Találatok a következő kifejezésre: Az utóbbi évben (309 db)

2 év múlva fogok felvételizni, az építész szakma tetszik a leginkább. aki most felvételizik/ akik már felvételiztetek, meg tudnátok nekem mondani hogy az utóbbi évek pontszámai hogy alakultak a főbb építészkarokon?

előre is köszönöm. :)

Legjobb válasz: Egyik barátnõm építészmérnök lett.Elhelyezkedett egy építész cégnél és egész nap ül egy irodában a gép elõtt.Nem erre gondolt mikor elvégezte 5 év alatt az egyetemet.Gondold meg tényleg ezt akarod e.Amúgy neki alacsony volt a ponthatára a debreceni egyetemen, de õ felvételizett is anno 2007-ben.

Egyik barátnõm építészmérnök lett.Elhelyezkedett egy építész cégnél és egész nap ül egy irodában a gép elõtt.Nem erre gondolt mikor elvégezte 5 év alatt az egyetemet.Gondold meg tényleg ezt akarod e.Amúgy neki alacsony volt a ponthatára a debreceni egyetemen, de õ felvételizett is anno 2007-ben.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nagyon sok lemondassal es szenvedessel jar, de melyik szakma nem? en ezt valasztom, ezt akarom vegigcsinalni. eddigi legmagasabb pont 414 volt a ketszintu erettsegik ota a bme-n. ezt 100% hogy tobb lesz.
miért kell elkeseríteni szegényt( elsõ hozzászólások)? kérdezõ: csináld, tanulj, tanuld amit szeretnél, ha jó vagy benne, nagyon jó munkád lesz. légy lelkes, ne érd be kicsivel, mászd meg a ranglétrát, és nem ragadsz unalmas melóba. nagyon csodálatos az építész szakma.
A kérdező hozzászólása: igen. hajnali rajzolás :D csak azt nem értem hogy hogy fér bele ennyi idõbe ennyi minden? rajz+ tanulás egyszerre. matematika-fizika fakultációra járok idén leteszem a középfizikát. mindjért megyek egyet rajzolni egy beállítást. :D
De annyit tudok mondani építésznek tanuló ismerõseim által, hogy a matekkal és a rajzokkal nagyon szopatják õket. Szóval nem árt ezzel a 2-vel jól állni. Meg a fizikával.
Túljelentkezés. Mindenhol ez van többé, kevésbé. Amúgy nem vagyok építész, nem is annak tanulok.
A kérdező hozzászólása: de uuuriisteen 1263 jelentkezõbõl 260at vettek fel... ez kb 20% !!!!!! hát az igen!!!!! ez miért van igy? rajzi felvételi, vagy mimiatt ?
A kérdező hozzászólása: mert akkor már nagyobb jóslást tehetnék a jövõre nézve. idén sok újítás lett bevezetve, ezek még szigorodnak. mesélnétek nekem egy kicsit az építészkarról?
Tipp: BME-n stagnálni fog, ahogy a legtöbb helyen a mûszaki szakokon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:) a kérdésem az lenne hogy az idei évre mennyit emelkedik vajon? jó tudom hogy ez nagyon sok midentõl függ, de egy tippet írnátok? bme-t szeretném elsõ helyen. :)
http://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_rangsorok/elmult_e.. Itt rá tudsz keresni minden ponthatárra.
A kérdező hozzászólása: a pontszámok érdekelnek. :) nem az a kérdés hogy jól meggondoltam-e.
Akkor sok sikert hozzá:)
"tudok mit akarok tudom hogy mit vállalok, tudom hogy mire vagyok képes." Mindenki így indul neki az összes mérnöki, orvosi stb. szaknak. Aztán hullanak, mint a legyek...
A kérdező hozzászólása: és igen.meggondoltam. nem a levegõbe beszélek.tudom milyen kemény szakma.elköteleztem magam. tudok mit akarok tudom hogy mit vállalok, tudom hogy mire vagyok képes.
A kérdező hozzászólása: sajnos könnyen bele lehet esni abban a hibában, hogy elmegy valakinek dolgozni aztán rajzolósbácsi/néni lesz belõle..aztán minél késõbb jön rá, annál nehezebb lesz kitörni ebbõl a munkakörbõl..de mivel fiatal volt meg frissdiplomás, nem hiszem hogy komoly feladatokat elvégezhetett volna, mert még tapasztatlatlan... köszönöm a válszt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm. :) nem vagyok a féktelen bulizás híve, ez biztos.

Hogy csinálják azok, akiknek a macskája megéli az idős kort? Nekem állandóan eltűnnek, az utóbbi években évente új cicám volt?

Pedig kett?t fiút ki is ivartalanítottam, de az egyiket(ráadásul sziámi) elütötte 1 autó, a másik meg nyomtalanul felszívódott :(. Rendesen tarom ?ket, imádom ?ket, macskakaját kapnak, és ez a hála. Most megint van egy tündéri kis cirmos fiú, és nem szeretném ha ez is elt?nne. Tartsam a lakásban, annyira nem nagy a ház, de a kertben is úgy szeretnek lenni. Vagy csináljam meg hogy ne tudjon a kerten kívül menni? Vagy ez csak szerencse kérdése? Hogy csináljátok id?s cica tartók?

Legjobb válasz: Elõször is, kinti cica nem fog túl sok évet megélni... Szóval, én a helyedben nem engedném ki. Mekkora a ház? Ha meg van 50-60 nm, már abszolút jó, pláne egy jó nagy macskakaparóval. Plusz: mindig kapja meg az oltásait, jó minõségû étel, ivartalanítás, erõs kölyök (nem szaporítótól, meg beltenyészetbõl) és jóeséllyel megéli a 20 évet is. De alapszabály, hogy hosszú életet a benti cica fog megélni, de akkor minél elõbb tartsd csak bent, hogy ne szokjon rá a kintlétre. Házban felnõtt macsek már nem fogja igényelni a kintlétet, ha odabent is megkap minden játékot és mozgást.

Elõször is, kinti cica nem fog túl sok évet megélni... Szóval, én a helyedben nem engedném ki. Mekkora a ház? Ha meg van 50-60 nm, már abszolút jó, pláne egy jó nagy macskakaparóval. Plusz: mindig kapja meg az oltásait, jó minõségû étel, ivartalanítás, erõs kölyök (nem szaporítótól, meg beltenyészetbõl) és jóeséllyel megéli a 20 évet is. De alapszabály, hogy hosszú életet a benti cica fog megélni, de akkor minél elõbb tartsd csak bent, hogy ne szokjon rá a kintlétre. Házban felnõtt macsek már nem fogja igényelni a kintlétet, ha odabent is megkap minden játékot és mozgást.
A miénk 12 éves volt és 1-2 hónapja halt meg. Fontos hogy ne tartsd õket fogva és hogy engedd ki õket. Az én kislány cicám aki 12 éves volt kint volt és haza jött.. valahogy ez a macskáknál eldöntött hogy visszajönnek-e vagy sem.!
Igen, ezért mondtam h nem minden kinti cicára vonatkozik. Csak a legtöbbre sajnos. Persze a te cicád így is kicsit nagyobb veszélyben van.
Elõzõ: szerintem ez nem egészen így van. Én pont azért engedem ki a cicáimat a kertbe is, mert nem akarom megfosztani õket mindattól a kellemes élménytõl, amiben odabent sosem lehetne részük. A legjobb tápokat kapják annak ellenére, hogy háromszor annyi fogy, mert a szomszéd macskák is idejárnak nassolgatni.
1: kinti cica átlagéletkora 4-6 év, ha hozzávesszük h van néhány matuzsálem is ezek között, akkor megkaphatjuk h a legtöbb kinti cica 3-4 évet él. Elütik, megmérgezik, nem kap oltásokat (HA nem kap), verekszik, betegségeket, fertõzéseket kap, bunkó szomszédok kinyírják. És: Royal canint/Acanat általában nem a kinti cicák gazdája vesz! 2: Fajtiszta cicát kintre????? Ezt tuti nem tudta a tenyésztõ mert nem adta vna oda!!! 3: ha benti macskád van, az elkezd olyan lenni mint a gyereked. Súlyos ezreket költesz rá, és ez években fejezi ki az eredményt. Prémium táp, prémium konzerv, nyers husi, oltások, ivartalanítás, egy csomó játék, odafigyelsz h eleget igyon, mindig megfelelõ hómérsékletben van, tehát tuti nem fagy meg, nem üti el autó, nem mérgezik meg. Mondhatni a cica lesz a ház ura, a szemed fénye, és úgy fogod szeretni, mintha a gyereked lenne, ehhez mérten mindent meg is adsz neki. MINDENT. HÁt ez a hosszú élet titka. Ha neked is rossz minõségû kaját kéne enned, és folyton verekednél, meg átrohangálnál utakon, akkor te sem élnél sokáig. Most nem azt mondom, h te rossz kaját adsz a cicáidnak, mert nem tudom, csak általában a kinti cicákra vonatkoztattam az írásomat.
Kölyökkorában vigyázni kell mert könnyen elviszik, elcsalják a kertbõl a játékos kiscicát.
Ha nem tud kimenni a kertbõl akkor nagy az esély rá , hogy nem tûnik el.Persze ehhez nem egyszerû visszahajló magas kerítés kéne ami nem olcsó.Nekem szerencsém volt 14évig élt a cicám ivartalanított lánycica volt és ezért nem volt késztetése elmenni csavarogni.Megelégedett a kerttel és házba is bejöhetett.
13:36 Sajnos ezt valószínûleg a macskák is így gondolják, mert az összes kóbor macska és kevésbé kényeztetett szomszéd cica is nálunk köt ki a végén. :)
mi 7 évig falun laktunk, 1-2 évente új macskánk volt, mert vagy elütötte õket a kocsi :( vagy nyomtalanul eltûntek. pedig rendesen voltak etetve, volt helyük is. ráadásul a tesómmal még kicsik voltunk, úgyhogy foglalkoztunk is velük. hát ez van. a macska öntörvényû.
13:32, akkor ti egy igazi macskaparadicsomban élhettek! Szinte hihetetlen, hogy még létezik ilyen. :)
Nekünk kinti-benti cicáink vannak, és az utóbbi 20 évben alig volt olyan, amelyik fiatalon halt meg, általában 14-15 évig élnek, pedig még oltást sem kapott egyik sem. Természetesen ha bármi bajuk van, azonnal jön az állatorvos. Konzervet esznek megspékelve némi nasival, ha mi éppen húst eszünk. Szerintem a hosszú életkoruk inkább a kedvezõ körülményekkel függ össze: kertvárosban lakunk, az autóforgalom minimális, a környéken vadabb kutya nincsen. Ráadásul a legtöbb embernek van cicája, szóval még elvetemült légpuskásoktól sem kell tartani.
Második, 8-9 év nem túl sok, bár kijárós cicánál még elmegy. De egy macska 20 évig is simán elél, de annál is tovább. Nem kutya, hogy max. 15 évet éljen.
Nekem volt olyan kijárós cicám aki 8-9 évig élt. De általában nekem is évente eltûnnek és vagy nem is jönnek haza vagy betegen jönnek meg és az orvos se tudja megmenteni õket. :S
A macska pontosan azért ilyen szapora, mert ennyire sérülékeny. Régebben a nagyobb testû ragadozók, manapság meg az autók a "természetes" ellenségei. Némelyik állatmenhely a nagy elhullás miatt már csak szobacicának ad ki macskát...

Miért nem bírja? Több mint 4 éve vagyok együtt a párommal. Az elején nagyon jól ment a szex köztünk (most is jó), de az utóbbi években nagyon hamar elmegy. Max 1 percig bírja. Szerintetek ez mitől lehet. ő erre azt mondja hogy túl jó vagyok neki.

Legjobb válasz: Hát van benne valami, hogy ennyi idõ alatt annyira kiismerted a legkényesebb pontjait és pózokat, hogy nem bírja tovább. Dugjatok gyakrabban, akkor nem fog olyan hamar elmenni, illetve meg lehet próbálkozni, hogy az egyperces után újabb menet kis szünet után. Ha semmilyen trükk nem segít akkor korai magömléssel el kell bizony menni orvoshoz. Amúgy meg örülj neki hogy 4 év után is ennyire izgatod. :)

Hát van benne valami, hogy ennyi idõ alatt annyira kiismerted a legkényesebb pontjait és pózokat, hogy nem bírja tovább. Dugjatok gyakrabban, akkor nem fog olyan hamar elmenni, illetve meg lehet próbálkozni, hogy az egyperces után újabb menet kis szünet után. Ha semmilyen trükk nem segít akkor korai magömléssel el kell bizony menni orvoshoz. Amúgy meg örülj neki hogy 4 év után is ennyire izgatod. :)
ugyanez a szitu.... :S énse tudom mit kellene tenni... :S
Esetleg kérd meg, hogy maszturbáljon és ha úgy érzi, meglesz neki, hagyja kicsit abba. A lényeg, hogy húzza el minél tovább...
1. Ha elmegy egy perc után miért nem lehet folytatni? Simán bírja még egy kanyarig, csak dobjátok fel a dolgokat. Tapasztalatból beszélek. 2. Nyissatok egy üveg bort...csodákra képes ( igyatok is belõle..:) Sok sikert! 27/F


Tisztelt Főorvos úr! Minden évben járok szűrésre, de az utóbbi években 3-4 havonként, mivel a hüvelyben egész napos fájás van, de nem találtak semmit, pedig a bal combom tövénél belülről állandó fájás van. Ez most oda vezetett, hogy 3x P3 OC vizsgálat utá

Tisztelt Főorvos úr! Minden évben járok szűrésre, de az utóbbi években 3-4 havonként, mivel a hüvelyben egész napos fájás van, de nem találtak semmit, pedig a bal combom tövénél belülről állandó fájás van. Ez most oda vezetett, hogy 3x P3 OC vizsgálat után 2x HPV DNS pozitív, alacsony kockázatú 6,11 vizsgálati eredmény lett, majd konzultáció után műtöttek, mely Conisatio portionis uteri és Frakcionált curettage műtét következett, rá egy hónapra P2 OC vizsgálati eredmény volt. Kérdésem mikor és milyen időnként kell HPV vizsgálatot végeztetni, mivel az előzőekben is az OC vizsgálat nem mutatta ki a fertőzést. Van-e nőgyógyászati megbízható ellenőrzés a HPV-n és az OC-én kívül és hol. 68 éves vagyok, nincs szexulis viszonyom. Köszönettel Magdolna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében éves gyakoriságú citológiai kenetvétel valószínűleg elegendő, de a gyakoriságra vonatkozólag csak a leletek részletes ismeretében lehet nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében éves gyakoriságú citológiai kenetvétel valószínűleg elegendő, de a gyakoriságra vonatkozólag csak a leletek részletes ismeretében lehet nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos úr! Minden évben járok szűrésre, de az utóbbi években 3-4 havonként, mivel a hüvelyben egész napos fájás van, de nem találtak semmit, pedig a bal combom tövénél belülről állandó fájás van. Ez most oda vezetett, hogy 3x P3 OC vizsgálat utá

Tisztelt Főorvos úr! Minden évben járok szűrésre, de az utóbbi években 3-4 havonként, mivel a hüvelyben egész napos fájás van, de nem találtak semmit, pedig a bal combom tövénél belülről állandó fájás van. Ez most oda vezetett, hogy 3x P3 OC vizsgálat után 2x HPV DNS pozitív, alacsony kockázatú 6,11 vizsgálati eredmény lett, majd konzultáció után műtöttek, mely Conisatio portionis uteri és Frakcionált curettage műtét következett, rá egy hónapra P2 OC vizsgálati eredmény volt. Kérdésem mikor és milyen időnként kell HPV vizsgálatot végeztetni, mivel az előzőekben is az OC vizsgálat nem mutatta ki a fertőzést. Van-e nőgyógyászati megbízható ellenőrzés a HPV-n és az OC-én kívül és hol. 68 éves vagyok, nincs szexulis viszonyom. Köszönettel Magdolna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében éves gyakoriságú citológiai kenetvétel valószínűleg elegendő, de a gyakoriságra vonatkozólag csak a leletek részletes ismeretében lehet nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében éves gyakoriságú citológiai kenetvétel valószínűleg elegendő, de a gyakoriságra vonatkozólag csak a leletek részletes ismeretében lehet nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az utóbbi években hány állatorvosnál jártatok az állataitokkal (Budapesten, vagy vidéken)?

Ha többször váltottatok állatorvost, akkor azt miért tettétek? Nem voltatok megelégedve a kezelés minőségével, és miért? Csak azért kérdezem, mert nagyon sok embernél látom, hogy már ennyi meg annyi orvost kipróbáltak.

Legjobb válasz: A cicámmal 6 éve egy orvoshoz járunk (Budapest), maximálisan meg vagyok vele elégedve.

A cicámmal 6 éve egy orvoshoz járunk (Budapest), maximálisan meg vagyok vele elégedve.
A 2 éves vadászgörényem oltási könyvében 6 állatorvos pecsétje van :) Az elsõ orvoshoz még a tenyésztõje vitte el, aztán kifogtunk egy olyan dokit aki nem ért a görikhez. Az ivartalanítását egy debreceni klinikán végezték (3. doki). Onantól kezdve végig ide jártunk, de nem mindig ugyanahoz a dokihoz. Végül mivel elköltöztem Debrecenbõl sajnos megint új dokit kellett keresnünk. A kutyám 8 éves. Oltásért, meg aprób problémákkal a helyi állatorvosunkhoz járunk (õ az aki sajnos göri ügyben nemigazán van otthon, de egyébként rendes, korrekt, jó doki). Súlyosabb problémával - ez a mi esetünkben pl egy farokamputáció volt- a megyeszékhelyi klinikára járunk.

8 éve ismerek egy lányt, osztálytársak vagyunk. Az utóbbi években nagyon "megkedveltem". De nem merem neki megmondani, mert félek, hogy a barátság elromlana. Mit tegyek?

Neki ha jól tudom más tetszik. 14/F

Legjobb válasz: Ha neki biztosan más tetszik akkor hagyd mert nem tekint rád pasiként. Ha nincs akkor viszont mond el hogy nagyon régóta ismered és mostanság nagyon megkedvelted szeretnéd ha tudná hogy fontos neked és többet érzel mint egy barátság de nem szeretnéd ezzel elrontani a dolgokat és megérted ha õ nem így érez de akartad hogy tudja õ egy fantasztikus lány. Bár szerintem õ is veled egykorú lehet kb, de biztos vagyok benne hogy ez jólesne neki. 23/F

Ha neki biztosan más tetszik akkor hagyd mert nem tekint rád pasiként. Ha nincs akkor viszont mond el hogy nagyon régóta ismered és mostanság nagyon megkedvelted szeretnéd ha tudná hogy fontos neked és többet érzel mint egy barátság de nem szeretnéd ezzel elrontani a dolgokat és megérted ha õ nem így érez de akartad hogy tudja õ egy fantasztikus lány. Bár szerintem õ is veled egykorú lehet kb, de biztos vagyok benne hogy ez jólesne neki. 23/F
A kérdező hozzászólása: Igen, velem egykorú. És köszönöm a választ.
Nagyon szívesen, remélem tudtam segíteni. 23/F
Szerintem mindenképp valahogy mond el neki. Az elsõ válaszolónak igaza van. Viszont tedd fel magadnak a kérdést hogy megéri e egy olyan "barátságot" fenntartani ahol te többet érzel, és szeretnéd e esetleg azt végignézni hogy õ összejön valakivel. Ha neked tetszik ez a lány akkor itt már nem barátságról van szó szerintem hanem szerelemrõl, és amennyiben nem viszonozza az érzéseidet, de te továbbra is fenn akarod tartani vele a kapcsolatot, abból hidd el hogy csak te fogsz kijönni rosszul. Tudom, mert nem egyszer éltem át sajnos ilyet, és nagyon szar érzés együtt lenni egy olyan lánnyal nap mint nap akirõl tudod hogy soha nem fogsz neki kelleni, neked viszont jobban hiányzik a társasága mint egy falat kenyér. Én azt mondom próbáld meg mindenféleképpen és ha esetleg nem jön össze, akkor is jobban jártál, mert ez így nem barátság. :/ ez csak neked okozna szenvedést, meg fájdalmat.
NE (!!!!!!) járj osztálytárssal !! SOHA !

Miért ilyen bivaly erős a forint az utóbbi években? Ez hogyan lehetséges?

Az utóbbi 10 évben (2002-2012) Magyarországon az infláció 65% volt, ezzel szemben az euro-zónában csak 23%, az USA-ban 28%. A forint viszont a dollárhoz képest nem gyengült semmit (10 éve is 221 körül volt az árfolyam) és az euróhoz képest is csak 18% volt a leértékelődés. Ha az inflációt nézzük (tehát a pénz vásárlóértékének változását), akkor jelenleg 330 forintos euróárfolyam és 280 forintos dollár árfolyam lenne a reális.

Legjobb válasz: Mert az általános infláció csak az egyik szempont, ha valutát vásárolsz. Fontosabb szempont az infláció fölött elérhetõ kamathozam. Egy másik szempont, hogy mit akarsz venni a forintért. Engem pl. olcsón megkapsz, mert az infláció ellenére az elmúlt 8 évben alig emelkedett a fizetésem :-)

Mert az általános infláció csak az egyik szempont, ha valutát vásárolsz. Fontosabb szempont az infláció fölött elérhetõ kamathozam. Egy másik szempont, hogy mit akarsz venni a forintért. Engem pl. olcsón megkapsz, mert az infláció ellenére az elmúlt 8 évben alig emelkedett a fizetésem :-)
Mert aki biztonságban akarja tudni a pénzét mind forintra váltja. A forint stabilabb a svájci franknál.
Miért ilyen bivaly erõs a forint az utóbbi években? IMF hitelekbõl
Mert forint árfolyama nem követi törvényszerûen az inflációt. Éppen hogy gyenge volt a forint az utóbbi pár évben.
azért mert a magyar infláció egy jelentõs részét nem a piac okozza, hanem az árakba beépülõ adóterhek. ha nem lennénk szétadóztatva, akkor itt is csak huszon-százalék lenne az infláció.

Milyen laptopot vehetek, ami alkalmas az utóbbi években illetve a mostani játékok élvezhető futtatására?

El?ször is olyan 200ezer körül lenne rá keret, de jöhetnének magasabb árkategóriás példák is, tájékozódni sosem árt. Természetesen a hordozhatósága miatt van rá szükségem, de mivel szeretek játszani is, és a mostani pc-met már egy kenyérpirító is kenterbe veri teljesítmény terén, ezért örülnék, ha sikerülne találnom olyan konfigurációt amivel akár a mostanában megjelent vagy megjelen? játékok is elfutnak, persze nem maxos grafikán, valamint néhány grafikai program sem lenne rossz ha elsiklana rajta, mondjuk a legújabb Photoshop, Painter verziók meg hasonlók. Tudom, hogy a laptopok nem játékra vannak kitalálva, de ha már vásárolok egyet, akkor szeretném kihozni bel?le a legtöbbet. Szóval örülnék, ha legalább irányadó paramétereket mondanátok, hogy mib?l mekkora teljesítmény?t keressek egy laptopba erre a célra, de konkrétabb tanácsnak is örülnék. Továbbá hallottam, hogy a Dell márkájú laptopok jók, egy ismer?söm is ajánlotta, ez els?sorban ár-min?ség arányában igaz vagy úgy általánosságban egy jó min?ség? típus? El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia. Egy ilyennel már el lehet játszadozni: http://notebookzone.hu/mid.php?l=LENOVO+IdeaPad+V560A+%2859-.. én 1 éve vettem egy Lenovot 145ezerért, és Crysis, Prototype, FEAR 2 simán megy rajta.

Szia. Egy ilyennel már el lehet játszadozni: http://notebookzone.hu/mid.php?l=LENOVO+IdeaPad+V560A+%2859-.. én 1 éve vettem egy Lenovot 145ezerért, és Crysis, Prototype, FEAR 2 simán megy rajta.
Ja és arra ügyelj, hogy ATI vagy nVidia VGA legyen bennük, az Intelek semmire nem jók.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!