Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahangnak káros (4 db)

Káros lehet-e 2 hónapos babámra a kulcscsont röntgen, nem-e lenne jobb az ultrahang?

A doktorn? javasolta a röntgent,mert a baba a bal kezét gyengébben tartja és használja mint a jobbat.Ha a vállamra teszem,fejecskéjét jobb oldalra "stabilan" tartja balra viszont csak nehézkesen és ritkán.Amikor fekszik nincs gond,mert forgatja a fejét mindkét irányba.

Legjobb válasz: semmi gond. a sugárzás mértéke pont olyan ami az egészséges embert nem károsítja. (természetesen nem napi rtg). Az én kicsimet 4naposan rtg-ték az egész testén. (mk kar és láb). Nem történt semmi baja. Az károsabb ha nem vesznek észre valami rendelleneséget, amin esetleg segíteni kell.

semmi gond. a sugárzás mértéke pont olyan ami az egészséges embert nem károsítja. (természetesen nem napi rtg). Az én kicsimet 4naposan rtg-ték az egész testén. (mk kar és láb). Nem történt semmi baja. Az károsabb ha nem vesznek észre valami rendelleneséget, amin esetleg segíteni kell.

Az ultrahangnak nincsenek káros hatásai? Az utóbbi 2 hétben most lesz a 3. ultrahangos vizsgálatom. Nem lesz baja a magzatnak?

6 és fél hetes kismama.

Legjobb válasz: Késõbbi hstásait még csak most kutatják, persze mindenki, beleértve az osvosokat is, azt állítják, hogy az égvilágon semmi hatása nincs. Azt viszont kimutatták, hogy a babának hangos, nekem mindig akkor kelt fel, persze erre is van ellenpélda. Én csak a kötelezõ 4-re mentem el, még 4D-st sem csináltattam. Nem zargatom feleslegesen. Ha nincs vész, felesleged. Üdv, egy 3 hetes kismama

Késõbbi hstásait még csak most kutatják, persze mindenki, beleértve az osvosokat is, azt állítják, hogy az égvilágon semmi hatása nincs. Azt viszont kimutatták, hogy a babának hangos, nekem mindig akkor kelt fel, persze erre is van ellenpélda. Én csak a kötelezõ 4-re mentem el, még 4D-st sem csináltattam. Nem zargatom feleslegesen. Ha nincs vész, felesleged. Üdv, egy 3 hetes kismama
gondolom, a kérdezõ sem hobbiból jár vizsgálatokra, biztos indokolt, hogy ilyen sûrûn kell mennie. A mai tudás szerint semmilyen hatással nincs a magzatra.
Semmilyen káros hatással nincs a babádra, nem mehet el azért, mert UH.ot csinálnak!

Az ultrahang tényleg káros a magzatra? Nekem kb 2-3 hetente nézik, ebből nem lehet baj?

Legjobb válasz: Ezt honnan veszed? Akkor nem használnák. Egyébként nekünk nem lett bajunk. 3,5 hós a babám.

Ezt honnan veszed? Akkor nem használnák. Egyébként nekünk nem lett bajunk. 3, 5 hós a babám.
Én úgy tudom, hogy az ultrahangnak nincs igazolt magzatkárosító hatása. Valami kellemetlen hanghatás ami eljut belõle a babához. Általában havi egy vizsgálatot szoktak végezni, ennél többet csak abban az esetben ha van valami orvosi indoka.
Teljesen felesleges 2-3 hetente ultrahangozni a gyereket. Még akkor is, ha tényleg nem árt, egyszerüen felesleges. Én amúgy Skandináviában élek, és itt összesen az egész terhesség alatt egyetlen egy ultrahangot végeznek (ha nincs rá különleges ok, hogy miért végezzenek többet) abból a megfontolásból többek között, hogy felesleges a gyereket olyan dolgokkal terhelni, amire nincs szükség. Még akkor is ha a tudomány mai állása szerint nincs bizonyítva, hogy káros hatása lenne. A rendszeres ultrahangozás feleslegességét bizonyítja, hogy itt se nagyobb a vetélés/csecsemöhalandóság ill károsodás, mint Magyarországon. Annak ellenére, hogy nem vizslatják az embert egyfolytában.
Ez nem sugárzás, hanem egyfajta hanghullám, aminek a visszaverõdése alapján jön létre az ultrahangos kép, tehát ettõl nem lesz baja a magzatnak.
Ne izgulj semmi baja nem lessz a babának !!


Az apró kövek mindig veszélyesebbek mint a nagyok . Májról nem tudok semmit mondani


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!