Találatok a következő kifejezésre: Az ultrahang is az utolsó (9 db)

Az utolsó mensesemtől számítva február 20. -án érkezik a kincsünk. Az ultrahangok alapján pedig március 8. -án. Teljesen meg vagyok kavarodva. A doki azt mondta, hogy az ultrahangot nézzük inkább. Másokkal is van ilyen?

33 hetes kismama (uh alapján)

Legjobb válasz: Ne aggódj, a baba akkor jön, amikor jönnie kell, és ha nincs baj, magától megindul. Én állítólag késtem egy hetet. Anyu meséli mindig, hogy a doki indítani akarta a szülést, de anyu azt mondta neki, hogy nem szeretné, jönni fog magától, így is lett, jöttem indítás nélkül másnap, és simán ment a szülés. Öcsémnél ugyanígy simán jött indítás nélkül, amikor kellett (hogy aztán anyuval mégis baj lett, az már a szülészorvos felelõtlensége, aki helyettesként volt ott, de mivel több szülést is elrontott, kitették a felnõtt nõgyógyászatról egy életre, csak gyerekeknél praktizálhat).

Ne aggódj, a baba akkor jön, amikor jönnie kell, és ha nincs baj, magától megindul. Én állítólag késtem egy hetet. Anyu meséli mindig, hogy a doki indítani akarta a szülést, de anyu azt mondta neki, hogy nem szeretné, jönni fog magától, így is lett, jöttem indítás nélkül másnap, és simán ment a szülés. Öcsémnél ugyanígy simán jött indítás nélkül, amikor kellett (hogy aztán anyuval mégis baj lett, az már a szülészorvos felelõtlensége, aki helyettesként volt ott, de mivel több szülést is elrontott, kitették a felnõtt nõgyógyászatról egy életre, csak gyerekeknél praktizálhat).
nekem pont forditva van :D az utolso menzimtol szamitva marcius 2.-an erkezne, de uh alapjan februar 22. en valahol ugy velem feluton lesz az igazsag. ne parazz :D de a szulesi szabit az utolso menzeszedtol erdemes kivenni szerintem (vagyis en a februar 22 hoz viszonyitva fogom)
Nálam is hasonló helyzet volt. Az utolsó vérzés alapján nov. 18., az uh szerint nov. 11. volt a szülés várható ideje. Az én lányom megmakacsolta magát, és nov. 28-án született meg. :) hk
Szia! Ezzel csak azért vigyázz, mert ugyan nem tudom, milyen dokid van, de ha hasonlít az enyémre, akkor csinálhat gondot is. Nekem nagyon rendszeretelen volt a ciklusom, és számítottam rá, hogy a babám nem akkor fogant, amikor mensi szerint kellett volna. Amikor voltunk 4D uh-n, ott is mondta a hölgy, hogy kb. két héttel fiatalabb a méretek alapján. A doki persze csak legyintett, hogy ez nem fontos. Aztán eljött a doki által kiírt idõpont, amikor a babámnak még esze ágában sem volt kibújnia. A doki indítani akarta a szülést, én nem engedtem, kaptam is a fejemre... De én éreztem, hogy korai lenne még a lányomnak és az is megnyugtatott, hogy egyébként minden rendben volt odabenn. Jó volt a lepény átáramlása, tökéletesek voltak a baba szívhangjai, sokat mocorgott, stb. A doki már õrjöngött, mert 3 héttel hordtam túl õszerinte. Minden nap alá kellett írnom egy papírt, hogy saját felelõsségre, orvosi javaslat ellenére nem engedema szülésindítást. Végül nekem lett igazam. A kislányom természetes úton született, mndenféle rásegítés nélkül, 3, 8 kg-al, 55 cm-rel és nem volt kiázva, volt még rajta magzatmáz, stb., ami szintén azt igazolta, hogy õ bizony idõre érkezett. 10/10-es apgarral született, azonnal szopizott ügyesen... Ha belegondolok, hogy 3 héttel hamarabb kikényszerítik, akkor lehet, hogy egy koraszülött, esetleg problémákkal küszködõ babám lenne. Szóval ha a dokid inkább uh alapján számol, az csak jó neked. További boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Egyébként én is egy köztes idõpontra gondoltam.Mindig ha kérdezik, azt mondom, hogy február végén születik a kincsünk.:) De azért rossz ilyen bizonytalanságban lenni.:( Igazatok van, amikor ki akar jönni, akkor úgyis kijön.:) A lényeg, hogy egészséges legyen. Boldog babavárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak üzenem, hogy elõfordulhat, hogy az AFP értéked tényleg amiatt lett alacsony, hogy a betöltött 16 hét elõtt vették le(éppen az UH elszámolások miatt).Ezért lenne jó, ha nem össze-vissza beszélnének az orvosok, védõnõk, mert ennek mi isszuk meg a levét.
Nekem csak az uh alapján tudják nézni, mert maradt ki mensim. Vagyis a mensi alapján amúgy 29 hetes lennék, de az uh szerint 20 hetes. Ha az uh azt jelenti, hogy a baba tényleges életkora, vagyis a fogantatása, akkor nekem hamarabb jön, mint ahogy mondják. Júni. 8-ra vagyunk kiírva. Szóval én sem igazán értem, hogy hogy számolnak. Jön, amikor jön. Csak azt sem szeretném, hogy amiatt, hogy "hamarabb jön", beparáztassanak. Azt hiszem még kicsit várok és talán még egy-két uh és pontosítanak. Talán nálad is tudnak majd pontosítani. Mindenesetre már nem sok van hátra. :) Minden jót! 20 hetes kismami
Ha neked a mensid rendben volt akkor érdekes a kérdés. Sztem én köztes idõpontot választanék kiindulópontnak. Állítólag 1 hét meg bõven belefér ide vagy oda. Én a helyedben kitûzném a 28.-át. Üdv 36 hetes vagy (34?:-)) hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Persze elõfordulhat, hogy nem akkor fogant a baba.De lehet 18 nap eltérés is? 1 hét még oké.De majdnem 3 hét az nem sok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem sosem volt gond a mensimmel.5 évig szedtem gyógyszert, aztán kivártuk a 3 hónap méregtelenítést, és mind a 3 hónapban 25-28 napra megjött.Még csak nem is volt rendszertelen.Tudom, hogy akkor volt utoljára napra pontosan mensim, mégsem azt nézik.Nagyon kíváncsi vagyok ezek után, hogy mikor érkezik. Most már csak 36 hetes UH-ra megyek, gondolom akkor sem lesz más az idõpont. Úgy érzem februárban meg lesz.Ti mit néznétek az UH-t vagy mensit.
Nekem ezzel azért nem volt baj, mert valószínû az uh pontosabb és nekem csak azt vehetik alapul. Jók lettek az eredmények. De abba egyet értek, hogy emiatt van sok fals eredmény és végig paráztatják a kismamát, holott ha uh alapján néznék , akkor nem lenne enni bibi. Már csak azért sem értek egyet a mensis számolással, mert nem törvényszerû, hogy minden kismama a mensi elsõ napjától számolt 14-15. napon esett teherbe. A 20 hetes kismami
Szia! Nekem az elejétõl fogva kisebb méret alapján mint számolás alapján. Ami nem lep meg mert rendszertelen ciklusaim voltak kb. 35-40-45 naposak. Szóval a számolással nálam nem sokra mennek, én mondtam de nem hitték el. Lényeg, h. feb.11.-re vagyok kiírva de a doki szerint UH alapján inkább 23-25.-e körül várható. Ez csak azért bosszantó mert pl. az AFP-m is ezért lett alacsony sztem de ezt már tudom meg és aggódhatok miatta amíg meg nem születik a baba. Nektek nem volt ilyen gond?
szia én is így vagyok ezzel, uh alapján feb 19-re vagyok kiírva mensi szerint feb 4 lenne a szülés ideje.az orvosom szerint az elsö uh-nál még mindegyik baba egyformán fejlödik tehát azt veszik irányadónak, késöbb már eltéröek a méretek.nyugi tudják a dolgukat.az elsö babámnál három idöpontom volt.uh szerint, védönö szerint is más volt.dec 10, 22, és 27 végül megszületett dec 12-én.
Ja igen, azt nem írtam, hogy Svédországban élek és itt nem szokás a terhesség 42. hetéig elindítani a szülést (ha a babával és kismamával minden rendben). Amint olvastam MO-on az orvosok el akarják indítani a szülést, ha meg van alapozva, ha nincs, szerintem az nem mindig jó. A kisfiam 2007 szeptember 24-re volt kiírva, aztán mégis október 6-án született, természetes úton, komplikációk nélkül, összesen a fájások kezdetétôl 7 óra alatt (kórházban 4 órát töltöttünk), akkor volt 51 cm és 3810 g. /15 hónapos mama & 35 hetes kismama

Dec. 17-én volt az utolsó menszi. Az ultrahang és a vizelet is kimutatta, hogy babám lesz. Sokat viszket a hüvelykörnyéke, mit tegyek ellene?

És nem igazán vagyok ráhangolva a szeretkezésre, a rosszullétek miatt. Megváltozik /ez/ még?

Legjobb válasz: lehet, hogy v.mi gombás fertõzésed van, attól viszketsz. menj el dokihoz, ad kúpot. addig ne szeretkezz a férjeddel, mert megfertõzöd õt is.

lehet, hogy v.mi gombás fertõzésed van, attól viszketsz. menj el dokihoz, ad kúpot. addig ne szeretkezz a férjeddel, mert megfertõzöd õt is.
Ha folyásod is van, akkor mindenképp menj orvoshoz, de amúgyis megemlítheted neki, nem lesz baj, kapsz rá gyógyszert. A szeretkezéssel kapcsolatban annit tudok mondani, hogy nálam is hullámzó a dolog. Az elején én sem kívántam, volt, hogy kellemetlen volt, aztán jobban kívántam, mint valaha és most ismét passzív vagyok. Gratulálok a babához. 27hetes kismama
Gombás fertõzésed lehet hormonálisan.Arról nem tehetsz de légy körültekintõ pl.napi 3x mosd meg magad, saját törölközõt használj és ajánlom a canesten krémet a kúppal, de errõl kérd ki a dokid tanácsát!!Úgy tudom a 3.hónaptól a 6.-ig lehet, de nem biztos.Azzal nem ártasz ha krémezed de a kúpról beszélj a dokival feltétlen.
Szia! Írtad, hogy ultrahangon voltál, tehát látott orvos, nem vette észre, hogy valami baj van? Bár lehet, hogy utána kaptál el valami nyavalyát, de mindenképpen menj vissza hozzá, mert az nem jó. Hüvelykúpot addig ne használj, amíg doki nem látott, de a krém nem árthat.
A vizsketést kezelni kell, a nõgyógyász ír rá neked valamit, nézesd meg mindenképp!!! A szexhez lesz még kedved, hidd el, párod még el is fog szökni:-))Ez természetes ilyenkor, ne aggódj.

Tisztelt doktor úr! Egészségügyi kaparáson voltam, azért mert 2-3 hétig tartott utolsó 2 alkalommal a menzeszem. Jó volt az ultrahang nem mutatott elváltozást és a vérvételem is jó. Szeretném tudni a véleményét, mivel soká telik le a 6 hét a szövettani er

Tisztelt doktor úr! Egészségügyi kaparáson voltam, azért mert 2-3 hétig tartott utolsó 2 alkalommal a menzeszem. Jó volt az ultrahang nem mutatott elváltozást és a vérvételem is jó. Szeretném tudni a véleményét, mivel soká telik le a 6 hét a szövettani eredményig, hogy mire számíthatok, mivel a rákszűréssel se volt baj. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjék, mert nagy valószínűség szerint jóindulatú elváltozásról van szó. Véglegeset azonban valóban csak a szövettani lelet ismeretében lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjék, mert nagy valószínűség szerint jóindulatú elváltozásról van szó. Véglegeset azonban valóban csak a szövettani lelet ismeretében lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Egészségügyi kaparáson voltam, azért mert 2-3 hétig tartott utolsó 2 alkalommal a menzeszem. Jó volt az ultrahang nem mutatott elváltozást és a vérvételem is jó. Szeretném tudni a véleményét, mivel soká telik le a 6 hét a szövettani er

Tisztelt doktor úr! Egészségügyi kaparáson voltam, azért mert 2-3 hétig tartott utolsó 2 alkalommal a menzeszem. Jó volt az ultrahang nem mutatott elváltozást és a vérvételem is jó. Szeretném tudni a véleményét, mivel soká telik le a 6 hét a szövettani eredményig, hogy mire számíthatok, mivel a rákszűréssel se volt baj. Köszönöm

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjék, mert nagy valószínűség szerint jóindulatú elváltozásról van szó. Véglegeset azonban valóban csak a szövettani lelet ismeretében lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Egyelőre ne aggódjék, mert nagy valószínűség szerint jóindulatú elváltozásról van szó. Véglegeset azonban valóban csak a szövettani lelet ismeretében lehet mondani. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Szia! Az utolsó menszesz elsõ napjától számított 280 nap. Ez a korong módszer. :) Ha tudod a fogamzás napját, akkor onnantól 266 nap. Az ultrahang is mást mutathat. Remélem segítettem! Könnyû szülést! 39 hetes
nem számít, +/- 1hét. nekem doki szerint volt egy idõpont, szerintünk volt egy, és a kettõ között született meg a kicsim. sok boldogságot
Én naptár módszer szerint feb.11.-re vagyok kiírva, uh szerint újabban lehet akár március eleje is. :-/ Elsõ 3 uh alapján kb.10-12 nappal kisebb a kicsim a naptárhoz képest. Állítólag ez a legmegbízhatóbb szóval szerintem 20-25-e körül kéne születnie.
szia, én korong szerint 08, 30-ra lennék kiírva, uh szerint 09, 24!!! Szóval nálad ez a pár nap semmi az enyémhez képes.
Sziasztok! Nekem korong szerint 08.14.-én kellett volna születnie a babámnak, a 4D-s uh szerint 07.20.-án. Az uh-s jobban számolt, 07.19.-én született a kicsim.

Megcsinálják még a 38 hetes uh-t is? Az az utolsó kötelező ultrahang, nem?

Legjobb válasz: Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.

Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.
Nah ez változó. Én úgy tudtam, hogy 36 hetesen van az utolsó uh. Míg a védõnõm a 32ik után azt mondta hogy nem lesz több. Ehhez képest a 37ik héten elküldött a doki, és most a 40ik héten is meg ultrahangozott. Szóval terhessége is válogatja meg dokija is. Ha a 32ik héten volt utoljára akkor még azért valószínûleg ránéznek a pici manóra :) Kitartás! 40 hetes kismama
Ez a terhességtõl is függ.Épp tegnap volam uh-n-36dikon és kérdeztem, hogy hányszor kell még jöjjek elvileg.Erre azt mondta a szonográfus csaj, hogy elvileg ez lenne az utolsó de pl.nekem faros a babám így valószínû jópárszor megnézik még.Meg persze ha valakinek valamilyen más komplikációja van esetleg biztos annak is megnézik még, de inkább nézzék mint gond legyen nem??

14 hetes vagyok csutortokon volt az utolso ultrahangom a baba jol volt es mozgott is. A vizeletminta szerint negativ terhesseg. Miert negativ a terhesseg?

hetfon volt vizelet es vervizsgalat aminek eredmenye negativ terhesseget ir..mi tortenhetett??

Legjobb válasz: Szerintem itt valami félreértés lehet. Ha "ne adj Isten!" elment a baba, azt ennyi idõsen már biztosan észrevetted volna.

Szerintem itt valami félreértés lehet. Ha "ne adj Isten!" elment a baba, azt ennyi idõsen már biztosan észrevetted volna.
Semmi gond . Az van amit az uh mutat. Valószínû híg volt a vizeleted, vagy alacsony a hcg-d bármi lehet. Hamár láttad az uh- n hidd el nyugodj meg semmi gond.
Nyugi. ha láttad a babát semmi gond. ott van õ szépen a helyén. még akár az is lehet, hogy elcserélték a mintádat. Én már mindent kinézek a mai eü-bõl!
Szia! Lehet, hogy a negatív szót úgy kell értelmezni, hogy jó az eredmény, nincs semmi kóros a vizeletedben.
Nem lehet, h a vizelet terhessegben nagativ volt a szoveg? Ez azt jelenti, h nics benne baci, genny, gyulladas, stb.
A kérdező hozzászólása: Elfutottam a dokihoz, az otodik valaszolo jol eltalalta, valami negativ de megis bakteriumot talaltak amit ki kell tenyeszteni...remelem nem lessz ettol semmi baj a babanak.koszonom a valaszokat!

Az ultrahang gép is az utolsó menses első napjától számolja ki, hogy a baba hány hetes, vagy a méretek alapján?

Hogy lehet az,hogy a doki szerint 19hetes vagyok a gép szerint meg 19hetes és 4napos?

Legjobb válasz: a gép a méretek alapján számol, pár nap eltérés nem számít

a gép a méretek alapján számol, pár nap eltérés nem számít
Ezek a kis különbségek elõfordulnak, van olyan is hogy majd utólérik egymást, ne aggódj.Ennél nagyobb baj sose legyen!
A gép a baba méreteibõl számol. Örülj neki, hogy nincs nagyobb baj:-) És hogy csak ennyi az eltérés. Ez lehet még nagyobb is, kisebb is, negatívba illetve pozitívba is:-) BArátnõm elsõ szülési dátuma február vége volt, végül január elején szült, az 6 hét... A baba nem egyformán növekszik, abból adódnak az eltérések, de ez nem gond:)
Én is hasonlóan vagyok. Eredetileg szerdán van a fordulóm... a 9 héten megtudtam a gép szerint ez nem így van, szerinte vasárnap. A következõ uh-nál már a gép véleménye is korábbra esett, szombatra. most mikor a gép szerint 18 hetes és 4 napos voltam, akkor mentem újra az afp miatt uh-ra, és akkor azt mondta a doki, hogy betöltött 19. hét. Ez csütörtökön volt.. :) )) Tehát ha minden igaz akkor ma töltöttük be a 20. hetünket a közös életünkben :) )) vicces dolgok ezek. de szerintem nem fontos, a baba dönti el úgy is mikor szeretne kijönni.. :) ) Sok boldogságot a jövevényhez!

Hogy lehet az, hogy okt. 22-én volt az utolsó mensim és dec. 18-án voltam dokinál (másodszor), amikor is hasi ultrahangon 6 hetes tehességet állapított meg? A magzat 10.3mm volt.

Ez valós lehet akkor?Mert akárhogy is számolom akkor a 9 ik hét,bár a baba mérete meg akkor túl kicsi lenne.

Legjobb válasz: Szia! ÉN tegnap voltam hasi uh-án. Elviekben 6 hetes vagyok, de a doki alig 5 hetesnek látta 5,5 mm-es petezsák. Aztán felvilágosítottak okosabb lányok, hogy a hasi uh nem igazán pontos. Szóval ne aggódj. 6 hetes kismama

Szia! ÉN tegnap voltam hasi uh-án. Elviekben 6 hetes vagyok, de a doki alig 5 hetesnek látta 5, 5 mm-es petezsák. Aztán felvilágosítottak okosabb lányok, hogy a hasi uh nem igazán pontos. Szóval ne aggódj. 6 hetes kismama
A terhesség korát az ultrahang a babanagyság alapján adja meg, simán lehetnek eltérések, de ezt a baba késõbb behozhatja, mert inkább periodikusan nõ, semmint lineárisan. Másrészt mindig megkérdezik az utolsó mensi elsõ napját, így gyakorlatilag két dátumod lesz a terhesség korát illetõen. Én mindig az utolsó mensi alapján kiszámoltat nézem, mert az fixebb. Itt megtalálhatod a babaméretet, napra lebontva: http://mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Nekem a 7.héten volt 8 mm és a 9ik en meg 16mm.(de lehet nem jól emlékszem)És mára már teljesen utolérte a a többi babát.Sõt, még virgoncabb is:) Ne aggódj!Látta a szívmûködést az uh-n?(Amúgy nekem az elsõ 16 hétben csak hüvelyi UH-t csináltak.)Ha adott papírt, amit a védõnõnek kell vinned akkor minden a legnagyobb rendben van!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!