.. A fájdalom, és erõsség színtén változik!

4 hetes a babám, az utóbbi napokban azt vettem észre, hogy nem keményednek annyira be a melleim, mint eleinte. Lehet, hogy nem termelek elég tejet? Vagy már beállt a kereslet-kínálat? A baba eszik szépen, nem nyűgös, szóval éhes nem lehet, nem?

Legjobb válasz: Neked is bemásolom az lll.hu-ról, hogy mik NEM jelei a tejtermelés csökkenésének, hátha megnyugtat :) " - Csecsemõje nagyon gyakran szopik. Sok csecsemõ gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendõ tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele. - Csecsemõje éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztõdik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemõ éretlen emésztõrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemõket. - Csecsemõje hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemõk, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemõkre jellemzõ, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen idõszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelõen emelkedjen az anyatej mennyisége. - Csecsemõje hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellbõl most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban. - Csecsemõje nyûgös. Sok csecsemõnek van minden nap egy nyûgös idõszaka, körülbelül a nap ugyanazon idõszakában. Néhány csecsemõ az idõ nagy részében nyûgös. A nyûgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhetõ fel. Ha úgy tûnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyû takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemõ nyûgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik. - A mellébõl csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképzõdéssel. Valószínûleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképzõdés beindult, és a csecsemõ igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszûnik. - A melle hirtelen puhának tûnik. Ez akkor következik be, ha a tejképzõdés a csecsemõ igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítõdés alábbhagyott. - Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erõs, mint régebben volt. Ez idõvel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemõ szopását és nyelését. "

Neked is bemásolom az lll.hu-ról, hogy mik NEM jelei a tejtermelés csökkenésének, hátha megnyugtat :) " - Csecsemõje nagyon gyakran szopik. Sok csecsemõ gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendõ tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele. - Csecsemõje éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztõdik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemõ éretlen emésztõrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemõket. - Csecsemõje hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemõk, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemõkre jellemzõ, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen idõszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelõen emelkedjen az anyatej mennyisége. - Csecsemõje hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellbõl most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban. - Csecsemõje nyûgös. Sok csecsemõnek van minden nap egy nyûgös idõszaka, körülbelül a nap ugyanazon idõszakában. Néhány csecsemõ az idõ nagy részében nyûgös. A nyûgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhetõ fel. Ha úgy tûnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyû takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemõ nyûgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik. - A mellébõl csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképzõdéssel. Valószínûleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképzõdés beindult, és a csecsemõ igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszûnik. - A melle hirtelen puhának tûnik. Ez akkor következik be, ha a tejképzõdés a csecsemõ igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítõdés alábbhagyott. - Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erõs, mint régebben volt. Ez idõvel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemõ szopását és nyelését. "
Valószínûleg amit írsz. De az is lehet, hogy a melled kicsit megnõtt. Nem mérted meg?
Köszi, ez engem is megnyugtatott :-) 2, 5 hónapos babás
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Kisfiam 5 hónapos. Eddig átaludta az éjszakát, tehát elég volt neki a szopcsi éjszakára, de az utobbi napokban egyre hamarabb ébreszti a pocija. Lehet hogy nem elég neki már a tejcsi?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha igény szerint szoptatod a babád, akkor nem a tejcsivel van gond, lehet inkább hogy valamiért nyûgös. Nem lehet, hogy jön a foga? Ne aggódj el fog múlni, szerintem csak átmeneti állapot. üdv. Csilla

Szia! Szerintem ha igény szerint szoptatod a babád, akkor nem a tejcsivel van gond, lehet inkább hogy valamiért nyûgös. Nem lehet, hogy jön a foga? Ne aggódj el fog múlni, szerintem csak átmeneti állapot. üdv. Csilla

Úgy érzem a barátnőm az utóbbi pár napba elhanyagol és félek attól h már megunt vagy van neki másik de viszont most fog szóbelizni elég nehéz tantárgyakból és nagyon tanul lehet ezért nincs annyi ideje rám?

Legjobb válasz: Kérdezz rá ! Beszéljétek meg ! elég ehhez akár egy fél óra is. ha néhány napig hanyagol akkor nem feltétlenül jelenti máris azt, h megunt téged ... nekem is van még egy vizsgám és én is hanyagolni vagyok kénytelen a barátnõmet addig, ez teljesen normális dolog és õ ezt megérti.

Kérdezz rá ! Beszéljétek meg ! elég ehhez akár egy fél óra is. ha néhány napig hanyagol akkor nem feltétlenül jelenti máris azt, h megunt téged ... nekem is van még egy vizsgám és én is hanyagolni vagyok kénytelen a barátnõmet addig, ez teljesen normális dolog és õ ezt megérti.

Az utóbbi 2 napban elég sokkal kevesebbet mozog a babám mint eddig. Vajon azért jól van? észrevenném ha nem lenne jól? 30hetes vagyok..

Az utóbbi 2 napban a szokásosnál kevesebbet mozog a babám.Néha csak akkor mozdul meg ha olyat csinálok amit tudom hogy nem szeret(pl hátonfekvés).De ? ennél azért sokkal aktívabb szokott lenni.Veletek szokott ilyen lenni?

Legjobb válasz: Lehet csak ilyen idõszaka van, a lényeg hogy egész nap mindig legyen róla valami jelzésed,a napi 10 megvan átéagban? Mondjuk ez a számolás sem lehet kiindulópont, szval szerintem nyugodj meg nem egyformán aktívak,van amelyikük frontérzékenyebb.Meg lehet kicsit leszûkûlt a helye odabent.A dokinak megemlítheted, csak megnyugtat majd.

Lehet csak ilyen idõszaka van, a lényeg hogy egész nap mindig legyen róla valami jelzésed, a napi 10 megvan átéagban? Mondjuk ez a számolás sem lehet kiindulópont, szval szerintem nyugodj meg nem egyformán aktívak, van amelyikük frontérzékenyebb.Meg lehet kicsit leszûkûlt a helye odabent.A dokinak megemlítheted, csak megnyugtat majd.
Szia! Én 32 hetes vagyok, és az én babám is lustább mostanában, illetve kevesebb a helye is. Már nem érzek olyan erõs rugdosást, mint pl. 2 hete, inkább csak mocorgást, bökdösést. Biztos, hogy vannak a babuciknak is ilyen idõszakaik, mint nekünk, hogy még megmozdulni sincs kedvük! Én is elõ szoktam csalogatni, kényelmetlenül ülök, fekszek stb... Na és akkor megnyugszom! Ne aggódj, biztos most kicsit lustibb! További szép heteket!
Nekem is kevesebbet mocorog a front miatt. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat lányok.Szerencsére azóta már "belehúzott"a kis drága::) )

14 hetes kismama vagyok és az utóbbi néhány napban elég sűrűn fájdogál alul a hasam! Kibírható de azért érzem hogy fájdogál! Ez normális ilyenkor vagy kezdjek aggódni?

Legjobb válasz: Szia ! Én is 14 hetes vagyok és hasonló fájásokkal. Általában két napig érzem ilyenkor aztán megint minden oké. Szerintem egyszerûen csak nõ a méh és tágulnak a dolgok, hogy legyen helye a babusnak. A 9.héten is voltak ilyen fájások akkor dokihoz mentem, azt mondta, hogy minden oké a babával, csak hát növöget és ezt érzem! Bár tudom hogy az a mnegnyugtatóbb amikor uh-n látja az ember, de ha nem vérzel és nem görcsölsz fájdalmasan akkor ne félj, nincs baj. Boldog babavárást!

Szia ! Én is 14 hetes vagyok és hasonló fájásokkal. Általában két napig érzem ilyenkor aztán megint minden oké. Szerintem egyszerûen csak nõ a méh és tágulnak a dolgok, hogy legyen helye a babusnak. A 9.héten is voltak ilyen fájások akkor dokihoz mentem, azt mondta, hogy minden oké a babával, csak hát növöget és ezt érzem! Bár tudom hogy az a mnegnyugtatóbb amikor uh-n látja az ember, de ha nem vérzel és nem görcsölsz fájdalmasan akkor ne félj, nincs baj. Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!