Találatok a következő kifejezésre: Az unokatestvérem a fiamnak (3 db)

Örököltünk apámtól öten egy háznak az egyharmadát. Az unokatestvér oda költöztetheti-e a fiát és a fia családja? Én azt hallottam, hogy az unokatestvér fiának albérletet kell fizetni felénk! Tudtunk nélkül költöztette oda.

Legjobb válasz: És ha nem használja a ház egyharmadát miért kellene fizetnie? Mondjuk az egyharmad üresen áll, Te (ti) akár oda is mehetnél.. Kevés az információ....

És ha nem használja a ház egyharmadát miért kellene fizetnie? Mondjuk az egyharmad üresen áll, Te (ti) akár oda is mehetnél.. Kevés az információ....
Az ilyen dolgok általában megegyezés kérdései. Mint tulajdonosnak persze van beleszólásotok hogy mi történik az épülettel/épületben, de ha jól számolok, akkor fejenként 1/15-öd tulajdonotok van... Ki a tulajdonosa a másik 2/3-nak?
Van valakinek haszonélvezeti joga? Gondolom anyukádnak igen, akkor pedig õ dönt mindenrõl, mert a haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdoni jog.
Kérhettek. Kérhettek tõle toronyórát lánccal, csak lehet nem ad. És akár hogy is, de nm éri meg azért a havi ezer forintért a per, kötekedés, stb.

Az unoketestvéremnek ma született meg a fia, a fia nekem kicsodám? AZ UNOKATESTVÉREM FIA!

Legjobb válasz: Természetesen vérrokona, hiszen van közös õsük. (Legfeljebb nem egyenesági rokonok, talán erre gondoltál?)

Természetesen vérrokona, hiszen van közös õsük. (Legfeljebb nem egyenesági rokonok, talán erre gondoltál?)
Nem vérrokonod. Az unokatestvéred gyereke. Ennyi.
Ahogy mondod, az unokatestvéred fia. Majd a te gyerekednek lesz a másod- vagy harmad-, vagy "sokad unokatestvére", attól függõen, hogy ti elsõ unokatestvérek vagytok-e (tehát ha valamelyik szülõtök a testvérpár, akkor ti elsõk vagytok, a gyerekeitek másod unokatesók lesznek. Ha valamely nagyszüleitek voltak testvérek, akkor a szüleitek elsõ unokatestvérek, ti másod-, a ti gyerekeitek harmad-, és így tovább.)
másod unokatestvér
Már nem elõzõ, hanem a 17:27-es.
Az unokaöcs más, ne keverjük a szezont a fazonnal.
Unokaöcséd. Más szó nincs rá.
AZ UNOKATESTVÉRED FIA! Bakker, ha nem ordítanád, talán észrevennéd, hogy igen, az unokatestvéred fia.
Én csak unokatesóként emlegetem õket is. Végül is mindegy. Így is úgy is sok idõt töltök a legkisebbel.
#4 már hogyne lenne vérrokon! a kérdezõ oldaláról 2. szinten, a született gyerek oldaláról harmadik szinten közös az õs (a százalék kiszámításához lusta vagyok)
Ha jól értelmeztem a kérdést és a linkelt táblázatot, akkor dédunokatestvér.

Az unokatestvérem kije a fiamnak?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs igazan DE nekem is van ket unokatesom akik nagyon kozel allnak hozzam. Ezert a gyerekeiket Unokaocseimnek es Unokahugaimnak tudom be. Sajnos nekem nincs testverem. Remelem segitettem egy kicsit. Valojaban nem szamit mindek "nevezzuk" egy a fontos az oszinte szeretet.

Fogalmam sincs igazan DE nekem is van ket unokatesom akik nagyon kozel allnak hozzam. Ezert a gyerekeiket Unokaocseimnek es Unokahugaimnak tudom be. Sajnos nekem nincs testverem. Remelem segitettem egy kicsit. Valojaban nem szamit mindek "nevezzuk" egy a fontos az oszinte szeretet.
k is unokatestvérek csak második illetve harmadik fokon ez attol függ h neked milyen közeli rokon
nagybácsija, illetve nagy nénije.
másodunokatesója.
Ennek a rokoni kapcsolatnak nincs "neve" olyan "unokanagybácsi" szerû :) lehetne. Viszont az unokatestvéred gyerekei és a Te gyerekeid egymásnak másodunokatestvérei.
Anyu uncsitesója kifejezést használnám! :)
A kérdező hozzászólása: Nagymamám mindig azt mondja a fiamnak az unokatesómra, hogy tanti. Hallottam már sokszor ezt a kifejezést, de nem tudom, igazából mit jelent? Vagy ez ebben a formában megállja a helyét?
erre nincs megfelelõ kifejezés, egyszerûen az anyukája/apukája unokatestvére.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!