Találatok a következő kifejezésre: Az unokatestvérem ki nekem (17 db)

Az unokatestvéreim gyerekei, nekem, milyen rokonom? Úgy értem, kik nekem ők?

Legjobb válasz: te vagy az õ másodfokú nagybátyjuk

te vagy az õ másodfokú nagybátyjuk
õk pedig a másodfokú unokahúgaid ill. unokaöccseid lesznek.
Unakanagynénjük vagy.A te gyerekeis meg az õ gyerekei másodikunokatestvérek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat! Elfelejtettem írni, hogy fiú vagyok, és nincs gyerekem. Kedves elsõ Válaszoló! Pont az lett volna a következõ kérdésem, hogy én ki vagyok az unokatestvéreim gyerekeinek. Te megelõztél, de nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Apum unokatestvérének az unokája. Ki Õ nekem?

Én fiú vagyok, Õ lány, a kérdés lényege azt hiszem érthet?:)

Legjobb válasz: A ti rokoni szálaitok már annyira hosszúak és lazák, a múltban közös génjeitek annyira "felhígultak", hogy akár babát is vállalhattok nyugodtan, ebbõl semmilyen gond nem lehet.

A ti rokoni szálaitok már annyira hosszúak és lazák, a múltban közös génjeitek annyira "felhígultak", hogy akár babát is vállalhattok nyugodtan, ebbõl semmilyen gond nem lehet.
nagyonnagyonnagyonnagyon távoli rokon, de akkorse kezdj ki vele---mert azért mégiscsak rokon
Tényleg nagyon távoli..., ha tetszik, nyugodtan udvarolj neki :) A Te dédszüleid az õ ükszülei.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan itt nem udvarlásról lenne szó :) Tehát vérfertõzés meg ilyenek kizárva? Csak emiatt vannak kételyeim:) F/21
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
jelzem már unokatestvéri szinten sincsenek gondok a génekkel, nyugodtan jöjjetek össze...
A rokonod.
Szüleink unokatestvéreinek a gyermekei a másodunokatestvéreink, tehát õ a másodunokatestvéred leánya. Tehát ha közös gyermeketek születik, akkor neki a saját gyermeke egy harmadunokatestvére is lenne. :) Egyébként a haza törvények szerint bõven túlléphettek az udvarláson, nem számít vérfertõzésnek, de vannak olya kultúrák (tibetiek, mongolok és egyéb nomád népek körében) ahol ennél jóval távolibb rokonok kapcsolatát is tiltották. (konkrétan Tibetben hatodunokatestvéreket is zsákba varrva dobtak a folyóba, ha együtt voltak) Ez persze csak afféle érdekesség, ne zavartasd magad. :)

Az anyukám unokatestvérének a felesége apukámnak az édes huga. Nekem keresztszüleim is. Akkor nekem most nénjémék is vagy kik nekem? Van 4 gyerek neki 3 lány és egy fiu akkor ök unaokatesoim és nénjémék is? Vagy hogy van ez?

ó jézusom segitség...

Legjobb válasz: simán nenéd, a gyerekei pedig az unokatestvéreid. az, hogy anyukád unokatestvéréhez ment hozzá, tuttommal nem befolyásolja a rokoni kapcsolatotokat, annyi külömbséggel, hogy nagybátyád lett. A keresztszülõséggel sem függ össze. Általában a szülõk testvérei szokták keresztelni a babát.

simán nenéd, a gyerekei pedig az unokatestvéreid. az, hogy anyukád unokatestvéréhez ment hozzá, tuttommal nem befolyásolja a rokoni kapcsolatotokat, annyi külömbséggel, hogy nagybátyád lett. A keresztszülõséggel sem függ össze. Általában a szülõk testvérei szokták keresztelni a babát.
Elsödlegesen nagynénéd, és unokatestvéred ez a család. Anyukád részéröl igazából semmilyen nevezhetö családi kapcsolatotok nincs.
Mindig a legközelebbi rokonság az elsõdleges, tehát itt az apai unokatestvérség.


Az én nagymamám testvérének a gyereke nekem az unokatestvérem, de ha nem akkor kim?

Legjobb válasz: Nem lehet az unokatestvéred, mert egy generációval feletted kell lennie. Olyan mint a szüleid. A másod unokatestvéred szülei, szerintem. Nem mondhatod, hogy másodnagynéni, nagybácsi, mert olyan kifejezés szerintem nincs.

Nem lehet az unokatestvéred, mert egy generációval feletted kell lennie. Olyan mint a szüleid. A másod unokatestvéred szülei, szerintem. Nem mondhatod, hogy másodnagynéni, nagybácsi, mert olyan kifejezés szerintem nincs.
Az illetõ unokatestvére valamelyik szülõdnek. Ha neki is lesz gyereke, akkor õ lesz a másodunokatestvéred.
Esetleg nagynagynéni, mintha találkoztam volna ezzel a szóval valahol.
N unokatestvernek szoktam mondani, vagy azt mondom apu unokatestvere. Csak ez nagyon fura, mert tobben velem egyidosek, vagy fiatalabbak nalam, mert a nagymamam nagyon koran szult, es o a legidosebb, a testverei kozt van olyan aki apuval nott fol... (Masik agrol nincs ilyen)

Az első unokatestvérem gyermeke kim nekem, és kije vagyok neki én?

Legjobb válasz: "másodunokaöcs, másodunokahúg: valaki unokatestvérének a fia vagy lánya" valaki a jelen esetben te vagy http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g

"másodunokaöcs, másodunokahúg: valaki unokatestvérének a fia vagy lánya" valaki a jelen esetben te vagy http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
a Nagybátya/ nagynénye vagy...:)
A kérdező hozzászólása: az lennék ha a testvérem gyermekeirõl lenne szó
Rokon. A magyar nyelvben nincs erre kifejezés.

Nekem ki az unokatestvérem gyereke?

Erre van valami speciális szó? Másod unokatestvér?????

Legjobb válasz: A másodunokatestvér az a szülõd unokatestvérének a gyereke. Unokanagynéni / Unokanagybácsi vagy neki. [link]

A másodunokatestvér az a szülõd unokatestvérének a gyereke. Unokanagynéni / Unokanagybácsi vagy neki. [link]
ilyen van, hogy unokanagybácsi? De érdekes.. köszi egyes :) (tudom nem én vagyok a kérdezõ.)
Unokahúg/nõvér/öcs/báty. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen :) ! en se hallottam meg, hogy van unakanagyneni, bacsi...

Ki nekem a harmad unokatestvérem apukája ill. az anyukám másod unokatestvére?

Legjobb válasz: hûha... talán... a harmad nagybátyád? Csak mert ugye az unokatestvéred apukája a nagybátyád, tehát akkor logikusan ez következne. Az anyukád másodunokatestvére pedig ugyanaz? Na, ezt nem tudom, ezzel a másodunokatestvérrel nem vagyok tisztában!

hûha... talán... a harmad nagybátyád? Csak mert ugye az unokatestvéred apukája a nagybátyád, tehát akkor logikusan ez következne. Az anyukád másodunokatestvére pedig ugyanaz? Na, ezt nem tudom, ezzel a másodunokatestvérrel nem vagyok tisztában!
Rokonod. Ennyi. Nincs külön neve ennek a rokoni fokozatnak. (Legfeljebb Józsi, vagy Manci, ilyesmi.)

Ki nekem az unokatestverem gyereke? Van erre kifejezes? :D

Legjobb válasz: Unokahúg/unokaöccs-nek szoktuk mi híni a családban. Õk meg nagy-nagynéninek vagy nagy-nagybácsinak.

Unokahúg/unokaöccs-nek szoktuk mi híni a családban. Õk meg nagy-nagynéninek vagy nagy-nagybácsinak.
Én unokaöcsnek vagy unokahúgnak hívom/hívnám õket is.
Unokaöcsnek, meg unokahugnak hívják felénk.
Másodunokahúg vagy másodunokaöccs. Arra pedig hogy te ki vagy nekik pedig több kifejezés is van: másodnagybácsi/unokabácsi/unokanagybácsi/unokanagybáty/unokanagybácsika ill. másodnagynéni/unokanéni/unokanagynéni/unokanagynénje/unokanagynénike. :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
másod unokatestvér
A kérdező hozzászólása: A masodunokatestver az unokatestverem a szuleim unokatestvereinek a gyerekei.. vagy az unokatestverem unokatestvere.
A kérdező hozzászólása: Bocs. Az unokatestvereim nem kell a mondatba :"DDDD

Az unokatestvérem gyereke ki nekem? És annak a gyereke?

Legjobb válasz: Mivel sajat testverem nincsen ezert a 9 unokatesombol 2 nagyon kozel all hozzam. En ugy hivom a gyerekeiket, hogy unokahugi es unokaocsi. Ha nekik lesz babukajuk oket is ugy fogom majd hivni. Kozel allnak hozzam, tok mindegy minek nevezem oket.

Mivel sajat testverem nincsen ezert a 9 unokatesombol 2 nagyon kozel all hozzam. En ugy hivom a gyerekeiket, hogy unokahugi es unokaocsi. Ha nekik lesz babukajuk oket is ugy fogom majd hivni. Kozel allnak hozzam, tok mindegy minek nevezem oket.
Miért nem lehet szerkeszteni.... Itt van a link hozzá. http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
Szépapa vagy Szépanya | | Ükapa vagy Ükanya | | Dédapa vagy Dédanya ______|______ / \ Nagyapa vagy Nagyapa vagy Nagyanya testvére (nagy-nagybácsi vagy nagy-nagynéni) Nagyanya | ______|______ | / | \ Apa vagy Anya Nagybácsi Apa vagy Anya Nagynéni unokatestvére (ffi) | (nõ) | | _____|______ | | / \ Másodunokatestvér Unokatestvér ÉN Testvér (dédunokatestvér) (ffi vagy nõ) | (ffi vagy nõ) (ffi vagy nõ) | _____|_____ | / \ Gyer(m)ek Unokaöcs* Unokahúg* (ffi vagy nõ) (fiú) (lány) | | * – Az unokaöcs és unokahúg Unoka megnevezés kétértelmû lehet, (ffi vagy nõ) mindkettõ értelmezhetõ | unokatestvérként is. | Dédunoka (ffi vagy nõ) | | Ükunoka (ffi vagy nõ) | | Szépunoka (ffi vagy nõ)
nagy-nagynénije vagy mármint nálunk ilyenbõl szüleim testvérei a nagynénéim/nagybátyaim akkor az unokájuknak nagy-nagynéni vagyok bár nálunk egy ilyen van még hogy unokateso gyereke rá nálunk mindenki azt mondja hogy keresztlányom mert csak ugy kilett nevezve a keresztszülö
Az utolsónál a pont!
Legyen már rend ebben a témában! * unokatestvér: szülõk testvérének gyermeke * másodunokatestvér: nagyszülõk testvérének unokája * harmadunokatestvér: dédszülõk testvérének dédunokája És így tovább! Úgy is fogalmazhatnék: testvér: közös szülõk unokatestvér: közös nagyszülõk másod unokatestvér: közös dédszülõk stb. http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
egyet értek az utolsó válaszolóval!
Szerintem az unokatesom gyereke, az az én gyerekem második unokatesója, nem pedig az enyém! Vagy tévednék?
bocsi... de az én lányom és az unokatesóm kölykei másodunokatesók, nem? Zaphira
az elsõ unokatesód még közeli rokonod, de minél tovább mész, 2.3.unokatesó, annál távolabbi a rokon... 1.unokatesód gyereke a 2.unokatesód, 2.unokatesód gyereke a 3.unokatesód...nekem van 3.unokatesóm is:)
A rokon elnevezéshez mit szólsz? :) De én is a 2. uncsitesóra szavazok.
Az unokatesóm gyereke! Erre nincs szó! A 2. unokatestvér nem ezt jelenti!
Az unokatestvéred gyermeke a 2.unokatesod.
Te az unokanagynéni (-bácsi) vagy az tuti. Nézd meg wikipedián a Rokonság címszót.

Ki nekem az apukám unokatestvérinek a felesége? (Másodfokú nagybácsim felesége? )

Legjobb válasz: Senkid. Semmilyen rokoni kapcsolat nem fûz hozzá, csak rajta van a családfád egy távoli ágán.

Senkid. Semmilyen rokoni kapcsolat nem fûz hozzá, csak rajta van a családfád egy távoli ágán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!