Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahangra velem (16 db)

SZTK-ba járok nincs fogadott orvosom, így is be jöhet velem a párom az ultrahangokra?

Legjobb válasz: Szia Nekem bejöhetett az SZTK-s ultrahangra a férjem, nem volt belõle gond. Elõször megvizsgált a doki, aztán hívták csak be, hogy ne sokkolja, hogy egy idegen pasi matat az asszonyában :D

Szia Nekem bejöhetett az SZTK-s ultrahangra a férjem, nem volt belõle gond. Elõször megvizsgált a doki, aztán hívták csak be, hogy ne sokkolja, hogy egy idegen pasi matat az asszonyában :D
Miért ne? Próbálta volna nekem egy orvos vagy nõvér azt mondani, hogy maradjak kint...
Szia, nálunk is beengedték
Nekünk is megengedték!
Gyöngyösön nem engedik be az apukákat - egyszer csakazért is bevittem, és úgy néztek ránk, mint a véres rongyra (amúgy van fogadott orvosom, de õ nem tud UH-t csinálni, ezért az SZTK-s UH-ra kell eljárnom)
Debrecenben beengedik!Szerintem ez természetes dolog!
Nálunk is beengedik a kispapát, kivéve a 18. heti genetikai uh. Állítólag az túl fontos, és csak zavarna az apuka. A többire bemehet.

Kombinált tesztet csináltatok az Istenhegyi Géndiagnosztikán Hajdú Krisztinánál. Kapok az ultrahangról DVD-t, és a férjem is bejöhet velem az ultrahangra?

Legjobb válasz: Szia! Én is nála voltam. Igen, bemehet veled és kapsz is dvd-t. Nagyon jó fej nõci, mindent szépen elmagyaráz és hihetetlen alapos. Nem fogod megbánni, hogy oda mentél..nekem nagyon pozitív a tapasztalatom. Sok sikert!!

Szia! Én is nála voltam. Igen, bemehet veled és kapsz is dvd-t. Nagyon jó fej nõci, mindent szépen elmagyaráz és hihetetlen alapos. Nem fogod megbánni, hogy oda mentél..nekem nagyon pozitív a tapasztalatom. Sok sikert!!

Az ultrahangra bejöhet velem a párom, ha sztk-ba járok dokihoz? Ha kérem adnak képet? Kell érte fizetni? A 18. hetes uh-on van esélyünk rá, hogy megtudjuk a babánk nemét?

Legjobb válasz: Igen mindenhová bemehet veled a párod!!! Kérhetsz képet is és csak a képért kell fizetned másért nem!Az orvos köteles megmondani a baba nemét ha látja!! De szólj neki hogy szeretnétek tudni és akkor tuti hogy megnézi! Gratulálok!

Igen mindenhová bemehet veled a párod!!! Kérhetsz képet is és csak a képért kell fizetned másért nem!Az orvos köteles megmondani a baba nemét ha látja!! De szólj neki hogy szeretnétek tudni és akkor tuti hogy megnézi! Gratulálok!
Szerintem ez sztk kérdése. Én a 11. kerületbe jártam, ott nem engedték be, a magán dokinál viszont bent lehetett. Az sztk-ba, ha van beutalód, nem kell fizetni. Én 16 hetes vagyok, és a doki azt mondta, hogy mintha már látott volna valamit, de a genetikai uh. tutira kimutatja.
Valóban sztkja válogatja. Nekem bejött mindig a párom, viszont képet nem lehetett kérni még pénzért sem. És a dokitól is függ hjogy megmondja e a baba nemét. Nekem nem mondta meg a 19ik héten. Azt mondta még nem lehete tudni ilyenkor. Ez kamu, lehet tudni, csak ez a doki nem szeretei megmondani. De ha szerencséd van teljesülhet minden kívánságod: bemehet a férjed, kapsz képet, és még a nemét is megtudhatod. Megjegyzem én is nagyon akartam tudni, de csak a 28ik héten tudtuk meg a nemét, és sokkal izgalmasabb volt, így. Tehát ha nem tudod meg akkor se bánkódj! 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.én a györi korházba járok, azért nem olyan rossz, ugyhogy remélem tényleg összejön minden:)
én is gyõri vagyok.belehet menni nyugodtan nagyon kedvesek.képért sajna fizetni kell.

Jovo het penteken lejar a Tb-m. Most megyek a hivatalba intezni h ne kelljen fizetnem. De amig elbiraljak az legalabb ket het, es addig ha vizsgalatom van, ultrahang, vervetel, azt kifizettetik velem?

tehat h szocialisan raszorulo legyek.mar egyszer voltam igy,de ido ,meg elbiraljak,es addig ha megyek vizsgalatokra kiirja nekik a gep h nem vagyok biztositott,de persze ugy tudom ellatnak minden esetben,csak majd kiszamlazzak az arat,nem??tudom mehettem volna mar hamarabb intezni,de nem volt meg hozza minden papir.vagy most ha lejar fizessek be egy havit,addig meg ugy is elbiraljak a papiromat??szerintetek?

Legjobb válasz: Nem számlázzák ki meg semmi. Mert ha a határozatod úgy szól pl. hogy 2011. jan. 10-2012. jan.10.-ig vagy jogosult tb-re, azt tudnod kell hogy még az azt követõ 45 napig is biztosított vagy!!!! Ez az egyik, a másik meg az hogy ha ma beadod akkor amikor megkapod a határozatot a mai naptól lesz érvényes! Vagyis visszamenõleg is! Menj nyugodtan orvoshoz nem lesz semmi.

Nem számlázzák ki meg semmi. Mert ha a határozatod úgy szól pl. hogy 2011. jan. 10-2012. jan.10.-ig vagy jogosult tb-re, azt tudnod kell hogy még az azt követõ 45 napig is biztosított vagy!!!! Ez az egyik, a másik meg az hogy ha ma beadod akkor amikor megkapod a határozatot a mai naptól lesz érvényes! Vagyis visszamenõleg is! Menj nyugodtan orvoshoz nem lesz semmi.
Nekem 5 nap alatt a kezembe adták a határozatot mivel én szóltam nekik hogy bemennék érte ha kész, mert sürgõs! Elsõ válaszoló
Nekem 45 nap is lejart most januar elejen es a NAV-ot nem erdekelte nagyon. Azt mondtak hogy ami 2012-ben jar le nem fogjak elkezdeni feldolgozni 2011-ben. Nekem azt tanacsoltak, hogy vigyem magammal azt a papiromat amin hozzajuk bejelentettem hogy tb fizetesi kotelezettsegem lesz vagy menjek be a nav ugyfelszolgalatra, ott kerjek csekket es fizessek be elore 1 havi csekket. 34 hkm

Velem lehet a baj? Az ultrahang képen jelent valamit ha érett petesejtet láttak?

Múltkor hasi ultrahangon voltam, és kimutatta hogy van érett petesejtem(pont a két ciklus között voltam)Párommal 1 éve probálkozunk hogy kisbabánk legyen mégsem jön össze.Páromnak már van egy gyereke vele minden rendben van.Hiába szeretném boldoggá tenni még egy babával, nem esek teherbe:(

Legjobb válasz: Szia, ha van érett pete, az a legtöbb esetben el is jut odáig, hogy megrepedjen, ha még sem akkor van gond, emellett dokid elküldhetett volna egy hormonvérvételre is, amibõl kiderült volna, hogy a nõi hormonok rendben vannak-e. És az, hogy párodnak van már gyermeke nem jelent semmit, ugyanis a férfiak nemzõképessége is változik, .Próbálkozhatsz hõmérõzéssel, az elég szépen mutatja neked majd, hogy van -e peteérés és, hogy mikor kell próbálkozni.

Szia, ha van érett pete, az a legtöbb esetben el is jut odáig, hogy megrepedjen, ha még sem akkor van gond, emellett dokid elküldhetett volna egy hormonvérvételre is, amibõl kiderült volna, hogy a nõi hormonok rendben vannak-e. És az, hogy párodnak van már gyermeke nem jelent semmit, ugyanis a férfiak nemzõképessége is változik, .Próbálkozhatsz hõmérõzéssel, az elég szépen mutatja neked majd, hogy van -e peteérés és, hogy mikor kell próbálkozni.

Budapesten a fehérvári úti rendelőben az ultrahangra bejöhet velem a férjem?

6 hetes terhes vagyok, jöv? héten mennék.

Legjobb válasz: Köszi, azt elsõre nem találtam, de akkor most megkeresem... :)

A kérdező hozzászólása: Köszi, azt elsõre nem találtam, de akkor most megkeresem... :)
Kérdezd meg a terhesség címszó alatt, ott biztos, hogy kapsz választ! 19 heteske
Gyermekvállalás, nevelés / Terhesség

Az ultrahangon lehet látni, hogy nyílik e a méhszáj, vagy van valami gond vele?

Legjobb válasz: Azt csak manuálisan tudja megállapítani az orvos.(38h)

Azt csak manuálisan tudja megállapítani az orvos.(38h)
És azt mikor szokták megnézni? Mert eddig engem csak az elsõ vizsgálaton néztek meg rendesen, azóta csak ultrahang, 13 hetes vagyok.

12 hetes ultrahangra Győrben bejöhet velem az anyukám is és a párom is? Esetleg felváltva?

Hasi vagy hüvelyi uh lesz? ( veszélyeztetett vagyok, akkor gondolom hasi..)

Legjobb válasz: Szia sztk-s rendelésen csak 1 ember mehet be, de ez ki is van írva. Magándokinál nem tudom hogy van, de felváltva nincs értelme mert csak pár perc az egész vizsgálat, mire helyetcserélnek majdhogynem vége(Nekem nem volt 5perc az egész). Esetleg kérj képet és azt meg tudod utána mutatni annak aki kinnt maradt. 21hkm

Szia sztk-s rendelésen csak 1 ember mehet be, de ez ki is van írva. Magándokinál nem tudom hogy van, de felváltva nincs értelme mert csak pár perc az egész vizsgálat, mire helyetcserélnek majdhogynem vége(Nekem nem volt 5perc az egész). Esetleg kérj képet és azt meg tudod utána mutatni annak aki kinnt maradt. 21hkm
Nálunk 12. hétig hüvelyi van (az hogy veszélyeztetett vagy, nem számít, a hüvelyi uh nem árt). Az sztk-ban nálunk nem engednek be senkit, apukát sem. Amit nem értek, mert sok vizet nem zavar, ha bent van, szerintem csak szimplán bunkók az asszisztensek!
Egy valaki mehet csak be sajnos, és valószínûleg hüvelyit csinálnak, mert a 12. hétig az van, akkor meg nem tudom h ugyanúgy beengednek-e veled valakit. Egyébként az egész SZTK-s, kórházi UH egy semmi (hogy szépen fejezzem ki magam) , hálistennek hogy csak a kötelezõ UH-ra járok a kórházba a többire pedig a magánorvosomhoz. 22+1hkm
Hát az mondjuk a veszélyeztetettség típusától függ, hogy jó döntés-e a hüvelyi, vagy sem. Állami rendeléseken ált. 1 ember mehet be kísérõként.
Szia elsõ vagyok nekem a 10. héten is hasit csináltak és 13 hetesen is tehát nem hiszem hogy hüvelyi UH lenne. Egyébként úgy tudom hogy 1 ember akkor is bemehet.
Attól függ, hogy hüvelyi, vagy hasi hogy a baba hogy fekszik. Ha hasival szépen megtud vizsgálni, mert lát mindent rendesen a szonográfus akkor nem csinál hüvelyit. Ha nem lát mindent a hasin, akkor megnéz hüvelyin is. Ezen múlik. Gyõrben 1 ember bemehet a kórházi uh-ra, ha magán úton csináltatod -akkor ajánlom a Kyncs központot, én csak oda jártam- ott bemehetnek mind a ketten.
Én is pénteken megyek gyõrbe UH-ra csak én a 20 hetesre:)
Ha a kyncsbe mész Down kór szûrés miatt, ott beengednek nekem hasi is meg hüvelyi is volt, mert nem minden méretet láttak a baba helyezkedése miatt.A kórházba csak egy kísérõ mehet be, ott a kisfiamnál-3 éve-hasi uh volt, de ha elõre kérsz csekket tõlük és befizetsz nem tudom pontosan milyen összeget felveszik neked vagy képet adnak, ez összegtõl függ.Én csütörtökön megyek a 32.hetesre :) -boldog babavárást!
A gyõri kórházba csak egy kísérõ lehet, a kyncsben sztem ketten is mehetnek (annyi pénzért már :) ..) Az hogy hasi vagy hüvelyi szerintem elég változó. Attól is függ hogy mennyire "vastag" a hasfalad. Értem ez alatt hogy tesom nagyon vékony, neki mindig hasi csináltak, én viszont elég dundika vagyok :D és mikor 12 hetesen vérzéssel ügyeletre mentem és kórházban feküdtem, akkor is hüvelyit csináltak. Illetve a kyncsben csináltak hasit ami-amin nagyon jól látszott a babus-hastól függetlenül-viszont elfordult mozgott rugdalózott és igy nem láttak valamit-tehát kellett hüvelyi is! Minden jót Nektek :)

A terhesség idején fellépő vérzéssel tényleg nincs mit kezdeni? 9 hetesvagyok. Tegnap voltam ultrahangon, mondtam az orvosnak, hogy fél órája kicsit vérzek. Azt mondta nem jó jel, de nincs mit kezdeni vele.

Tegnap kb 2 óráig volt vérzésem este, ma délután 4t?l most 9-kor még mindig.

Legjobb válasz: Nem. Az Utrogestan pont ennek kiküszöbölésére van. Nekem is az segített megtartani a babát, már két vetélésem volt.

Nem. Az Utrogestan pont ennek kiküszöbölésére van. Nekem is az segített megtartani a babát, már két vetélésem volt.
Ott ahol az Utrogestan nem segít, ott nem progeszteronprobléma van, hanem kromoszóma probléma. Ezért mondta az orvos, hogy mást nem tehettek. Nagyon sokat pihenj! Kitartás, reméljük, minden rendben lesz! véletlenül nem most lenne a mensid? Bár ez a vérzés még ahhoz is sok... :(
A kérdező hozzászólása: December 12-én volt az utolsó menzeszem. Tavaly 3 spontán vetélésem volt:( , mindig 5 hetesen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!