Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahang megállapított (3 db)

Ha a fogantatast szeretnem kiszamolni az ultrahangon megallapitott adatokkal akkor abbol le kell vonni 2 hetet hogy megkapjam a fogantatas valoszinu napjat?

Ugy vannak az ultrahang kepek beallitva hogy plusz 2 hetet ott is raszamollnak?

Legjobb válasz: A terhességet az utolso megjött menstruácio elso napjátol számolják. Tehát ha szeptember 21-én jött meg utoljára, akkor onnantol számold. Ha 28 napos a ciklusod, akkor a példábol kiindulva 2 hétre rá, valoszinûleg okt 5-én volt a fogantatás. Persze ha minden nap uzitek az ipart akkor csak +-2 nap pontossággal tudod csak kiszámolni a fogantatást, viszont ha heti egyszeri alkalom a pároddal, akkor úgy értelmszerûen könyebb.

A terhességet az utolso megjött menstruácio elso napjátol számolják. Tehát ha szeptember 21-én jött meg utoljára, akkor onnantol számold. Ha 28 napos a ciklusod, akkor a példábol kiindulva 2 hétre rá, valoszinûleg okt 5-én volt a fogantatás. Persze ha minden nap uzitek az ipart akkor csak +-2 nap pontossággal tudod csak kiszámolni a fogantatást, viszont ha heti egyszeri alkalom a pároddal, akkor úgy értelmszerûen könyebb.
A kérdező hozzászólása: Hasznos valasz de nem ez volt a kerdes! Hanem hogy az ultrahang gep pl azt irja ki hogy 9 hetes 5 napos akkor az valojaban 7 hetes es 5 napos? Tehat hogy az ultrahang gepekbe is bele van kalkulalva a 2 het?
De, ezt kérdezted. Mint mondtam, a megtermékenyítés napját nehezebb kiszámolni. Ha a nõdoki és te sem tudod biztosre, akkor nem egy gép fogja megmondani. De az a legbiztosabb ha rákérdezel a dokinál.
Az UH is az utolsó menstruáció napjától számítja a terhesség idejét (mivel hivatalosan így számítják mindenhol, nem pedig a fogantatástól). Viszont egyáltalán nem pontos az UH.
Egyébként a fogantatás idõpontját nem fogod tudni pontosan kiszámolni. Illetve annyit tudsz tenni, hogy az átlagos ciklushosszadból levonsz 14 napot, és a kimaradt menstruáció idõpontjából is, és akkor (jó eséllyel) megkapod a fogantatás idõpontját. Az UH ebben jóval pontatlanabb, nem fogja napra pontosan megmondani a fogantatást, de néha még hétre pontosan sem. Simán benne van a pakliban akár 1 hetes eltérés is. A fogantatásnak csak akkor lehet jelentõsége, ha több apajelölt is van... de akkor sem 100%, mert spontán ovuláció bármikor lehetséges.
Kedves Kérdezõ! Én ertem a kérdesedet, ellentétben a többiekkel...en mar par eve nem menstrualtam, amikor terhes lettem, tehat sztem te is erre gondolsz. Mivel en tudtam a fogantatas datumat, nekem azt igazolta vissza az uh, h le kell beelole vonni a ket hetet. Es ahogy te irod, ilyen korai terhessegnel meg eleg pontos az uh, ott mar nem mindegy 2-3 het. Tehat, ha te most az uh szerint 9 hetes terhes vagy, akkor a baba ket hete fogant (pár nap elteres belefer). Én igy tudom.
Tehat megegyszer: az uhu gep nem magzati kort ad meg, hanem egy olyant, MINTHA az utolso mensitol lenne a terhesseg.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen!

Az ultrahangon megállapított terhességi hét a biztos, ugye?

1 hét eltérés van a terhességi kalkulátorok és az uh képen megállapított között. Kinek higyjek?

Legjobb válasz: még az sem biztos :-) már a pocakban is máshogy fejlõdnek a gyerekek lesz még jó pár eredményed ami nem fog stimmelni:-))))

még az sem biztos :-) már a pocakban is máshogy fejlõdnek a gyerekek lesz még jó pár eredményed ami nem fog stimmelni:-))))
nem, ha menzeszed potnos és nagyjából tudod mikro fogant akkor az az ideje, 1 hét eltérés méretben simán lehet. Egyik barátnõmnek nem lehett tudni menzesz szeritn uyganis elötte 3 hónapig meg sem jött neki. igy neki méretre nézték, két héttel elöbb született és több mint 4 kg-mal igy végül mondták hogy valószinüleg túl hordta mivel a méhlepény állapota is erre utalt na meg hát a 4kg fölötti súly is. Szóval minimum 2 héttel de inkább többel elnézték méret szerint az uh vizsgálatoknál. Ja és a szülés napján is volt vizsgálaton még semmi jele nem volt a szülésnek, akkor mondták neki 3 kg valamennyi a baba aztán 8 óra mulva megszületett 4kg fölöttivel.
A saját dokimnál az elsõ perctõl kezdve, a hõgörbém alapján számolt heteket mondta a dokim. (õ nem tudja, hogy hõgörbéztem, alapból jól mondta a babám korát) Másik dokik viszont mást mondtak. volt aki 1 héttel kisebbnek mondta, volt aki csak 3 nappal mondta kisebbnek. Ne foglalkozz vele, a lényeg, hogy hétrõl hétre növekedjen.
A kérdező hozzászólása: Akkor végképp nem tudom mire hivatkozzak? Az utolsó menszi elsõ napja szerint 11 hetes 3 napos vagyok (számos internetes kalkulároba néztem, mind ugyanazt dobta), az ultrahang szerint 10 hetes 4 napos. Ez a harmadik terhességem. A másodiknál is valami hasonló volt, el lett számolva (a genetikai uh-n kaptam is a fejemre, hogy miért mentem olyan késõn, mert már túl voltam a 13. héten, és persze a kombinált tesztrõl is lecsúsztam e miatt). Félek, hogy most is ez lesz. amikor az elsõ uh-ra mennék már 13 hetes leszek (a doki szerinti uh alapján), de ha a mensit veszem, akkor már bõven a 14.-ben lennék.... most mit tegyek? kinek higyjek?
Én 2 héttel késõbb szültem mint amire méretek alapján (UH) esküdött volna a doki a 25. héten.
Nem biztos, sõt. Kiírt nap elõtt 4 nappal 2 héttel kisebbnek mérték, és szüléskor is, mikor bekukkantott a doki, azt mondta, hogy "elég kicsi ez a gyerek". Aztán kibújt 55 centivel (meg 3150 g-mal, ami szerintem normál súly). :)
Szia. Az elsõ terhességem 2héttel számolták el, január 10re voltam kiirva és január 23. Án született a fiam 57cm el és 3900g-al. A mostani terhességem még nem határozták meg mivel junius honapban 2x menstruáltam, most 6mm es a petezsák ami elvileg 4-5, hetesnek felel meg.

Az ultrahang vizsgálaton megállapított vagy a mensestől számított 12. héten kell menni ultrahangra?

Én elvileg 10 hetes terhes vagyok,de a 7. héten elvégzett UH szerint akkor 8 hetes és 3 napos voltam.Most akkor melyik a 12.hét???

Legjobb válasz: Egyrészt fura, hogy az uh napra pontosan állapítja meg az idõt. Amúgy az az általánosan elfogadot, hogy az utolsó menzesztõl számolnak. A www.naptarak. com oldalon találsz kalkulátorokat, beírod, hányadik hetet akarod tudni és kidobja a dátumot.

Egyrészt fura, hogy az uh napra pontosan állapítja meg az idõt. Amúgy az az általánosan elfogadot, hogy az utolsó menzesztõl számolnak. A http://www.naptarak. com oldalon találsz kalkulátorokat, beírod, hányadik hetet akarod tudni és kidobja a dátumot.
Többnyire az uh a pontos, mivel nem biztos, hogy a mensis után pontosan 2 hétre ágyazódna be a megtermékenyített petesejt, és függ a ciklusodtól is. Majd kiderül, hogy a 2. uh melyik számolással egyezik. Uh-ra pedig amúgy is a doki ír ki, neki tudnia kell mikor...1-2 hetes tévedés belefér, minden rendben lesz!
Ha a menstruációd 28 naponta jött meg, valószínû, hogy a ciklus közepén történt a fogantatás, tehát jó a men.-hez viszonyított idõ. De sok nõnek nem 28 naposak a ciklusai, ebben az esetben megbízhatóbb az uh által mért idõ. Én is az uh-hoz igazítok mindent.
Az Uh-hoz kell igazítani, mert mensi alapján lehetsz pl. 8 hetes, de UH alapján 6 hetes vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!