Találatok a következő kifejezésre: Az unokatestvérem ki nekem (19 db)

Az unokatestvérem felesége nekem ki? Az unokatestvérem gyereke nekem ki?

Legjobb válasz: Az unokatestvéred gyereke és a te gyereked másodunokatestvérek lesznek, a többire nincs külön szavunk.

Az unokatestvéred gyereke és a te gyereked másodunokatestvérek lesznek, a többire nincs külön szavunk.
Az unokatestvéred felesége. Olyan nincs, hogy unokasógornõ! :) A gyerekei szerintem a másodunokatesók, de lehet hogy tévedek..
hali, a sógornõd és az unokaöcséd.
az elõzõ vagyok, nem jól írtam XD mea culpa

Az unokatestvéreim gyerekei, nekem, milyen rokonom? Úgy értem, kik nekem ők?

Legjobb válasz: te vagy az õ másodfokú nagybátyjuk

te vagy az õ másodfokú nagybátyjuk
õk pedig a másodfokú unokahúgaid ill. unokaöccseid lesznek.
Unakanagynénjük vagy.A te gyerekeis meg az õ gyerekei másodikunokatestvérek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat! Elfelejtettem írni, hogy fiú vagyok, és nincs gyerekem. Kedves elsõ Válaszoló! Pont az lett volna a következõ kérdésem, hogy én ki vagyok az unokatestvéreim gyerekeinek. Te megelõztél, de nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Apum unokatestvérének az unokája. Ki Õ nekem?

Én fiú vagyok, Õ lány, a kérdés lényege azt hiszem érthet?:)

Legjobb válasz: A ti rokoni szálaitok már annyira hosszúak és lazák, a múltban közös génjeitek annyira "felhígultak", hogy akár babát is vállalhattok nyugodtan, ebbõl semmilyen gond nem lehet.

A ti rokoni szálaitok már annyira hosszúak és lazák, a múltban közös génjeitek annyira "felhígultak", hogy akár babát is vállalhattok nyugodtan, ebbõl semmilyen gond nem lehet.
nagyonnagyonnagyonnagyon távoli rokon, de akkorse kezdj ki vele---mert azért mégiscsak rokon
Tényleg nagyon távoli..., ha tetszik, nyugodtan udvarolj neki :) A Te dédszüleid az õ ükszülei.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan itt nem udvarlásról lenne szó :) Tehát vérfertõzés meg ilyenek kizárva? Csak emiatt vannak kételyeim:) F/21
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
jelzem már unokatestvéri szinten sincsenek gondok a génekkel, nyugodtan jöjjetek össze...
A rokonod.
Szüleink unokatestvéreinek a gyermekei a másodunokatestvéreink, tehát õ a másodunokatestvéred leánya. Tehát ha közös gyermeketek születik, akkor neki a saját gyermeke egy harmadunokatestvére is lenne. :) Egyébként a haza törvények szerint bõven túlléphettek az udvarláson, nem számít vérfertõzésnek, de vannak olya kultúrák (tibetiek, mongolok és egyéb nomád népek körében) ahol ennél jóval távolibb rokonok kapcsolatát is tiltották. (konkrétan Tibetben hatodunokatestvéreket is zsákba varrva dobtak a folyóba, ha együtt voltak) Ez persze csak afféle érdekesség, ne zavartasd magad. :)


Az anyukám unokatestvérének a felesége apukámnak az édes huga. Nekem keresztszüleim is. Akkor nekem most nénjémék is vagy kik nekem? Van 4 gyerek neki 3 lány és egy fiu akkor ök unaokatesoim és nénjémék is? Vagy hogy van ez?

ó jézusom segitség...

Legjobb válasz: simán nenéd, a gyerekei pedig az unokatestvéreid. az, hogy anyukád unokatestvéréhez ment hozzá, tuttommal nem befolyásolja a rokoni kapcsolatotokat, annyi külömbséggel, hogy nagybátyád lett. A keresztszülõséggel sem függ össze. Általában a szülõk testvérei szokták keresztelni a babát.

simán nenéd, a gyerekei pedig az unokatestvéreid. az, hogy anyukád unokatestvéréhez ment hozzá, tuttommal nem befolyásolja a rokoni kapcsolatotokat, annyi külömbséggel, hogy nagybátyád lett. A keresztszülõséggel sem függ össze. Általában a szülõk testvérei szokták keresztelni a babát.
Elsödlegesen nagynénéd, és unokatestvéred ez a család. Anyukád részéröl igazából semmilyen nevezhetö családi kapcsolatotok nincs.
Mindig a legközelebbi rokonság az elsõdleges, tehát itt az apai unokatestvérség.

Az én nagymamám testvérének a gyereke nekem az unokatestvérem, de ha nem akkor kim?

Legjobb válasz: Nem lehet az unokatestvéred, mert egy generációval feletted kell lennie. Olyan mint a szüleid. A másod unokatestvéred szülei, szerintem. Nem mondhatod, hogy másodnagynéni, nagybácsi, mert olyan kifejezés szerintem nincs.

Nem lehet az unokatestvéred, mert egy generációval feletted kell lennie. Olyan mint a szüleid. A másod unokatestvéred szülei, szerintem. Nem mondhatod, hogy másodnagynéni, nagybácsi, mert olyan kifejezés szerintem nincs.
Az illetõ unokatestvére valamelyik szülõdnek. Ha neki is lesz gyereke, akkor õ lesz a másodunokatestvéred.
Esetleg nagynagynéni, mintha találkoztam volna ezzel a szóval valahol.
N unokatestvernek szoktam mondani, vagy azt mondom apu unokatestvere. Csak ez nagyon fura, mert tobben velem egyidosek, vagy fiatalabbak nalam, mert a nagymamam nagyon koran szult, es o a legidosebb, a testverei kozt van olyan aki apuval nott fol... (Masik agrol nincs ilyen)

Az első unokatestvérem gyermeke kim nekem, és kije vagyok neki én?

Legjobb válasz: "másodunokaöcs, másodunokahúg: valaki unokatestvérének a fia vagy lánya" valaki a jelen esetben te vagy http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g

"másodunokaöcs, másodunokahúg: valaki unokatestvérének a fia vagy lánya" valaki a jelen esetben te vagy http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
a Nagybátya/ nagynénye vagy...:)
A kérdező hozzászólása: az lennék ha a testvérem gyermekeirõl lenne szó
Rokon. A magyar nyelvben nincs erre kifejezés.

Nekem ki az unokatestvérem gyereke?

Erre van valami speciális szó? Másod unokatestvér?????

Legjobb válasz: A másodunokatestvér az a szülõd unokatestvérének a gyereke. Unokanagynéni / Unokanagybácsi vagy neki. [link]

A másodunokatestvér az a szülõd unokatestvérének a gyereke. Unokanagynéni / Unokanagybácsi vagy neki. [link]
ilyen van, hogy unokanagybácsi? De érdekes.. köszi egyes :) (tudom nem én vagyok a kérdezõ.)
Unokahúg/nõvér/öcs/báty. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen :) ! en se hallottam meg, hogy van unakanagyneni, bacsi...

Ki õ nekem? Nagyszülõ unokatestvérének az unokája?

Vérszerinti rokon? Egyenesági? Ez szoros rokonság vagy elhanyagolhatóan messzi?

Legjobb válasz: Az esetedben a dédszülõk lehettek testvérek, így 3. unokatestvéred, ami egyáltalán nem tartozik a szoros rokonsághoz, van ahol nem is tartják számon.

Az esetedben a dédszülõk lehettek testvérek, így 3. unokatestvéred, ami egyáltalán nem tartozik a szoros rokonsághoz, van ahol nem is tartják számon.
Nagyjából senkid.
Senkid! Nem unjátok még ezeket a kérdéseket, hogy a mamám testvérének az unokatestvérének a férjének az anyjának a húga kicsodám??
Ahogy már elsõ válaszoló is írta, a harmadfokú unokatestvéred. Apa ágon ezt is tartjuk, mert apumnak másodfokú unokatestvérei voltak a szûk családon kívül a legközelebbi rokonai és közel laknak hozzánk, anyai ágon másod-unokatestvéreimmel sem tartom a kapcsolatot.
Az ilyen kérdésekre nagyon gyorsan választ kaphatsz egy matematikai képlettel. Bõvebben itt: [link] De azért leírom itt is. Van ugye két személy, akiknek a rokonságát vizsgáljuk. Jelen esetben vagy te, meg a szóban forgó rokon. Mindkettõtök kap egy számot. Elõször is meg kell nézni, hogy nektek ki a közös õsötök. A nagyszüleitek unokatesók, dédszüleitek testvérek, ükszülõtök tehát a közös õs. Mindig ehhez viszonyítunk. Vegyük a nagyszülõ, dédszülõ, ükszülõ stb. fokokat. A nagyszülõség értéke 1, dédszülõ 2, ükszülõ 3, szépszülõ 4. A közös õsötök tehát a te ükszülõd, aki egyben a rokonod ükszülõje is. A te számod tehát 3, és a rokonodé is 3. (De ez el is térhet, ha pl. azt kérdeznéd, hogy ennek a rokonodnak a szülõjével milyen rokonsági fokban vagy, akkor nyilván az illetõ száma 1-gyel kevesebb lenne, tehát 2.) Na most, vegyük a két szám közül a kisebbiket. Ez lesz a ti rokonsági fokotok. Mivel mindkettõtök száma 3, jelen esetben nincs értelme kisebbrõl beszélni. A ti unokatestvérségi fokotok 3. Most vonjuk ki egymásból ezt a két számot. Ezzel azt fogjuk megkapni, hogy a családfában egy szinten vagytok-e, vagy pedig egymáshoz képest el vagytok-e csúsztatva eggyel, kettõvel, hárommal stb. Jelen esetben 3 mínusz 3 az nulla, tehát ez az "elcsúszás" 0 értékkel szerepel, azaz egy szinten vagytok a családfában. Ti tehát harmadfokú unokatesók vagytok. De ha azt kérdezted volna, hogy ennek a szóba forgó rokonodnak a szülõje micsodád, akkor ez lenne az eredménye: ugye az unokatestvérségi fokotok 3, de ha kivonjuk egymásból a két számot, 3 - 2 = 1, tehát van egy "elcsúszás" a családfában. Erre a rokonsági fokra a magyar nyelvben nincs külön szó. Hosszabban kifejezni úgy lehet, hogy az illetõ azt mondja rád, hogy a másod-unokatesójának vagy a gyereke. Az angolban jobban meg lehet ezt ragadni: third cousins once removed. De ti csak third cousins vagytok. :) 29/N

Ki nekem a harmad unokatestvérem apukája ill. az anyukám másod unokatestvére?

Legjobb válasz: hûha... talán... a harmad nagybátyád? Csak mert ugye az unokatestvéred apukája a nagybátyád, tehát akkor logikusan ez következne. Az anyukád másodunokatestvére pedig ugyanaz? Na, ezt nem tudom, ezzel a másodunokatestvérrel nem vagyok tisztában!

hûha... talán... a harmad nagybátyád? Csak mert ugye az unokatestvéred apukája a nagybátyád, tehát akkor logikusan ez következne. Az anyukád másodunokatestvére pedig ugyanaz? Na, ezt nem tudom, ezzel a másodunokatestvérrel nem vagyok tisztában!
Rokonod. Ennyi. Nincs külön neve ennek a rokoni fokozatnak. (Legfeljebb Józsi, vagy Manci, ilyesmi.)

Ki nekem az unokatestverem gyereke? Van erre kifejezes? :D

Legjobb válasz: Unokahúg/unokaöccs-nek szoktuk mi híni a családban. Õk meg nagy-nagynéninek vagy nagy-nagybácsinak.

Unokahúg/unokaöccs-nek szoktuk mi híni a családban. Õk meg nagy-nagynéninek vagy nagy-nagybácsinak.
Én unokaöcsnek vagy unokahúgnak hívom/hívnám õket is.
Unokaöcsnek, meg unokahugnak hívják felénk.
Másodunokahúg vagy másodunokaöccs. Arra pedig hogy te ki vagy nekik pedig több kifejezés is van: másodnagybácsi/unokabácsi/unokanagybácsi/unokanagybáty/unokanagybácsika ill. másodnagynéni/unokanéni/unokanagynéni/unokanagynénje/unokanagynénike. :) http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokons%C3%A1g
másod unokatestvér
A kérdező hozzászólása: A masodunokatestver az unokatestverem a szuleim unokatestvereinek a gyerekei.. vagy az unokatestverem unokatestvere.
A kérdező hozzászólása: Bocs. Az unokatestvereim nem kell a mondatba :"DDDD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!