Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahang kimutatja a (11 db)

Lehetséges, hogy a nőgyógyász nem lát semmit, de az ultrahang kimutatja a terhességet?

Legjobb válasz: A nõgyógyász mivel nem lát semmit? Õ is ultrahanggal néz meg!

A nõgyógyász mivel nem lát semmit? Õ is ultrahanggal néz meg!
A kérdező hozzászólása: Ha csak kézzel benyúl, úgy értem.
Hát egy sima vizsgálattal nem is tudná megállapítani az elején egy doki sem:) Persze, ultrahanggal szokták megállapítani a terhességet.
Igen. Nekem a 6. héten csak kézzel vizsgált meg. Azt mondta, hogy meg van vastagodva, de nem biztos a terhesség. UH-t nem végzett. Vissza hívott 4 hét múlva, akkor már UH-n szépen látszódott minden. Egyébként azt mondta, hogyha pozitív a teszt, akkor biztosan terhes vagyok, csak nem szeret korán ultrahangot csinálni, mert ilyenkor mindég letornek a kismamák ha még nincs szívhang stb. Az a 4 hét sem telt rózsásan, míg vissza kellett mennem. Most a 2. terhességemnél már 8 hetesen mentem eloszor és azonnal készített UH-t is. 27 hkm
Lehetséges, hogy tapintással azt mondja nincs baba, én most pont így jártam, de az uh-on látni lehetett már a szívdobogását. Egyébként tapintással is megállapítható a várandósság, az UH csak megerõsíti.
Tapintassal 5.heten?
Nem.
Hát magát a hepatitist nem, de azt látják, hogy a máj felszíne, szerkezete megváltozott. Ez gyanút adhat hepatitisre, de csak tenyésztés tudja megállapítani, hogy mi a baj.
A teszt persze, kimutatja, de sokszor méhen kívül tapad meg csak.
Nem tudom hány % eséllyel lehet teherbe esni spirál mellett, de elõfordul sajnos. A teszt természetesen kimutatja, és uh-on is látni 5-6 hetesen.
%-ot nem tudok, de 2010 decemberében voltam egy hetet kórházban ott két kismam volt, akkor, akik spirál mellett estek teherbe. Mindkettejük babája egészséges lett. A terhességet már az 5. héten is kimutatja az uh. (hüvelyi, a hasi csak késõbb)De ha arra gondolsz, hogy azt mikor tudja kimutatni, hogy egészséges, azt csak a szokásos terhesség alatti vizsgálatok összességével lehet megállapítani. Uh-k, vérvételek. A teszt minden terhességet kimutat. Bár ha túl korán csinálod, akkor még nem biztos. Vagyis a menzesz idejét minimum ki kell várni a teszteléssel, de utána egy héttel már biztosabb eredményt ad.
Mármint a menzesz várható idejét. Ha megjön akkor valószínüleg nem vagy terhes.


A daganatot az ultrahang kimutatja például a gyomorban?

Legjobb válasz: Azt, hogy konkretan milyen tipusu nem, de a szovet elvaltozasa latszik az ultrahangon. Azt hiszme azt tudjak megkulonboztetni, hogy ciszta vagy daganat, de erre nem tennek eskut. Termeszetesen ahhoz, hogy megtudjak milyen undulatu szovetminta kell.

Azt, hogy konkretan milyen tipusu nem, de a szovet elvaltozasa latszik az ultrahangon. Azt hiszme azt tudjak megkulonboztetni, hogy ciszta vagy daganat, de erre nem tennek eskut. Termeszetesen ahhoz, hogy megtudjak milyen undulatu szovetminta kell.
indulatu

Nőgyógyászati hasi ultrahang kimutatja a terhességet? Olyan 6-7hetesre gondolok. Hétfőn voltam nőgyógyásznál, nem mutatott ki az UH terhességet, egy hónapja késik, és feszül a hólyagom, gyakran járok néha pisilni.

Legjobb válasz: Ha egy hónapja késik, akkor már 8 hetes terhes lennél, ugyanis az utolsó menzesz 1. napjától számolják a terhességet. Ennyi idõs terhességet pedig már kimutat a hasi ultrahang is. De miért nem csinálsz egy terhességi tesztet? Egyébkét a gyakori pisilés és hólyagfeszülés felfázás miatt vagy valamilyen húgyúti fertõzés miatt is lehet, a te esetedben szerintem ez valószínûbb, mint a terhesség.

Ha egy hónapja késik, akkor már 8 hetes terhes lennél, ugyanis az utolsó menzesz 1. napjától számolják a terhességet. Ennyi idõs terhességet pedig már kimutat a hasi ultrahang is. De miért nem csinálsz egy terhességi tesztet? Egyébkét a gyakori pisilés és hólyagfeszülés felfázás miatt vagy valamilyen húgyúti fertõzés miatt is lehet, a te esetedben szerintem ez valószínûbb, mint a terhesség.
A kérdező hozzászólása: éppen ez az, mert terhes nem lehetek, nem volt szexuális kapcsolatom
Hát akkor nem értelek... Ha nem volt szexuális kapcsolatod, miért fordult meg a fejedben a terhesség? Nyilván az úgy lehetetlen. Szerintem csak felfáztál, vagy összeszedtél valami fertõzést. A nõgyógyász nem mondta, hogy mi lehet a késés oka?
Ha nem volt szexuális kapcsolatod, akkor nem értem a kérdést, hogy is lehetnél terhes?! :) Gyanítom én is a felfázást inkább, ha "gyakran jársz néha" pisilni.
gondolom mert más szövet.
Mert a kõ az kõ, a daganat pedig szövet. Ugyanolyan szövet, mint bármilyen más szövet a szervezetedben.

A hasnyálmirigyrákra utaló jeleket az ultrahang (hasi) kimutatja?

Legjobb válasz: Apukámnak hasnyálmirigyrákja volt. Ultrahang nem mutatta ki, hogy gond lenne...

Apukámnak hasnyálmirigyrákja volt. Ultrahang nem mutatta ki, hogy gond lenne...
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Végül a CT mutatta ki? Megmondanád milyen tünetei voltak?
Hirtelen nagyon sokat fogyott és gyenge lett. Már csak akkor vették észre nála mikor áttétes lett, egészen addig minden lelete negatív volt. Vérvétel + hasi uh + gyomortükrözés... Igen Ct kimutatta és nagyon részletes vérvétel.
Az én apukámnak is hasnyálmirigy rákja volt. Se az ultrahang, se a CT nem mutatta ki. Feltáró mûtétet csináltak.

Az ultrahang mindig kimutatja a korai terhességet is?

November 2-án volt meg utoljára, csináltam tesztet, de nem volt egyértelm?. Görcsölgetek, néha éhes, néha hányingerem van. A mellem nem feszül, de a hasam igen.

Legjobb válasz: Az mit jelent,hogy a teszt nem egyértelmü??Vagy pozitív,vagy negatív. Az UH az 5hetes terhességet kimutatja,akkor már la´tni a petezsa´kot. Csinálj még egy tesztet,vagy doki. 33hetes kismama.

Az mit jelent, hogy a teszt nem egyértelmü??Vagy pozitív, vagy negatív. Az UH az 5hetes terhességet kimutatja, akkor már la´tni a petezsa´kot. Csinálj még egy tesztet, vagy doki. 33hetes kismama.
Ha volt halvány csík, az is csík! Csinálj még egy tesztet és úgy menj orvoshoz.
a halvany csik is csik kiborito, mert hiaba halvany ha nem a terhesseg az oka.alpozitiv teszteknel is van csik vagy halvany vagy eros.nezzetek mar meg a neten ha konyvetek nincs hogy alpozitiv terhessegi teszt es olvassatok el.te meg ugyanugy vagy szerintem mint en nekem is nov 2an jott meg utoljara 2 negativ teszt gorcsolgetes meg meg a mellem is fajt ami sosem szokott es ma megjott.ha ateszt negativ nem vagy terhes mert ennyi ido utan mar kimutatna es a melled is ha nem is nagyon de fajna, mert megemelkedne a prolaktinod.ha meg nem jon meg par napon belul menj dokihoz mert barmi oka lehet amit jobb kezelni.ha a teszt pozitiv akkor meg egyertelmu a dokihoz menes.az uh ennyi idosen mar lehet hogy szivverest is kimutatna de a petezsakot ezer szazalek.

Mikortól látszik a magzat az ultrahangon? A sima ultrahang is kimutatja vagy csak amit a nőgyógyász végez?

Legjobb válasz: Nekem 4 hetesen nézte a dokim hüvelyi uh-on és szépen látszott. Akkor még nagyon picike, de egyértelmûen látszik, uh képem is van róla. :) Azt nem tudom, hogy korábban is láttszott volna-e esetleg.

Nekem 4 hetesen nézte a dokim hüvelyi uh-on és szépen látszott. Akkor még nagyon picike, de egyértelmûen látszik, uh képem is van róla. :) Azt nem tudom, hogy korábban is láttszott volna-e esetleg.
mármint a baba volt 3 mm-es a petezsák másfél cm körüli. http://www.pocaklako.hu/terhessegi-ultrahang/uh-tablazatok/m.. én egy ilyen táblázaton nézegettem anno, hogy "hol állunk". 5+2 hétnél kezdõdik a táblázat, hiszen onnantól lehet a baba méreteirõl beszélni. addig csak petezsákról.
kerek 4 hetesen, ha sikerül meglátni a babát, akkor látszik egy pár mm-es petezsák. baba nem, hiszen még ki se fejlõdött. én 5+5 hetesen mentem orvoshoz (pontosan tudom a korát) és akkor volt 3 mm-es. egy jó géppel, hüvelyi uh-val látták. (szívhang is volt, ami szintén nagy mázli. nem ez a jellemzõ. nem számítottam még rá, de nagyon örültem neki)
Én 4+5 hetesen voltam sima hasi UH-n és látszott szépen mind a két babám és már a szívhangjukat is hallottuk :) 12hkm
Igen, 4 hetesen már nagyon szépen látszott. Én lombikos vagyok, szóval pontosan tudom, hogy mikor mi történt. :) A beültetés utáni 10. napon már 500 fölött volt a hcg-m.
A kérdező hozzászólása: sima ultrahang alatt a hasi v. kismedence táji ultrahangot értettem
Nekem 5+6 hetesen hasi UH-t csináltak, mert hiába mentem el elõtte pisilni 3x is, mire bementem megint kellett. Mondta az ultrahangos, hogy most már akkor maradjak, megpróbáljuk hasival. Láttuk a petezsákot, és ha ráközelített, akkor a picikémet is, aki akkor volt 3 mm, és pulzált a szíve :)
simán lehet 2.ez a megfoganástól függ, van akinek korábban foga nem a baba, van akinek késõbb az adott ciklusban. Barátnõmnek 7 hetesen sem mondtak semmi biztatót, csak visszarendelték, nekem 5 hetesen már volt szívhang:)
4. hetesen magzat a monitoron???? Az hogy lehet? :) Nekem 5 hetesen még csak üres petezsák volt, 7 hetesen már volt egy folt is a zsákban (az volt a magzat), ami pulzált egy pontban. Milyen sima uh-ra gondolsz kérdezõ? Nyilván a nõgyógyász fogja nézni a méhedet valószínûleg hüvelyi uh-gal. Hasi uh a legtöbb helyen sck a 12. héttõl van, mivel az nem annyira pontos mint a hüvelyi, de persze orvosonként eltérõ is lehet.
ja, hogy hasi uh: akkor szerintem csak 7-8. héttõl, ha biztosra szeretnél menni.

A hasi ultrahang igaz pontos, és kimutatja az esetleges terhességet? Nem tehetnek olyat, hogy nem mondják meg ha állapotos lennék?

Nyugtasson már meg valaki..nem szeretnék terhes lenni..:(

Legjobb válasz: ha kimutatta volna,akkor közölték volna h terhes vagy,kötelessége

ha kimutatta volna, akkor közölték volna h terhes vagy, kötelessége
En ugy tudom, h a korai terhesseget /nalam legalabbis igy volt/ huvelyi uh-val nezik, mert az a korai szakaszban pontosabb. De olyat biztos, h nem csinalnak, h ha latjak a babat nem mondjak el neked.
Ahogy írták elõttem, ha meg bizonytalanok akkor inkább visszahívnak, de el nem titkolnak semmit.
HA bizonytalanok tényleg visszahívnak.A dokik kerek perec megmondják, hogy mi van, és rá is kérdeznek mit szeretnénk. Amikor én lettem babás, és mentem a nõgyógyászhoz, még a vizsgálat elõtt megkérdezte, hogy mit szándékozunk tenni a magzattal, ha tényleg baba.(Mint azóta kiderült mindenkinél megkérdezik, kötelessége.)Majd vizsgálat közben ah mondta az aszisztens csajnak az adatokat, õ nem lát a vizsgálóhoz, így hangosan kellett, így én is hallottam mindent.Amúgy jogod van megnézni az UH képet is.Én momentán ráraktam a kezemet az monitorra, és jelezve hogy meg szeretném nézni, nagy boci szemekkel ránéztem a dokira: "Szabad?" Amúgy miért mész olyan dokihoz, akibõl kinézed, hogy képes lenne eltitkolni, hogy babás vagy?Vagy egyáltalán honnan jutott ilyen az eszedbe???
Biztos visszahívott volna, ha nem biztos abban, amit látott. De ha nem hívott vissza, és nem is mondta, hogy terhes vagy, akkor tutira nem! Nyugi!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!