Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahangra velem a párom, ha (2 db)

Az ultrahangra bejöhet velem a párom, ha sztk-ba járok dokihoz? Ha kérem adnak képet? Kell érte fizetni? A 18. hetes uh-on van esélyünk rá, hogy megtudjuk a babánk nemét?

Legjobb válasz: Igen mindenhová bemehet veled a párod!!! Kérhetsz képet is és csak a képért kell fizetned másért nem!Az orvos köteles megmondani a baba nemét ha látja!! De szólj neki hogy szeretnétek tudni és akkor tuti hogy megnézi! Gratulálok!

Igen mindenhová bemehet veled a párod!!! Kérhetsz képet is és csak a képért kell fizetned másért nem!Az orvos köteles megmondani a baba nemét ha látja!! De szólj neki hogy szeretnétek tudni és akkor tuti hogy megnézi! Gratulálok!
Szerintem ez sztk kérdése. Én a 11. kerületbe jártam, ott nem engedték be, a magán dokinál viszont bent lehetett. Az sztk-ba, ha van beutalód, nem kell fizetni. Én 16 hetes vagyok, és a doki azt mondta, hogy mintha már látott volna valamit, de a genetikai uh. tutira kimutatja.
Valóban sztkja válogatja. Nekem bejött mindig a párom, viszont képet nem lehetett kérni még pénzért sem. És a dokitól is függ hjogy megmondja e a baba nemét. Nekem nem mondta meg a 19ik héten. Azt mondta még nem lehete tudni ilyenkor. Ez kamu, lehet tudni, csak ez a doki nem szeretei megmondani. De ha szerencséd van teljesülhet minden kívánságod: bemehet a férjed, kapsz képet, és még a nemét is megtudhatod. Megjegyzem én is nagyon akartam tudni, de csak a 28ik héten tudtuk meg a nemét, és sokkal izgalmasabb volt, így. Tehát ha nem tudod meg akkor se bánkódj! 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.én a györi korházba járok, azért nem olyan rossz, ugyhogy remélem tényleg összejön minden:)
én is gyõri vagyok.belehet menni nyugodtan nagyon kedvesek.képért sajna fizetni kell.
de gondolom, azóta már kiderült, hogy jó apuka a kérdezõ férje, elvégre már majdnem másfél éves lehet a kicsi :)
ja, a 21-es voltam
30-as válaszolónak: Igen, Szerbia. A 31-es-nek: Velem pont történt ilyen, hogy egyedül mentem UH-ra (mert itt így szokás), és elmondták, hogy elhalt a magzat, mûtét vár rám. Beutalót nyomtak a kezembe és már mehettem is, mindenféle lelkizést mellõzve simán behívták a következõ kismamát. Busszal hazautaztam, és otthon végre sírhattam. Nos, igen, akkor jó lett volna, ha ott lett volna a férjem legalább a váróban. De itt azt se nagyon engedik, hogy a férfiak a nõknek szóló rendelõk váróiban tébláboljanak.
A páromnak nagy élmény az ultrahang, és egyáltalán nem igaz az, hogy a férfi ki se tudja nézni, hogy mi van a monitoron... Szerdán voltunk uh-n párommal, aki utána kérdezgette, hogy láttad, hogy dobogott a pici szíve? És láttad, hogy a kezét hogy tartotta... Õ nagyon élvezi.
Sok férfinak nem annyira fontos, hogy minden ultrahangon ott legyen, de azért az én meglátásom szerint az durva kijelentés, hogy "látja még a gyereket eleget"... Ez után megfordult a fejemben, hogy a kérdezõ párja tényleg akarja azt a babát? Páromnak is megmutattam a kérdést és férfi létére úgy gondolja "ritka bunkó". Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a párom minden vizsgálatra és UH elkísért Õ úgy volt/van Vele, hogy ez fontos hisz õ is szülõ, szereti és fontos számára a gyereke!
Igen, tökre jó, hogy elmegy egyedül az anyuka ultrahangra, ahol is esély van rá, hogy azt közlik vele: elhalt a magzat, down kóros a gyerek. Tök jó lehet így egyedül hazamenni és egyedül átvészelni. Persze az esetek nagy részében boldogan megy haza az anyuka, hogy minden rendben, de szerintem ha KETTEN vállalták a gyereket, akkor a gyerekkel kapcsolatos minden orvosi adat kettejükre tartozik. Az apa is ugyanúgy szülõ, nem csak ha játékról, meg mókáról kacagásról van szó. Nincs milyen hormonból visszavennem, gyermektelen vagyok. Párom reakciója a kérdésre: "Mekkora gyökér" volt.
21es csak nem Szerbiába élsz?:)
Utolsóra: biztosan van ilyen is, amit leírsz. De pl. az én férjem ennek ellentmond. Õ nagyon érzelmes típus (le is írtam fenn, hogy nálunk hogyan volt az ultrahangoknál). Ugyanakkor férfias és nagyon racionális, amikor valami probléma van, szinte csak Õ van topon, Õ tud érzelmektõl mentesen dönteni (és többnyire jól). Többnyire Õ is dönt ilyen esetekben.
különben ez nem kicsit el van túlozva, régi nõknek nem az számított hogy jön e ultrahangra, mert akkor még nem is volt hanem hogy a nevére veszi és anyagilag támogatja.Oké hogy ez a korszak egyre inkább nõiesebbé akarja tenni a férfiakt(hogy legyen érzõ oldala is) de az én szememben, kell hogy legyen a férfinak kemény, férfias oldala, mert ha mindekettõ fél érzelmes pityogós típus akkor az elsõ problémánál már padlóra kerülnek.
akkor felnõtt módjára egyezzenek meg abban hogy a nem tudom hányadik hónapban azért jöjjön el(amikor már azért kifejlõdött és lehet látni hogy az a gyereke)ne pedig idegenek tanácsát kérje a gyakorin, mint egy kamaszXD
Nem az a probléma itt, hogy nem sírta el magát a "paca láttán". Inkább az, ahogy véleményt formált az ultrahangról. Amúgy nem kötelezõ elmenni, de ez szerintem sokakban kiverte volna a biztosítékot, ha a gyereke apja közli, hogy "nem megyek el, mert látom eleget, ha megszületik". Ez úgy alapból BUNKÓ vélemény nyilvánítás. Legalábbis normálisabban is meg lehetett volna fogalmazni, nem úgy, hogy az legyen az ember érzése, abszolút nem érdekli a gyereke, nem érdekli a párja, akinek pedig ezek fontos dolgok.
A terheseknek meg kéne már érteni, hogy ezeken az ultrahangképeken laikus jó eséllyel nem lát semmit. Valszeg ti is csak azért látjátok, mert az orvos elmagyarázta. Persze, amikor felrakjátok a facebookra, akkor belájkoljuk meg mondjuk, hogy aranyos, de ha meg kéne mutatni, hol a feje vagy a lába, bajban lennék. Férjednek igaza van, attól függetlenül gondolom még elkísér, ha megmondod neki, hogy ez neked fontos. Én azokat se értem, akik helyiérzéstelenítésben kérik a császármetszést, mert akkor hallják a gyerek elsõ sírását. Mert nyilván nem fog az a gyerek utána még hónapokig rengeteget sírni mindennap.
31 vagyok. Az a baj, szerintem sokan tévedésben vannak, vagy elsiklanak a legfontosabb felett. Ezek az ultrahangok, vizsgálatok, nem anyuka szentimentális izé mizéje, hanem a baba állapotát vizsgálja. Ha az én páromat nem érdekli, hogy él, vagy hal a gyereke vagy egészséges, vagy beteg, és nem képes havonta vagy ritkábban két órát szánni a születendõ gyerekének a vizsgálataira, akkor legyen, én vagyok a problémagyártó, de nekem az a pasi nem kell.
Mondjuk a kérdezõ kérdezte a véleményüket...
Bírom, amikor a nagy büszke Anyukák ideböfögik, hogy õket bezzeg hozza-viszi a pasi:D Kit érdekel? Nem kell pluszba belerúgni a kérdezõbe, nem lehet mindenki csalfa hogy imádja az ura.
Bunkó.
Jézusom! Felfogja valaki, hogy egy Apukának mit jelent egy terhesség? Mi nõk érezzük, sõt van a ki egész életében erre vár. Ezzel szemben õk azt látják, hogy az asszonykájuk rókázik, sírdogál, elkezd gyakorikérdéseket olvasni, aztán beképzel magának minden hülyeséget. NEm érzik, hogy mozog és a hormonjaik se mûködnek másképp. Férfiak. Azé szeretjük õket.
Hát Én mertem feltételezni, hogy a kérdezõ magyarországi.... (ha már nem írta oda, hogy honnan máshol) :)
41. Te meg tényleg nem érzed a különbséget aközött, hogy nem mehet be az apa, és ezért nincs ott, vagy bemehetne, de kijelenti, hogy nem érdekli??? A kettõ nem ugyanaz.
Akkor elmondom még egyszer: van, ahol EGYSZER SEM megy el a leendõ apuka, mert NEM MEHET EL. Sõt! még képet sem nyomtatnak ki. Ha az apouka látni szeretné a gyerekét UH-n, akkor komoly pénzt fizet magánban. ez akkor összeg, hogy sokaknak itt a negyed!!!! havi fizetésébe kerül. Szóval nálunk az apukák zöme nem látja uh-n a gyerekét. De attól mág nem rossz apák. Nem kéne ilyen nagy szavakkal dobálózni, hogy aki nem megy el, az szarapa. Az én férjem se jöhetett, de azért minden uh után felhívott, hogy minden rendben volt-e.
A 31 arra vonatkozott, hogy a 31. válaszoló is én voltam.
JA, mármint Én húsz évesként mondom ezt! :D (Nem tudom már a 31 mire vonatkozott! :\ :) )
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); :D 37-es hozzászólónak üzenném: 20 vagyok, és detto ez a véleményem! :D :\ Sokan rátértek arra, hogy a férfiakat ez nem érdekli... a nõknek szentimentálisan fontos az ultra hang.... Blah-blah... Haliho?! Baba sehol??! :D -.- AZ egész 9 hónap CSAK KIZÁRÓLAG egy babáról szól, "amihez" KÉT EMBERNEK köze van....!!!! Nem azért megyek vagy nem megyek el, mert Nekem vagy a páromnak nincs kedve... hanem, hogy minden oké legyen, és mert fontos a gyerekem egészsége!!!! Ha a férfi (bármilyen oknál fogva) EGYSZER SEM megy el a gyerekét ellenõrzõ vizsgálatokra, akkor az késõbb már mit akar rajta eleget látni?? Értem Én, hogy sok férfi fel sem tudja akkor még fogni (azért egy Nõ kiváltságosabb helyzetben van, mivel a hasában nõ a baba), de ha a férfi érdeklõdést sem mutat, vagy valami szándékot se...???? o.O
ugyan már egy apának miért kéne többet látni?! hormonjai vannak-nem a férfiak különben is teljesen másképp gondolkoznak, nem érzelmesek mindennek a reális oldalát látják, pl. nem átelemzik a dolgokat hanem levonják a következtetéseket. és egy apa még a megszületés után sem tud mit kezdeni a babával jó örül neki de ennyi.Sokszor maga az anya sem érzékenyül el, addig nem jön elõ az anyai ösztöne amíg kézbe nem veszi a babát.Most sírja el magát az ember egy pacán?
23. Az ismerõsöm ultrahangképe valószínûleg nekem is "csak egy maszat". De itt az apáról van szó, akiben egy kicsivel több érzelem kellene, hogy legyen a saját gyerekével kapcsolatban. Amúgy tényleg egy kis maszat, de az ember a saját gyerekét másképpen látja..... Úgyhogy ez nem volt túl nagy segítség.
szerintem miért ne.A férjem pl üzeni hogy minden férj lájkolja a férjedetXD a lényeg, hogy attól õ még szereti a babát csak addig nem érdekli az ilyen amíg nincs valami gond. Ez olyan mint amikor nõként kérik simizzem meg a pocakját mert rúg a baba mire az én reakcióm"minek úgyis tudom hogy ott van"...
Ne õrüljetek már meg rögtön... attól, hogy nem fakad sírva örömében minden apróságért, még szereti a leendõ gyerekét és kíváncsi rá. Ez csak egy ultrahang. Tudjátok, nem minden ember ilyen érzelgõs és tapadós. Én harmadik gyerekként már nem is voltam olyan érdekes, akkoriban még egyáltalán nem is volt divat párosan járni a vizsgálatokra... mégis mindennél jobban szeret apukám és bármit megtenne értem. Szóval vegyetek vissza a hormonjaitokból kicsit és nyugodjatok meg, ilyen hárpiákhoz nekem se lenne kedvem. :)
Húú. Hát rosszul esne az biztos. Az én párom most jön velem minden vizsgálatra, ami 2 hetente van.(külföld) Semmiért se hagyná ki.
Nagyban leszarja, mi lesz a gyerekkel és a babával. Miután megszületik, szépen le fog lépni.
Érzéketlen alak. Amikor én a kislányomat vártam, akkor még csak úgy engedték meg, hogy az apuka is meghallgassa a kicsi szívdobogását, ha lefizettük a nõvérkét. A férjem ott állt mellettem, és amikor meghallotta a kislányunk szívének a lüktetését, akkor potyogni kezdtek a könnyei...
Sajnálom. Fõleg a babát...
Érdekes apa lesz, ha majd a pici sírni fog akkor mit fog a fejedhez vágni? Velem is a párom csak egyszer volt, mert külföldön dolgozik, de amikor elmondtam neki, hogy nekem mennyire fontos lenne, hogy jöjjön el velem, mert mindig az anyukákkal ott ülnek az apukák. Amikor ezt elmondtam neki, akkor kért szabadnapot és eljött velem, és ö is imádta.
Én nagyon felkapnám a vizet. Mintha nem is érdekelné a saját gyereke. Mondjuk egy ILYEN emberrel nem is kezdtem volna. Bocsánat, hogy találgatok, de gondolom õ a vérmacsó, aki majd villog a kölyökkel, meg idegenek elõtt mutatja milyen jó apa, otthon meg lesza.ja.
Az, hogy nem apának való...ez szerintem az bizonyítja, hogy verni fogja, folyamatosan piszkálni stb...ha már meghallja a sírását ki lesz borulva...veszekedni fogtok és a végén egyedül neveled a gyereked...ez a véleményem
Hat ez tenyleg eleg erdekes, ha viccesen mondta, meg akkor is. Nem lehet, hogy csak irtozik minden fele orvosi dologtol?
Én õszintén szólva jót nevettem most ezen. Milyen igaza van! Én nõ vagyok, egyelõre nincs gyerekem, de sosem sértõdnék meg ilyenen. Ma már úgyis adnak felvételt lemezen, akár 5D ultrahang is elérhetõ, ha akarja, megnézi otthon. Sok férfi utálja a kórházak, rendelõk hangulatát még akkor sem jönnek lázba, ha a gyereküket láthatják foltokként egy monitoron. Amúgy meg tudom õket érteni. Szóval velem jól járt volna a párod, én felkacagtam volna, és azt mondtam volna, hogy oké, te tudd. Tényleg látni fogja minimum 18 évig minden áldott nap, de akár tovább is (hisz hányan élnek otthon még 30 évesen is...). Egy nõ ezt teljesen másként éli meg, mint egy férfi. A férfiakat az ilyen dolgok sokszor nem érdeklik, csak a párjuk kedvéért úgy tesznek, mintha... Persze, vannak kivételek, én tudom! De ez olyan, mint az esküvõ. A szervezés sem érdekli õket, csak legyen már házas és kész. Így van a gyerek is. Tök jó, hogy jön, de az UH annyira nem kézzel fogható. Majd ha már megszületett a gyerek, és felfogta, hogy létezik, na onnantól lehet panaszkodni, ha le se sz*rja.
Párom is azt mondta a volt asszonykájának, hogy:"Mit üljek én ott a sok terhes nõ között órákig, hogy aztán 3 percig egy maszatot nézzek a képernyõn?" Inkább megyek dolgozni.Hozd el a képet és kész. Viszont a szülésnél már ott volt és õ vágta el a köldök zsinórt. Az egyik ismerõsömet én kísérgettem hónapokig ultrahang vizsgálatokra és annyira tényleg nem izgalmas dolog.
én láttam egy ismerõsöm ultrahangját mindenki úúú meg ááá, én viszont egy nagyon ronda kis alient láttam XD és órákig ugyanazt néztük egy maszatot, valszeg a pasik is így lehetnek ezzel örülnek neki meg minden de számukra egy maszat még nem jelent semmit õk ennél reálisabbak majd akkor örül ha kézbe veheti.
Fura felfogása van a párodnak. Szerintem egy apa, aki akarja a gyereket, az már akkor is kötõdik hozzá, amikor még a pocakban van. Legalábbis a férjem így volt. Õt pl. nagyon érdekelte, hogy néz ki ott benn, meg nagyon aggódott is, hogy minden rendben van-e vele ott benn, ezért mindegyikre jött. Talán a te párod nem gondolta végig amit mondott vagy (ami rosszabb) nem kötõdik a gyerekhez, talán még fel sem fogta, hogy lesz.... Amúgy mindenben ilyen "érzéketlen típus"?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálunk(nem Magyarország) pl. az apukák nem is mehetnek be ultrahangra, egyikre sem. legfeljebb, ha magán UH-ra mennek, de az államiaknál nincs divatja az apuka jelenlétének egyáltalán. Sõt, szülésnél sem lehet ott az apuka, sem a vajúdásnál, sem a kitolásnál, semmikor. Megnézheti a megszületett babát ÓRÁKKAL KÉSÕBB, de azt hiszem, a kezébe akkor sem adják. Nem mondom, hogy ez jó, sõt, szerintem sem így kéne lennie, mint itt nálunk, de mit gondoltok, hogy nálunk ezek szerint mindenki rossz apa? minden apa piszkálja és veri a gyerekét? vagy minden apa elhagyja a családját? ugyanmár! azt kellene megértenünk, hogy a leendõ apukáknak egyszerûen megfoghatalan a terhesség dolog. Nem õk érzik a tüneteket, nem õk érzik a rugdosást, nem õbennük van hormonvihar. Csak azt látják, hogy anyuka pocakja gömbölyödik és anyuka hisztizik a hormonok miatt, de hogy valójában mi zajlik belül, azt nem érthetik úgy, mint mi, nõk. Számukra az UH felvétel is csak egy maszat, amibõl nem tud kivenni semmit. Attól még a gyerekét igenis szeretheti és igenis lehet jó apa. Persze, szép az, ha valaki önszántából szívesen elmegy a párjával és elérzékenyül a szívverést hallva, de könyörgöm, ne húzzuk már akasztófára azt, aki nem tud ezen elérzékenyülni. Pl. én ujjongtam a pozitív tesztnél, a férjem meg csak megjegyezte: oké, terhes vagy, akkor igyuk meg végre a reggeli kávét. :-) (Megjegyzem:A gyereket imádja.)
18! En csak azt nem ertem, hogy ilyen embernek miért vállaltal gyereket, pláne kettõt.....
18. Ez nagyon durva :o Kérdezõ: Hát elég fura a párod. Ok, hogy nem érdekli az ultrahang, de te se, leszarja hogy te mit szeretnél. Önzõ ember, de gyanítom, hogy korábban is az volt, mégis vállaltál vele gyereket.
Az én férjem egyik terhességem alatt sem kísért sehova. Kocsi volt a segge alatt, oszt mehettem szülni busszal.Késõbb nagy kegyesen befáradt és a fájások szüneteiben azzal idegesített, hogy Kérdezd már meg mikor lesz gyerek? A másodiknál be se jött, meg se nézte...Persze ez csak egy rossz példa. Nagyon sok jó férj van.De akkor se kellene ilyen helyzetben bunkónak lenni.
Tipikus nõi hiszti. "Nincs semmi probléma, de azért felújok valami apróságot, hadd menjek az idegeire." Én csak szerencsétlen apukát sajnálom.
Az én férjem egyszer jött el velem 3Dre az egész terhesség alatt.Kiváló apa aki mindennél jobban imádja a lányát. Ebbõl amit mondott én nem vonnék le messzemenõ következtetéseket.
Õszintén szólva az ultrahang kép látványa max a kismamaban ébreszt gyengéd gondolatokat, egy átlag ember szamara felismerhetetlen kusza valami. Nincs miért megsértõdni,
utána meg azért nyefegsz, hogy minden oltásra is közösen kell menni. agyrém. Nem akar menni, nem megy.
Õszintén??én vérig lennék sértve.Azt akit szeret az ember nem.lehet eleget látni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!